(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@irenkask co sa tyka komunikacie zo SUKlom dost ma to prekvapuje a mrzi.. asi si p. dotycny mysli ze je neohrozitelny, ja by som mu to osobne prisiel vysvetlit na SUKL po takomto telefonate aj spolu s jeho nadriadenym..
Nemali ste sa nechat tak lahko opinkat ako sa presne volal ten dotycny? kludne mi napis spravu aj s podrobnostami ak chces
Jedna mamina z MK nahlasovala NU po ockovani (naraz Hexa a Prevenar) priamo vyrobcom a tam ju jedna pani doslova vysmiala, ze nikdy nedokaze, ze NU boli z ich vakciny, pretoze mohli byt aj z vakciny druheho vyrobcu!
@tatko_bebe s tým hlásením než. účinkov má irenka pravdu, bohužiaľ...Vlastná skúsenosť: telefonát nič nevyrieši, vysmejú ťa a to doslova 😠 😠 😠 Má to na starosť Mudr. Gibala z odd. bezpečnosti liekov (BLKS) .Poslali sme to tam písomne doporučene, ale najskôr sťažnosť na jednanie a prístup.....Začali spochybňovať, vykrúcať sa,že sme sa nepochopili.... potom špekulovali o genetike......Kvôli tomu sme podstúpili genet. vyšetrenie aj odbery.( všetko negat.), dokladali správy z vyšetrení... to museli zobrať, tlačili sme to ,ako sa dalo............Táto procedúra a korešpondencia trvala plus/mínus pol roka 😝 Oni tam proste tie hlásenia nechcú, aby nemuseli zametať, preto to komplikujú a ustarosteným rodičom ešte aj hádžu polená pod nohy 😒 😒 😒 😒 A to je len šukl, šťavnatí sú aj na úrade pre dohľad a úrade ver. zdravotníctva SR.....Tam sú machri..... 😕 😕 😕 😝 😝 😝
@kbeata s tou pani, ktorú si spomenula (má dcérku s cukrovkou po MMR) som bola priebežne v kontakte...pomáhala nám...Ona proste tiež vyskúšala všetky dostupné cesty, ako sa predrať hlásením, byrokraciou a zodpovednosťou za než. účinky.....Výsledok sme si overili na vlastnej skúsenosti a vlastnej koži....Na SK je to proste nepriestrelné a s čistým svedomím vám všetko pred nosom zametú!! Dokonca aj tr. oznámenie za poškodenie zdravia....Obhajoba lekárky(stačil list), ktorá nám vakcínami trvalo poškodila dieťa bola, že očkovať proste musí, lebo by porušila zákon....Na základe toho nám Tr.ozn., prokur. zamietol- nedôvodné..... 😝 😝 😝
@miskap2111 Nie som lekar, temou sa zaoberam z mojho zaujmu, ktory zacal ked som musel riesit otazku u mojich deti.
@nikimax na to je jednoduche riesenie, nemali ste pisat Vy ale mal napisat nejaky advokat. A hned aj podat zalobu na dotycneho pana Dr. nie som advokat ale urcite sa taketo spravanie da kvalifikovat ako urazka na cti a pod.
Takisto by som do toho zapojil vs svojich znamych a aj media. p.Dr. by si druhy krat rozmyslel ci sa bude smiat do telefonu. Ono ked nejdu pravne prsotriedky tak ako maju, su aj ine prostriedky kt. nebudem dalej rozvadzat ale ak by sa to stalo mne pan Dr. by mal vazny problem 😎
@kvieta Ja som nikomu neradil, očkovať sa proti čiernemu kašľu. Ale predpokladám, že to bolo skôr reakciou na príspevky adsumus o tom, ako všetci musia očkovať deti lebo kolektívna imunita a tehotné mamičky s rubeolou atď, všetci to už poznáme naspamäť... Tak tie reakcie asi hovorili toľko, že keď tomu verí, tak má začať od seba a preočkovať sa všetkými vakcínami, ktoré už u nej od detstva dávno stratili účinok. V zmysle príslovia "vodu káže, víno pije..."
Ak ale chceš presnú odpoveď, tak si to pohľadaj a opýtaj sa konkrétnej osoby. Ja nie som nikoho hovorcom. 😉
ono totiz okrem SUKLu mame aj vyssie instancie ked sme uz v EU.. treba ist aj tymto smerom, Europska komisia, Europsky sud neboj sa stacilo by prijatie danej staznosti na EU instituciach a to by ste videli ten frmol..
padoria na stranku sloboda v ockovani... 😉 😀 http://honeybadgerslobodavockovani.blogspot.sk/...
@skeptik čítaj pozorne, ešte raz......tu nejde o to, ako to je zaznačené v zázname......Tu ide o to, že ked sa Prevenar+ Hexa očkuje SPOLU NARAZ,(alebo aj krátko po sebe) a než. účinky sú podobné z obidvoch vakcín aj v príbalovej informácií, nikto nezistí, čo spôsobila ktorá vakcína (!).....Ktoré než. účinky sú z prevenaru a ktoré sú z hexy.??...Prevenar vyrába Pfizer a Hexu GSK, preto to bez mihnutia oka hádžu na toho druhého výrobcu, ked NU chceš riešiť s výrobcom.....Dokonca sa snažia bremeno dokazovania hodiť na teba, poškodeného!.Otázka je: KTO to vie rozlíšiť??? 😒 😒 😒
My máme u očkovaných detí, tú nálepku v zdrav. karte....V očko preukaze je len rukou napísaný názov očkovanej vakcíny a dátum podania + podpis lekára.....
@irenkask Tvoj login bude blokovany na mesiap, pocnuc dnesnym dnom.
@bralilienka no, na FB zo skupiny ho uz vyhodili🙂 tak teraz bude tu
@bralilienka presne ako vravis, isto nebude nikto riesit
@honeybadger vitaj na "očkovacej" scene...tvoj blog ma zaujal....aj som ho stilha zverejnit kusok pred tebou 😉 ...držím palce v "odboji" ....tusim prvý príspevok a uz na teba zautocili že si plateny... to vies ...vsetci sme tu plateny co hajime ockovanie takze vytaj v klube pan miliardar.... 😀 😀 😀 .. tak ti teda poprajem len pevné nervy a davku vytrvalosti...budes to potrebovat... ak budes mat zaujem môžes nakuknut aj do nasej skupiny o povinnom ockovani a jeho zmysle: https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/ jediny priestor kde je mozne na tuto temu vklude diskutovat bez toho aby ta niekto vyhodil za nazor (podmienka slusneho jednania) .... este jedna taka otazka... co ta doviedlo k pisaniu blogu o "očkovani"?
@bralilienka Mas zakaz prispievat do tejto temy.

@miskap2111 prepac ale to co pises hadam tomu neveris. Sorry pohybujem sa v odbornom prostredi farmacie a manzelka je PharmDr a to co pises je akoby si bola zamestnanec PR nejakej farma firmy...
To co tupises o nahlasovani NU firme je nemyslis vazne, sa Ti zhlboka zasmeju vs. Jedina povinnost aku musia farma firmy akceptovat su potvrdene NU zo SUKlu, prostim Ta nepis taketo bludy