icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
13. mar 2017

@ramzesa podla teba nemože?

prevenar
15. mar 2017

vybrane prispevky na temu - OSYPKY .

https://www.modrykonik.sk/group/1799/?h=osypky&...

adsumus
15. mar 2017

Fakticke informácie o osypkach, o ktorých sa v antivax skupine nedozviete.

https://www.modrykonik.sk/group/6646/?h=osypky&...

adsumus
16. mar 2017

Ludkovia, už sme predmetom skumania, tak zvýšime kulturu, vypustíme ornitologicke okienka, dufam. (husy, supy, sliepky.......)

https://dennikn.sk/702772/preco-ludia-neockuju-...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. mar 2017

@peter952 stačí uvádzať očko status v skolkách askolách ako to maju v usa a si v obraze

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. mar 2017

@peter952 neviem čo chceš verifikovať, či lekár nedal falošne potvrdenie? či čo?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. mar 2017

@peter952 tak ked dáva lekár pečiatku do skoly detom, že su alebo su neni očkovane, tak neviem čo chceš overovať, skola udaje vyhodnotí a uvedie percento očkovaných a neokčovaných, tieto udaje sa dalej statisticky vyhodnocuju. neviem prečo by lekárka mala dávať udaje tebe, zachvílu budeš pýtať od lekárky počty hiv infikovaných detí asi. potom to budeeš vešať na net a či si vobec zapametáš, čo ti povie a neprekrutiš to, take informácie sa zbieraju za učelom uradným nie aby si si mohol pozdvihovať ego na socialnych sieťach.

sozannah
17. mar 2017

No neviem, ci mam napisat sem ked sa t v podstate len vy dvaja vadite @adsumus @peter952. Buduci tyzde mame dar ockovat. Muz vravi nie. Ja sa zase jednoducho bojim tych chrob. Preto sa Vas pytam na relevantne nazory a fakty. Ma to byt hexa vakcina. Pomozte mi, prosim, rozhodnut sa. Ak by tu bol niekto kto ma vlastnu skusenost a bolo potvrdene, ze to bolo skutocne z ockovania, nie nejaka samodiagnoza. Dakujem

aristka
17. mar 2017

@sozannah tu ti napise niekolko nickov ,ze z ockovania ...popravde mas si to ako overit ,nehovoriac kto je za tym nickom a ten dotycny tu ma kolko nickov.kedze aj to sa tu deje ....ak sa nebojite polia ...neockujte ,tvoj muz zaockovany voci nemu je ,tvoje dieta nebude ,mame ho na ukrajine tj.polio ,ak chce mat dieta na are na upc a dozivotneho mrzaka ak sa nakazi neockujte...informacie z mk treba brat s obrovskou rezervou...

evittam
17. mar 2017

@aristka Normalne s tebou dnes suhlasim co sa tejto temy tyka....
..."informacie z MK treba brat s obrovskou rezervou..." Ale vsetky.😉

charlie1980
17. mar 2017

@sozannah Este som sa nestretla s tym, aby niekde bolo pri diagnoze napisane, Ze ju sposobilo ockovanie 😅 To by bol iny fenomen.

adsumus
17. mar 2017

@sozannah musíš sama naštudovať obe strany mince antivax aj lekárov a rozhodnuť sa. myslím, že nie je velmi medzi čím si vyberať.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. mar 2017

@peter952 ty kludne zaves čo chceš ved už vešiaš, ja som si urobila obraz.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. mar 2017

@peter952 ja a moje dieťa nie sme doležité? to fakt? 😔 no neviem ak by toto napísal lekár neočkujucemu

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. mar 2017

@peter952 ak nie som tak nie som dolezitá, len neviem prečo nie som doležitá, ani moje dieťa? sme len taký vzduch, či odpad? v akom zmysle nie sme s dcerkou doležite?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. mar 2017

@peter952 v akom zmysle nie sme s dcerkou doležite?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. mar 2017

@peter952 ty si ma ako matku mojho dieťatka označil za nedoležitu, neviem prečo, vysvetli.

senta_sofia
17. mar 2017

@sozannah na zaklade coho hovori muz nie? Ty sa vazne chces rozhodovat na zaklade reakcii ludi na fore? Nikoho z nas nepoznas, ak ti aj niekto napise, ze bol poskodeny ockovanim, budes mu slepo verit? Myslis, ze lekar je ozaj v dnesnej dobe totalne nic, co nic nevie? Tak tam ani nechod,ked bude mat dieta hnisavu anginu, lebo aj lieky co ti predpise, mozu mat neziaduce ucinky... Presne na takych ako ty,tu cihaju tito neockovaci fanatici, lebo ste velmi lahka korist. Viem,ze rozhodnut sa je tazke, ale za tvoje dieta ste zodpovedni vy a garantujem ti,ze nikto z tych,co ti tu poradi ci uz jedno alebo druhe, neponesie zodpovednost za to, ked tvojmu dietatu nieco bude.

juditka_d
17. mar 2017

@sozannah kazdy rodic sa boji o svoje dieta. Ockovanie ako aj lieky maju riziko neziaducich ucinkov, ale spytaj sa samej seba, ci nie je riziko toho, ze dieta dostane chorobu proti ktorej mohlo byt zaockovane a nebolo vacsie ako neziaduci ucinok z ockovania. My sme zastancovia povinneho ockovania ( ale ziadny rozsireny prevenar, chripkove ani ine ockovania nedame). Ale nedat zaockovat dieta proti takym chorobam ako je hepatitida, pneumokoky (ktorych je kopu), osypky, rubeola, cierny kasel a tetanus, to sina triko nezoberiem. Chod sa pozriet na detske alebo infekcne oddelenie, ako dopadnu deti, ktore tieto ochorenia dostanu. Riziko je ovela vacsia ako to, ktore obnasaju neziaduce ucinky.

tin007
18. mar 2017

Niekolko faktov do diskusie/obcas monologue, ktora tu prebieha.
A 37.0 - Pertussis - čierny kašeľ
Okres Poprad
5 prípadov, chorobnosť 4,8/100 000 obyv. Výskyt bol vyšší ako v roku 2015 aj v porovnaní s 5 ročným priemerom - indexy 5 a 2,3. V septembri zaznamenaný rodinný výskyt u Rómov v Hranovnici PCR potvrdené – u 18 ročnej matky očkovanej 5 dávkami – posledná pred 12. rokmi a jej 1 mesačného neočkovaného dieťaťa, z 3 exponovaných (vyšetrený aj otec – s negatívnym výsledkom). Sporadické ochorenia u 3 dospelých žien, kde sa stav očkovania nepodarilo zistiť, IgA pozitívne všetky tri prípady.
Okres Kezmarok
Zaznamenaný bol 1 prípad u 21-ročnej ženy komplente očkovanej 5-mi dávkami, interval od posledného očkovania 16 rokov. 3 prípady hlásené u dospelých žien 45-61 ročných, u ktorých sa údaj o očkovaní nepodarilo zistiť.
Mumps - okr PP 2 pripady deti (obe ockovane), Okres Kezmarok 7 pripadov - Ochorenia u 3 detí, 1 adolescenta a 3 dospelých, najviac ochorení vzniklo v januári. Deti a adolescent riadne očkované 1 alebo 2 dávkami podľa veku.

tin007
18. mar 2017

A 40.3 – Septikémia vyvolaná streptokokom pneumonia
- v júli sepsa pri pleuropneumónii u 2-ročného rómskeho dieťaťa z Veľkej Lomnice, predtým vážnejšie chorý nebol. Hospitalizácia na DO Kežmarok a na JIS DO Poprad. HK - Streptococcus pneumoniae sérotyp 1. Očkovanie riadne Synflorixom pred 1 rokom a 171 dní.
Pneumokové neinvazívne nákazy
J01 - Akútny zápal prinosových dutín - sinusitis acuta
1 prípad v novembri u 7-ročného dieťaťa zo Štrby vyvolaný pneumokokom sérotyp 3, očkované Prevenar 10 pred 6 rokmi.
J00 - Akútny zápal noshltana - nasopharyngitis acuta - nádcha
Okres Kežmarok
1 prípad v januári u 2-ročného dieťaťa z Kežmarku vyvolaný pneumokokom sérotyp 19A, očkované Synflorix pred 20 mesiacmi.
L08 - Iné lokálne infekcie kože a podkožného tkaniva
Okres Kežmarok
1 prípad infekcie v popáleninovej rane v decembri u 1-ročného dieťaťa z Krížovej Vsi vyvolaný pneumokokom sérotyp 19A, očkované Synflorix pred 8 mesiacmi
http://www.ruvzpp.sk/oddelenia/uni/VS/VS_RUVZPP...

teegreen
Odpoveď bola odstránená