(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Pripady osypok/spalnicek v Usteckem kraji (@senta_sofia ano, boli to pripady sustredene hlavne sem): "Nejčastěji se spalničky vyskytovaly u osob narozených v letech 1970–1980, ale spalničky se vyskytly i u neočkovaných nejmenších dětí, celkem 32 onemocnění. Ojediněle došlo k onemocnění řádně očkovaných dětí a mladistvých."
Ockovanie monovakcinou proti osypkam/spalnickam zacalo v CR rovnako ako v SR v r. 1969.
Asi ma tu niektore ukameňuju, ale mne sa paci napad, ze neockovane deti nesmu byt prijate do statnych MS, ZS, SS a pod... ta pokuta 300 eur je smiesna a nefer voci ockovanym detom a populacii ako takej... a bol by pokoj...
@isis no tak to bude na Sk krasny zivot samy analfabet bez vzdelania,mudri a vzdelani uz teraz utekaju do zahranicia, ti,ktori chcu mat slobodnu volbu uz v zahranici su, alebo sa chystaju,nehovorit o dodrziavani ludskych prav a postkomunisticky syndrom slovenskeho ludu,kde sa hrabu vyspele staty,kde nikto nic neprikazuje a nezakazuje a pri dnesnej porodnosti v Sr za par 10 rokov uz ziadny slovensky narod nebude,krasna perspektiva SR
@saska.t prosim ta,ktore su tie staty,kde nikto nic neprikazuje a nezakazuje?
@isis zvažuju to aj v Australii http://spuntik.zoznam.sk/cl/1000724/1616223/OCK...
od roku 2016 nedavaju rodičom pridavky, ktori neočkuju
@saska.t ktore su tie štáty kde nikto neprikazuje??? Francuzko? Kde je uz vyše roka vojnovy stav? NEmecko? Kde zvazuju zavedenie povinnej vakcinácie? Australia?
Neviem kto je tu analfabet bez vzdelania.....
@senta_sofia
@sardinka336 si ma pobavila v nemecku zvazuju povine ockovanie uz 20 r a nic,nemozu si dovolit nieco zakazovat a nakazat a to je fakt a plati to aj o inych eu statoch hlavne tych vyspelych,moja protiotazka je teda v krorych vyspelych statoch nieco nakazuju zakazuju ci pokutuju? Prosim realne skutocnosti a nie bachorky,staci eu ta nam je najblizsie
@saska.t preco to otacas? vazne, ja chcem emigrovat, tak chcem vediet kde nic nezakazuju a neprikazuju
@senta_sofia o epidémii sa v odbornej literatúre hovorí pri 2 a viacerých ochoreniach v epidemiologickej súvislosti.
@stefi76 tak to tu moc nadseni nebudu 😀 mas zdroj inak? ja som nikdy po cislach nepatrala
Lne jedná otázka do diskusného fóra- čo by ste robili ak by ste boli upozornení, že Vaše neočkované dieťa prišlo do kontaktu s osýpkami?
@senta_sofia ja realne mozem hovorit o 2 statoch v ktorych som dlhodobo zila a zijem AT a DE v zivote mi tam nikto nic nezakazoval neprikazoval a nepokutoval za ziadne veci,ktore stoja na mojom rozhodnuti a mojich kompetenciach vsetko bolo na zaklade odporucania a moje rozhodnutie bolo vzdy akceptovane a respektovane bez hrozby pokutovania
Dieťa by bolo hospitalizované na infekčnom odd. s podozrením na osýpky, na definitívné potvrdenie diagnózy sa čaká aj niekoľko dní, aby malo očkovanie význam pri kontakte s osýpkami je nutné ho zrealizovať do 2 dní od posledného kontaktu, u nás nereálna verzia
@stefi76 zijem v oblasti kde bola lokalna epidemia osypok a co som robila,nic na odporucanie dr sme mali deti pozorovat a riesit problem az ked nastane a to sme aj vsetky matky robili, na otazku uciteliek ci nie je deti potrebne preockovat povedali ze uz je neskoro a ak je uz virus v tele aj tak to uz nepomoze
@saska.t tak za mna Francuzsko, uz ked sme pri ockovani, inak krajina z najsilnejsim antivax hnutim, povinne ockovanie proti zaskrtu, tetanu a obrne a dost medializovany bol tento pripad https://www.theguardian.com/society/2014/oct/09... odmietli, hrozila pokuta 30.000 euro a 2 roky vazenia, este stale sa sudia
@stefi76 v pribalovom letaku vakciny, ktorou sa ockuju deti je uvedene do 72 hodin po expozicii s chorym

@tin007 v CR rozlisuju Cechy, Moravu a Sliezsko, ta v 2014 bola v Usti nad Labem, resp. v usteckem kraji, cize skor nedoslednost autora, co sa tyka regionov. Samozrejme hovorit o epidemii je nezmysel, a to aj pri tych 220.