icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
senta_sofia
11. apr 2017

@tin007 v CR rozlisuju Cechy, Moravu a Sliezsko, ta v 2014 bola v Usti nad Labem, resp. v usteckem kraji, cize skor nedoslednost autora, co sa tyka regionov. Samozrejme hovorit o epidemii je nezmysel, a to aj pri tych 220.

tin007
11. apr 2017

Pripady osypok/spalnicek v Usteckem kraji (@senta_sofia ano, boli to pripady sustredene hlavne sem): "Nejčastěji se spalničky vyskytovaly u osob narozených v letech 1970–1980, ale spalničky se vyskytly i u neočkovaných nejmenších dětí, celkem 32 onemocnění. Ojediněle došlo k onemocnění řádně očkovaných dětí a mladistvých."
Ockovanie monovakcinou proti osypkam/spalnickam zacalo v CR rovnako ako v SR v r. 1969.

isis
11. apr 2017

Asi ma tu niektore ukameňuju, ale mne sa paci napad, ze neockovane deti nesmu byt prijate do statnych MS, ZS, SS a pod... ta pokuta 300 eur je smiesna a nefer voci ockovanym detom a populacii ako takej... a bol by pokoj...

saska.t
11. apr 2017

@isis no tak to bude na Sk krasny zivot samy analfabet bez vzdelania,mudri a vzdelani uz teraz utekaju do zahranicia, ti,ktori chcu mat slobodnu volbu uz v zahranici su, alebo sa chystaju,nehovorit o dodrziavani ludskych prav a postkomunisticky syndrom slovenskeho ludu,kde sa hrabu vyspele staty,kde nikto nic neprikazuje a nezakazuje a pri dnesnej porodnosti v Sr za par 10 rokov uz ziadny slovensky narod nebude,krasna perspektiva SR

adsumus
11. apr 2017

@saska.t do zahraničia utekaju ludia, lebo lepšie zarobia a nie že nemusia zaplatiť 50 euro pokutu za neočkovanie a poprosím nepochovávať tých, čo sme tu zostali, ja skor pochybujem akí slovaci budu z tých, čo išli zarábať, hlavne z ich detí, máme skusenosti, nuloví.

senta_sofia
11. apr 2017

@saska.t prosim ta,ktore su tie staty,kde nikto nic neprikazuje a nezakazuje?

lauritka
11. apr 2017

@isis zvažuju to aj v Australii http://spuntik.zoznam.sk/cl/1000724/1616223/OCK...
od roku 2016 nedavaju rodičom pridavky, ktori neočkuju

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
11. apr 2017

@peter952 neočkovaní su presen rovnako cistí a nečistí ako očkovaní, zaleži natom kde žiješ, čo ješ a čo dýchaš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
11. apr 2017

"farmamafia zamerne napichala vsetko zive" juuuuj😅🙉🙈

chýbal si... 😂

peter952
Odpoveď bola odstránená
sardinka336
11. apr 2017

@saska.t ktore su tie štáty kde nikto neprikazuje??? Francuzko? Kde je uz vyše roka vojnovy stav? NEmecko? Kde zvazuju zavedenie povinnej vakcinácie? Australia?
Neviem kto je tu analfabet bez vzdelania.....

adsumus
11. apr 2017

@peter952 napríklad očkovanie proti tetanu nič neobchádza, spory tetanu ti ide rovno do krvi cez poškodenie pokožky.

saska.t
11. apr 2017

@senta_sofia
@sardinka336 si ma pobavila v nemecku zvazuju povine ockovanie uz 20 r a nic,nemozu si dovolit nieco zakazovat a nakazat a to je fakt a plati to aj o inych eu statoch hlavne tych vyspelych,moja protiotazka je teda v krorych vyspelych statoch nieco nakazuju zakazuju ci pokutuju? Prosim realne skutocnosti a nie bachorky,staci eu ta nam je najblizsie

senta_sofia
11. apr 2017

@saska.t preco to otacas? vazne, ja chcem emigrovat, tak chcem vediet kde nic nezakazuju a neprikazuju

peter952
Odpoveď bola odstránená
stefi76
11. apr 2017

@senta_sofia o epidémii sa v odbornej literatúre hovorí pri 2 a viacerých ochoreniach v epidemiologickej súvislosti.

senta_sofia
11. apr 2017

@stefi76 tak to tu moc nadseni nebudu 😀 mas zdroj inak? ja som nikdy po cislach nepatrala

stefi76
11. apr 2017

Lne jedná otázka do diskusného fóra- čo by ste robili ak by ste boli upozornení, že Vaše neočkované dieťa prišlo do kontaktu s osýpkami?

stefi76
11. apr 2017

je to štandardná definícia

saska.t
11. apr 2017

@senta_sofia ja realne mozem hovorit o 2 statoch v ktorych som dlhodobo zila a zijem AT a DE v zivote mi tam nikto nic nezakazoval neprikazoval a nepokutoval za ziadne veci,ktore stoja na mojom rozhodnuti a mojich kompetenciach vsetko bolo na zaklade odporucania a moje rozhodnutie bolo vzdy akceptovane a respektovane bez hrozby pokutovania

evittam
11. apr 2017

@stefi76 Nic. Pockala by som ci osypky dieta dostalo alebo nie. Ci aku odpoved cakas? Ze by som utekala ockovat? Nie,neutekala.😉

stefi76
11. apr 2017

Dieťa by bolo hospitalizované na infekčnom odd. s podozrením na osýpky, na definitívné potvrdenie diagnózy sa čaká aj niekoľko dní, aby malo očkovanie význam pri kontakte s osýpkami je nutné ho zrealizovať do 2 dní od posledného kontaktu, u nás nereálna verzia

saska.t
11. apr 2017

@stefi76 zijem v oblasti kde bola lokalna epidemia osypok a co som robila,nic na odporucanie dr sme mali deti pozorovat a riesit problem az ked nastane a to sme aj vsetky matky robili, na otazku uciteliek ci nie je deti potrebne preockovat povedali ze uz je neskoro a ak je uz virus v tele aj tak to uz nepomoze

stefi76
11. apr 2017

Kde žijete?

@saska.t

senta_sofia
11. apr 2017

@saska.t tak za mna Francuzsko, uz ked sme pri ockovani, inak krajina z najsilnejsim antivax hnutim, povinne ockovanie proti zaskrtu, tetanu a obrne a dost medializovany bol tento pripad https://www.theguardian.com/society/2014/oct/09... odmietli, hrozila pokuta 30.000 euro a 2 roky vazenia, este stale sa sudia

alexandramaria
11. apr 2017

Jano to opať dal na pána 😀
https://vju.sk/v/4SR

senta_sofia
11. apr 2017

@stefi76 v pribalovom letaku vakciny, ktorou sa ockuju deti je uvedene do 72 hodin po expozicii s chorym

peter952
Odpoveď bola odstránená