icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
jaaadu
11. apr 2017

😲 😅 😇 ak su prave kihne identicke, tak sa dam naklonovat aj ja.

lauritka
Odpoveď bola odstránená
kvieta
11. apr 2017

"...Vela vedcov hovori ze prave kiahne sa stale vyskytuju v rozvojovych krajinach len ich premenovali. Virus pravcy kiahni je takmer identicky s obycajnymi kiahnami..."

Myslím, že tu už nič nepomôže.

Peterkova perla večera.

sticker
senta_sofia
11. apr 2017

@kvieta to chce uz totalne zapis do analov 😀

kvieta
11. apr 2017

@senta_sofia To už fakt nie je o čom... Ja som ešte takého "zakonšpirovačného" človeka nestretla.

katkaajurko
11. apr 2017

@peter952 ty ked si taky presvedceny o tych svojich fantasmagoriach,naco si tu ? koho potrebujes dokola presviedcat? ved si neockoval,zaplatil si smiesnu pokutu,ak vobec, svedomie mas ciste, hoci je to stale protizakonne,urobil si si co chcel,nikto ta nedonutil k nicomu inemu,mozes si buchnut sampus nie? Osypok sa nebojis,ani nicoho ineho , tak vivat . usmev na tvar a chod si radsej zabehat. Ci si nie tak presvedceny? potrebujes svoju pravdu vnucovat inym? Ty si ako ucebnicovy priklad vymyteho mozgu - ako maju sektari. To si skus nastudovat - ich crty. Ti garantujem,ze sa v tom perfektne spoznas.

katkaajurko
11. apr 2017

@kvieta
@lauritka
@jaaadu
@senta_sofia

baby s nim to nema ziaden vyznam. Takto to dopadne ked obycajny bezny clovek co nerozozna bludy od faktov si nacita vsetky konspiracne teorie. To je uplne na hospitalizaciu.

jaaadu
11. apr 2017

@katkaajurko noooooo treba si neico precitat aj o perzekucnej paranoji 🙂

lauritka
11. apr 2017

@jaaadu prave som to chcela napisat.ze to uz hranici s paranojou-vsetkych podozrievat.

senta_sofia
11. apr 2017

@katkaajurko keby mu to ludia nelajkovali,tak si poviem, ze ok, ma priepustku,nech si uzije, ale oni tomu snad aj veria a tu uz sranda konci

jaaadu
11. apr 2017

@lauritka on jej zodpoveda, akurat, ze kazdy si vyberie to co mu je srdcu blizke, jemu farmakomafia

kvieta
11. apr 2017

Ženy, ja mám normálne pocit, že tie očko/neočko témy sú tu umelo živené, aby fórum žilo... Inak si to fakt neviem vysvetliť, že sa nájde ešte jeden taký na svete. Agent provokatér a my mu to žerieme ( Aj to môže byť, keď sa nad tým zamyslím jeho spôsobom,"konšpiračne" 😀 ).

katkaajurko
11. apr 2017

@kvieta presne toto ma napadlo teraz vo vani - ved komu prospeje ak to tu bude zivit jeden taky troll? klikanosti - a teda aj cene reklamy na koniku 🙂

katkaajurko
11. apr 2017

@kvieta a on ich ma fakt vsetky nacitane - to musi mat bohovsky vela volneho casu , lebo normalne ludia,co maju vyplneny cely den aktivitami nemaju ani cas vsetky sledovat...

senta_sofia
11. apr 2017

@kvieta nezabudaj,ze zdena mu celkom slusne konkurovala 😀

adsumus
12. apr 2017

@stefi76 v zahraničí sa karantena rieši tak, že škola pošle rodičom oznamko, že sa vyskytla infekčná choroba a neočkovane deti do školy nesmu po dobu 21 alebo aj viac dní od vyskytnutia posledneho prípadu, samozrejme, je to záťaž na rodičia, pretože sedieť doma vyše mesiaca s dieťaťom nie je asi sranda a plus dieťa vela vynechá z prebereneho učiva, čo tiež sposobuje problémy.

evittam
12. apr 2017

@jvlo A teda nie je to az take jednoduche ale epidemilogicki pracovnici maju zo zakona pravo nahliadnut do zdravotnych dokumentacii bez ohladu na ochranu osob.udajov. Takuto odpoved som dostala od Uradu pre dohlad nad ZS ked som sa o to zaujimala.
@stefi76

monilik
12. apr 2017

@katkaajurko taky maly zadrhel... nas pan Petrik ma dieta ockovane... 😲

lalinko2010
12. apr 2017

@peter952 nazyvať niekoho názory hovadinami a trepať, gratulujem ti. to sú fakt expresívne slová.
ty si totál génius.

vedec - rada by som vedela že v čom si vedec. ty nedolážeš odpovedať na položenú otázku, ty sa točíš len okolo neočkovania a určite si očkovaný aj proti chrípke a proti všetkým nepovinným očkovaniam, aj tvoje deti s manželkou.

a tu zo seba robíš nad človeka.....dúfam že keď všetky neduhy tohto sveta pominú tak ty budeš prvý čo poletí na okružnú jazdu okolo zemegule - bez návratu späť.

mal by začať konečne žiť vlastný život a nie život iných "akože vedcov" a youtuberov!

senta_sofia
12. apr 2017

@lalinko2010 keby mu to ludia nelajkovali, tak si poviem, ze ok, ale tu uz konci sranda

lalinko2010
12. apr 2017

@senta_sofia presne tak. tie jeho výplody fantázie sú na zaplakanie.
ja nechápem ako niekto môže byť tak zabednený ako je on. on nežije vlastný život on žije život niekoho iného.
takto obhajovať niečo, je na uváženie a byť tak nainfikovaný proti ľuďom čo očkujú, je neúnosné.
on sa nedokáže vyjadrovať a nemá vlastné názory, ale preberá názory ľudí, s ktorými sa v živote nestretol a ani nestretne...
a kto získal nobelovú cenu ..... o týchto cenách by sa dalo polemizovať, nakoľko pre každého človeka je niekto iný hodný nobelovky.

moonlight1210
12. apr 2017

@peter952 "vymizlo vela inych chorob proti ktorym sa neockovalo" - podloz svoj vyrok dokazmi.

alexandramaria
12. apr 2017

@kvieta nesplnenie nariadeného opatrenia je priestupkom, za ktorý hrozí pokuta až do 1659 €. V prípade takých závažných nesplnení ako nariadenému očkovaniu býva výška pokuty na hornej hranici.

alexandramaria
12. apr 2017

Baby ja sa vám čudujem, že vôbec odpovedáte na Petrove trollloviny. On je buď naozaj chorý, alebo neviem, ale argumentovať 50x vyvráteným Wakefieldom, bludami o HIV, tým že vírus pravých kiahní je na nerozoznanie od obyčajných...no...
proste tu je ako Troll, lebo nie je možné, aby jeden normálny človek mal až takú zúrivosť ohľadne otázky očkovania, aby bol schopný každý rozumný argument vyvrátiť a argumentovať výlučne ad hominem.
Proste je bez pardonu tupý ako poleno, téme sa nerozumie ani z diaľky a vy nederte klávesnice na to, aby ste chorému človeku vyvracali jeho fantasy. Dobrý psychiater to spraví.

lalinko2010
12. apr 2017

@alexandramaria on by aj psychiatra presvedčil že nie je psychiater.....

alexandramaria
12. apr 2017

@lalinko2010 áno, pre neho by bol aj on "napichávač", veď čo keby mu v infúzke s magnézkom podal vakcínu !!! :D:D:D nejakú intravenóznu, zohtovenú priamo na ovplyvnenie jeho mozgu a zmýšľania!!!

lalinko2010
12. apr 2017

@alexandramaria by mu to aj pomohlo si myslím, jeden psychu to ešte je, ten to tiež nemá komplet, možno je to jeden človek pod dvomi menami...

prevenar
12. apr 2017

@moonlight1210 mor ? cholera ? zlta zimnica ? ..tieto choroby neboli nikdy ockovane , stale existuju ..preco nie je kazdy 5ty nakazeny ? su to vysokoinfekcne choroby. ako je to mozne ?

lalinko2010
12. apr 2017

Žltá zimnica je vírusové ochorenie rozšírené najmä v tropických oblastiach Afriky, Strednej a Južnej Ameriky. Prenos vírusov nastáva bodnutím takzvaných komárov žltej zimnice.

Hoci v Európe je cholera v súčasnosti skôr raritným ochorením, znalosť preventívnych postupov je dôležitá najmä pri cestách do krajín tretieho sveta.

Dnešný výskyt choroby MOR je hlásený už len z morom zamorených rezervoárov divoko žijúcich hlodavcov. Tieto sú v strednej Ázii, východnej aj strednej Afrike, Južnej Amerike a v Skalistých horách v USA.

moonlight1210
12. apr 2017

@prevenar
prezentujes sa ako vzdelany muz, ale taketo zakladne veci si nevies vydedukovat zo vseobecnych vedomosti, co uz mas?

ci ty si len erudovany v uzkom poli hlinika vo vakcínach?