icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
19. apr 2017

@lauritka Francuzi pisu o 60tich pripadoch trombocytopenie a trombocytopenickej purpury v suvislosti s ockovaniami.

tin007
19. apr 2017

Dalsie zdroje:
Thrombocytopenic Purpura Following Live Measles Vaccine
http://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/...

kristinka86
19. apr 2017

@tin007 Čudujem sa Ti, že sa ešte namáhaš dávať zdroje a obhajovať čosi. To je zbytočné. Všekto sú to konšpirácie, dohady, nepodložené fakty (hoc podložené byť môžu), výmysly, bludy, neoveriteľné zdroje, ak budeš citovať odborníkov, tak zistíš, že to odborníci nie sú, ak budeš citovať Ministerstvá, budú to len informácie vytrhnuté z kontextu,... Asi preto tu už veľa diskutérov svoju diskusiu ukončilo. 🙂

senta_sofia
19. apr 2017

@tin007 je rozdiel v tom,co sa deje a v tom, ako sa o tom informuje a s akym zamerom, podobne, ako tu sa spochybnuju informacie o "epidemii" osypok, ze je to len kampan niekoho, preco by to tak nemohlo byt? A najdes k tomu kadeco,uz len si vybrat,ktory zdroj je ten pravy. Mna skor trapi to, ze sa tam ockuje casto vakcinami po zaruke alebo vakcinami,ktore boli zle skladovane a

senta_sofia
19. apr 2017

a to sa docitas rovnako, ako to,ze casto tie vakciny ani nepresli kontrolou. A urcite velku ulohu tam zohrava aj fakt, ze tie deti trpia rozlicnymi problemami,ktore vyplyvaju aj z podvyzivy aj z podmienok,v ktorych ziju a sotva prebieha nejaka selekcia,zdravy,chory a podobne.

adsumus
19. apr 2017

@kristinka86 ale kde antivax nikdy neepíše len klamstvá, AV teraz píše o nežiaducom učinku ktorý je reálny to je kombinácia korektenej info plus uplnej dezinfo, aby aspon niekto naletel.

senta_sofia
19. apr 2017

@kristinka86 mas rovnako moznost vyuzit google a overit si to a porovnat,co k tomu najdes a mrzi ma,ze uz sj ty si sa vydala na medziriadkove osocovanie tych,ktori sa snazia poukazat na to,ze informacie nie su len cierne alebo biele ☹

lauritka
19. apr 2017

takisto tam pišu, ze velke perecento rodičov je nakazenych HIV a v tehotenstve beru antiretrovirals.. ARVs
large number of parents have in the recent past been diagnosed HIV positive and are using antiretrovirals (ARVs) .

“This being the case, there’s a likelihood most of these children’s parents could have been using ARVs while pregnant, and this vaccination was surely a homocidal move if not all areas were covered by the ministry of health,” another mother said at the Ha-Tšiu clinic.

lauritka
19. apr 2017

Research shows this is because the weakened viruses in the vaccine could replicate too much and cause serious infection in recipients, and such recipients include babies whose mothers have had immunosuppressive treatment while pregnant or breastfeeding.

kristinka86
19. apr 2017

@senta_sofia Nevravím, že info je len čierne, alebo len biele. Ja viem pochopiť mamičky, ktoré očkujú i neočkujú. Len ako pozerám, tak nech tu ktokoľvek napíše čosi proti, tak sa hneď spustí proti nemu debata o spochybňovaní. Osobne ma mrzí, ak sa mamičky, ktoré majú choré deti, spochybňujú, že sú len anonymné NICKY a tým pádom sa im nedá veriť... Jasné, je to možné. Ako aj všetko ostatné - aj podložené info môžu byť spochyňované, ak sa budeme chytať toho, kto písal knihy, články, štúdie, kým bol platený za napísanie niečoho, o čo mu ide, či je ozaj nezávislý, prečo jeho knihy sú/nie sú známe, atď. ☹
Proste, vystriedalo sa tu mnoho ľudí, ktorí dali rôzne štúdie nezávislé od seba. Je ťažké uveriť, že všetci si len vymýšľajú, klamú, zavádzajú. Z mojej strany ozaj bodka..Už sa nenechám vťahovať do debaty.
PS: Neraz sa aj Pán Google mýlil a to úplne v jednoduchých veciach. 🙂 Pekný večer!

tin007
19. apr 2017

@senta_sofia
V Afrike je zjavne aplikovany este priamejsi plosny sposob ockovania (v tom clanku spominane, ze niektore deti boli ockovane bez vedomia a suhlasu rodicov) v style "bombardovanie napalmom" ako na Slovensku. Bez ohladu na to, v akom stave je dieta, aku ma anamnezu a pod. Takze potom vznikaju umrtia, lebo su ockovane deti, ktore su podvyzivene, imunosupresivne, resp. v case ockovania trpiace nejakym ochorenim. A urcite by sa nasli chyby pri skladovani (porusenie chladoveho retazca), zaruke, aplikacii atd. Lenze toto vsetko patri k ockovaniu; ockovanie je nie len "vcelicka" do ruky; to je aj vysetrenie dietata, spravne podanie latky, jej skladovanie, to, ci nie je od vyroby kontaminovana, po zaruke, sledovanie dietata, hlasenie neziaducich ci inych nezvycajnych ucinkov, pripadne neockovanie ak je kontraindikacia atd.

senta_sofia
19. apr 2017

@tin007 samozrejme, a to vsetko su veci,ktore treba uviest, ked informujem o umrtiach s tym spojenymi, nie len pustit to do sveta ako jednoduchu vetu. Rovnako ako mi tam chybaju informacie o tom, kolko deti bolo ockovanych, nie, ze by som chcela zlahcovat skutocnost,ze doslo k umrtiu, len mozno by sme sa vzhladom na pocetnost africkej populacie dostali k rovnakemu %, ake sa udava pre smrt ockovanim v nasich podmienkach.

adsumus
20. apr 2017

Ako sa šíria choroby medzi očkovanými a neočkovanými deťmi.

https://www.theguardian.com/society/ng-interact...

tin007
20. apr 2017

@senta_sofia
V tom clanku su vsetky tieto veci jasne uvedene (islo o ockovana velakrat bez suhlasu a vedomia rodicov, bez overenia zdravotneho stavu deti, to ze islo o masovu akciu je zrejme z toho, ze sa chvalia ako za niekolko dni zaockovali tusim 86% deti v nejakom vekovom rozpati...).
Lenze ockovanie nema byt ruleta, ma to byt prevencia. Tak ako je mozne, ze takato prevencia sposobila smrt, proti ktorej mala chranit? (to je recnicka otazka, odpoedat nemesis)

senta_sofia
20. apr 2017

@tin007 to sme asi potom kazda citali iny clanok, nevadi, kazdopadne, mne mierne unika asi pointa toho, co si nim chcela dokazat. V ramci toho ockovacieho programu rocne zaockovali okolo 70 tisic deti, od roku 2006 ich zomrelo 21. Vsimla si si aj to, ze je tam uvedene, ze pocas epidemie osypok z 554 deti zomrelo 83 a 6 ostalo slepych? To uz nestoji za povsimnutie?

Predsa nikto, ani len sam vyrobca vakciny nepopiera, ze ma neziaduce ucinky, ale ma ich kazdy liek, ved si len namatkovo prebehni pribalove letaky bezne pouzivanych antibiotik. A teraz ich akoze prestaneme pouzivat, lebo niekto moze zomriet? Videla si niekedy anafylakticku reakciu po nich? Tiez je to zivot ohrozujuci stav, ked sa vcasne nezakroci, moze clovek zomriet. Tak isto ako trompocytopenia, tam rozhoduju sekundy, kedze je to tazky krvacavy stav. Ci je rozdiel medzi tym, ze ci je to podane ako prevencia alebo uz sa riesi konkretne ochorenie? Ja tomu skutocne nerozumiem. A najma po tom, co si aj sama priznala, ze nikto neskumal zdravotny stav deti a veci podobne.

tin007
20. apr 2017

@senta_sofia Zasadny rozdiel je v tom, aby mali rodicia moznost volby a ta tu nebola. To znamena, ze mali dostat informacie o tom, proti comu budu deti ockovane (ako by ich to malo ochranit, aka je tam pravdepodobnost ze ich to neochrani...), ake su rizika, ake neziaduce ucinky, ake kontraindikacie, co robit ak nastane to a to atd. Pri takomto plosnom ockovani tu ziadna informovanost a moznost volby nie je.
Tebe asi unika zasadny rozdiel medzi liecbou a prevenciou. Liek je tu na to, aby riesil danu chorobu, ktora uz nastala. Vakcina je na prevenciu, a pokial moze prevencia skodit, ma clovek pravo odmietnut ju. Tu ziadna volba nebola a nie je.

senta_sofia
20. apr 2017

@tin007 aj liecbu mozes odmietnut, aj operaciu a tiez by si mala byt imformovana o rizikach a kontraindikaciach, tak ja v tomto rozdiel skutocne nevidim.
Ok, takze uz chapem, poctom mrtvych sa malo poukazat na moznost volby.

tin007
20. apr 2017

@senta_sofia
Nuz na Slovensku (a aj v tej Nambiii, ci Lesothe) mas ockovanie povinne; rozdiel je v tom, akymi prostriedkami ho stat vymaha, resp. dosahuje.
Este za komunistov v Ceskoslovensku sa ockovanie realizovalo tak, ze do skol nabehli zdravotnici, postavili vsetky deti do radu (dany rocnik alebo rok narodenia) a napichali bez ohladu na to, ci deti chceli, nechceli, resp. ich rodicia a bez toho, aby rodicia o tom vobec vedeli. Osobne si na toto pamatam a nikoho vtedy nezaujimalo moje autoimunitne ochorenie (ktore sa mi ockovanim zhorsilo. Velmi zaujimave vsak je, ze teraz ako dospelej mi ho uplne v pohodicke vseob. lekar uznava ako kontraindikaciu ockovania (ale vtedy sa o to nik nezaujimal), suhlasi so mnou a absolutne neriesi nejake povinne ockovanie.)

Nastastie toto uz na Slovensku neexistuje a verim, ze uz nikdy nebude existovat.
No v takej Afrike to jednoducho je tak; nabehnu zdravotnici (verim, ze ockuju zdravotnici, ze to nie je hocikto, kto udrzi ihlu v ruke) a sup, sup, vsetkych do radu (deti od do).
Takze nielen pocet mrtvych, ale aj to ako vobec cele ockovanie prebiehalo, ze nik nebral do uvahy individualne podmienky jednotlivych deti (aktualny zdravotny stav, (ne)suhlas ich rodicov atd) su velmi charakteristicke pre plosne ockovania - je to v style "ked sa rube les, lietaju triesky".

zdenka7887
20. apr 2017

ved to dokazala realita. nic viac netreba . plosne ockovanie TBC = potrebne, nevyhnutne ,deti musia byt chranene hned od narodenia ..inak umru. ak odmietnes, tak pokuta . TBC ockovanie - zrusene. nic sa nedeje, deti nie su "chranene" ..chorobnost rovnaka , ziadne epidemie aj bez ockovania. pohoda lesna ..nikto neumiera, nic sa nesiri, ziadne epidemie . co viac chces ako dokaz ? ved to je priamy a nevyvratitelny dokaz, nevie si predstavit vacsi dokaz, ako ten ,ze sa nezmeni chorobnost po zastaveni plosneho ockovania.

ludom o chvilu pride, ze by sa nic nezmenilo, aj keby sa zastavili vsetky ockovania.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
prevenar
20. apr 2017

@zdenka7887 ..to som uz niekde videl LOL !! 😀

zdenka7887
20. apr 2017

👍 prepacte,musela som to este raz zvyraznit🙂

prevenar
20. apr 2017

@zdenka7887 dobreho vela neskodi 😉

adsumus
20. apr 2017

@zdenka7887 Tuberkulóza na Slovensku postihuje aj detských pacientov. V roku 2012 došlo k ukončeniu plošného očkovania a od tohto obdobia sa zvyšuje počet chorých detí. „V našom ústave sa v uplynulom roku nachádzalo 61 pacientov prevažne vo veku do štyroch rokov.
http://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/slov...

adsumus
20. apr 2017

Na tuberu podla antivaxera nikto nezomrel po zrušení očkovania, ale nie je to pravda. Overujte si každe jedno slovo, ide o život vašho dieťaťa a nerozhdujte sa na základe klamstiev.

Ťažká diagnostika

Peťku liečili na zápal mozgových blán, no nevedeli, čo je jeho zdrojom. V Bratislave to po intenzívnom hľadaní zistili až po niekoľkých dňoch. Diagnostika vyprofilovania sa bacila tuberkulózy môže trvať až šesť týždňov. „Aj toto mohlo spôsobiť, že sa dlho nedokázalo prísť na to, čo malá vlastne má a čo by jej možno mohlo pomôcť. Je to tvrdé poučenie pre všetkých, že keď sme tu tuberu dlho nemali, tak na ňu nemyslíme,“ dodáva lekárka Matúšová.

https://www.cas.sk/clanok/353339/zdrvena-rodina...

adsumus
20. apr 2017

Toto dieťatko ale nie je jediné.

Detská pneumologička Ivona Bacmaňáková z martinskej univerzitnej nemocnice sa k potenciálnemu šíreniu tuberkulózy nechcela vyjadrovať. V ambulancii vlani vyšetrovala deti, ktoré boli ešte zaočkované a dostali sa do kontaktu v príbuznými infikovanými tuberkulózou. „U detí sme tuberkulózu nezistili, narodili sa pred rokom 2012 a mali protilátky,“ dodala.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/258825-v...

adsumus
20. apr 2017

Ja som lekár, detský infektológ, pracujúci v nemocnici a môžem Vám povedať, že aj v dnešnej dobe je liečba závažných foriem TBC taká obtiažná, že pred dvoma rokmi nám zomrelo malé dieťa s bazilárnou tuberkulóznou meningitídou (zápalom mozgových blán) v nemocnici a minulý rok sme mali chlapca s rozpadovým tuberkulóznym procesom pľúc v závažnom klinickom stave.

http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-pro...

adsumus
20. apr 2017

rodičia maju jednoznačne dostať informácie o očkovaní a to od lekárov, lebo su krajne dezinformovaní antivaxermi a potom sa rozhoduju na základe nezmyslov ako tuná kočka nad nami, po zrušeni očkovania nikto nezomrel a chorobnosť nestupa, ale nie je to tak, tak to je ake toto rozhodnutie? informovane alebo dezinformované? podla mna je neprípustne aby rodičia stavali život svojich detí na klamstvách a nielen svojich, lebo ked sa im nakazí dieťa tak to je ich rozhodnutie ale ked to dieťa na kazí ine, tak to už nie je len ich vec ale aj toho druheho.

peter952
Odpoveď bola odstránená