(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 ty rozosmievať ostatných, zlatko.
Tým, že najprv použiješ článok na podporu svojich teórii, potom sa obratom rýchlo obujes do autorky ako nekompetentnej a ustráchanej podlizovacky.
(Keď ti niekto povie, že zas si sa len kopol a zas "omylom" propaguješ očkovanie miesto neockovania.)
Mmch, buď si zlepši anj, alebo si daj článok preložiť.
Táto Vakcína nie je problém pre dieťa v čase zaockovania, ale až keď ju (priamo povedané) vykaka. Pre jeho okolie.
A ďalej použi všeobecne vedomosti zo školy, a spomeň si na určovanie pomeru ( našepkam: 1 mild populácia a 50 000 prípadov vs. 5 mio populácia na SVK). Ďalej pridaj životnú úroveň. Atd.
Než vzburis nebesia i zem.
Netvrdím o smrti tých deti, že sú štatistika. Nemala by sa diať.
Navyše nikto ta tu neohrozuje - píš články o Indi vlade v anj a zverejňuj napr. Na FB. Tu ta neumlčía. Nebudeš písať nákupné zoznamy.
Kam vlastne reálne siaha tvoje skutočne presvedčenie o antivax?
@peter952 to s tebou súhlasím.... nedá sa zovseobecnovat. Na druhej strane sa mi hlavne nepáči ta agresia vás neockujucich proti rodičom,ktorí ockuju. Každý si vážime,čo je najlepšie pre naše dieťa. Nie je správne a je to až strach naháňajúce ako zo všetkého obviňujete očkovanie. Bol tu názor,ako očkovanie spôsobuje zápaly stredného ucha.....ja som napísala,že to z mojej skúsenosti nie je až taká pravda. Poznam rodičov,ktorí neockuju (nie je to len jeden prípad) a majú tieto problémy. Naši známy ockuju všetci a žiadne z našich detí nemá zápaly usiek a to sú deti vo veku od 2 - 11 rokov (bábätka sem.neratam). Takže ani vy nemáte pravdu.... Verím,že sú detičky,ktoré môžu mať po očkovaní problémy..... moje dieťa sa narodilo s ekzemom,takže nie len po očkovaní sa to môže stať 🙁
@peter952 moje nervy. jasne, vždy sa to bude ľahšie a rýchlejšie šíriť, ak budú žiť v špine.
To aj iné neočkovaní choroby. Len tie majú následky len vzácne vazne. Preto sa neockuju.
Tvoje argumenty sú fakt ako náhodne ťahané kartičky papagájom z klobúka.
Skúsiš tuto, hneď zas inú... skúšaš, čo sa hodí najlepšie, zlato?
Ty si mizerný bojovník za antivax. Smola že nemáš na svojej strane mna. A dalších, co ti z času na čas klepnu cez prsty, keď postujes blbosti.
Nech ľudia neockuju ak nechcú. Ich voľba.
Aké nebudem im podsúvať pokrutene info, aby som ich k tomu stiahla za každú cenu.
Áni proti, ani za.
@peter952 a zase tu mame tvoj antivax otrepany lament o 14 mio zaočkovaných voči 147 neocko.
Tak už daaaaavno neorganizujete výskum o tých tvojich 50:50 výskume???
Ta tie roky, ste už mohli sa na to aj vyzbierať.
Prepáč, ale keď už nemáš čo, tak vždy vytiahneš toto.
Plus náhodne vyberané obrázky z plochy, čo mas predchystane v kompe.
Ešte si zabudol HIV a AIDS. Že za a) spolu nesúvisia a za b) HIV je neškodný vírus, čo nikomu neubližuje.
HIV si uždávno nedal (bude to týždeň-dva?), mal by si, mohlo by sa na tuto vzácnu info zabudnúť.
Sranda, ze nakaziť sa nedáš, aby si to dokázal v praxi. Zóny pomohlo najviac ako dôkaz.
@peter952 pan Peter, vy nemozete byt v poriadku.
Neskusali ste rozhovor so psychiatrom? Som ockovana, cele moje okolie preslo riadne ockovanim a vsetci sme zdravi a v poriadku.
@peter952 tuto spolocnost nakazia taki ako ste Vy. :(
Najlepsie urobite ak pojdete zit na nejaky neockovany ostrov a podobne hluposti.
@peter952 rozumiem. Lebo na nič iné dobrý ani nie si. Dostal si školenie a manuál a ty teraz iba dokolecka nasledujes body od jedna po x. A keď dôjdes nakoniec, začneš znova.
A keď sa pokúsis dať niečo nové vlastné, vždy je to katastrofa. To som si už stihla všimnúť za posledný týždeň. Vždy nejak zblbnes a začneš propagovať očkovanie. Buď mas chybu v programe, alebo sa radšej naozaj drž manuálu z antivaxu. To ti jediné ti urobí dobre.
A ja nepropagujem očkovanie, ale slobodnú voľbu. V tom je medzi nami rozdiel, ty tajne ockujuci tatko. Kumys si kázal, víno pil.
@peter952 ale to je tvoja vymodlena a vyplakávana studia, po ktorej neustále volas a kričíš, že je do neba volajúca nespravodlivosť, že takú štúdiu 50:50 nemáte.
Že máte Len tu neuspokojivu info, že porovnali 14 mio ocko voči 147 dušiam neocko. Pri ktorej si už asi od zlosti obhrýzas nechty, lebo ju spomínaš minimálne obdeň.
(Pritom rozvojové krajiny sú plne miliónov neocko ľudí voči oveľa menšiemu počtu zaočko ľudí - čo Vám bráni skúmať? Žijú v rovnakých zlých podmienkach, tak skúmajte, či to lepšie zvládajú zaočko, či neocko.)
Ako prečo ti takú štúdiu mám hľadať ja? Akebo ktosi iný? Lebo ty si dupes ako malé decko na piesočku, že chceš a chceš a chceš červený kyblicek, nie žltý?
Si ju urob. Namiesto prázdnych reči, burcuj vedecké kapacity. Urob plán, získaj grant, zožeň kapacity a skúmajte.
Čo si fakt neschopný?
Mmch, vysvetli ty mne, keď za neocko stoja samotní vedci a lekári - preco sa už dávno nespojili a neuskutočňujú taký výskum? Su to roky, čo sa proti tomu bojuje. Už sa to vo modernom svete berie takmer už ako bežná vec, že sa neockuje. Že sa rodičia sami rozhodnú.
Tak prečo doteraz nič take nikto neskúsil zorganizovať? Prečo stále iba osameli vlci bojujú iba na vlastnom piesočku a kopu za vlastnú teóriu?
ale bola je ich kopec ale antivax to popiera, ved popierajte, ked si tak myslíte, že všetci ludia na svete su slepí, len skupinka ktorá predstavuje do 2% všetko prekukla.
@peter952 jake udaje by si potreboval.ako ich chves ty ako laik vyhodnococat? Ci mas za sebou roky vyskumov.epidemiologicke vzdelanie.virologiu. medicinu?
Chod a prehodnucuj aj antibiotika.lieky.ci ti davaju dobru narkozu.Lebo si nieco niekde cital.... Ale ty vo vsetkom vidis farma mafiu.takze skoda sa nad tym vobec pozastavovat.
@peter952 ty si fakt nejaký zacykleny v tom svojom svete.
1. TEBE pediatrička nedala leták a povedaka, že ich nedržia. Ja som ho na požiadanie dostala v lekárni. (Vakcíny si v tej dobe kupovali rodičia a nosili rovno na ocko, takze leták z lieku mali na nahliadnutie v lekárni. Vypýtala som si, dali mi ho. Nič tajne, záhadne, nič kvôli čomu by som musela prekonať labirint prekážok ako lovec pokladov).
Ale keďže bez príručky antivaxu si zas len raz v koncoch, druhy raz ta upozorňujem, že ho v nájdeš na stránke liekinfo.sk
Keby vláda tak konšpiračne tajila, tak letáky vakcín odtiaľ zmažú a bude sa to šíriť netom a mailom tajne ako samizdaty.
Ale ono to tam je. Klikni, nájdi, čítaj.
2. Preto ti pisem, že mas získať peniaze a osloviť kapacity. S nimi a ich menami za chrbtom oslovit Inštitúty. Tam, kde tieto možnosti výskumu majú. A sú oprávnení. Ja viem, že laikovi lekár dokumentáciu iného pacienta neukáže.
Však hľadaj cestu. Za ruku ta mám vodiť? Však ty si antivaxer, nie ja. ty bojuj za svoje poslanie!
Či čokoľvek, co vyžaduje vstatie od klávesnice, to už u teba nie?
Prepáč, ale teraz sa zas sfuknes a hodis sem už otrepané obrázky. Lebo ľahšie ako raziť novú cestu je skúšať šťastie, že zabodujes u nových ľudí. Možno ti tvoju snahu uveria.
Toto slabošské chovanie som si už u teba všimla.
Ale VŽDY pod tie obrázky dopíš: ja už mám dieťa zaočkované, ale potom som si to rozmyslel a pre vás to bude takto lepšie. Vy už neockujte.
Mas odvahu byt k nim skutočne pravdovravný?
Mne dojde prinajmenšom zvláštne, že človek, ktorý je už 16 rokov nakazený vírusom HIV, odrádza iných od očkovania, príde mi to trochu samovražedne pre človeka s oslabenou imunitou.