(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
"V nasledujúcich riadkoch sa budem usilovať poskytnúť vám účinný návod, ako nespôsobiť zdravotné ťažkosti sebe alebo vášmu blízkemu. No, bohužiaľ, stále sa nájde medzi nami mnoho tých, ktorí to robia a ani si to neuvedomujú. Práve naopak, sú presvedčení o správnosti svojho konania, a to preto, že uverili klamlivým názorom ľudí, ktorí bez medicínskeho vzdelania odporúčajú tie najpochybnejšie, škodlivé a v mnohých prípadoch aj zvrátené praktiky údajne účinnej liečby najrôznejších zdravotných problémov.
Osobne mám pocit, že s postupujúcim časom podobných prípadov pribúda a nájsť samozvaného výživového poradcu, lekára či vedca je dnes záležitosť niekoľkých kliknutí myšou. Rozhodol som sa preto voči podobným praktikám bojovať. V sérii článkov s podtitulom Nebezpečné šarlatánske praktiky vám ukážem, prečo je viera v každú blbosť na internete zdraviu nebezpečná a čo sa stalo s tými, ktorí daným myšlienkam podľahli."
https://refresher.sk/44157-Otrasne-sarlatanske-...
@adsumus A tá otázka bola položená akože komu?! Si trápna. Ešte raz - ja nikoho na nič nenahováram a každý svojprávny a inteligentný človek sa rozhoduje podľa seba a dostupných odborných a relevantných informácii od odborníkov, ktorým verí a nie na základe niečoho čo nejaký nick napíše na internete. A kto tak spraví - je to tiež len jeho rozhodnutie a za to jeho rozhodnutie nenesie nikto zodpovednosť - len on sám. To je všetko. A áno v tom máš pravdu - žiadne dieťa, človek nesmie zomrieť kvôli klamstvám a hlúposti.
@adsumus Ja nikoho o ničom nepresviedčam. Napísala som svoj názor. To je všetko. A nemienim tu nikomu nič dokazovať ( a už vôbec nie fanatikom) a už vôbec nie presviedčať. Mám svojich lekárov (nie sú to šarlatáni, ani šuflikanti a ani nie nedávno vyštudovaní), ktorým verím a s ktorými som túto tému preberala. Bodka. Proste neverím dnešným vakcínam.
@evittam ja to chápem, že neveríš vakcínam, ale mna to nezaujíma, čomu ty veríš alebo neveríš, ohanaš sa relevantnými informáciami, prečo ich nedaš na posudenie, lebo nie su relevantne? lebo su to homeopati, sektári alebo ti radili naozaj lekári neočkovať na základe reálnej kontraindikácie??? takto len zavádzaš a balamutíš ludí, nič viac a preto ti ja napríklad vobec neverím a už vobec nie tej tvojej teorii, že protilátky netreba, ved sa mi antivax guru navádzaju ludí aby choreli,že budu mať doživotne protilátky, načo ked su zytočne podla vás.
@adsumus Nie nie sú to homeopati - vodu s cukrom nemám rada. Ani sektári a ani nič podobné. Prepáč, ale nemienim tu dávať mená, adresy a tel.čísla lekárov. Proste vakcíny nie sú bezpečné - ak ti to nestačí - mne to nevadí. A ešte raz ťa žiadam - dúfam, že posledný - neklam o mne - ja nikoho o ničom nepresviedčam ani nikoho nebalamutím. Nikde nepíšem, že protilátky netreba - ale nie v takej forme v akej to do malých detí pichajú hlava nehlava. A to, že neexistuje vakcína, ktorá ti zaručí, že chorobu nedostaneš alebo bude mať lepší priebeh je bohužiaľ pravda a ty to dobre vieš - áno toto jediné stále používam - to neznamená, že niekoho balamutím alebo ho na niečo nahováram alebo nebodaj "vymývam mozgy"......A či mi ty veríš alebo nie - to mi je fakt ale, že úplne jedno. A ako teba nezaujíma, že ja neverím vakcínam na základe normálneho vysvetlenia normálneho lekára, tak mňa nezaujíma, že ty tým vakcínam veríš. Takže skončime túto zase nikam nevedúcu debatu.
A ty tu tiež - okrem iného - stále dookola "omieľaš" to isté - a nemáš dôkaz, že existuje vakcína, ktorá ti zachráni život a zdravie.
@evittam protilátky sa pichaju do detí hlava nehlava??? to ti tiež poradili tí tvoji tajní odborníci? lenže je to klamstvo, čo nanucuješ ludom, že vakcíny nechránia a nepomáhaju v boji s chorobou, pomáhaju, lebo dieťa si vytvorí protilátky, presne tie ktoré neočkovane dieťa nemá. a to dieťa nemá čo chrániť, lebo mamka uverila nezmyslu.
@adsumus Ešte raz a naposledy - ja nikomu nič nenanucujem. Nepíš o mne klamstvá. Ok. Tak ja som presvedčená rozumom, že neexistuje vakcína čo mi zaručí to o čom si presvedčená ty. A ak je podľa teba v poriadku do 3.mesačného malého dieťaťa pichnúť 6 rôznych protilátok s ostatnými chemickými vecami - tak ja ti to neberiem. Ja o tom nie som presvedčená.
A zaujímavé, že moje nechránené dieťa vakcínou prekonalo chorobu perfektne......
@evittam deťom sa pichaju protilátky? tvoje prekonalo, zatial, ale mnohé neprekonali a ruku na srdce ak by sa dostali tetanove spory do nervoveho systemu tvojho dieťaťa, bola by si uplne ok, že nemá žiadnu ochranu proti ním, že nema schopnosť neutralizovať jedy? alebo bakterie záškrtu?
@adsumus Nenanucujem. Pisem nazor ako aj ty. A tvoje pocity ma nezaujimaju. Ak by moje dieťa dostalo chorobu, proti ktorej nie je ockovane zaujmem taky istý postoj ako aj pri inej chorobe voci,ktorej sa neockuje. Každý nech sa zariadi podla svojho vedomia a svedomia. Koncim tuto debatu.

@kvieta No, nie nepoznám. A či tomu veríš alebo nie mi je naozaj jedno - ako som už napísala.....