(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
tiez zaujimava študia😅...
na margo toho nezmyselneho rozhodnutia EU :
"Correlation is causation... Pripomnelo mi to studii o nebezpecnosti chleba. Napr.: Více než 98 procent odsouzených pachatelů závažných trestných činů konzumovalo chléb... Novorozenci se mohou chlebem zadusit... To uz EU doslo tak daleko?"
@peter952 Tieto epidémie sa vyskytnú tam, kde majú vírusy podmienky na množenie. Každý vírus má svoje špecifické podmienky na prežitie , výskyt a rozmnožovanie. Sám sa bojíš toho, kedy sa u nás vyskytne "dobrá pôda" pre tieto vírusy, alebo prečo sa to dookola pýtaš? Vyčkaj času ako hus klasu☹
tak ako napriklad tu: epidemia osypok v Minnesote tohto roku..
"“The internet and everyone in the community told me MMR causes autism,” said one parent. “Everybody is afraid.”
Did Anti-Vaxxers Spark a Measles Outbreak in an Immigrant Community?
@zooeynka
@peter952
Ja som napr rodila v 38 rokoch, rubeolu som neprekonala a protilátky v tehotenstve som mala. A nech mi tu prosím nikto nepíše, že prebehla bezpríznakovo. Napr, som v 4 rokoch prekonala žltačku A, bola som aj hospitalizovaná a po 43 rokoch po protilátkach ani chýru ani slychu. No čo, dala som sa zaočkovať...
A vraj doživotná imunita☹
@kvieta na niektore otazky peter odpovede nedava...na tie, co naburavaju jeho presvedcenia. Mne tiez neodpovedal na otazku preco hiv pozitivny novorodenci narodeni hiv pozitivnym matkam umieraju vacsinou v priebehu par mesiacov :( Ale ved hiv je neskodny virus...omg, cele zle...
@kvieta nic sa ho nepytaj, lebo ho zazenies do kuta a poziada ta o studiu. 🙂
robi to vzdy, ked uz nevie, kam z konopi.
@peter952 v príspevku vyššie mi píšeš:
"ved ty strasis ze ked sa prestanu ludia ockovat tak pride epidemia...toto je jeden z argumentov ktory neustale dookola pouzivaju milocnici ockovania."
A to som Ti odpovedala na toto:
fotoportrét
peter952
@adsumus to mas pravdu. Zvlast ked ocovane dieta je nositelom ziveho virusu a nakazi stovky zdravych deti...
Včera o 20:36 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
týmto:
fotoportrét
kvieta
@peter952 Toto je taký blud. Ako môže oslabený vírus nakaziť stovky detí? V prvom rade by asi nakazil svojho nositeľa, nemyslíš? To by sme tu mali každoročne koľko nakazených detí? A nie len detí... Logika nie je Tvoja silná stránka.
Včera o 20:38 • 1 dieťa • Odpovedz • 2 • Pošli IP •
Kto straší rodičov "možnou" epidémiou po očkovaní MMR? No jednoznačne Ty, ktorý tvrdíš, že po MMR je každé dieťa šíriteľom nákazy a doteraz si na moju výzvu podložiť to aj vedeckou štúdiou nereagoval.
Mňa NEODŽUBEŠ!!!
@moonlight1210 Jemu bolo priložených už X štúdií. On nie je schopný priložiť ani jednu. My mu tu nemusíme dokazovať "nevinu". Nech on dokáže "vinu". A určite nie obálkami kníh pofidérnych autorov, ktorí sa potom dobre predávajú na pofidérnych stránkach.
@peter952 vazne ,takze rodic si moze zo zdravim dietatka nakladat ako sa mu zachce ...hm ..obrovska neznalost a nevedomost ,stat je kontrolny urad nad dodrziavanim prav dietata a ak rodic bud nieco porusi alebo nedodrzuje je sankciniovany....a myslim si ,ze tych pripadov aj vaznych bolo medializovanych velmi vela ,dokonca aj tu kocky dali dost linkov....
@moonlight1210 prosim ta... teengreen s tym co tvrdi a ako sa vyjadruje tak mozno zachody v tej farmafirme umyva - aj ked sa obavam ze je to len znudena nezamestnana frustrovana zena ktoru doma nevie nikto ocenit tak chodi na toto forum sa hrat na zenu s nazorom ( doma ju zial asi nikto nepocuva☹)
@peter952 nech sa paci zazaluj ,aj prevcovi to bolo povedane ,dokonca fillovi ,no ale to by nemohli potom zarabat na rodicoch ,pretoze ,ti by platili advokatov s nejasnym koncom...a preco ty nezazalujes stat ,ze byvas na zabudnutej skladke toxickeho odpadu alebo sa pridaj k Benovej a podporuj ,v jednote je sila....
Očkovanie chráni pred závažnými ochoreniami.
Ešte pred sto rokmi ľudia umierali na infekčné ochorenia. Stačí si spomenúť na veľké epidémie moru, cholery, pravých kiahní, pandémiu španielskej chrípky. Deti často neprežili vtedy bežné infekčné ochorenia detského veku ako čierny kašeľ, záškrt, detská obrna, osýpky, mumps - a ak aj áno, ostávali im trvalé následky. Niektoré z týchto ochorení sa, našťastie, už u nás nevyskytujú. Aj vďaka očkovaniu.
Očkovanie chráni pred závažnými ochoreniami.
Ešte pred sto rokmi ľudia umierali na infekčné ochorenia. Stačí si spomenúť na veľké epidémie moru, cholery, pravých kiahní, pandémiu španielskej chrípky. Deti často neprežili vtedy bežné infekčné ochorenia detského veku ako čierny kašeľ, záškrt, detská obrna, osýpky, mumps - a ak aj áno, ostávali im trvalé následky. Niektoré z týchto ochorení sa, našťastie, už u nás nevyskytujú. Aj vďaka očkovaniu.
to nie su kraviny ale názor, lekárov, odborníkov, kraviny píšeš ty, už len ked sa kuknem na dedka, čo si dal. je jasne, že to je čistý blázon.

@peter952 neodpovedal si mi na spravu z dnes 20:54 ;)