icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
26. aug 2017

@tin007 Očkovanie proti chrípke nespadá do povinného očkovania. Chrípka nie je porovnateľná s tetanusom, záškrtom, osýpkami, ružienkou...

tin007
27. aug 2017

@kvieta nechapem o co ti ide; je to ockovanie, ci nie?

tin007
27. aug 2017

Ta studia od Cochrane k neucinnosti chripkovych vakcin len potvrdzuje to, co oficialne zverejnuje CDC https://www.cdc.gov/flu/professionals/vaccinati...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
tin007
27. aug 2017

Ked pisem o ucinnosti vakciny, tak tu je nieco za jun 2017 z EPISu:

Akútna vírusová hepatitída typu A – B 15
V júni bolo hlásených 45 prípadov ochorení (chor. 0,83/100 000), v minulom mesiaci bolo hlásených 48 prípadov. V júni minulého roka bolo hlásených 93 prípadov ochorení.
Ochorenia boli najviac hlásené z krajov: BL (chor. 1,26), NI (0,15), BC (2,30) a KI (2,64). Rozdelenie chorých podľa vekových skupín: 1–4=11, 5-9=12, 10-14=6, 15-19=3, 20-24=3, 25-34=5, 35-44=2, 55-64=3.
Očkovanie: neočkovaní 26, očkovaní 13, nezistené 1, neočkovaný pre vek 1. Výskyt ochorenia bol sporadický a epidemický.

Tie pocty im akosi nevychadzaju (nerozumiem tomu, ze si na UVZ ani neskontroluju svoje veci, ktore potom publikuju), lebo 26+13+1+1 nie je 45 (je to 41).

Ide vsak o to, ze 13 ockovanych dostalo hep. A! A este nerozumiem tomu, ze 1 bol neockovany pre vek - hep A predsa nie je povinna!

kvieta
27. aug 2017

@tin007 Hep. A sa dá očkovať až od 1 roka, t.z. rátalo sa asi s tým, že očkovaný by ešte nemohol byť, aj keby ho rodičia pred tým očkovať chceli.

Nie som z iného sveta.
V tej štúdii sa nikde nespomína, že bola dokázaná škodlivosť očkovacích látok. Dokonca ani u tehotných žien.

Účinnosť a škodlivosť s dve rozdielne veci.

Možno aj preto nie je zahrnuté do povinného očkovania. Ale to je iba môj dohad.

V matematike asi veľmi nevynikáš. Možno, keď sa naučíš čítať s porozumením textu, zlepšíš sa nielen v nej😉

tin007
27. aug 2017

@kvieta Prosim ta, vysvetli mi, ako davaju cisla z vety "neočkovaní 26, očkovaní 13, nezistené 1, neočkovaný pre vek 1" suma 45 hlasenych pripadov?

Mozno by si si mala prestudovat s porozumenim text ty.

tin007
27. aug 2017

Cierny kasel a vakcinacia proti nemu; clanok o tom, ako plne ockovane deti (46 deti, ockovane 4 davkami DTP vakciny) ochorelo na cierny kasel v Izraeli.
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/6/5/00-0512_a...

V zavere je uvedene okrem ineho: Sledovali sme, ze DTP vakcina v plnej miere nechrani deti proti ochoreniu ako to definuje WHO. Nase vysledky naznacuju, ze deti vo veku 5-6 rokov a mozno aj mladsie (2-3 roky), hraju ulohu ticheho zdroja v sireni cierneho kasla v komunite.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
27. aug 2017

@peter952 ty na svojich detoch ockovanych pokusy chorobnosti nerobis,kedze su ockovane ,tak ako ty ....historia ti nic nehovori ,dejepis ,historia mediciny ,oše,historia ockovania az od starej ciny,rakusko uhorska atd. ....co ty tu furt robis s takou obrovskou neznalostou vo vsetkych smeroch ....

lauritka
28. aug 2017

@aristka ano.hovori mu historia nieco.asi takto to bolo....

moonlight1210
28. aug 2017

@aristka co s nou robi? no poskytuje vdaka nej odborne rady predsa. 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
28. aug 2017

@peter952 preco by mali media strasit ...informuju o neskodnych ochoreniach ,ktore je lepsie prekonat ,nie ....no ty si ocko s detmi proti tym neskodnym ochoreniam ,takze media ta moc trapit nemusia .

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
28. aug 2017

@tin007 Čo Ti mám vysvetľovať, Veď si to prečítaj od A po Z...!

tin007
29. aug 2017

@kvieta Ja som si to precitala: 26+13+1+1 nie je 45, tot vsjo.

Ale tie pocty nie su az take dolezite; dolezite je, ze 13 ludi bolo ockovanych a napriek tomu ochorelo na hepatitidu A.

kvieta
29. aug 2017

@tin007 Tá 4-ka sa Ti stále stráca...

A zasa, z koľkých bolo tých 13 očkovaných a z koľkých neočkovaných tí ostatní neočkovaní...?

Ale to je stále o tom istom. Každý tu svoju "pravdu" háji. Pre mňa sú dôležité fakty, nie osobné pocity, subjektívne, laické názory.

Ja som ako 4-ročná prekonala žltačku typ A, bola som hospitalizovaná na infekčnom odd, rok som mala diétu, takže žiadna ľahká forma. V septembri 2016 som si dala zisťovať protilátky, keďže sa Východom šírila epidémia žltačky. Sú fuč. Dala som sa zaočkovať, aj keď viem, že ani očkovanie nezaručuje 100% ochranu. Očkovala som aj svoju dcéru. Preventívne.

tin007
29. aug 2017

@kvieta
Stale si to nepochopila; mne sa 4ka nestraca, stratila sa pri vypoctoch ludom z RUVZ.
To, kolki ludia boli vystaveni virusu a neochoreli nie je zistitelne.

Dolezite zistenie je to, ze 13 ludi bolo ockovanych, aby sa vyhli prave nakaze zltackou typ A (cize hepatitide A) a napriek tomu ochoreli,

Pises o tom, ze su dolezite fakty; toto su fakty a nie osobny pocit, ci laicky nazor.

aristka
30. aug 2017

@peter952 zas si otocil ...co ta trapi nejaka neskodna prasacina ,ty tehotny nemozes byt ...takze moc nic ti nehrozi ...opropo co ma prasacina s povinnym ockom a ine typy chripky ...a na zvysok sa vobec ockuje ...

prevenar
1. sep 2017

ak by mal niekto zaujem o informacie ohladom rizik ockovania, najde ich tu : https://www.modrykonik.sk/group/1799/

dai
Odpoveď bola odstránená
katkaajurko
6. sep 2017

@peter952 zaockovanost neklesne ,nemaj strach, a ak - tak nachvilu,par deti to odenesie a zase budeme spat 🙂 minie sa ti tema Petrik ,inac ty mas asi strasne nudny zivot,ked ta tu bavi stale oxidovat

katkaajurko
6. sep 2017

a nech nezabudnu vsetci pri citani rizik ockovania mysliet na to - kto to pisal a za akym ucelom 🙂 a k tomu si dat chutovky o rizikach pri danych chorobach. Nastastie sekty nikdy nedosaju vacsinovy podiel,takze nemam obavy ani pri antivaxeroch... dost ludi este pouziva aspon sedliacky rozum.

peter952
Odpoveď bola odstránená
prevenar
6. sep 2017

@katkaajurko ockovanost klesa kazdorocne ..a bude to tak pokracovat aj nadalej. samozrejme reklamnymi kampanami typu - "osypky vas vsetkych pozabijaju" si nieco nazenu spat a vsak z dlhodobeho hladiska 10-20-30 r. je ubytok neockovania nezastavitelny. pravda sa totizto zastavit neda.

peter952
Odpoveď bola odstránená