icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
1. okt 2017

matka pozná zdravotný stav svojho dieťaťa najlepšie s týmto to možeme uzvarieť, koniec výdajov na zdravotníctvo.
@nelinka2009 ak máš kontraindikáciu, že tvoje deti maju závažnu poruchu imunity mala si napísať hned, mohli sme si ušetriť prsty. čo sa epilepsie týka tak može sa prejaviť pri prvej teplote. neznamená, že ju sposobilo očkovanie. zajakavosť som v suvislosti s okčovaní zachytila ako nežiaduci učinok po prvýkrát, už naozaj všetko je z očkovania.

toskanka
1. okt 2017

@nelinka2009 Chápem to rovnako ako ty. Obava, že neočkované dieťa môže nakaziť moje očkované, pripúšťa tú možnosť, že samotné očkovanie nie je dostatočnou ochranou pred nákazou.

A to masové plošné očkovanie, ako si to nazvala - pich sem - pich tam - je hotová katastrofa. Riešim v súvislosti s očkovaním zdravotné problémy, ale nejdem sa rozpisovať, lebo niektoré osoby tu poznajú môj pôvodný nick a veľmi radi by si opäť rýpli. Ak sa to jedného dňa definitívne uzavrie, dám vedieť výsledok. Zatiaľ nie je jasná ani moja diagnóza, len liečba, ktorá je len pri systémových autoimunitných ochoreniach.

adsumus
1. okt 2017

nelinka2009 inak dobre chápem, že tvoje deti nemajú mmr očkovanie?

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus zatial nie, ale netvrdim, ze ho mat nebudu az pride ten spravny cas

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus netvrdim, ze vsetko je z ockovania, ale trosku sa vzi do rodica, ktory zachyti tieto prejavy bezprostredne po ocko a ani rodic a ani lejar nevie najst ziadne ine vysvetlenie... Ja som sa s takou mamou rozpravala a keby jej dcere len zobrali krv.. Len odber... Zrejme y ju neockovali... Troska krvi a vsetko by bolo inak... Samozrejme, ze taky rodic bude zasadne proti.

adsumus
1. okt 2017

@nelinka2009 lebo si to písala v inej diskusii, že deti na mmr očkovať nedáš, že je to sajrajt pichaný do nevinných telíčok, kolko maju teraz rokov, tuším máš na nastenke, že jedno chodí do školy aj nato máš 7 papierov od lekárov?

adsumus
1. okt 2017

@nelinka2009 mne nemusíš písať aby som sa vžila, ja sa nemusím vžívať ja to chápem, nájde sa dobrá duša ktorá presvedčí maminu, že dieťa je choré z očkovania a z ničoho ineho a tá dalej šíri propagandu, lenže vedecke dokazy nato nie su, deti zostávaju nechránene, lebo ludia sa vystrašia. a potom tu máme problém, inak všimla som si že si mýliš osypky s kiahniami, píšeš, že si riešila osýpky v skolke ale to si nemohla, lebo na sk ospyky niesu, kiahne su oproti nim menej nebezpečne ochorenie, to si radšej asi doštuduj, ked neočkuješ že aka to je choroba a ake má príznaky a následky.

toskanka
1. okt 2017

@adsumus Počúvaj, to že chýba vedecký dôkaz niečoho, ešte neznamená, že sa to nestalo. Lebo všetko, úplne všetko, sa môže stať po prvý krát. Takouto cestou pribúdajú do letákov očkovacích vakcín možné nežiadúce účinky.

adsumus
1. okt 2017

@toskanka existuju dokazy, že očkovanie nesposobuje ludom choroby, presne to som urobila ked som išla malu okčovať chorobu po chorobe, je toho viac ako dosť, ale kto chce veriť, že sposobuje tak verí aj keby čo bolo. napríklad epilepsia a očkovanie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22357833

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus ja ako 8 rocna v roku 1992 som mala osypky citaj poriadne... Ale to nieje podstatne... Deti ockovat davam, ale ja pravda, ze som neni presvedcena o potrebe ockovania a preto som velmi opatrna. No a mne sa moja opatrnost vyplatila. Nakoniec to aj lekar potvrdil, ze ockovanie je dobre individualne prisposobit detom. A malo by to tak byt vzdy, lekat by mal brat ohlad na kazde dieta zvlast a nie bezducho pichnut, len preto, ze sa to musi... Potom tu vznikaju zbytocne nenavisti medzi rodicmi... Ockovany verzus neockovany... A pritom to vela krat ma aj logicky dovod, preco ockovat a preco neockovat. Tu na tomto fore sa to nevyriesi, ale ti, ze je tento stav asi tak 100 rokiv za opica a zakonne ockovanie je len postkomunisticky prezitok je fakt. Ak by rodicom niekto podal 100% dokaz o dolezitosti ockovania, tak by pochyby nevznikali.

toskanka
1. okt 2017

@nelinka2009 Nie len dôležitosť, ale hlavne bezpečnosť očkovania.

Tu je akákoľvek diskusia zbytočná. Budeme sa už len opakovať. Ja si idem užiť pekné počasie vonku 🙂

adsumus
1. okt 2017

@nelinka2009 neviem ako dávaš, ked ich máš neočkovane proti mmr, to očkovanie nie je bezduche pichanie, ale prešlo a prechádza testovaním a deťom choroby nesposobuje, nato su vedecke dokazy, stačí si načitať. spory v rodinách vyvoláva neočkujuca časť ktorá je dezinformovaná. inak ja sa nebojím, že nakazíš moje očkovane dieťa, skor sa bojím, že tie neočkovane deti zbytočne nakazia tehotné ženy, sama si sa bála kiahní, ked si bola tehotná a teraz tu budeme mať navyše ospyky a rubeolu, lebo su matky neni presvedčené o doležitosti očkovania, tak potom čo tolke hodiny a týždne študovali? antivax nezmysly

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus kiahne som mala ako mala... Ja sa uz tesim na ten cas, ked sa ockovanie stane dobrovolnym, pretoze ina cesta nieje. Ked budu mat tvohe deti deti uz to bude na nich a potom pokecame o tej dolezitosti... Volakefy bolo dolezite ockovat 4 dni po porode na tuberu... Dnes uz nieje... Idem aj ja vyvencit moje nezaockovane drobciatka, do toho skaredeho sveta s rubeolou... Pa

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus do skoly chodi, ale nrspadla ako ovecka do slov. Sk. Systemu... tak ako su ocko obaja, ale nie preto, ze to nariaduje system, ale preto, ze ja ako rodic som presvedcena, ze som urobila spravne. A uz fakt padam. Pa

adsumus
1. okt 2017

@nelinka2009 tvoje deti nemaju mmr očkovanie, neohánaš sa 7 podpismi lekárov, že nemožu byť očkované, takže si sa rozhodla ich neočkovať ty. z akeho dovodu zostáva hádať a čo si myslela tým, že nespadla ako ovečka tvoja dcera do sk. školskeho systemu sa tiež možeme len dohadovať.

adsumus
1. okt 2017

@nelinka2009 teraz som si prečítala tvoje názory v debate o školstve a ujasnila som si, že naše školstvo ti vadí, učitelia su hlupáci, pokrytci a jednaju protizákonne tak sa nečudujem, že rovnaký názor prezentuješ aj o našich lekároch, prosím ťa kde si nabrala taku mudrosť?

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus o lekaroch???? Ja neviem ake ty mas skusenosti, ale ja mam fantasticku pediatricju aj moju obvodnu... Rodili ma skvely odbornici, osobne nemam co zdravotnictvu vytknut, ale problemy tam su ako vsade na svk samozrejme... Ucitelia a skolstvo je iba tema, nie na toto forum, do tejto temy... Ale ak ta ro zaujima uciteljy v stat skolje mi dieta povyzliekali pred,siestimi cudzimi mamickami, pricom oni 8 dospelych okolo jedneho naheho dietata si vydedukovali ( ani jedna nemala titul z mediciny), ze je nala chora.. Dosla domiv tak cystresovana, ze sa ako 5 rocna doma v noci prvy krat po troch rokoch pomocila. Do skolky chodila bez placu od prveho dna ( je zvyknuta ostavat bezo mba, vie, ze VZDY pre nu niekto pride, standardne o 4 rokov navstevuhe pobyt. tabory bez problemov) bez placu... Po tonto incidente so slov uckou, ktora nala 35 rokiv prax v skolstve, nala v skolke ostat bemohla, mala taky hysak, ze mi zmodrala, zacala plytko dychat a modrala... Takze tod moj nazor na nasich ucitelov, nehovoriac o kvalite nasich uceb pomocok a osnov... Ale to je uz na inu devatu... Takze nase skolstvo uz nikdy v zivote NEVYUZIJEM a spravim vsetko preto, aby moje deti na svk nestudovali, luto mi je len tych penazi z mojich dani, ktore tam tecu a moje deti nic z nich. No a tie pani ucitelky, ktore viedli devatu na skolstvo so mnou tu, ma naozaj utvrdila, ze taktm ludom ja vychpvu svojej dcery urcite zverit nechcem. Ale neviem co to ma z nazorom na ockovanie.

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus nasi ucitelia,su standardne ludia, ktori sa nedostanu na ibe vs, tak studuju aspon pedagpgiku...

lauritka
1. okt 2017

„Ich hlavnou zbraňou je zmanipulovanie emócií rodičov, čo je veľmi jednoduché, pretože rodičia milujú svoje deti a urobia pre ne čokoľvek,“ hovorí epidemiologička z Deakinovej univerzity Tracey McDermottová. „Vinia rodičov, ktorých deti ochoreli. Nie genetické vplyvy či skrátka smolu. Snažia sa im vsugerovať, že ochorenie spôsobili svojím deťom oni sami, a to tak, že ich očkovali. Týka sa to akéhokoľvek ochorenia či postihnutia, od astmy, cez Downov syndróm po autizmus. Snažia sa verejnosti vsugerovať presvedčenie, že lekári a vláda sa pokúšajú dosiahnuť, aby bola populácia chorá, poslušná, aby na nej mohli zarábať a kontrolovať ju.“
viac : https://invivomagazin.sk/ked-sa-protiockovacie-...

nelinka2009
1. okt 2017

@adsumus a preco som to nepisala,do tej temy o ucitelke? Prwtoze, tu temu som zalozila pred rokom a este stale sme s mm zvazovali moznost podat trestbe oznamebia za sex obtazovanie maloletej nielen na dotycne mamicky, ale aj na dotycnu ucku, ktora do toho zatiahla aj svoju mladsiu kolegynu. Preco zvazovali? Pretoze uz po apeli na ispekcii skolstva sa vsetko dalo do pohybu. Za 2 prac dni sa v inak preplnenych ms v Petrzke naslo vilbe miesto inde, aby nasa dcerka nemusela dotycku ucku uz ani vidiet. A preco sme zvazovali sud??? Lebo je z tych debilnych matiek z vs diplomom, bola az tak debilna, ze mi sama vsetko priznala v mailich, ktori ma upozornovala na to, ze nemam nosit chore dieta do ms. Lekarka potvrdila, ze malej nic nebolo, aj pediatricka aj kozna. Nehovoriac, ze maily z kravou som si zacala pisat az o 2 tyzdne po incidente a mala mi hned doma plakala co sa stalo. Ucky ju obvinili, ze klame. Keby nebyt tej kravy, tak ani nemam dokaz. Preto moj syrach so slov ucitelov, si ma neskutocne vytocila neviem co ma moj nazor na svk skolstvo s ocko. Ale ak potrebujes z niekoho spravit kravu, tak si to jedine ty, lebo tie tvohe argumenty by neobstali v ziadnej inej krajine, len na tomto zaostalom svk.

toskanka
2. okt 2017

@vedvieskto a co link SUKL? K nemu sa uz nevyjadris?

peter952
Odpoveď bola odstránená
nelinka2009
2. okt 2017

@peter952 a vies aj dovod preco sa to zrusilo??? Mna tym znasilnovali uz v porodnici a ked som prisla s 5 tyzdnovou, tak sa v cakarni osopila na mna jedna super natka, ze ako som to mohla urobit, co ak to jej dieta od mojho chyti... Som tam nemala slov, kedze jej dieta uz bolo ocko...

peter952
Odpoveď bola odstránená
nelinka2009
2. okt 2017

@peter952 s tymto suhlasim, ale nebola by som taka striktne. Ocko nech ostane na dobrovolnej baze, ak rodic chce, nech kludne ockuje. Jeho zodpovednost, jeho problem, tak ako pri neockovani. Ale s tym tvojim poslednym prispevkom plne suhlasim. Dokonca si myslim, ze nue vzdy je dobre, ak sa dieta ochoreniu vyhne, aj ta choroba ma pre telo svoj vyznam... Samozrejme su pripady, kde su vazne dosledky choroby, ale vazne nasledky ma aj ocko.

peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
3. okt 2017

@toskanka neviem co chces pocut pri tom linku...

@peter952 ano a ked rizika ockovania proti tbc prevysili benefit, prestalo sa ako ked sa eradikovali prave kiahne tak sa prestali ockovat aj tie

Neviem vy dvaja co chcete pocut, asi nejake ciastocne uznananie vasej pravdy, ale v to je len vytrhnuty bod z obrovskej problematiky a tak rozmyslaju vsetci konspiratori

lauritka
3. okt 2017

"pan doktor.ja nechcem tuto narkozu.namiesajte mi inu.po tejto ze vraj clovek ohluchne.nie.nestudovala som medicinu.nemam za sebou roky vyskumov.ale ujo google a teta Kvetka od susedov maju zaručene informacie a vam ide len o zisky!"

toskanka
3. okt 2017

@vedvieskto Ze ti dosli argumenty ...