icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
toskanka
18. okt 2017

@tin007 K spominanemu ockovaniu seniorov. Stari ludia by nemali byt ockovani vobec, nakolko vekom imunita klesa a je to aj vedecky podlozene. V jednom domove dochodcov niekolko ludi bezprostredne po celoplosnom ockovani zomrelo alebo ochrlo. U ludi s oslabenou imunitou sa ockovanim vyprovokuje ochorenie, proti ktoremu boli zaockovani alebo ma ine zavazne neziaduce ucinky.

adsumus
18. okt 2017

@toskanka vobec nezomreli bezprostredne po očkovaní, máš to zasa popletené a už vobec nezomreli z očkovania, ale z ochorenia, taketo omyly bývaju ale fatálne pre ludí.

tin007
18. okt 2017

@toskanka
Myslela si tento pripad? http://www.connexionfrance.com/Flu-vaccine-Lyon... (Vo Francuzsku, v domove dochodcov ockovali starych ludi proti chripke; zomreli 13ti (na chripku), 6ti z nich boli ockovani.)

Pridavam rovno aj spravu z BMJ - Rotavirus vaccines in France : because of three infant death and too many serious side effects vaccines are no longer recommended for routine children immunization
Vakciny proti rotavirusom vo Francuzsku; kvôli smrti 3 deti a prilis vela vaznych neziaducich ucinkov, vakciny uz nie su odporucane pre rutinne ockovanie deti.

http://www.bmj.com/content/350/bmj.h2867/rr-1

kvieta
18. okt 2017

@tin007

Ako som písala, sú polemiky o tom, či je vôbec vhodné vymeniť súčasnú vakcínu a odborne zainteresovaní asi vedia, prečo o tom polemizujú.

- k tomu zdroj nemám, pretože som to kedysi kdesi čítala a neodkladám si všetko, čo kedy prečítam, no a nechce sa mi teraz hľadať to. Ak na ten článok niekedy znovu natrafím, ozvem sa.
Hoci aj mne laikovi prišlo najlogickejšie nahradiť súčasnú vakcínu s gen.A vakcínou, ktorá obsahuje gen.G, po prečítaní toho článku som pripustila - znova ako laik - že to nemusí byť až tak jednoduché a jednoznačne správne rozhodnutie,
Teda nepripadalo mi to ako iba taká "vetička do vetra".

toskanka
18. okt 2017

@tin007 Nie, toto nemám na mysli. Písala to jedna baba v sukromnej skupine lupus, stalo sa to na Slovensku a nebolo to medializovane, informacia isla od zeny, ktora tam pracovala.

adsumus
19. okt 2017

@toskanka poprosíme medializovať, islo o životy ludí.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
19. okt 2017

Tenpenny, Mercola, Blaylock, Toni Bark, Suzanne Humphries, Dr. Sears, Gary Null, Sayer Ji and Kelly Brogan at Greenmedinfo, Aviva Romm, the late Mayer Eisenstein, Mark Hyman, all question vaccines yet collectively run an internet-marketing empire founded on vitamins and supplements sales or subscriptions to their newsletter. When you hear them say vaccines are a Big Pharma plot, then alarm bells should ring loudly. These types will urge you to use THEIR supplements instead of getting vaccinated. Their information ranges from misleading to dangerously untrue.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
20. okt 2017

Další ročník amerických školákov nastupuje do škol vysoko zaočkovaný. 94%. 👍

https://www.medscape.com/viewarticle/887117

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
20. okt 2017

@peter952 pýtam sa ťa slovami ludí, ktorí sa pýtajú takých, čo šíria tieto bludy zo skupiny ktorú si tu dal.

How do you sleep at night knowing you spread such lies? And manipulate the images and suffering of children for it at that?

https://www.facebook.com/RageAgainstVaccines/

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
20. okt 2017

nezabudli . Vírus chrípky je unikátny tým, že je nesmierne premenlivý. Očkovacie látky proti chrípke sa od ostatných očkovacích látok odlišujú - ich zloženie sa každoročne mení podľa aktuálne cirkulujúcich kmeňov vírusu chrípky, preto je potrebné očkovanie vykonať každoročne. Očkovanie proti chrípke sa odporúča vykonať každý rok aj v prípade, keď je zloženie chrípkových vakcín rovnaké ako v predchádzajúcej chrípkovej sezóne z toho dôvodu, že ochranná hladina protilátok po očkovaní proti chrípke pretrváva po dobu 6 - 12 mesiacov. Zloženie chrípkových vakcín pre chrípkovú sezónu odporúčajú experti Svetovej zdravotníckej organizácie a Výbor pre humánne lieky. Vakcína pripravuje telo na boj s vírusom. Pravidelne očkovaní ľudia sú pred touto chorobou omnoho lepšie chránení.

lauritka
20. okt 2017

Cirkulácia chrípkových vírusov sa vzhľadom na ich premenlivosť sa neustále monitoruje v celosvetovej sieti laboratórií. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhodnotí na základe monitoringu situáciu a skupiny odborníkov navrhnú každý rok zloženie chrípkových vakcín

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
20. okt 2017

😂

son1cka
20. okt 2017

Prečo sa hádať. Kto chce očkovať - očkuje. Kto nechce - neočkuje. Však sa hovorí, že "ľudstvo vyhynie na blbosť". Neočkovať, napchavať sa Savom, prekonať hysterický záchvat keď doktor predpíše antibiotika...prečo nie..ak to niekomu vyhovuje. ..Oháňať sa pseudoštúdiami, keď všetky poznatky z medicíny majú z googla..nevadí. Však ak sa niečo pokašle, zažalujú doktorov, že nevyriešili akútnu meningokokovú infekciu/uplne ideálne pomocou homeopatík, exorcistu, Sava a odriekania starovekých zaklínadiel, lebo lieky sú smrrrrrť/ Aj očkovanie je smrrrrť, lebo dieťa po ňom bolí ruka/noha aj pol dňa. A občas má po ňom hnisavý pupák, ktorý sa musí dezinfikovať a 2dni je ho vidieť. Radšej nech si odchrchle 2mesiace čierny kašel/možno menej, ak umre po prvom týždni/.

lauritka
20. okt 2017

k tomu este jeden trefný članok : "prečo tolko ludi verí konšpiračným teoriám ?"
http://time.com/4965093/conspiracy-theories-bel...

maciatkolulu
20. okt 2017

Naozajnje lepsie papkat atb kazdy mesiac,lebo dieta urcite potrebuje....nezastavam ani jednu stranu... Moje deti nebrali atb 10.rokov alemoed dostala dcera sarlachovu anginu,tak nebolo o com,dostala atb,ale ked vidim ako susedovie dieta bralo za svojich pat rokov uz 6atb a to je vraj super, tak nie jeno com,moj maly,este nemal..... Ale.kebyze sa potvrdi bakterialna infekcia,nie je oncok,nastastie mame kompletnu lekarku,mimochodom k teme,neplatili sme ani cent pokuty za to,ze maly nie jenockovany BA stare mesto....to,aby som bola k teme

peter952
Odpoveď bola odstránená
son1cka
20. okt 2017

Sú základné biochemické dráhy, reakcie, ktoré su nemenné už niekoľko milionov rokov. Avšak ich štúdium je časovo náročné. Určite náročnejšie ako naťukať vo vyhľadávači pár článkov, ako očkovanie zabíja a za všetko môže.. ako to bolo ..farmamafia? Samozrejme, väčšinu článkov už človek neotvorí a nepreštuduje...však načo...už v prvej vete je to zázračné slovo "stúdia". Otázka je, načo robiť štúdie, pokiaľ základný princíp účinku je samozrejmý. Ale ano, pre niekoho je hľadanie štúdií / ozaj..existuju aj METAštúdie...wauuu...ďalšia výzva/je cieľ života. A ja mu v tom držím palce. Každý má svoj koníček. Ja napríklad rada pečiem. Príde mi to prínosnejšie ako vyhľadávať konšpiračné štúdie /a METAštúdie/.

peter952
Odpoveď bola odstránená
son1cka
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
son1cka
20. okt 2017

@peter952 Som plne očkovaná a teda asi náchylná na diabetes a obezitu