(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@teegreen Ja som niektoré vyšetrenia pred očkovaním absolvovala, lebo som bola preočkovaná na preventívke.
Zo zoznamu vyšetrení, ktoré uvádzaš, konkrétne: KO s diferenciálom, nevyšli celkové leukocyty - mierne znížené, vrámci leukogramu eozinofily - výrazne zvýšené a napriek tomu som dostala dvojzložkovú vakcínu. Tak o čom to je ???
@adsumus už sa nehádaj. Viem, o čo ti ide. Chceš zachrániť deti. Ale mne raz človek, ktorého si vážim, povedal "Nemôžeš zachrániť každého". Je to pravda. Doteraz som sa s tým nezmierila, ale je to tak. Občas je zbytočné argumentovať, keď druhá strana nepočuva. Majú slobodnú voľu.
skuste si pozriet nieco racionalne k teme, nielen veci vytrhane z kontextu 😉
Vakcinace kontra konspirace aneb mýty a fakta o očkování
@peter952 ...kym sa nestretnu s virusom obrny, osypok, pripadne bakteriami tetanu, tbc ci cierneho kasla...
v ziadnom pripade netvrdim, ze vakciny su svojim zlozenim bio-mnamka pre kazdodenne potesenie. ale urcite su prospesne ako tzv .nutne zlo v zaujme zabranenia hrozneho priebehu a nasledkov chorob, o ktorych, chvalabohu, my uz nemame ani potuchy.
a nie, osypkam, tetanu, a spol .. sa neda zabranit akokolvek doslednou hygienou.
@teegreen To je nadlho, nemám chuť to tu už rozoberať. Dôverovala som lekárke, že môžem za toho stavu byť očkovaná. Zo slovenského imunologického ústavu mám stanovisko, že som za daných okolností v žiadnom prípade očkovaná byť nemala. Uvidím, ako dopadnú dohľady Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Hmm teraz neviem či mám dať malu zaočkovať alebo nie. V utorok má dostať 2 iniekcie do obydvoch noskach.mala má 3 mesiace
@teegreen no ona mi to už vravela že proti tetanu zaskrt a ešte daco už som zabudla ale bars sa mi ju nechce dať zaočkovať. Je to povinne to očkovanie? ? diki
Po nevinnom očkovaní proti tetanu Daniele Babjakovej z Lipian začala pred troma rokmi odumierať polovica tela
@peter952 ano, nemysli sa tym, ze zaockovany clovek sa moze valat v spine a bude zdravy ako repa.
ale choroby prenosne kvapockovou infekciou - vzduchom, kaslom, kychanim (cierny kasel, osypky)... tam ta hygiena ochrani mozno na par %, a najma deti su velmi citlive na infekty. plus nehovoriac o tetane - napr. drobnym poraneniam v zahrade pri praci ci hre sa snad ani neda zabranit, to sa proste stava bezne...
@tin007 http://www.ruvzpo.sk/novinky/128.htm
...Posledné 2 prípady boli zaznamenané v roku 2002, bohužiaľ oba končili smrťou. ... ☹

@peter952 už som poslala, ty pošli niečo, čo nebude nahánať peniaze alternatíve.