icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. nov 2017

@peter952 tých dokazov je vela, že očkovanie deti chráni a neubližuje im, naopak, neočkovane deti ak ochoreju, je to zlé. osobne poznám plne neočkovane dieťa v druhej generácii a divil by si sa akým zdravotným aj psychickým problémom čelí. malo byť vykvet zdravia, ale nie je, naopak.

adsumus
18. nov 2017

@peter952 inak by ma zaujímalo a akého Boha sa odvolávaš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. nov 2017

@peter952 poprosím vysvetlíť princípy tvojej viery, dakujem.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. nov 2017

@peter952 ateista, ktorý sa odvoláva na Boha. to je ako antivaxer, ktorý očkuje.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. nov 2017

@peter952 ved v pohode ale prečo sa ako ateista odvolávaš na Boha, ked neveríš?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
19. nov 2017

vlhký sen ateistu, že kostoly budu prázdne, nebudu, ked sa to nepodarilo komunistom, antivaxu a kotlebistom sa to nepodarí už vobec.

@peter952 namietky z vedeckej obce? aké? tie bludy, čo potom musia sťahovať, lebo klamali lludí? kolko obrázkov zmrzačených a vystrašených detí dáš dnes aby si si presadil svoju vec.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
20. nov 2017

@peter952 metaanalýza 23 studii zistujucich vzťah medzi očkovaním a diabetom melitus u detí, nezistila žiadny, prečo si to pýtaš stále dokola? Azda si to konečne naštuduješ a prestaneš písať klamstvá o očkovaní a strašiť ludí, tuná cukrovkou, asi nie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC47...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
libawet
20. nov 2017

@peter952 človeče, ja vôbec nechápem, o čo Tebe ide? Neočkovať znamená vrátiť sa do stredoveku, ďakujem, neprosím. Ak tam chceš Ty ísť, choď si sám a neútoč tuná, neodhováraj od neočkovania, pretože je to cesta späť a veľmi nebezpečná. Moja švagriná má ročného syna, naschvál som sa jej spýtala, či syna dala očkovať na všetko, čo je teraz moment. dostupné, povedala mi, že áno, len nie proti ovčím kiahňam, že načo, nech ich syn dostane, ak teda dostane. Pýtala som sa jej ďalej, či mal syn nejaké problémy po zaočkovaní, povedala mi, že žiadne, lebo ho dala očkovať úplne zdravého a očkovacie látky dala tie drahšie, nie bežne preplácané, neviem, či je tam rozdiel. Ty tuto vystupuješ s argumentami, ako v dospelosti ľudia trpia autoimunitnými chorobami, cukrovkou.... lebo boli v detstve zaočkovaní. Ja u seba nič také nezaznamenávam, a ani u syna, či manžela. Za cukrovku, či iné ochorenia v dospelosti si ľudia po väčšine môžu sami - zlými stravovacími návykmi, zlým životným štýlom, užívaním prílišného množstva rôznych liekov, ktoré znižujú imunitu...., takže " hádzať " to na očkovanie je nanajvýš veľmi krátkozraké.

libawet
20. nov 2017

@peter952 keď napíšeš A, napíš aj to B a C. Áno, stáva sa, že človek dostane tú chorobu, proti ktorej je zaočkovaný, no tá choroba nemá taký silný priebeh, ale hlavne sa to deje u ľudí, ktorí majú oslabený svoj imunitný systém, nie u zdravého jedinca. Neočkuje menšina, našťastie, no na úkor tej väčšiny, samozrejme, veď tá ich potom zachráni...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
libawet
20. nov 2017

@peter952 OK, Ty si za neočkovanie, ja som za očkovanie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
20. nov 2017

@peter952 takže diabetes v minulosti, keď sa ešte neočkovalo, nebol??? 🙈🙈🙈 Čo sa tu ešte nedozviem 😁

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
ataz
20. nov 2017

očkovať či neočkovať...myslím si, že v dnešnej dobe je veľa rodičov, ktorí si dokážu preštudovať pozitíva aj negatíva a podľa toho sa rozhodnúť... My sme sa s manželom rozhodli očkovať ( prešli sme fázou neočkovania a malo to takmer katastrofické následky, ktoré tu nebudem rozpisovať...) Tak ako je to s nežiadúcimi účinkami u antibiotik a rôznych iných farmaceutických liekov, tak je to aj s očkovaním...čo jednému pomôže, to druhému môže poškodiť...Preto som presvedčená, že každý rodič, ktorý neočkuje, taktiež nedáva svojmu dieťaťu žiadnu chémiu ( antb, sirupy, analgetiká...) len všetko na prírodnej báze. Pretože inak to ani byť nemôže, však? Mám tri deti a antbiotiká, ktoré jednému synovi pomohli, druhému poškodili...ALE ak rodičia, ktorí neočkujú dávajú svojím deťom antibiotiká...nuž...to už je na zamyslenie...a je jedno akým spôsobom to do tela ide...taktiež som nepočula za posledných xy rokov, aby mal niekto obrovské problémy, kvoli neočkovaniu...nikoho neodsudzujem, každý má právo na svoj názor 😉 pekný deň všetkým

lenadka
20. nov 2017

@peter952 ja sa tu usmievam nad tým akú super literatúru odporúčaš 😁 lekára ktorého názory boli vedeckou obcou ignorované a vydal pár nezrelých kníh, kto vie prečo ich tak nazvali? 🙊