icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
evittam
17. nov 2017

*vakciny

adsumus
17. nov 2017

@evittam ale ano bagatelizuješ, ludia aj pomru na choroby a ty ideš ako motorová, ja som zdravá, ja som spokojná, čo tam po kom..tralalalalala.

evittam
17. nov 2017

@adsumus Nie, nebagatelizujem.
A ani, je mi naozaj jedno ci Fero od vedla ma vakcinu na chrípku a ci ju dostal alebo nie a ci ju vylezal alebo nie. Je to jeho vec a život a nie moj. Našťastie.

evittam
17. nov 2017

*A ano...
A zase a znovu ta ziadam-nevkladaj mi pod prsty to co nepisem a co si len ty zmyslis. Ako to s radosťou robíš.

adsumus
17. nov 2017

@evittam ano bagatelizuješ, ak ja napíšem, že som nemala žiadne nežiaduce po očkovaní na chrípku, do temy o očkovaní, už si tam napchata do desať sekund, že aka si ty krásna a zdrava aj bez očkovania, ale koho to zaujíma, tema bola spokojnosť po okčovaní, prečo tam píšeš, ked sa neočkuješ? vieš vysvetliť? okrem toho, čo si myslím, že potrebuješ napádať ludí, ktorí sa očkuju? a bagatelizovať, zosmiešnovať, hned ti tam druhá taka drukuje aká si vtipná.

evittam
17. nov 2017

@adsumus Este raz a len pre teba- nie ja nikde nebagatelizujem. Bodka.

evittam
17. nov 2017

@adsumus A nikde nikoho nenapadam. Mne je uprimne jedno ci sa niekto ockuje alebo nie.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
aristka
17. nov 2017

@evittam ono su ludia ,ktori nevedia co je chripka ,moja rodina patri k nim ,ale su ludia ,ktori vedia co je chripka a tym je ockovanie urcene ,nehovoriac u ludi s prim.ochor .a starych ludi ,ktorym to ockovanie fakt funguje ....takze to ,ze vy ,aj my netrpime chripkou ,nie je dovod hovorit ,ze ocko je zle ,ci neucinne ,ked napr.ja viem ,ze ludia ,ktori ju schytavali ,po ocku maju pokoj.....

aristka
17. nov 2017

@prevenar no co hovori ten graf ...moje dieta malo tiez pneumokoka v hornych dych.cestach a kludne je v tom grafe zapocitana ....zvladli sme to inhalaciou a stoptusinom....takze bolo by zaujimave vediet ,kolko je to lahkych bakter inf.,ci pneumonii ,meningitid a otitid ....pre mna je dolezitejsi nazor odbornika ,ktory ma na starost deti na deckom odd.,ktory sa vyjadril ,ze im vazne kokove inf.klesli ....

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
17. nov 2017

@aristka skopirujem tu čo som k tomuto grafu písala v inej teme:
Čo sa týka grafu na pneumokokové infekcie čo stále pridáva @prevenar, tento graf pochádza z episu do ktorého moje kolegyne nahadzujú údaje, z ktorych porom program urobí graf. Za rok 2015 tam bolo zahrnuté toto:
Pneumóniaáccus pneumoniae pneumokoková pneumonia – J 13
V priebehu roka bolo hlásených 18 ochorení, chor. 0,33/100 000. Ochorenia bolo hlásené
z každého kraja s výnimkou Trnavského a Trenčianskeho kraja. Najvyššia chorobnosť bola
v Bratislavskom kraji (0,95). Ochorenia postihli pacientov od 1 do 19 rokov života a od 45 do
65+, s najvyššou vekovo špecifickou chorobnosťou vo vekovej skupine 1-4 ročných detí
(2,17). Ochorelo 15 mužov a 3 ženy. Ochorenia sa vyskytovali počas celého roka , najviac v januári (4). Z celkového počtu chorých boli OČKOVANÉ LEN 2 osoby a to 2 deti, ktoré
podliehajú povinnému očkovaniu, očkované boli Synflorixom, dokázaný bol sérotyp
v jednom prípade 19A a v druhom sérotyp 8 – ani jeden sérotyp v očkovacej látke Synflorix
obsiahnutý nie je.
2 ochorenia boli hlásené ako NN z okresu Dolný Kubín a Poprad.
Dokázané sérotypy: 19A – 3x, 3 – 3x, 5 – 4x, 7F – 1x, 4 – 1x, 8 – 1x, nešpecifiokované 5x.
Samozrejme že pneumokokov je omnoho viac podskupin a serotypov, ale tie do grafu zahrnuté neboli, len tie ktoré spôsobujú vážne komplikacie a proti ktorým sa očkuje. Sami môžete čítať koľko NEočkovaných bolo v zahrnuté skupine - väčšina okrem dvoch detí.
Zvyšné ochorenia vyvolané zrejme aj pneumokokmi sú zahrnuté do skupiny akútnych respiračných ochorení, nie sú sledované z dôvodu, že lekári neberú výtery každému dieťaťu čo príde do ambulancie so soplikom a kašlikom ako matky máte osobnú skúsenosť a viete že to tak je a až v prípade komplikácií, opakovaného ochorenia alebo komplikacii lekár výter urobí a len tieto môžu byť objektívne posúdene a zahrnuté do štatistík. V prípade záujmu ma stránke UVZ SR sú kompletné výročné správy niekoľko rokov dozadu.

daduska3
17. nov 2017

@adsumus celé očkovanie proti chrípke je nezmysel, ale ak tomu veríš, tak sa daj zaočkovať aj každý mesiac

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
17. nov 2017

@lenadka touto info si ma len potesila a znovu utvrdila v tom co sa dozvedam od ludi ,ktori pracuju priamo s malymi pacientami .Som rada ,ze si to sem dala a graf vysvetlila .

lenadka
17. nov 2017

@aristka nepracujem ako lekár, a by si si to omylom tak nevysvetlila pracujem na ruvz, ten graf je z episu, kde zamestnanci odboru epidemiológie nahadzujú hlásené ochorenia (určite sú aj nezaznamenal éra prípady), teda "náš" graf.

aristka
17. nov 2017

@lenadka neboj ja som ta pochopila ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. nov 2017

škoda, že človek sa tu nedostane k informáciam ani k diskusii, pretože človek propagujuci že virus hiv je neškodný a neočkovanie to tu tapetuje nezmyslami, bez akehokolvek záujmu o diskusiu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. nov 2017

@peter952 tu studiu, ktorá zamestnáva tvoju mysel si tu preposlal asi stokrát, ked som ťa upozornila nato, že neočko detí mali dvojnásobný výskyt autizmu, nereagoval si, tapetuješ, detičky, ihly, desíš a desíš, odvolávaš sa na Boha. neviem akého, katolícka cirkev stojí za vedou.

https://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-v...

adsumus
18. nov 2017

Vo vzťahu k riadne schválenému povinnému očkovaciemu programu majú rodičia voči svojim deťom závažnú morálnu povinnosť im účasť na tomto programe zabezpečiť, a to s ohľadom na ochranu ich zdravia a života. Zároveň tým prispievajú aj k spoločnému dobru celej spoločnosti, na ktorom však majú sami rodičia, ako aj ich deti priamy podiel. Okrem toho poskytujú ochranu aj tým deťom a iným osobám, ktoré nemohli byť z medicínskych alebo časových dôvodov zaočkované. Táto povinnosť je vzhľadom na medicínske a epidemiologické dôvody natoľko závažná, že zo strany zodpovedných štátnych inštitúcií oprávňuje – v záujme dosiahnutia spoločného dobra a s potrebným rešpektovaním dôstojnosti a skutočného dobra každého jednotlivca – vyžadovať plnenie tejto povinnosti aj všeobecne záväznými právnymi predpismi a nariadeniami, vrátane primeraných sankcií, aby sa dosiahlo ich naplnenie. Pochopiteľne, s ohľadom na predpokladanú dobrú vôľu a dobrý úmysel rodičov a iných zodpovedných osôb, ktoré tieto osoby majú mať voči deťom a zvereným osobám, štátne inštitúcie majú uprednostniť, pokiaľ je to možné, skôr prístup vhodnej a zodpovednej osvety, informovanosti a vzdelávania. V tomto smere Subkomisia chce vyzdvihnúť zodpovednosť, povinnosť a nezastupiteľnú úlohu škôl, médií masovej komunikácie a tiež osôb, ktoré sú schopné pozitívne ovplyvniť názory a postoje v spoločnosti.

https://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-v...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
18. nov 2017

@peter952 ale dávaš to tu opakovane ako "dokaz", že neočkovane deti su zdravšie a nemaju autizmus. nielen ty, aj iní antivaxeri, kým si ludia neprečítaju o čo ide, potom popriete nos medzi očami.