(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@amoremio26 to ,ze obetujes svoje dieta, aby si chranila niekoho ineho je este celkom dobre a je to v podstate len fabula ...v skutocnosti obetujes dieta a nikoho nechranis, kedze vakciny maju velmi nizku a kratku ucinnost ..ak vobec nejaku. cize riskujes vsetko za nic - to je realita ockovania.
Hrozí rozšíření i nějaké další nemoci kromě spalniček?
Tak není to nijak masivní, ale zmínil bych tetanus, s kterým jsme si již dlouho nesetkávali a na Slovensku se objevil u neočkovaného dítěte. Do budoucna by se mělo také řešit očkování proti tuberkulóze. Zrušili jsme ho v povinném schématu a nechali ho jen pro rizikové skupiny, což bylo správné rozhodnutí. Ale vzhledem k migraci a různým pozitivním jedincům, kteří se sem dostávají z východu, by stálo za to očkování mít. Ovšem určitě ne zcela touto nebezpečnou vakcínou, která je teď k dispozici. Už desítky let se hovoří o tom, že potřebujeme novou lepší vakcínu, ale zatím není.
Ahojte,
opakovanie zasahujem do diskusie. Diskusia má názov (Ne)očkovanie na Modrom koníku. Prosila som Vás o rešpekt voči názorom ostatných. Bohužiaľ, túto tému nedokážu viac menej tí istí používatelia preberať s dostatočným nadhľadom a bez emócií, bez urážok a zosmiešňovania. Opäť tu dochádza k porušovaniu pravidiel Modrého koníka.
Ak si nie si istá alebo istý, aké príspevky zverejňovať môžeš a aké nie, pozri si náš Kódex správania (https://www.modrykonik.sk/rules-kodex). Pomôže ti zorientovať sa, čo je na Modrom koníku nežiaduce. Ak si nie si istá - istý, či je tvoj príspevok v poriadku, radšej ho nezverejňuj, preber ho radšej v súkromí s ľuďmi, ktorým dôveruješ.
Viď hneď prvé tri body Kódexu
1. Rešpektuj ostatné používateľky a pristupuj k nim s úctou.
2. Osobné útoky, vyhrážky, kyberšikana a obťažovanie sú neprípustné.
3. Vulgárne a obscénne vyjadrovanie sa je na celej stránke zakázané.
Dodržiavanie Kódexu správania berieme veľmi vážne. Proti správaniu a príspevkom, ktoré porušujú Kódex správania, slušné mravy, platné zákony, obťažujú ostatných používateľov alebo narúšajú kľudný chod stránky zasiahneme. Náš zásah závisí od vážnosti prehrešku. Z našej strany môže ísť o upozornenie používateľa, zmenu viditeľnosti jeho príspevku pre ostatných používateľov až po blokovanie prístupu na stránku.
Prosím vyjadrujte sa len k názvu diskusie a neodbočujte od témy.
Ďakujem za pochopenie, krásny deň
Adminka fóra
" Do budoucna by se mělo také řešit očkování proti tuberkulóze. Zrušili jsme ho v povinném schématu a nechali ho jen pro rizikové skupiny, což bylo správné rozhodnutí. Ale vzhledem k migraci a různým pozitivním jedincům, kteří se sem dostávají z východu, by stálo za to očkování mít."
Zaujímavé, že sa toto zacitovalo, keďže prednedávnom sa v inej téme tvrdilo, že čo sa týka tuberkulózy sú krajiny Európy nebezpečnstvom pre migrantom a nie opačne.
Čo sa týka tuberkulózy, hovorí sa, že sú vytvorené také "druhy", proti ktorým nezaberá klasická liečba. Teda sa stále hľadajú nové východiská. Neviem či očkovanie pomôže.
Celkovo ja som za povinné očkovanie ale postupne, nie naraz hexavaxcína - však to je ohromný šok pre organizmus. Mal by sa prikladať väčší dôraz na dôkladné vyšetrenie dieťaťa pred akýmkoľvek očkovaním, myslím, že je nedostatočný, aj keď sa vraví, že napr. soplíky nevadia. Ale celkový aj napr. neurologický stav dieťaťa, aby sa naozaj znížilo riziko vyvolania autoimúnneho ochorenia. Aj si myslím, že očkovanie zasahuje do imunity a aj môže byť jedným z pôvodcov rôznych alergií.
Nepovinné očkovania napr. proti chrípke považujem za bezpredmetné, u detí za škodlivé, zbytočné, pretože stále vznikajú rôzne mutácie odolné proti pôvodnej liečbe.
@xxxxxnnnnn Ja sa zase a znovu ospravedlňujem a hlavne ostatným diskutujúcim. Ale musím sa brániť. Ak ma nikto nebude slovne napádať a klamať o mne tak to nebudem musieť robiť. Ďakujem za pochopenie.
ja by som uz temu aj tak zavrela, nic nove neprinesie... zial.
dlhe roky na slovensku nulový vyskyt tetanu u detí a prvý prípad práve u neočkovaneho dieťaťa, zostáva sa len dohadovať na základe čoho rodičia neočkovali, asi ich presvedčili antivaxeri, že je nulová šanca dostať tetanus, to ano, ked du deti chránené protilátkami, ked ich nemaju šanca dramaticky stupa.
O fonde v usa som ti už písala, odskodnuju za reálne nežiaduce učinky, nie za cukrovku autizmus,ploche nohy, škoda, že ignoruješ fakty.
co sa tetanu týka, chceš nas presvedčiť, že všetky tie rany a ranky, odreniny, popálneniny za minule desaťročia ked deti boli plne očkovane,boli ošetrene, takže preto nikto nedostal tetanus?
druhá vec, čo sa tetanu týka, rodič ktorý nechá dieťa bez protilátok, by si mal byť vedomý, že to znamneá, že toxín, ktorý produkuje bakteria može velmi vážne poškodiť nervový system dieťaťa, liečba je komplikovana a zdlhavá v usa je vyčíslená na 150,000 dolárov a dieťa si so sebou nesie následky, učí sa znova chodiť, rozprávať, jesť, niektoré následky možu byť aj doživotné a to má za sebou ešte len jednu s očkovaním preventabilných chorob.
co sa týka tej knihy, autori uvádzaju, že polysorbát 80 je dobrý do vakcíny lebo je dobrý do jogurtu ako to tu šíriš ty? nie, ale za tip dakujem, konečne si narazil aj na relevantné zdroje, si na dobrej ceste.
@peter952 a uz si cital tu cast o tom, ze je tam aj voda? Ak nie, to radsej nechod dalej, lebo ked zistis, ze tu pijes a je aj vo vakcinach...
@adsumus fuha, takze ockovanie proti tetanu zabrani nakazeniu tetanom ? to mi je nejaka novinka , oni spravili nejake nove vakciny ? cize vakciny uz len "nezmiernuju priebeh" daneho nakazenia ...oni mu priam zabrania nakazeniu ?
cize ked si zaockovana na tetanus uz tetanus nedostane a to ockovanie zabrani samotnemu nakazeniu ? ..nech teda tomu rozumiem ,ze ako to je.
je nieco zname o tom dietati ? socialny status , postup lekara , postup rodicov , nejake casove postupnosti , kto kedy a ako konal a pod. vies , take dolezite "detaily" .

@adsumus Lenze to ti nezaručí ani žiadna vakcina. Bohužiaľ.