icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
27. nov 2017

@prevenar to by si mal vedieť ty, dieťa bolo neočkovane, takže je velkápravdepodobnosť, že ide o niekoho z tvojej skupiny,ktoru vedieš pre neočkujucich rodičov, skus prezistiť ak ťa to trápi, čomu neverím. určite sa podelíš so zisteniami. ináč máš nejaké nove produkty, vysávače vzduchu, filtre na vodu?

čo sa tetanu týka, na nete su haldy informácii, tak si dohladaj a ked nebudeš vedieť, dám ti linky aj ja.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
27. nov 2017

@peter952 ... a ja stále neviem 🙂

eva8
27. nov 2017

@peter952 zafilozofujem? vstreknúť sa dá bez problémov hocičo 🙂

prevenar
27. nov 2017

@adsumus nie, nepochopila si otazku , tak zopakujem .

Ako zabrani ockovanie voci tetanu nakazeniu tetanom ? Ci tvrdis, ze ockovanie zabranuje samotnemu prepuknutiu tejto choroby ? Cize ockovanie ta ochrani pred nakazenim sa tetanom ? je to jasna a v podstate uplne zakladna otazka .. odpoved ano/ nie .

ja sa pytam teba, ty si tu odbornicka na ockovanie ...dokonca mas az take zivotne poslanie tu cele roky sediet a vysvetlovat ludom vyhody POVINNEHO ockovania . 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
27. nov 2017

@peter952 však? 🙂

adsumus
28. nov 2017

@prevenar prosím ťa nepíš o mne klamstvá,nie som odborníčka na očkovanie, som mamina ktorá pochopila, že antivax propaganda nás bude stáť životy detí, že neokčovane deti budu chorieť a snimi všetky ktoré su neodookčovane, deti oslabene, príliš mladé a tak dalej, bohužila moj názor potvrdzuje krutá relaita, v tomto prípade prípad neočkovaneho dieťaťa ktoré po 60 rokoch bez ochorenia u detí na slovensku, dostalo tetanus, želám mu rýchle vyzdravenie a rodičom aby dali na slova odborníkov lekárov.

adsumus
28. nov 2017

@prevenar a druhá vec ja ne som za povinne očkovanie, považujem ho za nezmysel.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. nov 2017

@peter952 šarlach sa šíri v anglicku, nevieš čo sa a deje, poklesol im tam hygienický standard, či prestali fungovať vypary z kanalizácie, ako ty píšeš.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/scarlet-fe...

eva8
28. nov 2017

proti šarlachu sa očkuje? V horeuvedenom článku sa píše o antibiotikách (Since then the numbers have, broadly speaking, been steadily declining - a trend spurred on by the introduction of antibiotics.)
A zisťuje sa súvis medzi Anglickom a krajinami východnej Ázie:
... the underlying cause of the resurgence is not known although several countries in East Asia have also reported an escalation including Vietnam, China, South Korea and Hong Kong. Whilst there is no clear connection between the situation in the UK and East Asia, a link cannot be excluded without better understanding of the drivers behind these changes.

Proti šarlachu sa neočkuje:
"šarlach vyvolaný baktériou streptokok môže opakovať a žiaľ, špeciálne očkovanie voči nemu neexistuje."
https://najmama.aktuality.sk/clanok/227302/pozn...

eva8
28. nov 2017

@peter952
dovysvetľujem moje odpovede. Očkovanie nepovažujem za úplne neškodné, prídavné látky sú tiež zásahom do organizmu. Na druhej strane ho považujem za kolektívnu ochranu. Ale prispôsobila som sa tvojej komunikácii.
A rozumiem mamičkám, ktoré nechcú riskovať ochorenie svojich detí kvôli nežiadúcim reakciám. Ja napr. by som si v živote neodpustila, keby som trvalo poškodila kvôli očkovaniu moje dieťa. Na vznik alergií vplývajú okrem očkovania aj iné faktory, no neurologické alebo iné silné autoimúnne ochorenia (cukrovka ako sa tu písalo) by som nepredýchala. Preto vravím o DôKLADNOM vyšetrení bábätka aj staršieho dieťaťa pred očkovaním, nielen to bežné a "soplíky v pohode" , žiadna kontraindikácia....
A naozaj by aj mňa zaujímala dlhodobejšia štúdia - porovnanie ochorení u očjkovaných a neočkovaných detí

znova sa mi dá príspevok odoslať len s obrázkom

sticker
prevenar
28. nov 2017

@adsumus ok, ok, ok ..tak znova 😀

Ma vakcina voci tetanu schopnost zabranit nakazeniu sa tetanom. ???

v com je problem ? odpovedz ..ma tuto schopnost, alebo nema . to musi byt pre teba easy .

1- ano
2- nie

prevenar
28. nov 2017

@eva8 co viem tak takato studia proste neexistuje. inak povedane do dnesneho dna neexistuje vedecky dokaz ,ze ockovanie ma akykolvek ucinok .

za vedecky dokaz za povazuje jedine dvojito - placebom zaslepena studia. toto je nutne vykonat na vsetky lieciva, aby sa realne dokazala ich ucinnost , neucinnost , vedlajsie ucinky a pod. teda na vsetky okrem ockovania 😉

pri ockovani len porovnavaju 2 ockovane skupinu voci sebe . jednu ockuju latkou X , druhu latkou Y a potom porovnaju,ze kt. je "ucinnejsia" . nikdy neporovnavaju placebo vs ockovacia latka.

adsumus
28. nov 2017

vakcíny nesposobuju alergie, netreba veriť ludom ktorí to tvrdia, ani autizmus a podobne autoimunita existuju celý rad kvalitných vedeckých dokazov, stačí si pohladať na nete, je toho haldy, antivax lobby nemá žiadne dokazy o svojich tvrdeniach, ak sa o niečo pokusi dokaže to iste čo normálna veda.

https://www.washingtonpost.com/news/to-your-hea...

adsumus
28. nov 2017

@prevenar nemienim reagovať na trolovanie, odpoved som ti už dala, su to 60 rokov bez prípadu tetanu u detí na slovensku, je to prvý prípad, neočkovane dieťa, tak nech si každy utvorí názor sám.

tin007
28. nov 2017

Mumps - Annual Epidemiological Report for 2015 / Mumps - Rocny epidemiologicky report za r. 2015

Young children and adolescents were the most affected age groups. More than two-fifths of the cases were vaccinated with two or more doses. The current epidemiology of mumps in Europe may be largely explained by waning immunity to the MMR vaccine in the absence of natural boosting.

V roku 2015 bolo nahlasenych do ECDC (28 EU/EEA clenskych statov) nahlasenych 13 519 pripadov mumpsu. Male deti deti a tinedzeri boli najviac zasiahnutymi skupinami. Viac ako 2/5 pripadov boli ockovani dvomi alebo viacerymi davkami. Sucasna epidemiologicka situacia, ktora sa tyka mumpsu v Europe, moze byt vysvetlena miznucou/slabnucou imunitou po MMR vaccine bez pritomnosti prirodneho boostera.

https://ecdc.europa.eu/en/publications-data/mum...

kvieta
28. nov 2017

@prevenar Čo sa týka tetanu, prekonzultuj si to s petotom, myslím, že aspoň v tomto má celkom jasno.

petot
@kvieta Môj príspevok môžeš samozrejme vnímať ako chceš. Princípom je, aby pacient dostal všetku dostupnú starostlivosť ktorá mu viac pomôže ako uškodí. Keďže štandardné postupy pri liečbe tetanu majú dohromady 10%-nú úmrtnosť, tak by som bral ako pozitívum, ak stav pacienta nevyžaduje ich nasadenie, alebo len čiastočné. Napríklad ak infúzie s vitamínom C znížia potrebu týchto opatrení, tak je to pre pacienta jednoznačný prínos.

Ale zase ak sú príslušné štandardné zásahy potrebné, tak nech sa použijú, nebude sa predsa lekár pozerať ako sa pacient dusí a láme sa v kŕčoch. Stále však má zmysel nasadiť vitamín C a môže sa ukázať, že niektoré opatrenie sa dajú ukončiť podstatne skôr než je bežné. Keďže úmrtnosť ide na vrub následkov práve dlhodobého nasadenia štandardných opatrení, tak aj skrátenie liečby by výrazne znížilo riziko jej fatálnych komplikácií.

Nevidím na tom nič nepochopiteľné.
10. jún 2014 o 17:56 • Odpovedz • Páči sa mi to • 2 • Pošli IP •

fotoportrét
kvieta
@petot Pacient by mal v prvom rade dostať starostlivosť, ktorá mu pomôže.
Slovíčko "viac" v tom prvom odseku je z Tvojej strany zbytočne špekulatívne. Nechápem, prečo píšeš tak rozdvojene... Kto by mal podľa Teba adekvátne posúdiť, aká liečba je kedy adekvátna a kedy je čas na jej nasadenie?

Ja by som bola za súbeh, nepotrebujem špekulovať nad tým, že C-čko iba vtedy, ak klasická liečba zlyháva iba preto, aby sme si tu dokazovali kto z koho.
Čo si o tom myslíš?
10. jún 2014 o 20:00 • 1 dieťa • Odpovedz • 3 • Pošli IP •

fotoportrét
petot
@kvieta Aj ja som za súbeh.
10. jún 2014 o 20:16 • Odpovedz • Už sa mi to nepáči • 2 • Pošli IP •

https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/

A myslím si, že nemusíme sa baviť o tetanovke ako o "poslednej" prvej pomoci, lepšie je baviť sa o tetanovke ako o prevencii, nemyslíš😉

adsumus
29. nov 2017

Maminy zdielaju videá a fotografie svojich dojčiat nakazených osypkami, pretože lekári ich nevedeli hned diagnostikovať a vrátili domov kým sa dostali do nemocnice, ide o UK, nie o slovensko a sučastne prosia rodičov aby očkovali svoje deti a kojenci nemuseli chorieť.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-51245...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
29. nov 2017

Tieto deti neboli nikdy očkované...

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
29. nov 2017

@peter952 ešte stále si mi neodpovedal ohľadom toho HIV, tak neviem či si prehliadol otázku, alebo nechceš odpovedať. Ak nechceš tak normálne napíš, chcela som tvoj osobný názor nie odkaz na knihu ktorú si nekúpim.

lenadka
29. nov 2017

@peter952 a čo sa týka účinnosti vakcín nás názor sa nikdy nezhodne, podľa mňa si úplne vedľa pretože vakcíny fungujú a je na to kopec štúdií ktoré ti tu už iné maminy dali, žiadna viera (na to ma teraz napadá jeden vtip od Polívku, ale asi by nebol vhodný 😬).

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená