icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
libawet
29. nov 2017

@peter952 vo veľa veciach, čo sa týka očkovania s Tebou nesúhlasím, lebo za očkovanie som, ale chcem teraz o inom - zo svojej vlastnej skúsenosti - neverím už antibiotikám. Užívala som ciprofloxacín 1 g 10 dní proti hemofylovi influenza. Po kontrolnom výtere z hrdla, tam bol znovu, takže na to určené ATB nezabralo. Už som ďalšiu liečbu ATB odmietla a liečila sa koloidným striebrom hustoty 40ppm, ktoré som pila 3 x denne po 30 ml dávkach, tiež striekala do nosa, hrdla a uší. Tak robila až do vymiznutia všetkých príznakov. Bola som na výtere z hrdla znovu - čuduj sa svete, všetko v poriadku, výter čistý. Môj syn - užívanie ATB/ suprax, zinnat, amoxiklav, a znovu zinnat ) od augusta do konca októbra na streptokoka beta - hemolytického, nezabralo ani jedno z uvedených ATB. Lekár mu dal najnovšie ospen 1500 mg, no syn je bez akýchkoľvek príznakov streptokoka, pretože už druhý týždeň pije 3 x denne 30 ml koloid. striebro 40ppm, ATB/ospen som mu zakázala užívať. Bude v pití KS ešte pokračovať min. 2 týždne, potom pôjde na kontr. výter, som presvedčená, že bude čistý. V ATB už neverím. Sú rezistentné a nedokážu už baktériu, kt. sa maskuje, zabiť. Proti KS si baktéria nevie urobiť svoj obranný systém. Samozrejme, nesmieme to vedieť.

lenadka
29. nov 2017

@peter952 zaujímavé, priam exotické názory 🤔 tak čo potom epidémie AIDS v afrických krajinách, chápem to tak, že popieraš že vírus HIV spôsoboval AIDS?
Akože na to neumiera, proste to nestojí za zmienku, problém nie je..?

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
prevenar
29. nov 2017

vysvetlim ,ze preco mila - bezna mamicka - "nemieni" reagovat. aj sama velmi dobre vie ,ze ockovanie voci tetanu nemoze nijako zabranit nakazeniu touto chorobou. ockovanie nezabrani nakazeniu ..ockovanie ma akoze "ZMIERNIT" priebeh ochorenia ..ale nezabrani nakazeniu. no a toto vie velmi dobra aj sama preto zrazu ten "bobrik mlcanlivosti" 😀

z tohto totizto vyplyva, ze z hladiska nakazenia je ockovaci status IRELEVANTNY . ..ze sa nakazy aj ockovany clovek, ak su na to PODMIENKY. ..no a toto sa jej nehodi do retoriky uz totalne ,ze vobec 😀 takze radsej "nebude reagovat" . 😂

na fakt ,ze o tomto pripade nie su absolutne ziadne informacie uz radsej ani neupozornujem 😉 staci si zadat do googla "neockovane dieta tetanus" tak vam nenajde JEDINY clanok - mozte nastavit, vsetky vysledky, posledny rok , posledny mesiac , ci tyzden ..nic . lahko si to mozte overit sami. cize cely jej prispevok je absolutna manipulacia na vsetkych urovniach . informacie o tomto pripade su totalne neoveritelne a zaroven boli zatajene informacie z hladiska funkcnosti ockovania .

takze nech si to kazdy zhodnoti sam pre seba 🙂

prevenar
Odpoveď bola odstránená
lenadka
29. nov 2017

@prevenar to bol príklad, áno aj bez ATB aj bez očkovania, dnes nadužívaním ATB sme si vypestovali rezistentnē kmene baktérií, tak zachvíľu bubeme v podstate akoby v minulosti, lebo prestanú účinkovať.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
29. nov 2017

@prevenar očkovanie jednoznačne chráni deti pred chorobou, okrem iných dokazov je že sme tu za 60 rokov očkovania nemali prípad ochorenia na tetanus u detí, teraz máme neočkované dieťa. inak dal si velmi milý príspevok plný veselých smajlíkov, už si zistil čo si chcel vedieť odo mna, o aké neočkovane dieťa ide, sustreduješ ich vo svojej skupine, plus sa pýtam ake vychytávky predávaš najnovšie ludom. čo hovoríš matke, ked ju nahovoríš na neočkovanie a dieťa jej potom ochorie? že je hlupa a nemala ti veriť?

adsumus
29. nov 2017

to môže slovák napísať take niečo?

"v slovenscine"

adsumus
29. nov 2017

Rodičia očkujú deti proti chrípke, aby chránili starých rodičov.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/27/give...

peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
29. nov 2017

Epidemiologicka sprava za r. 2015, ktora sa tyka EU krajin a vyskytu pneumokokovych ochoreni

https://ecdc.europa.eu/en/publications-data/inv...

Je to velmi zaujimave citanie, hlavne niektore zistenia, ktore svedcia o serotypovej nahrade. Napr. to, ze zo vsetkych pripadov deti do 5 rokov bolo 72% pripadov sposobenych serotypmi, ktore nie su zahrnute v ziadnej PCV vakcine.

aristka
29. nov 2017

@prevenar ja neviem co su atb ,ockovana ,moje deti ockovane ...hm,myslis ,ze je to ockovanim...inak u vas tiez ockovanych aj s dietatom mozno ano...

aristka
29. nov 2017

@libawet teraz mi povedz ,kedze striebro je kov ,kde sa to uklada v tele ,kedze je kontraindikovane na vnutorne pouzitie ,pretoze nikto nevie urcit bezpecne davky ,aby sa neukladalo..kde...

senta_sofia
29. nov 2017

@aristka urcili 5mikrogramov na kilogram hmotnosti cloveka, aby sa predislo argyrii...ale tak mozno niekomu nevadi modry vzhlad koze

aristka
29. nov 2017

@senta_sofia no ,ale to nie je dane oficialne ,to si urcili asi predajcovia ,kedze medicinsky je to kontraindikovane na vnutorne pouzitie....no uvidime co z toho vzide casom u deti.

senta_sofia
29. nov 2017

@aristka skor vyskum, kedze zistili ze pri takom davkovani nedochadza k sfarbeniu koze

prevenar
30. nov 2017

Zo spravy o poskodeniach vakcinami v USA vychadza ako najnebezpecnejsia vakcina v roku 2017 je vakcinacia proti chripke.

Z 332 celkovych pripadov , ked vlada hradila odskodne za nasledky ockovania bolo 275 prave po ockovani proti chripke. Z celkovych 5 umrti ako nasledok ockovania patria 4 prave ockovaniu proti chripke .

Dole mate tabulku o ake dalsie poskodenia sa jednalo.

...Samozrejme na Slovensku je existencia takejto tabulku nemozna, kedze "nase" vakciny nemaju ziadne vedlajsie ucinku (okrem zacervenania / opuchu v mieste vpichu a zvysenej teploty ) a su absolutne neskodne.

https://healthfreedomidaho.org/flu-shot-by-far-...

adsumus
30. nov 2017

antivaxeri by sa mali dohodnuť ktorá vakcína je najnebezpečnejšia, ine skupiny zas tvrdia, že to je hpv, ale inak dobre sa na strašení ludí neočkovaním zarába, človek musí sem tam prispieť nejakým bludom a namotať nových rodičov.

http://anhinternational.org/2017/01/18/official...

adsumus
30. nov 2017

@prevenar ty vieš o tom, že toto čo si dal neboli odškodnenia a už vobec nie na základe na základe uznania že to bol nežiaduci učinok vakcíny ale iba právnicka dohoda medzi stranami? asi ano, tento rozdiel nepovažuješ asi za doležitý. navyše nehradila to vláda tuná priamo klameš ludí, na fond odškodnovania sa skladaju ludia, ktorí očkuju deti tým, že zakupením vakcíny časť z ich penazí ide do fondu.

kbeata
2. dec 2017

@adsumus nebud lacna,ja by som im dala byt,alebo rodinny dom z bazenom,virivka,4 krat do roka dovolenka,exotika ci zasnezene alpy,to je vysada pre ockovancov,nech kua drzia tu kolektivnu imunitu,a este vsetko bio,nech ta imunita je neprerazitelna,co tam statna skolka,ale rovno sukromna nadstandartna,ved ked slubuju nadstandart zdravie ockovancov nech je aj ten zivot taky nadstandartny,no nie?
Budeme trocharit a vymyslat bajky co by bolo vhodne pre neockovancov,treba nato zhurta,a nech neockovanci zavidia ake maju ti druhi vyhody

kbeata
2. dec 2017

@lenadka inac moj nazor,nadmerne mnozstvo atb uziva slovensko uz veky vekov,ale v modernej dobe vstuplo zas nadmieru ockovanie proti vsetkym moznym chorobam /bakteriam a virusom/,ktore su ockovanim potlacovane,a prirodzenym procesom nahradene inymi,zmutovanymi, ruka v ruke s novymi atb,takze aj volakedy neskodne bakterie a virusy sa vdaka tymito vymozenostami stali podaktore rezistentne a niektore sa stali novymi,trebars agresivnejsimi,co je horsi pripad

kbeata
3. dec 2017

libawet je za ockovanie,lebo ma asi doma labak a sama si vari vakciny,ale koloidne da kludne dietatu pit,lebo ma asi ten labak a vie co robi,no perla vecera🙂
aristka a adsumus -vysvetlite uzivatelke ze co si neurobi sama nemoze tomu verit a alen tak uzivat,do toho🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. dec 2017

@kbeata je to tak v austrálii rodičia ktorí sa rozhodnu nechať deti nechránene prichádzaju o benefity až do vyšky 10000 dolárov ročne, spoločnosť neprispieva tým ktorí neprispievaju spoločnosti, druhá vac maminky su tam momentálne riadne nasrdene na neočkujucich pretože bábetka čelia čiernemu kašlu, je to smutné, že kvoli klamstvám trpia deti zybtočne.