icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
prevenar
4. dec 2017

V meste Modrý Kameň zomrelo päťmesačné dieťa. Čaká sa na výsledky pitvy

Podľa informácií z dôveryhodného zdroja boli rodičia s päťmesačnou Sabrinkou v piatok na očkovaní. Aké očkovanie dievčatko podstúpilo, nevieme, no podľa očkovacieho kalendára to mohla byť hexavakcína. Vakcína obsahuje antigény proti šiestim ochoreniam. Včera malo údajne zvýšenú teplotu.

http://www.tvnoviny.sk/domace/1897116_v-meste-m...

tin007
4. dec 2017

Vakcína proti horúčke dengue môže byť nebezpečná

https://svet.sme.sk/c/20710111/vakcina-proti-ho...
"Francúzska firma Sanofi ako výrobca látky priznala, že vakcína môže zhoršiť stav ľudí, ktorí horúčkovitú chorobu dostanú prvýkrát."

"Zástupcovia firmy Sanofi v pondelok oznámili, že nikto z očkovaných ľudí na Filipínach zatiaľ nezomrel a očkované osoby sú pod dohľadom."

"Bolo správne objednať vakcíny až v takej hodnote, a že 733-tisíc detí dostalo vakcínu, keď prešli len štyri mesiace od udelenia licencie? Je to správne?" pýtal sa Aguirre na tlačovej konferencii a položil si aj otázku, či nejde o trestnú zodpovednosť z hľadiska korupcie.

prevenar
4. dec 2017

takze , kludne ockujte dalej ..nic sa nedeje, hlavne ziadna panika . ^^

"Slovenskej lekárskej spoločnosti preto vyzýva rodičov, aby nepodliehali panike a dávali svoje deti očkovať."

https://www.cas.sk/clanok/628367/odbornici-reag...

aristka
4. dec 2017

@prevenar ty uz poznas pitevny zaver ...ci stacia ti zavery nejakych novin,ktore to beru ako senzaciu ....takze po prve pockajme a po druhe ,ze ta netrapia deti ,ktore zomteli a zomieraju na zaskrt ,polio a tazke nasledky az smrt ,ci umrtia na komplikacie osypok ,pneumokov ,ktore nam budu pribudat pre rezistencie atb ...a pri degenerativnej poosypkovej encefalitide ,liek ani nemame ....jajha ...ty mas riadne dvojity meter ....este sem svihni topky ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
toskanka
4. dec 2017

@peter952 Aj keď nahlásiš nežiadúci účinok vakcinácie na Štátny ústav pre kontrolu liečiv, konkrétne sa vyjadrujem o Slovensku .... dostaneš ako ja odpoveď v znení:

Držiteľ rozhodnutia o registrácii lieku má k dispozícii informácie
> týkajúce sa Vašich zdravotných problémov (suspektných nežiaducich účinkov),
> ktoré dávate do súvisu s liečbou, ktorá Vám bola poskytnutá. Farmaceutická
> firma nie je povinná predkladať nám svoju komunikáciu a jej stanovisko. Ak
> Vám ešte neodpovedala, treba sa obrátiť priamo na dotknutú farmaceutickú
> spoločnosť.

Tejto odpovede som sa dočkala až po niekoľkonásobných urgenciách. Na začiatku mi absolútne nikto neoznámil, aký bude ďalší postup. Ich úloha spočíva len v tom, že to nahlásia farmaceutickej firme a do EU databanky, splnia si svoju nahlasovaciu povinnosť a tým sa ich práca končí. Preto som požiadala o vyjadrenie pracovníkov ministerstva zdravotníctva, aký je správny postup a čakám ... možno sa raz dočkám.

peter952
Odpoveď bola odstránená
toskanka
4. dec 2017

@peter952 v angličtine nie som moc doma ☹ Ako dopadol súd? A samozrejme, žiadna suma nie je dostatočne vysoká za zničený ľudský život, každý jeden.

tin007
4. dec 2017

Ako sa "upratuje":

„Ako informovali tvnoviny v sobotu dievčatko dostalo horúčky a v nedeľu ráno zomrelo,“ https://www1.pluska.sk/Krimi/Obrovska-tragedia-...

Toto bolo na tvnoviny v nedeľu 3. 12. 2017, no v pondelok je sprava upravena a informaciu o horucke v nej nie je:
http://www.tvnoviny.sk/domace/1897116_v-meste-m...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
toskanka
4. dec 2017

@peter952 rozumiem. Jediná šanca, ako uspieť, je nestrácať čas a nervy so štátnymi úradmi, lebo tie nikdy nepotvrdia, že za poškodenie zdravia, príp. smrť môže vakcína. Som si istá, že oficiálna správa bude, že za smrť tohto dievčatka očkovanie rozhodne nemôže.

Ako prišlo mne vyjadrenie, že farmaceutická firma nie je povinná Štátnemu úradu pre kontrolu liečiv predkladať svoje stanovisko, tak jediná šanca je ísť na to cez dobrého právnika. Ale ako som povedala, počkám si na stanovisko MZ SR a dám vedieť 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
prevenar
4. dec 2017

@aristka co nepovies 🙂 ..v ktorom konkretnom riadku tvrdim ,ze nieco poznam ? ..ci este lepsie, kde tam tvrdim cokolvek ? "co sa babe zdalo, to sa babe prisnilo" LOL

samozrejme , je mi luto kazdeho zmrzaceneho ci mrtveho dietata , ktore zbytocne nakazia vakcinami. ..specialne pri polio / zivej vakcine. ta ma dnes na svedomi viac zivotov, ako prirodzeny vyskyt tohto ochorenia. velmi smutne.

tin007
4. dec 2017

@toskanka a pritom je apnoe (prechodne zastavenie dychania) uvedene v Zriedkavych neziaducich ucinkoch pri Infanrixe hexa.

peter952
Odpoveď bola odstránená
prevenar
Odpoveď bola odstránená
toskanka
4. dec 2017

@tin007 Mňa vždy zaujímalo, ako sa dostanú do príbalových letákov nežiaduce účinky po očkovaní, keď sa každý prípad uprace. Ale už mi je to po komunikácii so ŠÚKL jasnejšie. Farmaceutickej firme to hlásenie príde, ale ju nikto netlačí k stanovisku, lebo to vraj nie je povinné a oni si tieto N.Ú potom jednoducho zapracujú. Krása ako to všetko (ne)funguje.

evittam
4. dec 2017

@prevenar Ale prosím ta. Mňa tu vzdy pobaví jedna vec- ak tu da niekto článok,ze dieta pravdepodobne zomrelo alebo ma následky lrbo nebolo očkované tak su v poriadku aj topky,novycas a neviem co a ani pitevnu správu ci nebodaj lekárov k tomu netreba. Ako nahle je to opacne tak je to uz inak.😎😉

prevenar
4. dec 2017

@evittam hmm ..to bude asi nahoda. (??) 😨

moonlight1210
4. dec 2017

@evittam jednoducho preto, lebo ciel svati prostriedky.

Ten Novy cas mi pripomina davne doby minule, ked fico este len zacinal velkolepu karieru vysokej politiky a raz pochvalil novy cas, ze su jedine objektivne noviny, lebo prave sa im z bulvarneho hladiska hodilo kritizovat vladu (proste citanost), takze sa mu to lubilo.
O mesiac ale priniesli jeho slavne foto s holym zadkom s milenkou na letisku vo viedni a nevedel tomu hnojovemu platku prist na meno.

Velmi som sa vtedy pobavila.

A s AV je to rovnake. Ak sa to hodi i info z noveho casu su zarucene.

tahivka
4. dec 2017

@evittam vies,ja osobne vzdy riesim,co mohlo u mojho dietata sposobit to ci ono. Je mi jedno,ak vina padne na citrusy,praci prasok,paracetamol ci vakcinu-pre mna je vysledok rovnaky-vystrazny prst dohora a NIKDY viac sa k vinnikovi ani len nepriblizim. Nezaujima ma ma,ze dalsia miliarda ludi je pri nich v pohode,zaujima ma len moje dieta.
Vakciny maju svoje NU,to nik popriet nemoze,len je rozdiel,v akej miere sa prejavia. Skutocnost,ze 100 deti je bez vyraznejsich NU nezmierni bolest matky,ktorej dieta ich schyta v nadmernom mnozstve,niekedy s fatalnym nasledkom. Kolektivna imunita neexistovala,neexistuje a existovat pravdepodibne nikdy nebude,pokial sa rovnake meritko na ockovanie deti nebude pouzivat aj na dospelu populaciu a kym sa nebude poctivo sledovat stav protilatok v krvi jedinca
Dieta zomrelo...otazka PRECO rezonuje v kazdom,kto o pripade cital ci pocul. Ak by vinny bol citrus,mohli by ma tisice ludi presviedcat o jeho "bezpecnosti",budem opatrna a budem patrat po informaciach,po moznych dovodoch,po ludoch,ktori sa s nim stretli a budem sa pytat,ako stret s nim zvladli oni. Az na zaklade dostatocnych informacii ho ponuknem (mozno) aj svojmu dietatu,no urcite nie cely a nie naraz.
V pripade Modreho Kamena mame len 2 informacie-ockovanie a smrt. Mozne znamienko "rovna sa" alebo "netovna sa". Ziadne podozrenia na inych vinnikov.
Kazde nahle umrtie dietata vysvetluje pitva, len nie kazde je zmedializovane a nie kazde je "vhodne" zmedializovat. Rocne na SK zomrie cca 300 deti vo veku 0-1rok. Podiel chorobnosti na umrti je cca 95%,zvysok je dosledkom urazu. Ak zomrie takto male dieta "bez dovodu",talmer kazdy pripad prischne SIDS. Ci tomu tak skutocne aj je,vie len ten hore. V tomto pripade vsak tesne pred umrtim bola vykonana vakcinacia a kedze "ziaden iny vinnik sa doteraz nenasiel",je uplne pochopitelne,ze sa stava hlavnou podozrivou. Ak sa najde;media urcite vyuziju tento smutny pripad na propagandu vakcinacie,ak sa nenajde,som presvedcena,ze budu mlcat...Cas pravdu ukaze. Len ci celu 😕
@prevenar sem postol info o tomto pripade...je jedno,z akeho zdroja bolo,nie je to hoax,bohuzial. Ale ako ani on,ani Ty a ani nik iny nevie,co bolo dovodom...len nahlas padaju podozrenia. Co je na tom zle? Ak su mylne,ocistia sa...ak nie,clovek si povie "vedel som to".

evittam
5. dec 2017

@tahivka Suhlasim. A nikde nepisem,ze je na tom nieco zle.

adsumus
5. dec 2017

@tahivka Je lepšie nedávať rovná sa a počkať si na vysledky pitvy aby to nebolo zas ako pred časom, že antivax robil bububububu, vypisoval po mestkých uradoch kto ej to dieťa a či bolo očkovane lebo dieťa zomrelo po očkovaní, zverejnoval osobne udaje zosnuleho dieťaťa a nakoniec vyšla krutý prvda na javo, že dieťa si zabila sama matka trasením pretože plakalo.

https://www.novinky.cz/krimi/449005-zabila-dite...

A teraz si treba uvedomiť, že kvoli tomuto prípadu, ktorý antivax vydávalako následok očkovania, tu máme zbytočne nechránene deti pred závažnými ochoreniami.

pridávam to s tým konom lebo inak sa mi nedápridať príspevok pre vysvetlenie

sticker
tin007
5. dec 2017

Studia "Sudden infant death syndrome (SIDS) shortly after hexavalent
vaccination: another pathology in suspected SIDS?"

Syndrom nahleho umrtia dojciat (SIDS) kratko po ockovani hexavakcinou: dalsia patologia (vysvetlenie) pri podozrivych SIDS?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16231176

Tu je to cele: http://s3.uploads.ru/XFGnl.pdf

tin007
5. dec 2017

Studia k vaccine proti horucke Dengue - Protective and immunological behavior of chimeric yellow fever dengue vaccine http://www.sciencedirect.com/science/article/pi...

Vyrobca vedel uz z klinickych studii, co sposobuje vakcina, ale zjavne vidina profitu/zisku prevazila nad rizikami a neziaducimi ucinkami.

V studii sa uvadza napr. to, ze deti do 5 rokov, ktore dostali 3 davky vakciny proti horucke Dengue boli hospitalizovane 5x viac s ochorenim na tento virus ako placebom kontrolovana skupina.

Deti, ktore sa este nestretli s virusom Dengue (boli seronegativne) v case, ked dostali vakcinu boli slabo chranene proti infekciam, ktore su podobne virusom Denegue.

A dalsia studia - Dengvaxia sensitizes seronegatives to vaccine enhanced disease regardless of age
http://www.sciencedirect.com/science/article/pi...

Pocas velkych klinickych skusok, ktore sa tykali vakciny bol pocet hospitalizovanych deti (v placebo skupine) rovnako velky ako tych, ktore boli ockovane!

Spomina sa tam, ze to podporuje zistenia o tom, ze doslo k antibody-dependent enhancement (ADE) - nieco ako zhorsenie/vystupnovanie infekcie podla toho ake su protilatky. To znamena, ze ockovanim sa navodi stav ochorenia a ked sa takto ockovany potom "stretne" s divokym virusom, tak je reakcia este horsia.