icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
lenadka
9. dec 2017

@abbey1 mám ťa veľmi rada a len preto ti odpoviem, že to nieje je cez mŕtvoly. Vyjadrujem svoj názor a podľa mňa je antivax propaganda nebezpečná. Skutočne som nikdy nestretla nikoho, koho dieťa malo nevysvetliteľné problémy po očkovaní, možno vtedy by sa ma to skutočne dotklo. Bez tejto skúsenosti rozmýšľam pragmaticky. 😘

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
9. dec 2017

@peter952 asi žijeme každý na inej planéte, skús sa presťahovaťbdo zdravšieho prostredia. Tu sú deti rovnako očkované ako u vás a záhadne zdravšie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
9. dec 2017

@peter952 a prečo by som mala????

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
9. dec 2017

@peter952 prečítaj si prívalový leták celaskonu (vitamín C) a neostaň v šoku, čo všetko má uvedené ako nežiaduci účinok 😉

lenadka
9. dec 2017

@peter952 a povedz mi uvedomuješ si rozdiel medzi vrodenou DMO a detskou obrnou vírusovou infekčnou? Asi nie, keď do schopný bez okolkov vstúpiť diskusujúcim mamičkám s deťmi s DMO do diskusie s obrázkom, že vakcina to spôsobuje?
Používaš vôbec mozog?

adsumus
10. dec 2017

treba sa zamyslieť nad realitou aka je, že antivax aktivisti chodia a presviedčaju rodičov v najzranitelnejšom čase, ked maju choré deti, že tie deti su choré vylučne a len kvoli očkovaniu, je jedno o ake ochorenie sa jedná, či už geneticke, virusové, je to uplne jedno, je to z očkovania, dalej ich presvedčia, že deti nemaju očkovať, tí rodičia idu podla týchto ludí, ktorých ani nepoznaju, ktorí nemaju medicínske vzdelanie, tvrdia bludy ohladom roznych chorob, že nie su nakazlíve, že hiv vírus je neškodný, že stačí hygiena, že tetanus nemožu deti dostať, že treba chorieť aby človek mal doživotnu imunitu, pritom protilátky ako ochranu pred chorobami neuznávaju, je jedno či ich dieťa ma alebo nie, pomedzi to napádaju a hrubo utočia na rodičov, ktorých sa im nepodarilo zmanipulovať a nakoniec ked to dieťa neočkovane ochorie a s následkami, tak tomu rodičovi vynadaju a vysmeju ho, že je sprostý a nemal ich počuvať. celé.

tin007
10. dec 2017

Je zaujimave, ze je rozdiel medzi nahlasenymi neziaducimi ucinkami SUKL a tymi, ktore uvadza UVZ SR.
Napr. r. 2015 SUKL - zavazne 42, nezavazne 65
UVZ SR r. 2015 - 58 celkovo, z toho 36 celkovych a 22 lokalnych

vroni
10. dec 2017

@lenadka, podla mna je nebezpecny fanatizmus. Uplne jedno, z ktorej strany. Som nazoru, ze ockovanie ma tak pozitiva ako aj negativa a bolo by idealne, ak by sme vopred dokazali rozpoznat, ktore sa u nasho dietata prejavia. Nedokazeme a tak vsetci za seba (ci vlastne svoje deti) hrame rusku ruletu. Moje starsie dieta ma postvakcinacne nasledky. Nastastie nie zivot ohrozujuce, len obmedzujuce a nezvratne (a lekarmi potvrdene). Dalsie ockovanie dostane len cez moju mrtvolu, druhe dieta detto. Ale beriem to ako svoj subjektivny nazor a skusenost, nijako zvlast neobvykla, ked tak vselikade citam. Ale nebudem kvoli tomu presviedcat inych, aby neockovali a naopak ocakavam, ze mi nebudu vysvetlovat, ze to vobec nie su nasledky ockovania a mam to dokazat a dolozit a podobne zvasty. Proste glorifikovanie pozitiv a popieranie negativ ockovania ma rusi.

toskanka
10. dec 2017

@vroni Píšeš, že máš lekármi potvrdené trvalé následky po očkovaní. Chcem sa ťa opýtať, žiješ na Slovensku?

lenadka
10. dec 2017

@vroni a takto by to malo byť. Tiež nedávam očkovať hlava nehlava ak mi pediatrička povie, že syna nezaockuje skôr ako ho uvidí neurológ a dá na to zvolenie tak to rešpektujem a zabezpečím potrebné vyšetrenia a keď neurológ povie, že ho potrebuje vidieť ešte raz a potom rozhodne, tak to urobím a tak to bolo. Takýto má byť prístup lekárov k očkovaniu.
Ale nie tu dve tri osoby zaznavajú očkovanie bez dôvodu, bez dôkazov s falošným výkladon grafov, extrémnymi názormi a radami pre mamičky ktorým vôbec nerozumejú. Stačí si dať vyhľadať vo fóre príspevky od petra952 a zistíš aký je erudovaný v dávaní rád napr. o zrážaní teploty deťom, vraj načo a aj tak liekom čo neobsahuje ibuprofén. Nato sa ho mamička opýta či nurofen obsahuje ibuprofén a on povie NEviem! Tak isto HIV je podľa neho nič, ak ho máš vôbec si to nevšímaj a všetko lieč vitamínom C.
A takto bezhlavo v každej diskusií kde môže straší obrázkami a príspevkami o škodlivosti očkovania, nie len to, tvrdí že deti zabíja. A pritom to jeho zaočkovať dal niekoľko krát.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
10. dec 2017

@peter952 tá tam nie je, ale astmatický záchvat áno, pričom výsledok môže byť rovnaký, že? 🤔

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. dec 2017

@vroni tvoj nick zaplna diskusie o očkovaní celkom pravidelne už niekolko rokov argumentáciou proti očkovaniu, vcelku zaujímava poza odrazu, že nepresviedčaš. čo teda?

vroni
10. dec 2017

@toskanka, nie, nezijem. Ale tiez sme si presli spustou kontrol a testov, aby nam nasledky ockovania potvrdili. A nakolko dieta prezilo, nie je odkazane na vozicek, opatrovatelku ci podobnu starostlivost (chvalabohu), je to cisto nas problem bez naroku na odskodne. Nevadi, bodaj by sa horsie nikdy nestalo.

vroni
10. dec 2017

@lenadka, ano, presne to je fanatizmus z tej jednej strany. Druha strana tu ma tiez zastupcu, rovnako zaslepeneho, manipulativneho a atogantneho.

peter952
Odpoveď bola odstránená
vroni
10. dec 2017

@peter952, opakovat argument o neexistujucej studii je zbytocne manipulativne. A zabicky urazlive, ukazuju tvoj nazor, ale nie su argument.

adsumus
10. dec 2017

@vroni páči sa v čom manipulujem ja podla teba. v čom manipuluje peter je jasne, ale mna očiernuješ.

adsumus
10. dec 2017

@vroni možeš napísať ake následky má mať tvoje dieťa a potvrdene lekárom, ide ti o naše dobro, nemáš hádam, čo tajiť.

adsumus
10. dec 2017

@vroni žabičky nedáva petko, žabičky dáva prevenar. vyzerá, že prevenar má dva nicky a ty o tom vieš.

adsumus
10. dec 2017

screen shot done

eva8
10. dec 2017

@adsumus
mňa naozaj zaujíma, čo myslíš pod "kanalizácia dezinfikuje ovzdušie"? Vo mne to evokovalo vcelku zaujímavú myšlienku, dokonca v budúcnosti (v našej pretechnizovanej dobe) aj zrealizovateľnú.

adsumus
10. dec 2017

@eva8 kludne ju realizuj, ale nie je moja, kontaktuj petra. možete vytvoriť nejaký zaujímavý projekt spolu.

eva8
10. dec 2017

@adsumus úrekopírovala som to od teba, ok, ďakujem

@peter952 vraj si prišiel s tým, že "kanalizácia dezinfikuje ovzdušie". Ako mám tomu rozumieť?

adsumus
10. dec 2017

budete dezinfikovať ovzdušie spolu?

eva8
10. dec 2017

@adsumus prečo tá nezmyselná otázka? Odporučila si ma na Petra, teda sa ho pýtam tú istú otázku. Snáď jeho odpoveď nebude od veci ako tvoja (pretože ju vymazali) Teda ak nemáš čo písať, nepíš