icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
soldi
2. jan 2018

@abbey1 ja som inak prekvapena ze A je len sestricka, lebo to akou mudrou a skusenou sa prezentuje vyvolava dojem ze je minimalne primarka na sukromnej klinike.

ale aj v zdravotnickej teme uz par krat opacne pisala ako doktori, a ked sa jej pytali na vzdelanie ( co je povinne tam pisat) tak nikdy nenapisala. asi sa za to hanbi.

a ano, clovek musi vediet selektovat lekarov aj lieky, nie je to ako kedysi, ze co povedal doktor, to bolo ako slovo panovo, dnes je bohuzial medicina o inom ☹

soldi
2. jan 2018

@lenadka tak ja k ped chodim so vsetkymi detmi viac menej len na preventivky, nastastie (klop klop), ale toto mal maly zapal stredneho ucha, na ktory sa udajne automaticky davaju celkove atb. ako, nebolo mi celkom jedno, lebo tento zapal je skutocne nebezpecny a mozu sa pridruzit rozne komplikacie, tak som okolo maleho stale skakala, kvapkala mu do usiek (aj v noci radsej), drzala ho v teple a v pohode a nastastie to ustal. ani jeho brata som nedavala vtedy do skolky, nech sa mu k tomu nieco nepridruzi.

ale ako pises, treba si doktorov vyberat tak aby sme im verili 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
slimstar
2. jan 2018

@soldi čo dávaš detičkám, ked majú nejakú chorobu a teda čakáš tie tri dni ?

soldi
2. jan 2018

@slimstar o tych troch dnoch to pisala @lenadka .

ale teraz pri tom zapale stredneho ucha sme tiez mali doma nachystane aj celkove atb, ze keby sa zhorsil stav, tak okamzite treba nasadit.

inak, opat klopem, sa u nas choroby nevyskytuju take, ze by som musela zvazovat dr.

chalani mavaju vacsinou len sopel, kasel, obcas k tomu teplotu, ale tu nezvyknem ziadno riesit, vacsinou je do 39 a len par hodin.

mali kiahne a ruky nohy usta, ale pri oboch velmi easy priebeh, ze som len zavolala ped ze nech im to napise do karty, ze to mali, nic som nedavala. a este aj siestu chorobu mali dvaja z troch ale to tiez teploty len pol dna, potom vysyp a do troch dni uz bolo potom.

vacsinou davam len vit C- mam doma zamrazene bobule rakytnika, tak v takej forme, alebo mam aj praskovy z USA, ktory ma 4000 mg cecka v jednej malej lyzicke.
a od jesene do jari davam rybi olej.

kazde rano robim detom smoothie na ranajky, ale aby to bolo hustejsie, tak pridam ovsene vlocky, alebo amarant.
a do toho rozmixujem ten rakytnik, lebo inak je dost kysly. a este tam zvyknem pridavat makovy olej.

ale toto su veci, co im davam stale, pocas choroby len zvysim prijem cecka a ked maju sopel, tak zvlhcujem vzduch a ked kasel tak davam sinupret. ale inak nic take specialne, ako niektore baby davaju.

slimstar
2. jan 2018

@soldi dakujem za rozsiahlu odpoved a do toho uška si čo kvapkala, ak nie atb ?

slimstar
2. jan 2018

@soldi ešte ma zaujíma to práškové c s Usa, ako sa to volá ?

aristka
2. jan 2018

@soldi vies ja som primarka podlahovych krytin na patologii ako ma tu castuje av ,plus preco si v skupine zdravotakov a dr.tak skorumpovanych ,kde som ti casto ja primarka podlahovych krytin poradila ....plus kludne cituj ,kde ma kto musel opravovat v tej skupine ...kludne porus pravidla fora.Plus ako primarka podlahovych krytin na patologii mam blizsie k zdr.a kongresom ako ucka ,ekonomka a tlmocnicka .

soldi
2. jan 2018

@slimstar do uska mu dala pamycon, bez lokalnych atb by som to neriskovala, to uz by bolo moc. udajne sa kvapky do stredneho ucha nedostanu, ale maly vzdy poctivo lezal 10 minut, kym mu to tam stecie.

c salts sa vola. keby si chcela, mozem jedno posunut, ja som brala 6 baleni, lebo sa to viac oplatilo. aj tak je dost drahe, ale zas dlho vydrzi, kedze ho netreba vela a su to 400 gramove balenia

slimstar
2. jan 2018

@soldi aha, super .. čo si pamätám ako dieťa, tak mama ma vždy brala k ped, ak bola nejaká choroba a hned atb, takže u nás doma to tak nebolo, preto som sa pýtala. Momentálne sa dosť zaujímam o tieto veci. Môj doktor mi sám povedal, že atb nie sú dobré. Pred vianocami, som prišla do styku, s jednou, ktorá kašlala na celú pekaren. Liezlo to na mna a ja som sa minimálne tri dni napchávala nakladanou kapustou, surovou cibulou, medom a cesnakom a nič som nedostala, takže to pomohlo. Hlavne to robím, kvôli malému synovi, celej rodine dávam vit. c. 🙂 ale ešte to musím zdokonaliť.

soldi
2. jan 2018

@slimstar tak kysla kapusta je uplne idealny zdroj vitaminu c 🙂
ja inak tiez ked citim ze na mna nieco lezie alebo teoreticky by mohlo, tak hned si davam lyzicku toho silneho cecka a hned mi je lepsie. aj to mam overene v praxi, ze ked mam nadchu a nedavam si cecko, tak mi trva tri styri dni, a ked si davam cecko hned odzaciatku, tak maximalne den.
u nas sa este osvedcil aj tee trea olej, ten vela pouzivame, napr aj pri tom zapale usi mi bolo odporucane natierat ho za uska 🙂

aj mna ako dieta napchavala ped pri kazdom kasliku a sopliku, to je taka moda asi.

lenadka
2. jan 2018

@soldi kyslá kapustáá narobili ste mi chute dievčatá, ale súdok je u svokry tak idem trpieť...😅

bmuller
2. jan 2018

@peter952 dal si tu obrazok o konretnom pripade, tak som reagovala nanho.

ale este mi napada otazka z trochu ineho sudka, pri spätnom hladani toho mojho stareho prispevku mi udrel do oci na nejakej x-tej stranke tejto diskusie este nejaky obrazok, tvrdiaci nieco ako "no autism in unvaccinated children"- naozaj sa autizmus vyskytuje len u ockovanych deti? odkedy je autizmus znamy ako choroba, ako sa nanho prislo...? idem pogooglit z dakych medicinskych zdrojov...

prevenar
3. jan 2018

@lenadka vidim ,ze skoda ti aj nieco pisat, ked ty uz vies vsetko ..specialne o mne a mojom zivote LOL

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
3. jan 2018

@prevenar vyhýbať sa priamej odpovedi na konkrétnu otázku to už je priamo tvoja charakteristika. 😎

evittam
3. jan 2018

@lenadka Pokutu mozes dostať aj za nepreockovanie, nielen za to,ze nemáš očkovanie. Ale to by si ty mala vediet.😉

lenadka
3. jan 2018

@evittam a prečo si myslíš že to neviem???

evittam
3. jan 2018

@lenadka Lebo pytas blocky za pokutu za ockovanie ockovaneho dieťaťa. To dieta však už nemusi byt preockovane. Tak som si dovolila poznamku. Prepac.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
3. jan 2018

@evittam však nech ju ukáže ako hrozne je šikanovaný o to mi išlo ( možno teraz zháňa v antivax skupine bloky od iných). Mne sa napríklad tiež nepáči, že musím platiť za vakcíny ktoré sú v iných krajinách zahrnuté do povinného očkovania (meningokoky) a vzhľadom k tomu, že mám tri deti určite som sumárne zaplatila viac ako on ak vôbec niečo platil. A tiež najviac kričí neočkujte človek sám očkovany aj s jeho dieťaťom.

evittam
3. jan 2018

@lenadka Ja viem o co ti išlo. Ale vobec nevidim dovod preco by ti tu niekto mal ukazovat nejake bloky. Ked sa ti nieco nepáči tak to nerob. My sme to nespravili a sme zaplatili. A bloky ukazovať nikomu nebudem.😉

eva8
3. jan 2018

možno by jednoducho stačilo porovnať ročne aký je zvyšujúci sa počet autistov na určitom území, totiž s počtom očkovaní by sa mal lineárne zvyšovať aj počet detí s autizmom.
Má to háčik, vplyv na zvyšujúcom raste istých ochorení (neviem ako je to s autizmom ale pri napr. neurologických určite) majú aj dôslednejšie diagnostické metódy. Ďalej sa hovorí aj o "civilizačných chorobách" - teda stres, životné prostredie, všetko vplýva na vývoj plodu.
Je pravda, že dôkladná štúdia by bola, zobrať rovnaký počet očkovaných a neočkovaných detí v rovnakých podmienkach a sledovať, porovnať, štatisticky spracovať. Ten počet by mal byť obrovský, paralelné "pokussy", teda sledovanie robiť na rôznych územiach, v rôznych prostrdiach, deti by mali mať podobné genetické predispozície, rodinnú anamnézu atď, aby boli výsledky adekvátne. Teraz píšem konkrétne o autizme. Tak by sa dali porovnávať aj iné choroby. Ale aj tak je trošku háčik v napísaných nežiadúcich účinkoch. Ale ak si vezmeme ľubovoľný liek, sú uvedené vedľajšue účinky. A nastane diléma - si chronicky chorý, ale tento liek MôŽE spomaliť priebeh ochorenia, ALE má aj rizikové vedľajšie účinky, ktoré sa NEMUSIA prejaviť. V tťakýchto prípadoch prvý lekár zváži akú najvhodnejšiu liečbu ponúknuť a potom je už na pacientovi, či ju prijme alebo nie. V niektorých prípadoch razante odmietne a jeho zdrav. stav sa zhorší Kto vie, či by sa nezhoršil aj pri prijatí liečby? V niektorých prípadoch sa to ale vie, lebo počas liečby sa robia rôzne odbery, ktoré kontrolujú účinnosť liečby, či daná napr. t.dna reaguje alebo nie... Už tu sa niekde písalo, že za socíku sa kontrolovalo apoň niečo pomocou "včeličiek" do zápestia. Tí, ktorí sa nemuseli dať preočkovať do ramena, boli radi - už sa nepamätám ako v našej triede "test" dopadol, matne sa mi zdá, že pol na pol. .

lenadka
3. jan 2018

@evittam a prečo sa ty do toho staráš pýtam ich od teba?

lenadka
3. jan 2018

@evittam a keď vieš o čo mi išlo tak čo odpovedáš odveci a za iného.

evittam
3. jan 2018

@lenadka Ja sa do nicoho nestarám. Dovolila som pridat svoj nazor do verejnej diskusie. Prepac ak ta to obtazuje.

lenadka
3. jan 2018

@evittam nestaranie sa do niečoho vyzerá trochu inak, keď sa teba opýtam prečo neočkuješ keď nemáš nič proti očkovaniu tak neodpovieš, ale odpovedať za iného to si šikovná.

evittam
3. jan 2018

@lenadka Neviem o tom,ze si sa na nieco take pytala. Vôbec to netajím. Neverim dnesnym vakcinam. A nevidim dovod pichat do mojich deti zbytocnosti.