icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
23. feb 2018

@tin007 aký by bol collateral demage sposobený antivaxom ak by sa ludia prestali očkovať a nechali deti vystavene všetkým ochoreniam?

evittam
23. feb 2018

@adsumus Koho chyba bude ak mi zomrie dieta na nasledky vakciny, pripadne bude mat doživotne nasledky? Na koho sa mam v tomto prípade "vyhovoriť",ze mi zle poradil a ja som sa zle rozhodla. Poprosím priamu odpoved na moju otazku, "omacky" si nechaj. Vdaka.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
23. feb 2018

@agnes7993 Virus osypok sa s najvacsou pravdepodobnostou vyvinul z virusu, ktory "zije"v domacom dobytku. A samotny virus, jeho genotypy podlieha zmenam. V studii Perspective on Global Measles Epidemiology and Control and the Role of Novel Vaccination Strategies(Figure 2) je pekny graf, ktory ukazuje ako sa jednotlive genotypy "presadzuju" resp. zanikaju.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
23. feb 2018

@peter952 očkuje sa proti žltej zimnici:
Žltá zimnica je infekčné vírusové ochorenie často so smrteľnými následkami. Prenášané je komármi. Očkovanie proti žltej zimnici je dnes jediné povinné očkovanie podľa Medzinárodného zdravotníckeho poriadku. Z neočkovaných cestovateľov pri manifestnom priebehu infekcie zomiera celá polovica. Očkovanie je povinné pre všetkých ľudí prichádzajúcich z regiónov výskytu žltej zimnice. V súčasnosti existuje v Afrike 33 a v Južnej Amerike 9 oblastí, kde sa žltá zimnica vyskytuje. Očkuje sa jednou dávkou najmenej 10 dní pred vstupom do endemickej oblasti, ochrana trvá 10 rokov, potom je nutné preočkovanie. Očkovanie sa musí zaznamenať v špeciálnom medzinárodnom očkovacom preukaze.
http://www.inocem.sk/sluzby-ockovaniadozahranic...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
23. feb 2018

@evittam ty taky pripad poznas ...ak ano ,preco to vasa iniciativa neriesi ,ved uz aj na sk sa vysudili peniazky za poskodenie zdravia ,ci smrt ...ved mate za sebou cele zastupy odbornikov a nepivedz mi ,ze sa nenajde aspon jeden pravnik na zastupovanie ....apropo ,co ty vies o ludskom tele ,liecivach ,chorobach .....mozno tak o danovom ...hm.

evittam
23. feb 2018

@aristka Koho iniciatíva? Vôbec netuším o com pises. A btw.nepytala som sa teba a ani na to o com pises. Polozila som jednoduchu otazku, nakoľko stále dookola tu čítam ako sú vsetci rodicia co svoje deti neockuju podla niekoho nesvojpravni. To je všetko.

moonlight1210
23. feb 2018

@peter952 spravne si to oznacil ako hoax. Proti zltej zimnici sa ockuje uz dlho. Takze to “nikdy” je skutocne zavadzanie a klamstvo.

Len ma prekvapuje, ze si sa zrazu pridal na opacnu stranu. Nieco sa u vas stalo? Vazny pripad chripky?

adsumus
23. feb 2018

@evittam ja ti tak poviem evittam, nech nesie zodpovednosť ten, ktorý ludí klame a navyše so smrtelnými následkami a to nie su vedci a lekári ale antivaxeri. ale kde oni si napíšu, že za poškodenia zodpovednosť nepreberaju, hlavne že preberaju milodary a financie za nezmyslov.

adsumus
23. feb 2018

@evittam a nie rodičov ktorí neočkuju nepovažujem za nesvojprávnych neklam, ale za oklamaných a vystrašených klamstvami a nepýtaj sa ma to zas a znova, dobre poznáš moj postoj, nič sa nemení.

evittam
23. feb 2018

@adsumus Vďaka.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
23. feb 2018

Len aby ta ockovacia kampan v Brazilii proti zltej zimnici neskoncila podobne ako kampan na Filipinach pri ockovani proti horucke Dengue.
Obe ochorenia su sposobene virusom z rodu Flavi. Moze nastat tzv. efekt antibody-dependent enhancement (nieco ako zhorsenie infekcie v zavislosti na protilatkach) - to je stav, ked uz ma clovek nejakym sposobom protilatky proti virusovemu ochoreniu z rodu Flavi (kludne z ockovania) a stretne sa/ochorie napr. na Ziku alebo nieco ine, co sposobuje virus z rodu Flavi (ako je zlta zimnica) a potom je priebeh ovela, ovela horsi.

peter952
Odpoveď bola odstránená
agnes7993
23. feb 2018

@tin007 Ano, spravidla tie nebezpecne virusy pochadzaju zo zvierat (tie bezpecne sa stali bezpecnymi vdaka dlhej koevolucii), ale to neznamena vzdy, ze sa virus subezne stale nachadza aj v zivocisnom rezervoari - moze zmutovat tak, ze je uz infekcny iba pre cloveka (ako je zrejme pripad osypok).

agnes7993
23. feb 2018

@peter952 Ok, bavim sa aj na dalsich tvojich prispevkoch, ale velmi to neucinkuje - tie referencie k produktu z 21.2., str. 737 si neposlal este.
Asi nemas co poslat, myslela som si.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. feb 2018

Menej než polovica rusov užíva lieky proti HIV, nakolko su presvedčení, že tie lieky su vynález západu aby ich vykynožili a virus hiv je neškodný, zatial čo počet chorých na západe stabilne klesá, ruske statistik y su alarmujuce, obzvlášť smutne správy su o umrtach deti, ktorých rodičia odmietaju liečbu. Ruske autority bránia ludí zatváarním for popieračov virusov, ale tí sa pružne presťahuju citacia z článku "ako potkany" na ine miesto Ked sa pýtali popierača prečo si mylsí, že vírus neexistuje, odpovedal pretože neexistuje a doplnil to prudom obscennosti. A tak tam dochádza k nákaze dalších a dalších ludí, lebo si myslia, že hiv je HOAX.

http://www.scmp.com/news/world/russia-central-a...

P.S. Popieračivírusu HIV sučastne popieraju všetky očkovaním preventabilné vírusy a bakterie, myslia, si, že chrípku máme z práškovania a ziku z pesticídov.

tin007
24. feb 2018

@agnes7993 Pridavam sem clanok na zaklade vyskumov a studii, napisany velmi zrozumitelnym sposobom, odporucam precitat "Many Human Viruses May Have Jumped from Bats" https://www.livescience.com/19912-bats-viruses-...

lauritka
24. feb 2018

"V posledných rokoch sa téma očkovania stála obeťou mnohých mýtov a dezinformácií. No očkovanie zachránilo po celom svete milióny ľudských životov a dokonca sa postaralo aj o eradikáciu mnohých chorôb, napríklad aj pravých kiahní. No absolventi „vysokej školy života“ sa po celom svete snažili rozšíriť mýtus o tom, že očkovanie zvyšuje riziko autizmu. Zdá sa však, že ľudstvo konečne dáva za pravdu odborníkom, ktorí k tejto téme majú čo povedať. Konkrétne v štáte Oregon, kde od 21. februára nezaočkované deti nemôžu navštevovať žiadne školy."
https://www.interez.sk/bez-ockovania-dieta-nedo...

lauritka
24. feb 2018
bmuller
24. feb 2018

@lauritka no ako moze fungovat homeopatia?... kde nic nie je, ani smrt neberie 🙄

adsumus
24. feb 2018

@bmuller tam ide o vieru, ked sa vylieči, verí dobre, ak nie, boh, energia, karma......neviem čo všetko, tak chcel, človek umrie. niekto ich zas berie ako adeptov na darwinovu cenu, ludia sme rozni.

peter952
Odpoveď bola odstránená