(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus Ty si dobre na hlavicku. Naco mi tu potom posielas link ??? Citala si ho vobec ty sama, akebo inak.....vies vobec anglicky ??? Alebo len podsuvas linky, ktore ti niekto diktuje ?
Ja nepisem nic o tom, ze ta alergia by sa neprejavila. Ja pisem o intolerancii + ockovanie. Vies co ?
Nie, nasledky (podla poslednych statistik z Michaloviec) a komplikacie maju prave ti ockovani. Tak co tam, sakra, nefunguje na tom ockovani ???
@adsumus Nastuduj si minimalne tie intolerancie a potom vypisuj o ockovani.
@minuskad uplne s tebou suhlasim. A tiez su mnohe studie upravovane podla toho, kto ich financuje. Tiez pozna vyhlasenie: vasa praca sa vymika standardu, je nutne ju prepracovat.
@adsumus prepac, no nemam energiu a ani cas ti vysvetlovat biologiu a jej zlozite opravne mechanizmy, zvlast ak si laik, kedze si o opravnych mechanizmoch jakziv nepocula, ako pises. Ale ako laikovi ti mozem uviest dva priklady. Fajcenie sposobuje rakovinu a vazne poskodenie zdravia u vacsiny ludi, no nie kazdy dostane rakovinu i napriek 500 skodlivym latkam v cigaretach a asi 30 silnym karcinogenom. To je presne aj vdaka opravnym mechanizmom a enzymom, ktore jednotlivec ma a dalsim okolnostiam.
Dalsi enzym, ktory rozklada alkohol, ktory je pre telo jed je alkoholdehydrogenaza. Japonci jej maju malo, a preto sa opiju uz po 1 pohariku. Slovaci jej maju dostatok, ale aj v slovenskej populacii je to variabilne. Tiez vacsinou zeny sa opiju skor ako muzi, pretoze maju vacsi podiel tuku, ako muzi.
@katharines ja som sa ťa nepýtala na alkohol a fajčenie, ja som sa ťa pýtala na očkovanie aký je ten enzým, ktorý nás šťastných ludí chráni pred dopadom škodlivín z očkovania a ktoré to su, lebo všetko látky, ktoré su bežnou sučasťou našich tiel. fakt ma to zaujíma takú teoriu som ešte nepočula od odporcov, enzým ktorý chráni pred nežiaducimi učinkami okčovania a akými? od koho to máš?
@charlie1980 tvoj príspevok, kde píšeš, že som na hlavičku som nahlásila, dufam, že administrácia bude reagovať a udrží debatu bez osobných invektív. alebo ako vždy vyhodia z diskusie mna.
@adsumus citaj s porozumenim. Ci si myslis, a chces pocut, ze existuje len 1 enzym na vakciny? Tak to nie je.
@adsumus Zjavne nemas o metabolike ziadne vedomosti (alebo sa len robis?) Pocula si o dedicnych metabolickych poruchach napr.? Tu by som zacala. To len v suvislosti s tym, ze mojmu dietatu doporucujes ockovat. Esteze nie si lekar (ako si pisala), v tom pripade ta to ospravedlnuje.
@charlie1980 nie tvojmu dieťaťu ja nič nedoporučujem, tvoje dieťa nepoznám, ani jeho zdravotný stav a nič mu neodporučujem, nato ma maminku a lekárov, takže opeť čosi kdesi podsuvaš. o metabolických poruchách tiež možeš popísať ak sa zdržíš obvinovania mojej osoby z toho, čo nerobím, ale o tom silne pochybujem.
@katharines možeš popísať o tom enzýme alebo enzýmoch, či čo to nás chráni pred čím? inak mám taku známu, že vždy začne velice odborne k akejkolvek teme a všetci naokolo su hlupáci bez vzdelania a po pár otázkach už nemá čoby povedala, dufam, že to nebude aj tvoj prípad.
@charlie1980 ináč prečo stále píšeš, že choreli v michalovciach prevažne očkovaní? 71 ochorení za mesiac jun a z toho len 23 riadne očkovaní aj to sa preveruje laboratorne ich očkovací status.
@adsumus vypocuj si Prof Strunecku. Ona spomina niektore enzymi aj v suvislosti s formaldehydom, ktory je vo vakcinach a ktory je silny karcinogen a vysvetluje to velmi jednoducho. A veda o enzymoch je nesmierne rozsiahla a zlozita. Enzymi reguluju mnohe chemicke reakcie v tele, preto rozpisovat prednasku o enzymoch sa nechystam. Skus si pozriet uz existujuce prednasky. Verim, ze i ty si pozeras a studujes linky, ktore ti ludia davaju, ako aj oni studuju tvoje. 😉
Aj tak si myslim, ze cokolvek by som ti tu napisala, tak to bude zbytocne, sak vakciny su "neskodne" a nazor nezmenis.
@katharines hm, formaldehyd je bežnou sučasťou ludskeho metabolizmu, vakcína obsahuje len jednu desatinu formaldehydu, ktorý sa bežne nachádza v krvnom obehu dieťaťa, bežne každý den má ten náš potomok v tele formaldehyd a prežije to, prečo práve vo chvíli očkovania zlyhá enzým a aký vlastne? ty si kukala hádam link so struneckou, tak čo o tom pani hovrí?
@adsumus a to mas odkial?
@katharines to su očkovacie abc, prvý ročník základnej školy.
Formaldehyd sa používa pri výrobnom procese vakcín na zabíjanie vírusov a baktérií, ktoré môžu spôsobovať ochorenia. Pri výrobe je ale tak zriedený, že z neho vo vakcínach zostáva len nepatrné rezíduum. Čo totiž protiočkovací konšpirátori neprezradia, je, že až dlhodobé vystavenie tejto látke, alebo jej mimoriadne vysoké koncentrácie môžu viesť k rakovine.
A propo : Vaša bio kuracia polievka je plná karcinogenov https://invivomagazin.sk/vasa-bio-kuracia-polie...
V prvom ročníku ZŠ sa vyučuje problematika vakcín a ockovania.....zaujimave.
@evittam to bola hyperbolicka skratka.
Antivaxeri ju pouzivaju bezne. Tak nepredstieraj udiv. U nich to predsa neriesis.
Ibazeby si mala potrebu chytat sa za slovicka a rozoberat ironiu a ine slovne zvraty na urovni AS, ktory ju nechape.
Ak moc chces, oslov petra a porozoberajte napr. jeho oslovovanie “majstri”. Mozes mu dat duchaplnu otazku, ze preco im vzdava hold, ked ich vlastne chce urazat. 🙂
@moonlight1210 Nieco som sa ta pýtala? Ja nemám zaujem o konverzáciu s Petrom,nemam s nim nic spolocne. Našťastie a nie som ani ziadny antivaxer. Takze ich skratky bohuzial nepoznám. Vdaka aj tak za informaciu.
@katharines Tak to by aj mňa zaujímalo odkedy je bežnou súčasťou ľudského organizmu!!! Je pravda, že sme mu vystavovaní neustále, to však predsa nezanamena, že je bežnou súčasťou tela a že teda vôbec nezáleží, koľko ho v sebe už máme.
@abbey1 Asi myslela, ze po ockovani, kedy je priamo vpichnuty do organizmu.
Výroční diamantový bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2017 - Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. za mimořádný celoživotní přínos pseudovědě /" Před dvaceti léty nás zaujala učebním textem „Integrativní fyziologie člověka pro přírodovědce“ (PřF UK, 1998), kde mj. nabídla kantorům revoluční inovaci: místo biflování z učebnic si mají studenti osvojovat učivo rovnou z kosmického vědomí. Spirituálně-pedagogický objev jsme ocenili stříbrným Bludným balvanem v prvním ročníku naší ceny."/ http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=15...
Epidemia mumpsu na univerzite (studenti s 2 davkami vakciny) a odporucanie pre tretiu davky MMR vakciny.
Samotni autori v studii pisu, ze nepoznaju odpovede na to, ci je tretia davka MMR vakciny efektivna (z hladiska neziaducich ucinkov, nakladov a nedostatku dokazov o samotnej ucinnosti tretej davky MMR vakciny),
Tato studia odraza to, akym sposobom epidemiologovia a lekari riesia pripady plne ockovanych osob, ked dostanu danu chorobu; zvycajne je ich riesenim ockovat este viac.
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/65/wr/mm6529a2...
no dievčata je to tak, vaše deti obsahuju formaldehyd na dennej báze, aj hliník už pri narodení, dali ste im ich vy, dobrá správa vakcíny sa pohybuju v bezpečných limitoch a uroven týchto látok v krvi vašich drobcov nijako dramaticky nezvyšuju.

@minuskad a čo si take vyvrátila, celkom ma zaujíma?