icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
charlie1980
22. júl 2018

@peter952 Ale existuje. Uz na Slovensku existuje. Kvoli preockovanosti samozrejme.Ako som pisala, su to surodenci ockovanych.

xima
22. júl 2018

@peter952 existuje. Osobne jedneho takeho poznam. Nikdy neockovany

charlie1980
22. júl 2018

@peter952 Za predpokladu, ze je jeho spustacom,s cim definitivne suhlasim, musi existovat aj nieco, s cim to suvisi.

kingab
22. júl 2018

@katharines
@abbey1 baby 🙄 ludske telo (bunky) produkuje formaldehyd a dalej ho pouziva ako intermediat na syntezu aminokyselin☝🏻

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
katharines
22. júl 2018

@teegreen 👍

lauritka
22. júl 2018

Formaldehyd sa bežne vyskytuje v našom organizme ako prirodzený medziprodukt pri viacerých metabolických dejoch. Tvorí sa z glycínu, serínu, metionínu a cholínu; je dôležitý pri biosyntéze purínov, tymidínu a aminokyselín. V krvi sa nachádza v množstve 2,05-3,09 mikrogramov/gram tkaniva. Po podaní do tkaniva sa rozkladá v priebehu niekoľkých minút na kyselinu mravčiu. Vo vakcínach sa vyskytuje v stopových množstvách a využíva sa na inaktiváciu bielkovín pri zachovaní antigénnych vlastností antigénov.

peter952
Odpoveď bola odstránená
xima
22. júl 2018

@peter952 nerozumiem tvojej odpovedi ale nevadi 😃

peter952
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
22. júl 2018

@peter952 Nespochybnuj. V autistickych temach som doma. Vysvetli mi, ako je to mozne, ze jedna matka ma 3! autisticke deti (i ked ockovane) a druha ma 3! zdrave deti (rovnako ockovane). Pripady viacpocetnych autistickych deti poznam viacero.
A potom poznam take, ktore neockovali surodencov, po tom, ako sa autizmus vyskytol. A lala, tie iste diagnozy, dokonca u neockovanca dg.pridruzene. Je ich niekolko. Ale tie ti sem pisat nebudu, lebo same zistili na detoch, ze ockovanie za tym nebude....
Tak podme do toho teda hlbsie....
Ako je mozne, ze u jedneho sa spusti, u druheho nie ?

charlie1980
22. júl 2018

@peter952 Alebo inak....staci, ked mi opises, ako sa ten autizmus spusti.....ako to prebieha v tele .....? V suvislosti s ockovanim, samozrejme.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
katharines
22. júl 2018

@charlie1980 pretoze kazdy organizmus je iny. Autizmus vznika pri poskodeni mozgu, geneticky, alebo sekundarne. A napr. Hlinik sa do mozgu dostava a moze ho poskodit, tak ako ortut ai. A ako sa pise v knihe: Syndrom psychologie a travenia, tak aj mikrobiom ma na tom svoj velky podiel, a ten je pre kazdeho jedinecny a ziskava sa od matky, poskodzuje antibiotikami a nevyvazenou stravou.

charlie1980
22. júl 2018

@katharines Ak vznikne sekundarne, potom musi byt dovod, preco u jedneho vznikne a u druheho nevznikne.
Syndrom psychologie a travenia taktiez vysvetluje, ze ockovanie je poskodenie uz poskodeneho dietata.
Syndrom psychologie a travenia je fajn a napomocne. Zvlast pre rodicov deti, ktori zaznamenali prudke zmeny v spravani po ockovani.
Tam, kde je autizmus na gen.podklade, tam nepomoze ani Syndrom psychologie a travenia. Pretoze realne im tieto diety nijak nepomozu.A ani nepomohli.
Ti "vylieceni" autisti nemaju autizmus a nikdy autistami neboli. Ti maju a mali metabolicke poruchy.

charlie1980
22. júl 2018

To su ti, co maju tzv.autisticke spravanie.

charlie1980
22. júl 2018

@katharines Stačí, že matka nevie metabolizovat kys.listovu v tehotenstve a už je problém na svete. Ale aj toto je geneticky podmienene a vôbec o tom nemusí vedieť. U 95-98% autistov bola zistená MTHFR mutácia. Myslím, že celkom slušne číslo.

tahivka
22. júl 2018

@lauritka asi veľa informácií o formaldehyde nemáš (alebo vedome uvádzaš len časť informácií), tak pre doplnenie:
Formaldehyd je pre ľudí vysoko toxický, nezávisle od spôsobu vystavenia – pri vdýchnutí, požití aj pri prechode pokožkou. Je karcinogénny a mutagénny, môže spôsobiť dedičné genetické poškodenie. Pri vdychovaní môže vyvolať podráždenie očí, slizníc, bolesti hlavy, pocit pálenia v hrdle ako aj zhoršenie prejavov astmy. Štúdie už preukázali súvis medzi vystavením formaldehydu a rozvojom astmy v detstve. Formaldehyd rovnako poškodzuje ženský reprodukčný systém. O formaldehyde sa v odborných kruhoch hovorí ako o jednej z príčin atopického ekzému, chronických zápalov stredného ucha, a hoci pre väčšinu ľudí sú jeho účinky dočasné, u časti populácie môže skutočne vyvolať alergiu. Až viac ako 10% ľudí naň môže byť citlivých a prudko reagovať na ľubovoľné množstvo.

Pokusy na myšiach tiež ukázali, že pri vdychovaní formaldehydu sa mení citlivosť imunitného systému a spôsobuje oxidačný stres a podráždenie. Iné pokusy na laboratórnych zvieratách zase potvrdili, že zvieratá, ktoré vdychovali veľké množstvá formaldehydu častejšie ochoreli na rakovinu nosa a hrdla.

Pri požití môže formaldehyd spôsobiť veľké bolesti, vracanie a hnačku. Pri prechode do krvného obehu dokáže vyvolať rovnaké prejavy ako vypitie veľkého množstva alkoholu. Vystavenie sa veľkému množstvu formaldehydu môže byť smrteľné. Formaldehyd sa v tele mení na kyselinu mravčiu, čo zvyšuje kyslosť krvi a zapríčiňuje zrýchlené, plytké dýchanie, hypotermiu, kómu a smrť. Preto po vystavení sa veľkému množstvu formaldehydu treba okamžite vyhľadať lekársku pomoc.

Stručné zhrnutie - nebezpečenstvo formaldehydu na zdravie (i život) človeka je štatisticky preukázané.

Na záver Ťa zároveň však poprosím o link, príp. štúdiu, kde si našla informácie, ktoré si spomenula vo svojom komente o 10:26. Ja osobne viem len o tom, že formaldehyd v tele vzniká pri metabolizme metanolu (čiže alkoholu). Práve v tomto type ako medziprodukt metabolizmu vzniká formaldehyd a kyselina mravčia, ktoré spomínaš aj Ty. Keďže metanol nie je bežnou súčasťou stravy živočíchov (ľudí a zvierat), nepovažujem Tvoje tvrdenie "Formaldehyd sa bežne vyskytuje v našom organizme ako prirodzený medziprodukt pri viacerých metabolických dejoch " za pravdivé. Ale ako som písala, rada sa nechám poučiť.

katharines
22. júl 2018

@tahivka mas pravdu. Tiez som o tom nepocula, az na tu 1 provakcinacnu studiu a to som pezrela ucebnice genetiky, biochemie, molekularnej biologie, fyziologie

tahivka
22. júl 2018

@katharines počkáme na odpoveď. Rada sa nechám poučiť a nemám problém aj poďakovať za pomocnú ruku pri získavaní nových vedomosti, ved preto aj som v tejto skupinke. Len rada by som tie informácie získavala z overených zdrojov, nie typu "jedna babka povedala..."

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
22. júl 2018

@tahivka ide o mnozstvo nie o samotnu latku.samozrejme že je toxicky ak je vo vacsej davke.. Ked vies anglicky mozes si precitat o tych vasich jedoch ... A mas tam aj dost odlazov pod clankom.
http://pediatrics.aappublications.org/content/1...
Strucny preklad o tam tiez zmienovanom formaldehyde.Paul Offit v časopise Pediatrics uvádza:

“Množstvo formaldehydu v jednotlivých vakcínach nepresahuje 0,1 mg. Toto množstvo sa považuje za bezpečné z dvoch dôvodov:

1) Všetci ľudia majú vo svojom obehu merateľné množstvo formaldehydu (približne 2.5 μg formaldehydu na mililiter krvi). Pri predpokladanej priemernej váhe 2 mesačného dieťaťa – 5 kg, a priemerného množstva krvi 85 ml na kilogram, je celkové množstvo formaldehydu v krvi novorodenca približne 1,1 mg – 10 násobne vyššia hodnota ako vo vakcíne.

2) 600 násobne vyššie dávky formaldehydu sa aplikujú bezpečne na zvieratách.”

Pre porovnanie: Obsah formaldehydu v 1kg hrušiek je cca 300-400 mg/kg.

xima
22. júl 2018

@peter952 aha tak 🙂 jasne, v pohode... chapem ze si to nemas ako overit. Ale fakt je(ja to beriem ako fakt, je to moja blizka kamoska),ze jej syn nikdy nebol ockovany a je autista.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. júl 2018

@peter952 sila, čo žiadaš, sám dávaš info hajbuj, som hiv pozitívny nie som hiv pozitívny a od druhých žiadaš prefotene karty, možeš sám začať ako príklad a dať svoje kopie o svojom zdravotnom stave, alebo tvojich detí, dúfam, že takeho zufaleho činu nie si v skutočnosti schopný.

peter952
Odpoveď bola odstránená