Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus Bože môj, o čom ty vlastne hovoríš? A to som ťa považovala za jednu z mála, ktorá si dokáže udržať úroveň. Ja netuším,kto v tej vašej skupine je, tak naozaj netuším, koho urážam. A za chrbátom dotyčnej dámy sme sa baviť nemuseli, ja som mala záujem debatiť s ňou, ona však zrejme debatiť nevie, tak neodpovedala. Ale škoda rečí. Vieš, či nevieš dodať nejaké ďalšie info? Ja rada uverím, že nejaký šarlatán pochybil, lebo aj tam sa nájdu ľudia, ktorým nejkde o človeka, ale z toho článku naozaj neviem, čo som sa mala dozvedieť, okrem postupu rodičov.
No ale ak nemáš čo povedať a baví ťa navážať sa kľudne pokračuj.
@abbey1 No ved sa tam pod pozrieť, nikto ti z nosa neodhryzne...mna zaujíma výlučne otázka očkovania a čo s tým súvisi. V nesúhlase sa dozvieš len ako kto kedy nezaočkoval, čo nové popísali na slobode a koľko času im zabral preklad a kde môžeš nejaký ten groš prispieť, najnovšie sa začínajú už nemocnice obvolávať, že kde kto zomrel či nezomrel,akí sú len tí lekári hlúpi a zaplatení...no nedá sa nevyjdriť k tomu tu a tam, na fore žiadne informácie okrem toho aký je provax zlý a hlúpy a paradoxne som sa najzaujímavejšie informácie dozvedela práve v našom fotoblogu zo strany ľudí, ktorí neočkujú alebo odkladajú. Naozaj nemám záujem o nejaké spory, kto komu čo povedal alebo nepovedal-toto ma krajne nezaujíma, ako také tetky na trhu.
http://blog.etrend.sk/listy-z-zenevy/2013/09/25...
Je tam cast aj o povinnom ockovani .
@bipsy Každý, kto má ambície poskytovať rady v lekárskej oblasti má spadať pod urad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a čeliť vyšetrovaniam svojej činnosti na podnet poškodených občanov rovnako ako lekári klasickej medicíny. V prípade, že poškodzujú ľudské zdravie, majú zato niesť presne takú mieru zodpovednosti ako lekári. Čo je natom nejasné, tam som to vysvetlila v príspevku, ktorý začal diskusiu. Nečítate či čo?
@petot Chlapec nie je anonymný, ale reálny odporca antivax sceny v Austrálií. Treba sa s tým zmieriť, že sú ľudia, ktorí s vami nesúhlasia a očkujú najnovšie je to 93 % Britov.
@abbey1 toto si napisala:
A k tej vašej skupine. Rada by som nakukla, ale keďže samotná tvorkyňa počastovala mňa i môjho synčeka už mnohými "lichotivými" výrazmi, tak ďakujem, už nemám záujem. Radšej diskutujem s ľuďmi, ktorí majú aké také vzdelanie, vedia čo púšťajú z úst a vedia diskutovať. A nie len mazať a urážať.
Celkom tomu nerozumiem ako si to myslela. V skupine sa nemaze, neuraza, normalne sa diskutuje...je tam aj dost neockujucich rodicov a mame aj "ake take vzdelanie".
@prevenar Na zaklade tvojho prispevku, kde nepriamo davas do suvisu konkretnu skupinu a fasizmus mas zakaz prispievat do tejto temy. Tema nesluzi na provokaciu, ale na diskusiu.
@bipsy O tom kto je poskytovateľ zdravotných služieb rozhodli v Austrálií súdy, v prípade AV, rozhodli že sú poskytovatelia a že poskytujú zavádzajúce informácie o očkovaní. Momentálne sú vyšetrovaní v súvislosti s informáciami, ktoré sa objavujú na ich stránkach a majú nariadené zmeniť si názov na menej zavádzajúci. Oni sa totiž volajú Austrálska očkovacia sieť, ale v skutočnosti sú jednoznačne proti očkovaniu. Ich kritik im navrhol nový názov: Austrálska sieť o šírení infekčných chorrôb, ktorý podľa neho plne vystihuje ich zameranie. Ako to nakoniec s ich názvom dopadne, ťa poinformujem.
@martinjasen ďakujem 🙂
http://www.szu.cz/tema/prevence/cirkulace-divok...
Prosím, prečítajte si o divokom viruse obrny, ktorý sa obajvil v odpadových vodách v Izraely a je riziko, že poputuje dalej po svete.
@sirinka Žiadne bylinky, bežte k doktorovi? Trochu zdramatizované, nezdá sa ti? Potom nerozumiem, prečo začínajúcu angínu mojej dcerky lekárka odporučila zastriekať bylinkovým sprejíkom. Pekne zabral a držíme sa ho stále, za pár euro. A určite by som nekupovala na tržnici, ani z iných pochybných zdrojov. Tiež nemôže byť, že ktokoľvek-čokoľvek naleje do fľaštičiek a predáva-stredovek.
@adsumus skopirovane...
Od roku 1970 sa v SR sleduje cirkulácia vírusov detskej obrny a iných črevných vírusov vo vonkajšom prostredí vyšetrovaním odpadových vôd. Účelom tohto sledovania je overiť, či v populácii necirkulujú okrem takých vírusov, ktorými sa očkuje (vakcinálne kmene) aj divoké vírusy detskej obrny, schopné vyvolať ochorenie.
uz som raz pisala o roku asi 2000-2003,kedy zistili pritomnost virusu v odpad.vodach vo vrakuni v Ba
@kbeata A ked budú tie divoké kmene cirkulovať a dostane sa s nimi do kontaktu neočkované dieťa, vieme čo sa stane? Môže sa nakaziť obrnou a ochrnúť, práve preto teraz prebieha v Izraely obrovská očkovacia kampan, lebo sa tam našiel vírus v stolici ľudí, ktorí nevykazovali známky choroby. Ľudia cestujú s deckami, mali by o tom vediež, lebo antivax takéto informácie neposúva, len kde kto zomrel z očkovania aj ked nezomrel. 😖
@sirinka Chcem ťa poprosiť, toto je diskusná téma a hádzanie linkov bez ladu a skladu akúkoľvek diskusiu znemožnuje, najmä ak vôbec nereaguješ na otázky, aby si nekazila zmysel a prestala hádzať tie linky len tak, bez vyjadrenia postoja. Dakujem za pochopenie a minimálnu bežnú prevádzkovú slušnosť.
@adsumus linky s temou suvisia, neodpovedam na otazky typu, nerozumiem o com pises...to ma fakt nebavi, ked nerozumies, zistuj, studuj...
Takze treba dat aj informacie o tom, komu mame doverovat, do koho ruk sa zverujeme... Nie vzdy je nutna diskusia, niekedy podana informacia vyvola zamyslenie a chut zistit si o veci viac informacii.... Verim, ze nie vsetci potrebuju kazdu informaciu podanu polopate, omnoho ucinnejsie je z mojho pohladu, ked si ludia poskladaju mozaiku sami, ked premyslaju...
Tiez zaujimavy clanok a vyborne zhrnuta zodpovednost lekarov....
http://www.osel.cz/index.php?clanek=6478
@sirinka Ty si načala problematiku byliniek a nahodila si link, tak som sa normálne spýtala na tvoj názor na problematiku byliniek a nato si mi neodpovedla, tvoja reakcia boli tri linky s tromi rôznymi okruhmi problémov, ku ktorým si sa tiež nevyjadrila. Táto diskusia totiž je o tom či majú alternatívy podliehať rovnakým kontrolným opatreniam ako klasická medicína alebo nie. linky, čo dávaš poukazujú na problémy v zdravotníctve a to že sa riešia. Kto ale rieši zodpovednosť alternatívnych liečiteľov?

@abbey1 Osobne sa mi veľmi bridí spôsob akým sa tu chceš baviť o niekom poza jeho chrbát, takto nakydať človeku, ktorý sa diskusie nezúčatnuje je naozaj na vysokej úrovni, Môžeš mať aj 23 vysokých škôl.