Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@jaron toto sa aspon raz stane snad kazdemu 😉 ... pisem z vlastnej skusenosti 😉
@zuzkaanicka @aristka o tej pneumokokovej infekcii a naslednej amputacii boli prispevky v mediach, nieco je tu http://zivot.azet.sk/clanok/1086/vymodlene-diet... predpokladam ze je to nasledkom sepsy, do ktorej moze vyustit niekolko nakaz s rychlym priebehom, nie len tychto par, ktore su obsiahnute v povinnom ockovani. V kazdom pripade je to smutne co chlapceka postretlo a tazko povedat, ci by bolo ockovanie proti pneumokokom nieco platne, lebo nevieme aky kmen z tej stovky streptoc. pneumoniae to bol a ci bol vo vakcine Synflorix, ktora sa u nas povinne ockuje a je vyvinuta pre americky trh (obsahuje 10 kmenov), to sa uz nedozvieme, lebo taketo zistovania sa na SK podla mojich informacii nerobia.
@edita56 ani tvoj lekar ti nebude garantovat, ze tvoje dieta nebude mat ziadne negativne ucinky ockovania, aj ked bude tvrdit ze vakcina je super tolerovana, nikdy sa nepodpise pod papier, ze prebera zodpovednost za pripadne poskodenie zdravia v dosledku aplikacie lieku, ty mu podpisujes suhlas s navrhnutou liecbou, na SK nebol prakticky ziaden lekar nikdy postihnuty vazenim za jeho nespravny postup... Co ma akoze vyhlasit clovek, ktory spravi tematicky prehlad dostupej a odbornej literatury, ze garantuje, ze mozes postupovat podla informacii, ktore pochadzaju od roznych autorov z ich vlastnych poznatkov a vyskumov...
Prepacte, mne tato diskusia nic neprinasa, ja mam nazor a vlastne skusenosti a nikoho nepotrebujem o tom presviedcat. Nebudem sa dalej zapajat, nevidim v tom nijaky prinos a hadat sa nepotrebujem.
@dazdovka ja som sa nechcela hadat, aj som Ti rovno napisala, ze odpovedat mi nemusis ... akurat ma zaujimalo, aku mas alternativu k ockovaniu a nakolko podlozenu, ked ockovanie povazujes za neucinne a skodlive.
@dazdovka malinký dostal pneumokokovú meningitídu ,zo stredného uška....a ak je tam spomínané očko ,tak malinký mal pneumokok .meningitídu preventabilnú očkom....,ktoré po zavedení očka majú klesajúcu tendenciu výskytu...ja som ju platila 2 deťom ,nepovinne...a čo sa nezisťuje ..malinkému určte boli robené hemokultúry aj odobratý punktát z lumbálky a z toho vedia príčinu a odd.si vedie štatistiky ,ktoré sa viesť musia ..to ,že nie je všetko na googli ,neznamená že sa to nerobí....
@sirinka kolko vakcin dostal v rannom veku pan Pauling alebo pan Moertel? Porovnavame predsa panov, ktori sa narodili cca pred 100 rokmi.
Kolko rokov sa dozijeme my narodeni po druhej svetovej vojne alebo vy nerodeni koncom 20. storocia, pripadne deti, trore sa narodili v 21. budu porovnavat ini.
@sirinka Pan perot tu nadhodil pana Paulingy, ktory sa podla jeho nazoru dozil vysokeho veku vdaka pozivaniu megadavok vit. C a pana Moertela, ktory zomrel relativne maldy, lebo tuto terapiu nepodstupil. Ja som pridala mojho dedka, ktory sa dozil vysokeho veku napriek tomu, ze vit. C v megadavkach neuzival. Spolocny atribut tuto traja pani mali, ze sa narodilli na prelome 19. a 20. storocia a neboli ockovani.
Takze ja porovnavam fakty, ktor sa tu preberali.
A o matematike ma nemusis poucovat. Toto je matematika mnozin, kde sa hladaju prieniky spolocnych vlastnosti (atributov) prvkov (tych troch panov). Tito traja pani maju dva rovnake atributy: Rok narodenie plus, minus 1900 a ziadnu vakcinu. Napriek tomu sa dozili rozneho veku. Dvaja z nich sa dozili veku na 90 rokov. Dvaja nebrali megadavky vit.C.
Mam pokracovat v logike tohto prikladu?
@sirinka Postoj k comu? K megadavkam C-cka?
Odmietam seba aj svoju rodinu stopat megdavkami umelo vyrobenymi preparatmi kyseliny ascorbovej, lebo vitamin C je len LAVOTOCIVA kyselina ascorbova a pri synteze sa vyrobi aj pravotociva kyselina ascorbova, ktorej posobenie na cloveka este nie je preskumane. Odmietam stopat seba a svoju rodinu stopat megadavkami ascorbatu sodneho, lebo za prve je to sodna sol kyseliny ascorbovej a je to sodna sol aj lavotocivej aj pravotocivej kaseliny ascorbovej. Za druhe obsah sodika v tychto megadavkach ascorbatu sodneho s najvacsou pravdepodobnostou narusuje elektroklyticku rovnovahu organizmu a zbytocne zatazuje ladviny.
Podla mna je prilis malo relevantnych dokazov prevratnej ucinnosti tychto megadavok ako prevencie zlyhania imunitneho systemu. Za zlyhanie imunitneho systemu povazujem nielen infekcie, ale aj alergie, autoimunitne ochorenia a karcinomy.
Zaroven nepopieram vyznam vit. C pre spravne fungovanie organizmu. Spravne fungovanie nielen imunitneho systemu ale aj krvotvorby a ostatnych biochemickych procesov v organizme, na ktorych sa ako katalyzator podiela. Dostatok vit. C viem organizmu ponuknut pestrou stravou s dostatocnym mnozstvom ovocia a zeleniny. V pripadoch akutnych infekcii, pripadne fyzickej a dusevnej zataze ho dokazem dodat aj v doplnkoch stavy ale nie dlhodobo a v primeranom nozstve.
@sirinka ano uvedomujem si to. Ale matematika mnozin sa za mojich cias ucila na strednej. V ramci reformovanej skolskej sustavy sa mnozinova matematika uci od r. 1977 uz na prvom stupni ZS. Moje matenmaticke vysvetlenie neprekrocilo obsah ani jednej z tychto matematik a nie je to ucivo matematiky na vysokych skolach so specializaciou na matematiku, prip. informacne technologie.
@sirinka tak som si precitala Tvoju komunikaciu so @zita19 a ak tomu dobre rozumiem, Ty si reagovala na prispevok @zita19, ktory sice neadresovala Tebe a teraz Ti vadi to, ze Ti odpovedala v kontexte toho prispevku? ... alebo Ti vadi, ze Ti odpovedala na urovni, ktorej Ty nerozumies? ... alebo je nejaka dalsia moznost, ktoru som vynechala? 😕
@petot Neviem, kde si nabral info, že ja som užívala 7,5 g denne, nakolko vitamínC užívam výlučne len vo forme kapusty, cibule a jablk, už som to tu písala viackrát. Asi zasa nejaký informačný šum alebo čo...neviem.
Ale o inom som chcela. Ty tvrdíš, že kolektívna imunita je mýtus, ale ja som narazila na zvláštnu vec. Prednedávno sa stalo, že dieťatko z Taiwanu pobudlo na Filipínach, kde akurát prebieha epidémia osýpok vyše tisíc chorých detí s 21 prípadmi úmrtia. Je to bábätko, takže ešte nebolo zaočkované. Nakazilo sa a došlo späť domov na Taiwan, kde došlo do kontaktu s 398 ľudmi a ani jedného nenakazilo. http://www.taipeitimes.com/News/taiwan/archives...
Zaočkovanosť na Filipínach sa pohybuje okolo 85% epidéma...umrtia
http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...[country][]=PHL
a na Taiwane 98% napriek chorému dieťatku sa žiadna epidémia nekonala
http://www.taipeitimes.com/News/taiwan/archives...
Čo ochránilo teda tých ľudí v Taiwane pred epidémiou, ak nie vysoká zaočkovanosť?
A bohužiaľ toto dieťatko nie je jediné, podobné prípady reportuje aj Kanada a UK.
http://www.thestar.com/life/health_wellness/201...