Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@leishmania len tolko, ze poniektori sa tu ohanaju tym, ze Pauling bral velke davky Cecka a preto sa dozil vysokeho veku napriek rakovine..je to blbost, ako som uz vyssie spomenula mojho muza babku, ta sa dozila tiez vysokeho veku a nebrala ziadne Cecko
@leishmania povedat sa tym nechcelo nic, len chytro treba nieco znegovat, popriet, pokrutit, pripadne zahovorit 😉
@sirinka priznám sa aj ja, že som si to už dávno aspoň odhadom nerátal. Jasné, že v lete je to lepšie, v zime horšie.
Doma máme napr. Vitamín C so šípkami, ktorí si tiež občas "hodíme", je to však "iba" 500 mg tabletka (aj tú si niekedy predelíme 🙂 ).
Ale ovocie a zelenina je ovocie a zelenina, aj tá "striekaná", je to oveľa viac, ako "iba" vitamín C.
my pijeme na ranajky aj s krpcom cerstve odstavene stavy, a k tomu si zvyknem niecoo pridat niekedy s pocitom, ze s tymi vsetkymi latkami z ovocia a zeliny to lepsie vyuzijem :D
@jaron ano... Zvlast zelenina surova je vyborna, aj ja sa snazim, snazim sa ju nakupovat mimo supermarketov, v lete nieco dopestujeme.... RAW nie sme ani my, aj ked ma tema zaujima, obcas is nieco popozeram, vyskusam... Najidealnejsie je upravit stravu tak, aby nasmu organizmu pomahala a neskodila.... uprava zivotneho stylu ma velmi pozitivne ucinky na nas....
@petot Tebe by sa páčilo, ak by niekto na tvoje výhrady voči očkovaniu reagoval, že píšeš hlúposti? Asi nie, tak ťa poprosím nerob to ani ty mne. Mám otázky ohľadom užívania nadmerných dávok vitamínuC u detí a neočkovania.
Uplne mi postačí, ak mi potvrdíš, že vitamínC v kombináciami s rôznymi látkami napr. s chlorom nespôsobuje škody v organizme ako je rakovina, nenarúša prirodzenú rovnováhu, nepoškodzuje obličky, ani zubnú sklovinu, že moje dieťa pri nadmernom príjme askorbátu nenaberie aj viac hliníka do mozgu alebo iných častí tela. Dakujem.
Druhá vec, ešte si mi neodpovedal. Naozaj sa neobávaš, že ak na Slovensku poklesne zaočkovanosť, že nám nehrozia epidémie ako to máme možnosť sledovať v zahraničí?
@sirinka pises: "povedat sa tym nechcelo nic, len chytro treba nieco znegovat, popriet, pokrutit, pripadne zahovorit" ... to pises o sebe? 😉 ... fakt trefne 😅
@zita19 Ahoj 🙂 mohla by si prosim uviest zdroj tychto informacii, ktore si na margo povodu syntetickeho vitaminu C uviedla?
"...lebo vitamin C je len LAVOTOCIVA kyselina ascorbova a pri synteze sa vyrobi aj pravotociva kyselina ascorbova, ktorej posobenie na cloveka este nie je preskumane. Odmietam stopat seba a svoju rodinu stopat megadavkami ascorbatu sodneho, lebo za prve je to sodna sol kyseliny ascorbovej a je to sodna sol aj lavotocivej aj pravotocivej kaseliny ascorbovej. Za druhe obsah sodika v tychto megadavkach ascorbatu sodneho s najvacsou pravdepodobnostou narusuje elektroklyticku rovnovahu organizmu a zbytocne zatazuje ladviny..."
10. feb o 23:31 • Odpovedz • Páči sa mi to • 4
Dakujem 😉
@dazdovka no ja viem tak ze vitamin C aj umely je L askorbova kyselina-teda lavotociva
http://sk.wikipedia.org/wiki/Kyselina_L-askorbová
kedysi sa vyrabala aj D kyselina askorbova-pravotociva.....ale prislo sa na to ze nema ucinok,tak su uz vyraba len L askorbova.
Ale neviem ci je to tak naozaj-moje info je vsak taketo.
@dazdovka
kopirujem--
V přírodě nacházíme celou řadu pro život důležitých molekul, jež jsou chirální a vyskytují se ve dvou prostorových formách, které se označují jako levotočivá (left-handed) se zkratkou "L" a pravotočivá (right-handed) jako "D". Přitom sumární chemický vzorec mají obě varianty shodný.
Jak důležitý je tento zdánlivě zanedbatelný rozdíl v prostorovém uspořádání molekul, dokumentují některé příklady. Tím nejznámějším je kyselina askorbová. V levotočivé L formě je pro život nepostrádatelným vitaminem C, který si naše tělo nedokáže samo syntetizovat. V pravotočivé D formě je pro nás bezcenná.
C vitamin ktory kupis ma nazov kyselina L askorbova-teda lavotociva.
@kaja73
@dazdovka Tu je uvedené, že chlapček dostával vysoké dávky vitamínu C od útleho veku a v dôsledku toho mal nedostatok medi a slabé a pokrivené kosti, situácia sa zlepšila, ked tatík znížil megadávky. Čo si o tom myslíte?
http://www.acu-cell.com/vitc.html
@kaja73 iste, takto to uvadza wikipedia, toto mi je zname, ine je, ze diskuterka tu uvadza pre mna uplne nove informacie, na zaklade ktorych tvrdi, ze synteticky vyrobene C je pravdepodobne skodlive, dalsia agilna diskuterka tu uvadza ze kyselina askorbova je z GMO, tak by som si prosila uvedenie zdroja tychto informacii
@dazdovka To petot napísal, že ja uvádzam, že je z GMO, ale ja to neuvádzam, ja uvádzam, že pri výrobe acsorbic acid sa používa glukoza a tá môže pochádzať z geneticky modifikovanej kukurice a že to sa bežne na produktoch neuvádza alebo ano? A nemusiš mi písať, že som agilná, šípim nadávku.
@dazdovka dovolím si reagovať na vit.C a spojitosť s GMo ako to vnímam ja ...ak sa pozrieš na tému o megaliečbe ...mamičky na podnet diskutéra petota..si aspoň to tak vyznieva objednávajú vit.C z usa ...alebo aj iných diskutujúcich zo všelijakých stránok ,kedy ten vitamín..alebo aj iné rôzne doplnky ,ti prídu domov z toho zahraničia poštou ...pochybujem ,že majú slovenský preklad ,,tj používania a zloženia a duplom či to zloženia ,kto si vie dať dokopy tj na etikete napísané je zdraviu prospešné ..plus ak je na etikete napísané zdraviu prospešné zloženie ..či to čo vnútri krabičky tj .jeho obsah je naozaj taký ako sa uvádza na etikete....keďže to je poslané poštou ..nepodlieha to žiadnej kontrole a nemusí to spľnať tvrdé legislatívne podmienky ,ktoré tu na slovensku na lieky máme...čo to znamená...že ak tam niekto nasype potkaní jed,nemáš možnosť zažalovať nikoho ,ani garážovú firmičku a zabiješ si svoje dieťa alebo si ho postupne trovíš a ani o tom nevieš , a ak je tam ak GMo,ktoré je povolené v USA a av tak proti nemu brojí v živote sa nedozvieš ,že ho tam máš..... takže tu ide o doplnok výživy poslaný poštou ,ktorý nie je nijak na slovensku kontrolovaný zložením a je podávaný vo vysokých dávkach doslovne maličkým deťom....
@adsumus dlhodobe stradanie stopovych prvkov moze mat za nasledok rozne ochorenia, s tym plne suhlasim, neexistuje v prirode i beznom zivote cloveka taka chemicka latka, ktora by za urcitych podmienok nebola zdraviu skodliva.. Dlhodoby nadbytok akejkolvek latky posobi na organizmus tak, ze moze narusit rovnovahu v tele a je normalne, ked sa to niekde prejavi... O vitamine C nemam ani zdaleka tolko poznatkov ako @petot, ktory prekumal hadam vsetky odborne publikacie na tuto temu, neviem sa viac vyjadrit.
@aristka toto su tvoje dohady a fabulacie, aj ja si viem navymyslat take veci, ze mozem zahltat tri konspiracne blogy na akukolvek temu 😉
@aristka s tymto ciastocne suhlasim aj ked neverim tomu ze sa take nieco niekomu stane-ale budis-je tam to riziko.
ja preto malemu davam len to co je u nas v lekarni dostat-jemienson cucacie cecko a plus ked je chory priadavam z DM ka ten 100% prasok-ale to len v chorobe a rakytnikovi stavu co u nas vyrabaju.
Inak ma jeden cucak na den na dva krat deleny-teda 500mg cecka na den v dvoch davkach z nasho lekarensjeho vyrobku.
A ked je v skolke vela chorych deti tak dostane cucaky za den 2 v 4 davkach po 250mg.
Inak cerstve stavy zo suroveho ovocia a zeleniny kazdy den u nas ficia,plus vela suroveho ovcia a zeleniny-papriky rajciny....
@aristka ak objednavas od renomovanych vyrobcov a na renomovanej stranke, tak tam potkani jed isto nebude. to je argument za vsetky drobne. A davkovanie na etikete rozlusti aj masaj bez akejkolbvek znalosti jazyka 🙂
A sranda, ako sa desis GMO potravin - ty co tak pohrdas bludmi, co siria bio konzumenti
@aristka umely vyitamin C je umely, cize synteticky. Vobec nic o jeho vyrobe neviem, ale moze byt nieco synteticke geneticky manipulovane? Ma nieco synteticke vobec nejake geny? Ako hovorim, nic o tom neviem. A nic o tom nevies ani ty. Ale pytam sa to teba, lebo sa mi nechce googlit a ty vies tak pohotovo a ochotne googlit...
@adsumus vcera, tj. 11.2.2014 v tvojom prispevku o 18:43 pises ty, nie petot, o vitamine C:
"Navyše je plný GMO a bohvie akých ešte doplnkov"
kazdy si vie dohladat, co je tu napisane, je smiesne ze este prekrucas svoje vyjadrenia a ked sa to nehodi do tvojho obrazu vkladas ich do ust inym... Bozemoj mna toto tak obera o energiu, tieto manipulacie a fabulacie, ze vam to nie je trapne...

@adsumus aj mojho muza babke zistili rakovinu a zila s nou este 4 roky...nikdy umele vitaminy nebrala