Vaše skúsenosti so Zendium

konik_testuje13.2.2017

10 mamičiek z Modrého koníka dostalo možnosť testovať zubnú pastu Zendium Complete Protection, ktorá vznikla na konci 60. rokov v Škandinávii. Táto pasta sa inšpirovala vlastnou obranyschopnosťou ústnej dutiny. Účinkuje inak ako ostatné zubné pasty, pretože je založená na enzýmoch a proteínoch.

Zubná pasta Zendium Complete Protection funguje inak ako ostatné zubné pasty. Používa enzýmy a proteíny, ktoré vaša ústna dutina potrebuje pre boj proti baktériám. Neobsahuje antibakteriálne zložky na reguláciu zubného povlaku. Zendium chráni vašu ústnu dutinu podporovaním jej prirodzenej obranyschopnosti. Pri čistení zubov zvyšujú enzýmy a proteíny nachádzajúce sa v zubnej paste obranný účinok slín proti baktériám spôsobujúcich problémy so zubami. Zendium Complete Protection naviac neobsahuje SLS, peniacu zložku, ktorá môže dráždiť citlivé ústa. Vďaka tomu sa vám nezmení vnímanie chuti jedla, a tak si ho vychutnáte aj bezprostredne po čistení zubov.

Prečítajte si ich recenzie a názory, ktoré vznikli počas testovania.

Viac o zubnej paste Zendium Complete Protection sa dozviete na stránke: http://www.zendium.sk/

Kto chce zdravé zúbky mať, musí Zendium používať...

Je to tak trochu paradox. Ja lemra lemravá na všetky kozmetické úpravy, hlavne večerné, aj tie najjednoduchšie ako je čistenie tváre alebo zubov, sa dostanem k testovaniu zubnej pasty. Ach, prišlo mi to naozaj vtipné, ale dobre dala som sa na boj, treba bojovať. 


A jedného dňa to naozaj prišlo. Prišla malá škatulka a v nej bola ešte menšia škatulka a v nej... Bola táto, hneď na prvý pohľad, príjemná zubná pasta. Pre niekoho možno hlúposť, ale áno, som z tých, ktorí dajú aj na pekný obal. Vzbudzuje vo mne dôverihodnosť a naozaj príjemný pocit, že táto zubná pasta sa mi bude páčiť.


Zenduim je škandinávska značka, možno preto tá jednoduchosť.


A prečo som použila titulok "zdravé" zuby ? Podľa zloženia je zrejmé, že Zendium obsahuje zložky príbuzné našim ústam a zubom. Sú to proteíny a enzýmy, ktoré zvyšujú prirodzenú obranischopnosť v ústach.


Nie je tam žiadna "špeciálna" zložka, ktorá vám zaručí biele zuby a žiarivý úsmev. To máte aj tak zručené len ak sa vzdáte kávy, čaju, vína... A pravidelne navštívite dentálnu hygienu a bielenie zubov. ;)


Tieto proteíny a enzýmy vám pomôžu obmedziť tvorbu zubného kazu, zlepšia citlivosť a problémy s ďasnami. Na to, aby som mohla tvrdiť, že zaručene pomáha pri odstránení citlivosti, s ktorou mám problém, by som potrebovala asi viac ako týždeň. No môžem povedať, že na podráždené ďasná pomáha, zatiaľ to je nie úplne odstránené, ale keď som si umyla zuby, cítila som to menej. 🙂


Toto všetko sa môžete dočítať na ich propagačnej stránke www.zendium.sk. Okrem všetkých informácií o zložení a účinnosti pasty, si môžte urobiť aj test, na základe, ktorého vám odporučia, ktorý druh pasty Zendium by bol pre vás najvhodnejší.


Okrem lepšej obranyschopnosti ponúka aj osvieženie ústnej dutiny, čo naozaj môžem potvrdiť. Mala som príjemný pocit sviežich úst a zubov. Nebola to žiadna výrazná mentolová chuť, ale naozaj pocit sviežosti. Pre ekonomicky založených je výhodou, že jej stačí tak málo , čiže vydrží dlho.


Trochu na úkor toho je fakt, že nemáte ústa plné peny 🙂 Je to, však aj tým, že Zendium neobsahuje penivú zložku SLS. Niekomu to môže vadiť, pretože stráca pocit umývania zubov, ale stačí len pridať trošku viac pasty ;) 


Poznáte ten pocit keď si umyjete zuby a po chvíli sa chcete napiť, napr. pomarančového džúsu (samozrejme ráno k raňajkám, určite nie pred spaním ;) ? Keď si predstavíte tú odpornú chuť, radšej neraňajkujete. Toto sa vám pri paste Zendium nestane, a to preto, že neosahuje chemické zložky, ktoré menia chuť. (Alebo si umyte zuby až po raňajkách ;)


Keďže Zendium obsahuje len jemné prísady, ktoré nedráždia a má príjemnú chuť, je vhodná aj pre deti. Samozrejme je treba dať im malé množstvo, ale v ponuke značky nájdete aj pasty pre deti. To, čo je pre deti dôležité, je, že zubná pasta Zendium neštípe.



Nevýhodou tejto pasty môže byť jej cena, záleží od toho, koľko ste ochotní investovať do zdravých zubov a na čo ste zvyknutí, no našťastie existujú zľavy 🙂


Po týždni v spoločnosti tejto zubnej pasty môžem konštatovať, že ju budem používať ďalej a môj vzťah k večernej hygiene nabral pozitívnejší a pravidelnejší spád. Odporúčam ju skúsiť, aspoň pre ten príjemný pocit po umytí zubov. 


#test_zendium

TESTovanie : Zendium Complete Protection

Ahojte.


Pred pár dňami som dostala možnosť testovať zubnú pastu Zendium Complete Protection. Nikdy som recenziu o zubnej paste na mojom blogu nerobila, ale som rada, že som sa o ústnej dutine a jej starostlivosti dozvedela viac. Nikdy mi nejak nenapadlo zaoberať sa zložením pást, no teraz keď viem aké je napríklad penenie nepriaznivé som rada, že som pastu Zendium spoznala. 


Prišla hneď ráno kuriérom v celkom veľkej krabici, ktorá bola ale hrozne ľahká. A tak som bola zvedavá či tam vôbec niečo je, 🙂



Obal


Obal bolo to prvé čo ma zaujalo. Samozrejme dôležité je vnútro ale musím uznať, že Zendium pasta je zo všetkých pást najväčšia fešanda :D Možno kvôli svojej škandinávskej jednoduchosti. 



Konzistencia


Na umývanie vám postačí ako aj pri iných pastách vytlačiť malé množstvo podobné hrášku. Môžete mať však pocit, že je to málo, pretože táto pasta neobsahuje penotvornú látku nazývanú SLS (Sodium Lauryl Sulphate). Táto látka v iných pastách odmastňuje jazyk, sliznicu ústnej dutiny a aj sklovinu zubov a tak môžu narušiť prirodzenú mikroflóru úst. 



Čo obsahuje?


Hlavnými zložkami sú tri enzými, ktoré posilňujú obranyschopnosť ústnej dutiny. Pôsobia antibakteriálne a tým chránia zuby a ďasná.  Obsahujú tiež proteíny a tie zas potláčajú rast bakterií v ústach, ktoré by tam nemali byť a ktoré spôsobujú zápach z úst.

Okrem toho obsahuje fluorid, ktorý posilňuje sklovinu a chráni pred zubným kazom. 





Akú má zubná pasta Zendium chuť? 


Jednou z pozitívnych vlastností tejto pasty je jej neutrálna chuť. Hneď po umytí zubov si môžete dať kávu alebo džús. Čo je úplne super 🙂



Bieli zuby?


Ja som osobne mala pocit bielších zubov. 



Ako dlho vydrží po paste Zendium svieži dych? 


Po umytí zubov máte pocit neutrálnej sviežosti, ktorá vám potrvá až kým si niečo nezobnete 🙂



Ako pôsobí na citlivé zuby?


Ja mám už nejakú dobu s týmto problém. Používam na to jednu pastu, ktorá mi pomáha a to mi stačí si ju dať raz za 2 týždne a môžem piť aj studené aj teplé a nič ma nebolí. S touto pastou Zendium sa mi bohužial po prvom použití citlivosť vrátila a pri jej používaní sa to len zhoršovalo. Môj priateľ tiež túto pastu skúšal ale on problém s citlivosťou zubov nemal. Nie nadarmo sa hovorí 100 ludí, 100 chutí.



Ako teda hodnotím pastu Zendium Complete Protection? 


Vzľadom na to, že som po tejto paste mala problém s citlivosťou dám šancu ešte variante na citlivé zuby, ktorú som na stránke www.zendium.sk našla.  Páči sa mi, že nepení ako iné zubné pasty aj keď som to zo začiatku brala ako negatívum. Ďalej sa mi tiež páči, že nerobí nepríjemnú chuť v ústach a neznepríjemňuje mi rannú kávu 🙂 To, či chráni ústnu dutinu nemôžem priamo dokázať ale viem, že som s ďasnami počas používania nemala žiaden problém. 


Vzhľadom na nepríjemnú citlivosť môžem túto pastu hodnotiť 8/10. 


#test_zendium

Beauty Bubble

Zubná pasta Zendium – moja nová priateľka

Prešiel týždeň testovania, do ktorého som sa zapojila s pocitom, že toto budem testovať, a tak sa aj stalo. Bola som medzi 10-timi oslovenými a tak vám prinášam moje postrehy a dojmy z tejto zubnej pasty. Prosím zoznámte sa. Zubná pasta Zendium Complete Protection – moja nová priateľka.

Ako už bolo spomenuté pri výzve, testujem pastu, ktorá používa enzýmy a proteíny, ktoré vaša ústna dutina potrebuje pre boj proti baktériám. Neobsahuje antibakteriálne zložky na reguláciu zubného povlaku. Zendium Complete Protection chráni ústnu dutinu podporovaním jej prirodzenej obranyschopnosti. Pri čistení zubov zvyšujú enzýmy a proteíny nachádzajúce sa v zubnej paste obranný účinok slín proti baktériám spôsobujúcich problémy so zubami. Zendium Complete Protection navyše neobsahuje SLS  (Sodium Lauryl Sulphate), peniacu zložku, ktorá môže dráždiť citlivé ústa. Vďaka tomu sa vám nezmení vnímanie chuti jedla, a tak si ho vychutnáte aj bezprostredne po čistení zubov.


Tak pri prečítaní tohto som bola veľmi zvedavá, pretože mávam problémy s citlivými ďasnami, predovšetkým z jedla a tým pádom sa ozývajú aj niektoré zuby. A hlavne moja budúca ex osmička mi vie často komplikovať pohodu v ústach. Takže počas testovania som od nej mala mierne podráždenú vnútornú stranu líca, ktorú som inak neošetrovala. Po týždni testovania musím povedať, že ho stále cítim, ale nerozvinulo sa mi to do niečoho horšieho, ako to má občas vo zvyku. Veľa zázrakov som za jediný týždeň testovania neočakávala, ale postrehla som mierne zlepšenie citlivosti problematických zubov a ďasien. Chce to však dlhodobejšie používanie.



Čo nám prináša výrobca?


Pozrime sa na pastu zvonka. Keď pastu dostanete do rúk, zistíte, že obal je z matného, v ruke poddajného plastu, ktorý pri stlačení nezostáva na mieste. Oceňujem predovšetkým „klik“ zatváranie, lebo ho netreba dlho otáčať a dokážem pastu zavrieť aj jednou rukou veľmi rýchlo. Výrobca však mohol využiť potenciál naplnenia. Aj tu mi príde, rovnako ako pri iných pastách, zbytočné mrhanie prázdneho miesta.


Ideme na to


Testovať som začala v pondelok ráno. Ešte, než som odlepila ochrannú fóliu bolo cítiť jemnú vôňu pasty, ktorá mi pripomenula detstvo, konkrétne časy trávené v klimatických kúpeľoch a pastovanie kľučiek dvier 😀 Je príjemná, jemná.


Chuť je taktiež veľmi jemná, pre niekoho môže byť nepostrehnuteľná, ja som ju však počas prvých minút pri umývaní cítila. Podľa výrobcu nemá meniť chuť jedla po umytí zubov, tak som teda vyskúšala, aj keď si bežne dávam medzi týmito úkonmi aspoň štvrť hodinky. S týmto vyjadrením môžem súhlasiť. Jedlo malo chuť ako má mať a žiaden čudný pocit, inú chuť v ústach, či podráždenie ústnej dutiny som nepostrehla. Napriek tomu, že po umytí zubov som mala príjemne čisto v ústach, pristihla som sa, že mi občas chýba ten pocit pastovej chuti v ústach po umytí. Predovšetkým pri večernom umývaní, kedy kefku používam aspoň 10 minút.


Konzistencia nie je nijak zvlášť výnimočná. Klasická pastová, bielej farby.



Porovnanie


Mám doma taktiež zubnú pastu Curaprox Enzycal 950, ktorá je na veľmi podobnej báze ako Zendium (systém troch enzýmov posilňuje antibakteriálnu funkciu slín a tak podporuje prirodzenú obranyschopnosť ústnej dutiny) a tiež má mať podobné, alebo rovnaké účinky (zabezpečuje zdravé zuby, ďasná aj ústnu sliznicu, dokonca pomáha v boji proti aftám... ale to si viete nájsť aj na internete). Pri tejto paste je však chuť výraznejšia, aj keď sa prezentuje ako pasta s príjemnou jemnou chuťou, mne osobne skôr nechutí (viac mi pripomína zubára) a chvíľu po nej zostáva jemná chuť v ústach.


A ako je to s penivosťou u Zendium Complete Protection bez zložky SLS? Porovnávala som spolu so zubnými pastami Curaprox enzycal 950, Elmex sensitive whitening, Meridol a Aquafresh whitenig (ako jediná deklaruje v zložení SLS).


Pre porovnanie som sa snažila zachytiť penenie po 30 sekundách umývania kefkou, kedy som pri každej použila rovnaké množstvo pasty, teda cca veľkosť hrášku.



Najmenej z môjho pohľadu pení Curaprox Enzycal, kde je pena skôr tekutejšia, než penová. Pení najmenej aj pri dlhšom umývaní zubov, ku koncu skôr vôbec. Za ňou nasleduje zubná pasta Zendium, ktorá mierne pení, ale nie je to taká tá nadýchaná pena. Trochu pení aj pri dlhšom umývaní, ku koncu už mizne.  Nasleduje Elmex sensitive whitening, ktorej pena je nadýchanejšia, ale nie je jej zase tak veľa, aby ste sa ňou dusili. Meridol je na tom o niečo horšie, peny je už o niečo viac, je nadýchaná, čo som si doraz neuvedomila. Obe penia ako tak až do konca dlhého umývania zubov. Najviac peny v ústach som mala z pasty Aquafresh. No kto by to bol čakal. Neprešlo ani pol minúty a už bola všade, okrem toho aj štípala. Netestovala som pri večernom umývaní, na to mám moju ústnu dutinu veľmi rada.


Pri tomto porovnaní som prišla na to, že naozaj cítiť rozdiel medzi pastami. Najmenej dráždila ústnu dutinu Zendium, za ňou pre mňa nasleduje Curaprox, o trošku horšie je na tom Elmex, potom Meridol a na úplnom konci Aquafresh a tú vám rozhodne neodporúčam používať.



Čo nám má podporiť prirodzenú obranyschopnosť v ústach?


Tu sa dostávame k dôležitej časti a to zloženiu zubnej pasty Zendium Complete Protection (nájdete na zadnej časti krabičky). Dúfam, že sa ku každej zložke vyjadrím správne, sú to moje laické vedomosti a čo to ujo Gúgeľ dal. Ak je na to niekto odborník, budem rada, ak ma opravíte. V porovnaní s mnou najčastejšie používanou pastou na citlivé zuby má tých zložiek o niečo viac.


Konktrétne enzýmy a proteíny (z každého tri), ktoré sa v pastách Zendium nachádzajú sú Glucose oxidase, Amiloglucosidase, Lactoperoxidase, Lactoferrin, Lysozyme a Colostrum IgG.


Takže nech sa páči, zisťujte, čo ktorá jazykolamná zložka je:


Aqua (voda), Hydrated silica (hydratovaná silica – abrazívne, absorpčné, protihrudkujúce, zmatňujúce funkcie), Sorbitol (zahusťovadlo, stabilizátor, zvlhčujúca a hydratačná látka), Glycerin (hydratačná a zvlhčujúca látka), Steareth-30 (povrchovo čistiaca látka), Xanthan gum (xantánová guma, polysacharid - pojivo, emulzný stabilizátor, emulgačné činidlo, látka upravujúca viskozitu), Aroma (uff, tu sa môže skrývať čokoľvek), Carrageenan (karagénan E 407 – zahusťujúca látka, zmäkčujúca pokožku), Disodium phosphate (monohydrogénfosforečnan sodný E 339 – emulgátor, stabilizátor), Sodium fluoride (fluorid sodný – najjednoduchší fluorid, jeho ióny sú rýchlo a jednoducho prístupné zubnej sklovine), Amyloglucosidase (amynoglukosidáza – štiepi škroby zo zubného povlaku, zosilňuje efekt laktoperixidázy), Citric acid (kyselina citrónová – chelatačné činidlo, vonná prísada, úprava pH, konzervant), Zinc gluconate (glukonát zinočnatý – zinok), Sodium benzoate (benzoan sodný – konzervant E 211), Glucose oxidase (glucoseoxidáza – mení glukózu na glukonát a teda znižuje šírenie baktérií), Sodium saccharin (sodná soľ sachrínu E 954), Lysozyme (lyzozým - enzým), Potassium thiocyanate (thiocyanát draselný – dezinfekčné účinky), Colostrum (kolostrum v skratke imunomodulátor), Lactoferrin (laktoferín – glykoproteín, ľudskému telu vlastný), Lactoperoxidase (laktoperoxidáza – enzým nachádzajúci sa v slinách), CI 77891 (oxid titaničitý – biely farbiaci pigment, pohlcuje UV žiarenie), obsahuje sodium fluoride (1450 ppm F), vaječný a mliečny proteín.


Pevne verím, že žiadna zložka nie je veľmi škodlivá, keďže mi zubná pasta ústnu dutinu počas týždenného testovania nedráždila.



Na záver


Čo vám k tejto zubnej paste ešte napísať? V podstate aj môj zubár aj dentálna hygienička mi povedali, že dôležitá je technika čistenia zubov. Najlepšie používať spolu s kefkou s jemnými štetinami aj medzizubné kefky, dentálnu niť a škrabku na jazyk. Na paste vraj už nezáleží. Zubná pasta je pri správnom čistení zubov pridanou hodnotou a vytvára pocit, že sú o niečo čistejšie.


Ďakujem, že ste sa prehrýzli až na koniec tohto článku. Verím, že vám moje prvotné skúsenosti vytvorili obraz o zubnej paste a nejako pomohli.


V testovaní naďalej pokračujem, aby som zistila, aké má pasta dlhodobejšie účinky. K paste pridávam aj ústnu vodu Zendium Complete Protection. Ale to si nájdete po nejakom čase v pokračovaní #test_zendium 😉


S prianím príjemného dňa,

Táňa

Moja skúsenost z testovania zubnej pasty Zendium

 V úvode sa chcem velmi pekne poďakovať za možnosť odskúšať zubnú pastu. Velmi som sa potešila že, sa už aj na mna štastie usmialo 🙂 ❤


Na prvý dojem som bola prekvapená aj z toho velkého balíka, krabica ako svet a v nej sa ukrývala zubná pasta Zendium a prekrásna obálka od modrého koníka ktorú som si odložila.


Ale teraz prejdem konkrétne k paste.  Prvý dojem zo vzhľadu pasty bol ukážkový. Skvelý materiál a podobne. Po prvom umytí zubov som bola velmi nadšená z vôňe a chuti pasty. Mala som pocit sviežosti a čistoty v ústach.


Momentálne som v požehnanom stave a mám pocit bolavých a citlivých zubov. A väčšií sklon ku kazivosti zubnej skloviny. Po pár dňoch používania pasty Zendium som mala menej bolestivé krčky to je pre mňa velké pozitívum. Ako každý bežný človek, sompastu testovala 2x denne.


Čo by som vytkla, že pasta nepení ako sme zvyknutí ale pasta ani nemá peniť, však to nie je šampón 🙂. Ale zvyk je zvyk. Ďalej ma prekvapilo, že pasta neeliminuje zápachy z úst ten pocit sviežosti čo som mala na začiatku ako by sa rozplynul.


S úsmevom na perách ale môžem povedať, že som si umývala zuby 5min v kuse bez toho aby ma napínalo. Z iných pást ma momentálne v tehotenstve napína. Veľké plus je aj to, že neštípe a, že hneď po umytí zúbkov sa môžete pustiť do raňajok. 🙂 


Zhrnula by som to tak, že pasta Zendium je skvelý a kvalitný výrobok na trhu, určite si pastu zakúpim a budem ju nadalej používať.



#test_zendium

Kto chce zdravé zúbky mať, musí Zendium používať...

Je to tak trochu paradox. Ja lemra lemravá na všetky kozmetické úpravy, hlavne večerné, aj tie najjednoduchšie ako je čistenie tváre alebo zubov, sa dostanem k testovaniu zubnej pasty. Ach, prišlo mi to naozaj vtipné, ale dobre dala som sa na boj, treba bojovať. 


A jedného dňa to naozaj prišlo. Prišla malá škatulka a v nej bola ešte menšia škatulka a v nej... Bola táto, hneď na prvý pohľad, príjemná zubná pasta. Pre niekoho možno hlúposť, ale áno, som z tých, ktorí dajú aj na pekný obal. Vzbudzuje vo mne dôverihodnosť a naozaj príjemný pocit, že táto zubná pasta sa mi bude páčiť.


Zenduim je škandinávska značka, možno preto tá jednoduchosť.


A prečo som použila titulok "zdravé" zuby ? Podľa zloženia je zrejmé, že Zendium obsahuje zložky príbuzné našim ústam a zubom. Sú to proteíny a enzýmy, ktoré zvyšujú prirodzenú obranischopnosť v ústach.


Nie je tam žiadna "špeciálna" zložka, ktorá vám zaručí biele zuby a žiarivý úsmev. To máte aj tak zručené len ak sa vzdáte kávy, čaju, vína... A pravidelne navštívite dentálnu hygienu a bielenie zubov. ;)


Tieto proteíny a enzýmy vám pomôžu obmedziť tvorbu zubného kazu, zlepšia citlivosť a problémy s ďasnami. Na to, aby som mohla tvrdiť, že zaručene pomáha pri odstránení citlivosti, s ktorou mám problém, by som potrebovala asi viac ako týždeň. No môžem povedať, že na podráždené ďasná pomáha, zatiaľ to je nie úplne odstránené, ale keď som si umyla zuby, cítila som to menej. 🙂


Toto všetko sa môžete dočítať na ich propagačnej stránke www.zendium.sk. Okrem všetkých informácií o zložení a účinnosti pasty, si môžte urobiť aj test, na základe, ktorého vám odporučia, ktorý druh pasty Zendium by bol pre vás najvhodnejší.


Okrem lepšej obranyschopnosti ponúka aj osvieženie ústnej dutiny, čo naozaj môžem potvrdiť. Mala som príjemný pocit sviežich úst a zubov. Nebola to žiadna výrazná mentolová chuť, ale naozaj pocit sviežosti. Pre ekonomicky založených je výhodou, že jej stačí tak málo , čiže vydrží dlho.


Trochu na úkor toho je fakt, že nemáte ústa plné peny 🙂 Je to, však aj tým, že Zendium neobsahuje penivú zložku SLS. Niekomu to môže vadiť, pretože stráca pocit umývania zubov, ale stačí len pridať trošku viac pasty ;) 


Poznáte ten pocit keď si umyjete zuby a po chvíli sa chcete napiť, napr. pomarančového džúsu (samozrejme ráno k raňajkám, určite nie pred spaním ;) ? Keď si predstavíte tú odpornú chuť, radšej neraňajkujete. Toto sa vám pri paste Zendium nestane, a to preto, že neosahuje chemické zložky, ktoré menia chuť. (Alebo si umyte zuby až po raňajkách ;)


Keďže Zendium obsahuje len jemné prísady, ktoré nedráždia a má príjemnú chuť, je vhodná aj pre deti. Samozrejme je treba dať im malé množstvo, ale v ponuke značky nájdete aj pasty pre deti. To, čo je pre deti dôležité, je, že zubná pasta Zendium neštípe.



Nevýhodou tejto pasty môže byť jej cena, záleží od toho, koľko ste ochotní investovať do zdravých zubov a na čo ste zvyknutí, no našťastie existujú zľavy 🙂


Po týždni v spoločnosti tejto zubnej pasty môžem konštatovať, že ju budem používať ďalej a môj vzťah k večernej hygiene nabral pozitívnejší a pravidelnejší spád. Odporúčam ju skúsiť, aspoň pre ten príjemný pocit po umytí zubov. 


#test_zendium

Kto chce zdravé zúbky mať, musí Zendium používať...

Je to tak trochu paradox. Ja lemra lemravá na všetky kozmetické úpravy, hlavne večerné, aj tie najjednoduchšie ako je čistenie tváre alebo zubov, sa dostanem k testovaniu zubnej pasty. Ach, prišlo mi to naozaj vtipné, ale dobre dala som sa na boj, treba bojovať. 


A jedného dňa to naozaj prišlo. Prišla malá škatulka a v nej bola ešte menšia škatulka a v nej... Bola táto, hneď na prvý pohľad, príjemná zubná pasta. Pre niekoho možno hlúposť, ale áno, som z tých, ktorí dajú aj na pekný obal. Vzbudzuje vo mne dôverihodnosť a naozaj príjemný pocit, že táto zubná pasta sa mi bude páčiť.


Zenduim je škandinávska značka, možno preto tá jednoduchosť.


A prečo som použila titulok "zdravé" zuby ? Podľa zloženia je zrejmé, že Zendium obsahuje zložky príbuzné našim ústam a zubom. Sú to proteíny a enzýmy, ktoré zvyšujú prirodzenú obranischopnosť v ústach.


Nie je tam žiadna "špeciálna" zložka, ktorá vám zaručí biele zuby a žiarivý úsmev. To máte aj tak zručené len ak sa vzdáte kávy, čaju, vína... A pravidelne navštívite dentálnu hygienu a bielenie zubov. ;)


Tieto proteíny a enzýmy vám pomôžu obmedziť tvorbu zubného kazu, zlepšia citlivosť a problémy s ďasnami. Na to, aby som mohla tvrdiť, že zaručene pomáha pri odstránení citlivosti, s ktorou mám problém, by som potrebovala asi viac ako týždeň. No môžem povedať, že na podráždené ďasná pomáha, zatiaľ to je nie úplne odstránené, ale keď som si umyla zuby, cítila som to menej. 🙂


Toto všetko sa môžete dočítať na ich propagačnej stránke www.zendium.sk. Okrem všetkých informácií o zložení a účinnosti pasty, si môžte urobiť aj test, na základe, ktorého vám odporučia, ktorý druh pasty Zendium by bol pre vás najvhodnejší.


Okrem lepšej obranyschopnosti ponúka aj osvieženie ústnej dutiny, čo naozaj môžem potvrdiť. Mala som príjemný pocit sviežich úst a zubov. Nebola to žiadna výrazná mentolová chuť, ale naozaj pocit sviežosti. Pre ekonomicky založených je výhodou, že jej stačí tak málo , čiže vydrží dlho.


Trochu na úkor toho je fakt, že nemáte ústa plné peny 🙂 Je to, však aj tým, že Zendium neobsahuje penivú zložku SLS. Niekomu to môže vadiť, pretože stráca pocit umývania zubov, ale stačí len pridať trošku viac pasty ;) 


Poznáte ten pocit keď si umyjete zuby a po chvíli sa chcete napiť, napr. pomarančového džúsu (samozrejme ráno k raňajkám, určite nie pred spaním ;) ? Keď si predstavíte tú odpornú chuť, radšej neraňajkujete. Toto sa vám pri paste Zendium nestane, a to preto, že neosahuje chemické zložky, ktoré menia chuť. (Alebo si umyte zuby až po raňajkách ;)


Keďže Zendium obsahuje len jemné prísady, ktoré nedráždia a má príjemnú chuť, je vhodná aj pre deti. Samozrejme je treba dať im malé množstvo, ale v ponuke značky nájdete aj pasty pre deti. To, čo je pre deti dôležité, je, že zubná pasta Zendium neštípe.



Nevýhodou tejto pasty môže byť jej cena, záleží od toho, koľko ste ochotní investovať do zdravých zubov a na čo ste zvyknutí, no našťastie existujú zľavy 🙂


Po týždni v spoločnosti tejto zubnej pasty môžem konštatovať, že ju budem používať ďalej a môj vzťah k večernej hygiene nabral pozitívnejší a pravidelnejší spád. Odporúčam ju skúsiť, aspoň pre ten príjemný pocit po umytí zubov. 


#test_zendium

Testovanie zubnej pasty Zendium

Na začiatku ďakujem, že som mohla vyskúšať a testovať pastu Zendium. ♥ Tak ako som už v predchádzajúcom článku napísala, moje zuby sú pre mňa všetko, a preto som veľký kritik. 😇


Po tom, ako mi oznámili, že ma vybrali na testovanie pasty, mi o pár dní volal kuriér a priniesol mi veľký balík.🎁 Najprv som bola prekvapená, lebo nič iné okrem testovacieho balíčka som nečakala a na pastu sa mi zdal balík veľký, ale po otvorení balíka som bola milo prekvapená ako bola pasta zabalená + tam bola modrá obálka. 


A tak som sa pustila do testovania. 


Veľmi sa mi na prvý pohľad a dotyk páčil obal pasty, hlavne kvôli tomu, že nič neostane v paste a ľahko sa tlačí na zubnú kefku. 


Pasta veľmi nepení, čo je super lebo nie je všade, haha, iba v ústach 🙊 , Nemá nejakú špeciálnu chuť,  preto si myslím, že si u každého nájde svoje miesto. Zuby sú po nej hladké, čisté, hlavne pasta zanecháva svieži dych čo je veľké plus +++ a neštípe +++


V závere by som chcela pastu odporučiť ľudom, ktorí majú problém so zubami, hlavne kvôli tomu, že pasta je šetrná k zubom a perfektne sa s ňou umývajú zúbky. Veď kto by nechcel mať krásne, zdravé zuby 🙂 


#test_zendium

Recenzia na Zendium

Prostredníctvom @konik_testuje som dostala možnosť zapojiť sa do testovania ZendiumComplete Protection. Veľmi som sa tomu potešila a nedočkavo som čakala na neznámu skúsenosť.


Už po rozbalení obrovského balíka ma zaujala malá nenápadná krabička s názvom Zendium Complete Protection. Nemala silene výrazné farby ako väčšina zubných pást len aby lákali zákazníkov na regáloch.

Krabička pôsobí decentne a vznešene. Vo vnútri sa nachádza tuba s objemom 75 ml. Po odkrútení vrchnáka prišlo prvé prekvapenie. Vrchnák sa otvára ako keby klik-klak systémom. Vôbec ňou netreba krútiť ako pri iných zubných pastách.


Tu vidieť rozdiel medzi zubnou pastou Zendium a inou zubnou pastou.


Pasta je konzistenciou ako každá iná. Farba biela -  na prvý pohlad nič výnimočné. Čo ma ale prekvapilo, že pení len veľmi mierne a nemá žiadnu príchuť.


Pri starej paste som bola zvyknutá na mentolovú príchuť. Ak sa mám priznať pri mojej zaužívanej paste práve to mi vadilo. Krátko po umytí mentolová príchuť vyprchala a v ústach zostala len zvláštna a nepríjemná pachuť. Zvyčajne idem hneď po umytí zubov raňajkovať a práve tá pachuť mi kazila chuť do jedla.


Pri Zendium Complete Protection sa toto nestalo. Som tehotná a na chute som teraz obzvlášť citlivá. Keď dorazil kuriér, už som bola po raňajkách a kedže mám všelijaké tehotenské chúťky na raňajky som mala cibuľu. 


Po obdržaní zubnej pasty Zendium, som si povedala že nevydržím s prvým testovaním až do večera a umyjem si zuby hneď, a aspoň uvidím čo tá pasta spraví s mojim cibulovým buketom. 🙂 Cibulový dych síce nezneutralouzovala úplne, ale mala som pocit, že mám už len veľmi mierny cibulový dych. Pri iných pastách som ešte takýto rozdiel necítila.


Po pár dňoch sa do testovania zapojil aj môj manžel aj napriek tomu, že už roky svoju pastu nevymenil. Keďže videl aká som z pasty Zendium Complete Protection nadšená, sám sa ponúkol že si ju vyskúša. V skratke prezradím len toľko, že od vtedy svojej pasty sa nedotkol. 🙂


Čo považujem za ďalšie plus, na krabičke som sa dočítala, že zubnú pastu môžu používať aj deti a tak teda pasta je vhodná pre celú rodinu, vrátane detí.


Po týždni testovania som očividne zbadala rozdiel na odtieni mojich zubov a to som nepoužila ani elektrickú zubnú kefku. Som presvedčená, že moje zuby budú ešte belšie a žiarivejšie ak budem kombinovať Zendium a elektrickú kefku.


Zendium Complete Protection už bude súčasťou našej rodiny.


Vďaka testovaniu sme získali do našej domácnosti lepší výrobok, ako sme užívali do teraz. Síce testovanie skončilo, ale v používaní Zendium Complete Protection určite pokračujeme. V budúcnosti ju plánujem kupovať a vyskúšať  aj ďalšie druhy Zendium.


#test_zendium

Recenzia na Zendium

Prostredníctvom @konik_testuje som dostala možnosť zapojiť sa do testovania ZendiumComplete Protection. Veľmi som sa tomu potešila a nedočkavo som čakala na neznámu skúsenosť.


Už po rozbalení obrovského balíka ma zaujala malá nenápadná krabička s názvom Zendium Complete Protection. Nemala silene výrazné farby ako väčšina zubných pást len aby lákali zákazníkov na regáloch.

Krabička pôsobí decentne a vznešene. Vo vnútri sa nachádza tuba s objemom 75 ml. Po odkrútení vrchnáka prišlo prvé prekvapenie. Vrchnák sa otvára ako keby klik-klak systémom. Vôbec ňou netreba krútiť ako pri iných zubných pastách.


Tu vidieť rozdiel medzi zubnou pastou Zendium a inou zubnou pastou.


Pasta je konzistenciou ako každá iná. Farba biela -  na prvý pohlad nič výnimočné. Čo ma ale prekvapilo, že pení len veľmi mierne a nemá žiadnu príchuť.


Pri starej paste som bola zvyknutá na mentolovú príchuť. Ak sa mám priznať pri mojej zaužívanej paste práve to mi vadilo. Krátko po umytí mentolová príchuť vyprchala a v ústach zostala len zvláštna a nepríjemná pachuť. Zvyčajne idem hneď po umytí zubov raňajkovať a práve tá pachuť mi kazila chuť do jedla.


Pri Zendium Complete Protection sa toto nestalo. Som tehotná a na chute som teraz obzvlášť citlivá. Keď dorazil kuriér, už som bola po raňajkách a kedže mám všelijaké tehotenské chúťky na raňajky som mala cibuľu. 


Po obdržaní zubnej pasty Zendium, som si povedala že nevydržím s prvým testovaním až do večera a umyjem si zuby hneď, a aspoň uvidím čo tá pasta spraví s mojim cibulovým buketom. 🙂 Cibulový dych síce nezneutralouzovala úplne, ale mala som pocit, že mám už len veľmi mierny cibulový dych. Pri iných pastách som ešte takýto rozdiel necítila.


Po pár dňoch sa do testovania zapojil aj môj manžel aj napriek tomu, že už roky svoju pastu nevymenil. Keďže videl aká som z pasty Zendium Complete Protection nadšená, sám sa ponúkol že si ju vyskúša. V skratke prezradím len toľko, že od vtedy svojej pasty sa nedotkol. 🙂


Čo považujem za ďalšie plus, na krabičke som sa dočítala, že zubnú pastu môžu používať aj deti a tak teda pasta je vhodná pre celú rodinu, vrátane detí.


Po týždni testovania som očividne zbadala rozdiel na odtieni mojich zubov a to som nepoužila ani elektrickú zubnú kefku. Som presvedčená, že moje zuby budú ešte belšie a žiarivejšie ak budem kombinovať Zendium a elektrickú kefku.


Zendium Complete Protection už bude súčasťou našej rodiny.


Vďaka testovaniu sme získali do našej domácnosti lepší výrobok, ako sme užívali do teraz. Síce testovanie skončilo, ale v používaní Zendium Complete Protection určite pokračujeme. V budúcnosti ju plánujem kupovať a vyskúšať  aj ďalšie druhy Zendium.


#test_zendium

Zendium Complete protection

Ahojte,


som veľmi rada, že som bola zvolená spomedzi veľa mamičiek na skúšku pasty Zendium.


Môj zubný problém je veľka kazivosť a čím ďalej aj citlivosť, preto sa snažím vybrať tu najlepšiu. Takže určite výskúšam aj pastu Zendiu Sensitive plus. Pasta Zendium Complete Protection je moc prijemná a určite by som ju doporučila všetkym, ktorí majú podobné „krehké“ zuby ako ja.




Jej chuť je jemná, pení veľmi maličko a nevytvára sa po nej žiadny povlak na zuboch. 

Ako veľke + asi to najväčšie a asi je to neuveriteľné, konečne mi zmizol zubný kameň, ktorého som mala dosť. 


Zubnú pastu určite odporúčam a naďalej ju používam aby som zistila ďalšie plusy. Určite vyskúšame aj ďaľšie výrobky tejto značky.

ĎAKUJEM


#test_zendium

Zendium láska <3

                                                  Ahojte 🙂 to som zase ja Pepa,


Áno ta otrava, čo sem stále vycapuje svojho synčeka :D. Teraz som tu s mojou recenziou na zubnú pastu Zendium Complete Protection, ktorá dúfam bude aj pre Vás prínosom. Snáď nebudem iba 1 z 10 mamičiek z Modrého koníka, ktorá dostala možnosť testovať niečo zadarmíčko, tak nám tu ide teraz balamutiť hlávky, začo každopádne veľké ĎAKUJEM @konik_testuje. Takže vecne-stručne-zrozumiteľne idem na to.


Čítaniu zdar!



Keď mi prišla správa, že som bola vybratá do testovania zubnej pasty neverila som vlastným očiam, asi dva dni predtým mi kuriér priniesol inú pastu ako dm skautke, tak si vravím a to bude znamenie, že jedna z nich bude isto pre mňa TOP. Od mala som hrozný zubofil. Biele, čisté zuby a svieži dych, boli premňa základ, ak sa dalo 3x denne som umývala. HAHA pekná spomienka, do doby než sa narodil prcek, odvtedy som rada, že sa mi podarí umyť zuby pred prvým jedlom, pri prezliekaní pyžama-na obed :D. Toto som brala ako výzvu, nájsť si čas na svoje, tak milované zuby. 


O pár dní neskôr prišiel ráno kuriér „strašne milý pán“. Podľa mňa, robia svoju prácu za trest, alebo ich minimálne za to neodmieňajú výplatou, ale fyzickým trestom. Ak ma raz začnú vzrušovať tresty, isto im pošlem svoje CV. Pozerala som ako puk, čo mi to priniesol za krabicu a neverila som, že vnútri môže byť pasta :D. Bola.


Pasta v jednoduchom menšom obale, s tvarom ľahko padnuteľným do ruky. Dizajn krásny, nedivím sa veď vznikla na konci 60. rokov v Škandinávii. Aplikácia potrebného množštva na kefku je naozaj jednoduchá a nestane sa Vám nehoda, že silnejším stlačením, by Vám vyšlo viacej pasty a nevedeli by ste ju dostať dnu a vyšla by navnivoč. Tu je dávkovanie vyšpekulované, keďže jedným stlačením vyjde množstvo presne na kefku 🙂



Úprimne neznášam reklamy, asi všetci, za jedno sú otravne dlhé, za druhé sú klamlivé a zavádzajúce. Keď som videla reklamu na Zendium Complete Protection, povedala som si, či už tých pást nieje na trhu priveľa. Lenže to som ju ešte nemala doma a neumyla som si s ňou zuby. Písali a vraveli, že táto pasta sa inšpirovala vlastnou obranyschopnosťou ústnej dutiny. Používa enzýmy a proteíny, ktoré vaša ústna dutina potrebuje pre boj proti baktériám. Neobsahuje antibakteriálne zložky na reguláciu zubného povlaku. Zendium chráni vašu ústnu dutinu podporovaním jej prirodzenej obranyschopnosti. Pri čistení zubov zvyšujú enzýmy a proteíny nachádzajúce sa v zubnej paste obranný účinok slín proti baktériám spôsobujúcich problémy so zubami. Tak som to skúsila a zažila na sebe "ráno".


(Nič moc výzor po prehýrenej noci s drobcom, ale ide o pastu :D)



Zendium Complete Protection neobsahuje SLS (sodium lauryl sulphate) v preklade peniacu zložku, ktorá môže dráždiť citlivé ústa. Vďaka tomu sa vám nezmení vnímanie chuti jedla, a tak si ho vychutnáte, aj bezprostredne po čistení zubov. Keďže moje zuby dostávajú na frak kojením Matelka a ďasná zostali po tehotenstve citlivé, toto bola premňa výzva a príležitosť v jednom.



Pre porovnanie po skúsenostiach s inými pastami, bola Zendium naozaj top po umytí zubov. Ako matka, ktorá si rada vychutná chuť svojich raňajok (aj keď občas studených) som ocenila, že som v puse nemala pachuť, ako po vyžutí balíčku orbitiek.



Ráno po umytí zubov som si mohla dopriať ozajstnú chuť jabĺčka, kávy, kaše, pomazánky, jogurta, salámy. (nie všetko naraz neraňajkujem :D)


V neposlednej rade, aj keď o tomto účinku nepíšu, by som sa chcela podeliť o svoj poznatok. Podľa mňa má zubná pasta Zendium Complete Protection aj bieliace učínky. Nie okamžitý, ale po dlhodobejšom používaní je ho vidno🙂.  Ak vás niečo zaujíma pýtajte sa v komente 🙂.


Peknú nedeľu Vám praje vaša Pepa!


#test_zendium


Vybrali ma, testovala som a...

Bola som vybraná z mnohých žien z Modrého koníka aby som testovala zubnú pastu Zendium Complet Protection. Bola som velmi šťastná, pretože je to prvýkrát, čo som bola vybraná testovať produkt.



Pred testovaním som mala veľké problémy s citlivosťou zubov, najmä jedného mŕtveho, ktorý musel absolvovať koreňovú výplň. Zubárka mi povedala, ze je to pri mŕtvych zuboch bežné. Odporučila my vyskúšať vzorku zubnej pasty Elmex. To bola chyba. Nielenže zub mi ostal citlivý, ale ostali citlivé aj ostatné zuby.

Hľadala som na internete nejaký spôsob ako sa zbaviť toho precitlivenia, a našla som jednu známu koreninu.



Kurkumu pozná asi každý kuchár, ale o jej liečivých účinkoch vie málokto. Denno-denné umývanie kurkumou sa moje zuby vybielili, a prestali byt tak citlivé. Ale spomínaný zub bol citlivý stál,e no už nie tak. Kleslo to na 80%. Potom mi prišla do cesty táto možnosť a tak som ju chcela vyskúšať, i keď s obavami, či aj táto pasta nebude mať podobné účinky ako Elmex.


V piatok mi kuriér doručil balíček a s veľkou zvedavosťou som ho otvárala. Bola tam zubná pasta a odkaz z Modrého koníka.

  • Obal je z pevného materiálu matného vzhľadu s lesklými prvkami. 
  • Uzáver nie je na bežné šrobovanie, ale na pootočenie o pol obrátky so zvukom „klik".
  • Pasta je bielej farby a mierne mentolovej chuti, ktorá krátko po umytí vymizne.
  • Neobsahuje peniacu zložku, takže nemusíte 10-krát počas umývania zubov vyplúvať penu.

Manžel bol veľmi spokojný, netvorí sa mu povolak na zuboch ako po bežných pastách. Dokonca aj ked si umyl zuby večer, ráno nemal v ústach takú pachuť ako zvyčajne. Dcérky boli nadšené a ja?


...ja som bola veľmi prekvapená účinkom, ako mi dokázala znížiť citlivosť zubu z 80% na 20%.


Takže zubnú pastu Zendium Complete Protection môžem s čistým svedomím odporučiť každému. Som velmi vďačná, ze som dostala túto príležitosť testovať, a že som sa na to odhodlala. Tento týždeň ju pôjdem pozháňať, aby sme mohli pokračovať v uzdravovaní ústnej dutiny.


#test_zendium

Zendium Complete protection

Ahojte,


som veľmi rada, že som bola zvolená spomedzi veľa mamičiek na skúšku pasty Zendium.


Môj zubný problém je veľka kazivosť a čím ďalej aj citlivosť, preto sa snažím vybrať tu najlepšiu. Takže určite výskúšam aj pastu Zendiu Sensitive plus. Pasta Zendium Complete Protection je moc prijemná a určite by som ju doporučila všetkym, ktorí majú podobné „krehké“ zuby ako ja.




Jej chuť je jemná, pení veľmi maličko a nevytvára sa po nej žiadny povlak na zuboch. 

Ako veľke + asi to najväčšie a asi je to neuveriteľné, konečne mi zmizol zubný kameň, ktorého som mala dosť. 


Zubnú pastu určite odporúčam a naďalej ju používam aby som zistila ďalšie plusy. Určite vyskúšame aj ďaľšie výrobky tejto značky.

ĎAKUJEM


#test_zendium

Moja skúsenost z testovania zubnej pasty Zendium

 V úvode sa chcem velmi pekne poďakovať za možnosť odskúšať zubnú pastu. Velmi som sa potešila že, sa už aj na mna štastie usmialo 🙂 ❤


Na prvý dojem som bola prekvapená aj z toho velkého balíka, krabica ako svet a v nej sa ukrývala zubná pasta Zendium a prekrásna obálka od modrého koníka ktorú som si odložila.


Ale teraz prejdem konkrétne k paste.  Prvý dojem zo vzhľadu pasty bol ukážkový. Skvelý materiál a podobne. Po prvom umytí zubov som bola velmi nadšená z vôňe a chuti pasty. Mala som pocit sviežosti a čistoty v ústach.


Momentálne som v požehnanom stave a mám pocit bolavých a citlivých zubov. A väčšií sklon ku kazivosti zubnej skloviny. Po pár dňoch používania pasty Zendium som mala menej bolestivé krčky to je pre mňa velké pozitívum. Ako každý bežný človek, sompastu testovala 2x denne.


Čo by som vytkla, že pasta nepení ako sme zvyknutí ale pasta ani nemá peniť, však to nie je šampón 🙂. Ale zvyk je zvyk. Ďalej ma prekvapilo, že pasta neeliminuje zápachy z úst ten pocit sviežosti čo som mala na začiatku ako by sa rozplynul.


S úsmevom na perách ale môžem povedať, že som si umývala zuby 5min v kuse bez toho aby ma napínalo. Z iných pást ma momentálne v tehotenstve napína. Veľké plus je aj to, že neštípe a, že hneď po umytí zúbkov sa môžete pustiť do raňajok. 🙂 


Zhrnula by som to tak, že pasta Zendium je skvelý a kvalitný výrobok na trhu, určite si pastu zakúpim a budem ju nadalej používať.



#test_zendium

Testujeme Zendium Complete Protection

Ahojte, tak na začiatok ďakujem Modrému koníku, že ste ma vybrali a za možnosť vyskúšať si zubnú pastu Zendium Complete Protection.

Po dlhý rokoch, mám všetky zuby v poriadku, no citlivosť a ďasná ma trápia stále, preto už dlho hľadám pastu, ktorá by mi pomohla, pretože pasta je podľa mňa základ 


Zubna pasta Zendium Complete Protection skúsenosti:

1. Obal, veľkosť,otváranie a dávkovanie super 
Počas testovania má zložil zápal, 40 stupňové horúčky, vtedy som veľmi ocenila, že stačilo iba potočit a naspäť kliknúť uzáver 

2. Pasta má super konzistenciu, vôbec sa neťahá ako je to u iných pást.

3. Chuť je neutrálna, čo je fajn, keď si chcete vychutnať rannú kavu s umytý mi zubami  Toto bol môj problém dlhé roky, teraz je vyriešený 

4. Kedže s recenziou meškám, za čo sa velmi ospravedlnujem, mala som možnosť testovať dlhšie, čiže výsledky pasty sú už viditeľnejšie:


  • môžem potvrdit bieliace účinky.zuby nie sú tak citlivé ako 2 týždne dozadu, čo jeu mňa super výsledok

 

Takže za mňa zubná pasta Zendium Complete Protection je TOP medzi pastami, ktoré som doteraz vyskúšala a to ich bolo neúrekom 


#test_zendium