icon

Mali by mať dôchodci volebné právo?

15. apr 2025

Čo si myslíte o tomto videu? Aký je váš názor?

44janica44
15. apr 2025

Možno obmedziť vekom....ved aj vodičak nemôže mať len tak hocaky dôchodca...
No sice po poslednej návšteve svokry a jej odrapotani názorov miestnych ožrankov spred dedinského obchodu by som uvažovala nad volebným pravom vseobecne aj pre vsetkych dospelych.. Ludia by mali ísť na nejaký test ci si vedia spočítať kolko je 2+2, majú kritické myslenie a vedia spájať súvislosti...
Ved v mnohých profesiách musia mať ľudia psychotesty prečo nie aj na volebné pravo?

viestta
15. apr 2025

@anita6666 cize volit by mali len politici sami seba?

alica110
Autor odpoveď zmazal
mistymay33
15. apr 2025

Bože taká volovina! Už sme tu predsa mali obmedzené volebné práva! Prečo by sme mali niekomu obmedziť právo voliť??? Prečo? lebo sa nám nepáči výsledok volieb? preto by sme mali vzdelávať ľudí a nie obmedzovať ústavné právo!!! To by bolo spravodlivé, keby nemohli voliť dôchodci a čo sú vlastne dôchodci? starobní, invalidní, výsluhoví? alebo by to bolo podla veku? aky vek by bol ten, kde by sme to chceli obmedziť? lebo jeden može Byť v 70 príčetný, pracujúci dôchodca a druhý je už senilný, a leží v domove dôchodcov??? podľa čoho by ste to chceli určiť? Prečo by dôchodca nemohol rozhodovať a svojej budúcnosti?

veronka1996
15. apr 2025

@skusihu Čo je to za nezmysel? Štátnymi zamestnancami sú aj zdravotníci v štátnych zdravotných zariadeniach, učitelia na štátnych školách, policajti, hasiči, sociálni pracovníci, úradnicí vo všetkých štátnych inštitúciách (soc.poisťovňa, VšZP, ministerstvá...), zamestnanci štátnych podnikov (Lesy SR, Exim banka, Štátna pokladnica a desiatky ďalších) atď. Tí všetci by nesmeli voliť?

skusihu
15. apr 2025

@veronka1996 ja píšem, že nesmú voliť??? Píšem, že sú tiež v strete záujmov 🙄

viestta
15. apr 2025

@veronka1996 aj sudcovia, prokuratori, vojaci, policajti, colnici...
@skusihu v strete zaujmu su hlavne aktivni politici, ktori beru poslanecke a ministerske platy... Ti maju najvacsi zaujem udrzat sa pri koryte

vvvvb
15. apr 2025

Fíha, to je ale hlúpa otázka... 😂 Moja mamka ešte v 80 rokoch bola výrazne demokratická a bývalá spolužiačka spolu s ostatnými pipenami volili tú lúzu, čo tu dnes máme. Takže sprostosť a múdrosť nezáležia na veku ale na povahe.

bosorkabb
15. apr 2025

Demokracia je aj o možnosti slobodne voliť.
Je úplne jedno aký má status v spoločnosti.
Rozhodovať o tom kto má právo a kto nie vyjadriť názor je mimo základy demokracie ako takej. Teraz začneme dôchodcami a skončí to kde?
Taký je môj názor na to.

marsmykkok
15. apr 2025

@nyusika a osadníci detto. Vlastne volebné právo by mala mať len elita MK čo všetko najlepšie vie a trepe piate cez deviate 😀

tululu
15. apr 2025

No jo, obmedzme volebne pravo. Kedysi ho nemali ani zeny, cernosi, nemajetni.... Tiez sa tvrdilo, ze na to nemaju bunky. Clovek si mysli, ze ta spolocnost sa niekam vyvija a ona sa len nahana za vlastnym chvostom.

tululu
15. apr 2025

A uvazujte, ze ak dovolime, aby urcita skupina volebne pravo nemala,raz v tej skupine mozete byt aj vy a ta skupina sa moze menit podla toho, komu to vyhovuje. Volebne pravo pre vsetkych je jeden z pilierov demokracie ( a zaroven aj jedna z jej najvacsich slabin,ale ta sa riesi vzdelanostou a nie obmedzeniami)

vvvvb
15. apr 2025

Kks, to je tak debilné vyjadrovanie ako na Zomri... Mám ich síce rada, ale niekedy mi prídu ako rovnakí hlupáci ako tí, z ktorých sa posmievajú.

petronelag
15. apr 2025

Také niečo neplatí ani nikde v zahraničí, žeby dôchodcovia nemohli voliť, ja naopak poznám veľa múdrych a pracujúcich dôchodcov, ktorí sú majstrami vo svojom odbore.
Niekedy je to skôr naopak, že mladí okolo 18 rokov, nemajú skoro žiaden rozhľad, ani v politike.

abbey1
15. apr 2025

Nezvyknem to robiť, ale teraz som si normálne rozklikla mená, ktorým sa páči myšlienka odobrať dôchodcom volebné právo.
Pevné verím, že obchádzajú i lekárov, pedagógov a inych odborníkov v dôchodcovskom veku.
Už tým menám len zaželať, aby im v tom veku niekto raz aspoň štipku ľudskosti a úcty preukázal.

sevrin
15. apr 2025

Poznám dôchodcov čo nadávajú na fica jak pohani.
A čo sa týka mladých, minulý týždeň pred šenkom som videl ožratého skoro štyridsiatnika, čosi nezrozumiteľne vykrikoval na adresu Ukrajiny a ešte niečo o ruských tankoch. Volič akej sorty to bol, netreba asi pripomínať.

merlinja
15. apr 2025

toto dúfam nebolo myslené vážne.

alenka58
15. apr 2025

fica a hlas volili aj podnikatelia ktorí aj v minulosti mali výhody, celá perepúť mladých ľudí ktorí následne sú zamestnaní v šs a veľa ľudí v produktívnom veku, takže volebné právo by bolo treba zobrať všetkým tým ktorí volili iných ako si predstavuje MK, lebo znova by to dobre nedopadlo

juliacenc
15. apr 2025

Taky co si mysleli ze jedna sorta je lepsia ako druha tu uz boli

marca12
15. apr 2025

Neviem,preco sa kazdy obuva do dochodcov. Pozri sa ako volia socialne slabsi,romovia atd. Mnoho mladych nevie rozmyslat a nechaju sa zmanipulovat.

vroni
15. apr 2025

Ja by som naopak, bola za zavedenie volebnej povinnosti. oveľa menej škôd narobia dôchodcovia akéhokoľvek názoru ako ludia, ktori nevolia.

mamutka
15. apr 2025

Poznám dosť dôchodcov, ktorí by tuto cvargu nikdy nevolili a žiaľ až priveľa mladých ľudí, ktorí toto dno volia. Toto nie je o dôchodcoch. Kedysi som si myslela, že keď vymrú babky demokratky, bude konečne dobre. Houby 😞 ľudom stačia hlúpe reči, sľuby, bitie sa do pŕs a krčmové frajeriny. Ja už nemám chuť ani dovolenkovať na Slovensku, nebudem nosit peniaze tým čo volia toto pre budúcnosť mojich deti. Stačí pozrieť mapu kde mala zberba aké úspechy vo voľbách a hned človek vie, kam stratí chuť ísť. Nechať sa ošklbať a odrbavat ako bonus k tomu že volia šialencov, diky

milanemila
15. apr 2025

Ja by som este spravila volebnu urnu “na zamok” kazdy kto chce vhodit hlasovaci listok by musel vyriesit nejaku logicko vedomostnu ulohu a urna sa otvori az po spravnej odpovedi, inac nevolis 🤷🏼‍♀️

viestta
15. apr 2025

@milanemila ono by nemusela byt ani logicka uloha. Ja by som hned vedela vyskladat 50 "zlozitych" otazok z bezneho zivota, zdrojom by boli plocha a diskusie na MK. Len tak mi napada "Ideme na na otocku na nakup do Rakuska, staci ak vezmem detom rodne listy?"

simca06022011
15. apr 2025

Nevidim dovod na to, aby nemali. Hlavne ked chceme byt konkretny, smer/hlas nevolili len dochodcovia, to si treba povedat. Ja poznam veeeela dochodcov, kt. ich nevolia a veeela dospelych ludi kludne aj 30rocnych co ano..
proste je to slobodna volba.
A ti co platia dane? nuz dochodcovia platili dane tiez, cely zivot. Tak yb som sa pozrela, ked niektore dosiahnete 65rokov, a niekto vam povie, zena vasom nazore nezalezi a volit nebudete, ako sa zatvarite :DDD a nie jedno vam to nebude, ked vam nejaky 20rocny mimozemstan bude tvrdit, ze zem je plocha atd. a preto treba volit plochozemcov (to ironicky samozrejme a zvelicene pisem = proste generacne rozdiely su a to je fakt, s tym treba zit... )

tom_i
15. apr 2025

Úžasné...dajme právo voliť len vyvoleným matkám z MK a bude raj na Slovensku

123kika1234
15. apr 2025

Tiež súhlasím s názorom ostatných, že by sa malo prihliadať na IQ aspoň nad 90..ale úprimne je nereálne aby sme také dáta mali o každom... a keď niekto píše, že moja babka, mama ma rozumné myslenie - to je vec názoru.. ani inteligentní ľudia nebudú mať rovnaké názory čo sa týka názorov ohľadne politiky.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@predavamknihy to čo je za názor? už ťa vidím, ako ty, keď budeš stará, sa budeš chcieť vzdať svojho práva voliť.
trošku sa spamätaj.

zmrzlinka8
15. apr 2025

mne je z tých otrasných komentárov tu normálne zle.
si myslíte, že nikdy nezostarnete, že? hrozné čosi.
a mladí majú všetci IQ 140 ?
zamyslite sa nad sebou trochu, ak máte čím.

zmrzlinka8
15. apr 2025

áno, všetci budeme voliť jednotne podľa toho, čo si želajú opozičné matky z MK.