icon

Mali by mať dôchodci volebné právo?

15. apr 2025

Čo si myslíte o tomto videu? Aký je váš názor?

zmrzlinka8
15. apr 2025

@slovakboy 2. pilier je aj tak odrb celý aký je.

slovakboy
15. apr 2025

@viestta áno máš pravdu. Aj ja som vychodniar. Ale píšem tak preto lebo v mojom najbližšom okoli počúvam len o tom aký je Putin s Ficom a Trumpom hrdina, aký bol socializmus skvelý systém a že osvietený diktátor je najlepši vládca. Proste mám dnes blbý deň a títo ľudia ma už vyslovene hnevajú. Výplach hybridnými prostriedkami je účinný. Viem pochopiť nostalgiu za starými časmi. Aj za protektorátu sa v Čechách ľudia mali skvelo. Nemuseli na frontu, točili sa tam najlepšie komédie, ktoré doteraz pozeráme. Ale bol to stále zločinecky systém, rovnako ako aj ten komunistický. V demokracii sú zločinci ale v diktatúre zločinci všetko zastrešujú a nedá sa to nijako zmeniť. A Smer nemá až takú podporu. Ale celkovo populisti a utopisti majú okolo 50%

lucytka
15. apr 2025

@zmrzlinka8 vždy lepšie obed zadarmo ako dva pichy do riti a simeckovej krásky tanec 😆

viestta
15. apr 2025

@slovakboy tak tieto tvoje pocity zdielam aj ja. Staci mi precitat par prispevkov na MK a viem, ze ani po dalsich volbach to nebude inac. Jedine, ze by uz nebolo co ukradnut...

liv1
16. apr 2025

Nemyslim si. ze dochodcov zaujima najma vyska dochodku, hlavne teda nasich v rodine prioritne zaujima buducnost ich potomkov. cize nas a nasich deti…

milanemila
16. apr 2025

@zmrzlinka8 ano napriklad aku?

jakubrianka
16. apr 2025

Vidíme čo sa tu deje, kam sme to dotiahli s ich hlasmi. Minimálne prosím aby si každý doma preveril koho plánujú voliť a prosil rodičov za dobrú voľbu pre mladých.

jana_eyre_2
16. apr 2025

Len taký príklad.. môj otec, keď zomrel mal 73 a bol ležiaci pacient.. demenciou trpel už veľmi veľa rokov vďaka chorobe.. napriek tomu v každých voľbách volil demokratické strany.. volil caputovu.. bez porady s nami, čo sa týkalo politiky, vždy bol nastavený správne a demokraticky..

Naopak však poznám viac ľudí v produktívnom veku čo volili dnešnú vládu.. mala som mladého kolegu, ktorý mi vravel že polovica jeho spolužiakov na výške ide voliť smer či republiku..

rada by som verila, že by stačilo zobrať volebné právo určitej skupine ľudí, aby sa niečo zmenilo, lenže to vôbec nie je pravda, že za našu situáciu môžu ľudia vo vysokom veku.. mali by sme si všetci uvedomiť, že za to kde sme môže to že neskutočne dlhé roky sa nevenujeme kritickému mysleniu.. že v škole sa neučí čo s čím súvisí a čo všetko môže politika ovplyvňovať.. ze dospelí ľudia netušia nič o základných veciach.. že v ľuďoch absentuje empatia s okolím..

dahlia25
16. apr 2025

Môžme si hovoriť čo chceme, ja poznám takých, hentakých a onakých... Pravdou je, že volebnú základňu má Smer u dôchodcov, to je proste holý fakt. Podľa toho aj komunikujú, smerujú PR a prijímajú rozhodnutia - aby o svojich voličov neprišli. Samozrejme, nie každý dôchodca sa dá opiť karafiátom, zvýšeným dôchodkom a sľubmi. Ale Fica dostali do pozície, v akej je, z väčšej časti práve oni.

dahlia25
16. apr 2025

@viestta prosím zdroj tvrdení o zložení voličskej základne smeru (najmä o tej štvrtine dôchodcov a východniaroch)

maciatkolulu
16. apr 2025

@simsalabim fuuuu,to by boli prázdne volebné miestnosti...mám obavy 🙃,smutné,ale fakt.

princkrason
16. apr 2025

Mňa najviac fascinujú reči o tom, že dnešný dôchodcovia tu vybudovali, a tak si zaslúžia a také drísty.
Čo takého tu za posledných 36 rokov vybudovali od roku 1989? koľko nových nemocníc si postavili? (jednu pre papalášov v Ba) a koľko km diaľnic? Tych par km, čo v Poľsku za rok spravia? Kolko kanalizacii v dedinach si porobili?
A za tento bordel a hroziaci bankrot, čo tu mame môžu dnesní dôchodcovia, to ich hlasy vo voľbách, ale aj neúčasť vo voľbách počas produktívneho života...
Nech sa pozrú naši dnešný slovensky dôchodcovia, čo vybudovali dôchodcovia v okolitých štátoch... Rakúsko, Švajčiarsko, CR aj Poľsko, a to nehovorím o Rumunsku, ktoré nás dobehlo...

tramtada31
16. apr 2025

@slovakboy a čo takí vychodniari (keď už segregujes ako prvý), prišli do Bratislavy a prišli sem volit Valla. Fico (opakujem sa, nikdy som ho nevolila) išiel do politiky s dobrymi úmyslami, poznam jeho backround, len ho systém zomlel, lebo ako politik proste nedokážeš byt úplne nezávislý. Taký primator Vallo bol marketingovo vytvorenou postavičkou developermi, aby im tu menil uzemny plan a dal zarobiť oligarchom. Jeho marketingový tim, ktorý je vacsi ako má urad vlády, ho obraňuje, cenzuruje, pouziva naše dane, aby si budoval kult osobnosti. Niekto, kto sa do Ba pristahuje, nepozna kauzalne suvislosti, necha sa zblbnut marketingom, tiež rozhoduje o našom meste, vysledkom je to, že Ba je zadlzena ako nikdy predtým, lebo si zvolila niekoho, kto by ešte aj stoličku spod zadku svojej mamy ukradol. Preto je PS pre mna absolútne nepriechodné, lebo keď budú robit to, čo robia v Bratislave, tak Slovensko skončí ešte horsie. Smutne je, že tu naozaj nie je možné volit ziadnu stranu, lebo sa rozhoduješ len medzi zlodejmi a šibnutými.

simca06022011
16. apr 2025

@jakubrianka a to je aká? Ta dobra? 😂 vieš ono je to vždy vec názoru jednotlivca. Mne to príde totálne odveci niekomu diktovať co ma robiť...
Fakt je ten, že tu nie je úžasná ponúka strán, človek reálne si vyberie (bežný, bez extra potrieb, extra vedomosti z ekonomie, podnikania..) iba na par bodoch a to.aj verklikuju takmer všetky strany. Tu proste nie je koho voliť tak aby sa nazbieralo "dost percent" a ľudia sú roztrúseni medzi XY stran. Kľudne konkrétne poviem, ja nevolim nikoho z koalície, ale.psku by som hlas nedala😂 tak teraz co? Komukolvek inému keď dám z opozície sú tam.podla mna len nízko % strany ... A to ja viem co.preferujem s chcem. Ale ako.si vyberie bežný človek, ktorého starosť je dôchodok, zdravie alebo len bezna rodina pracujuca ktora sa o politiku a ekonomiku nezaujima, pokym samozrejme nejde o "pridavky, istoty a pomoci"? 😂

liv1
16. apr 2025

@tramtada31 no tak toto si mi napisala z duse. Presne tak to vnimam aj ja

abbey1
16. apr 2025

@jakubrianka Hovorí ti niečo slobodná voľba a právo?

abbey1
16. apr 2025

@princkrason Áno, snáď sa tí dnešní dichodci cítia vinní i za tvoju znalosť materinského jazyka. O ostatnom pomlčím.

jednoduchomaria89
16. apr 2025

@slovakboy súhlasím , tu každý len natrca ruky a čaká, že "stat sa postará", odkiaľ má stat prachy ? No od pracujúcich hlavne , čím menej pracujúcich ,podnikateľov ,firiem tým menej peniažkov na vlaky/obedy "zadarmo" , ale toto už nikoho nezaujíma , len ja ja ja , ja chcem peniažky , mne zhorel domček , štát postáv mi , ja mám dve deti, daj mi všetko zadarmo , aj keď robím za 800eur brutto, nič dokopy som nevyrobil. Najlepší sú tí dôchodcovia čo nadávajú na EU, (viem , že veľa dôchodcov sú uvedomelí,veľa ich chodí na protesty ,chýba mládež hlavne ) ,vďaka EU sem prišli zahraničné firmy,ktoré zamestnávajú šikovných slovákov,ktorí majú aj vysoké mzdy , tým pádom robia na ich častokrát vysoké dôchodky (vzhľadom ku fakt nízkym príjmom z ich aktívneho života , keď na jednu chladničku sa robilo rok ) . No nič tu pomôže len nútená správa , keď sa všetko nepotrebné cez ministerstva az kadejaké úrady oseka

viestta
16. apr 2025

@dahlia25 myslis si, ze budem prehladavat internet aby som nasla zdroj? Bolo to asi dva mesiace pred volbami vo viacerach novinach

zeldia
16. apr 2025

@patka06 no ved presne prečo diskriminovať podľa veku 😉

viestta
16. apr 2025

@tramtada31 Fico isiel do politiky s dobrymi umyslami? Kedy? Ked vstupoval do KSS na vysokej skole, aby si zabezpecil karieru? Alebo ked odisiel od Weisa, pretoze nedostal funkciu po akej bazil? Alebo ked sa s Flasikom spolcil a svoju politiku postavil na populizme? Ci potom, ked svoju politiku postavil na obvinovani kazdej jednej entity, ktora mu len napadla?

dharmasanata
16. apr 2025

https://stacilofica.sk/

Prosím dajte si námahu, stiahnite si petičný hárok ..

paradajkova
16. apr 2025

Nevidim dovod odoberat pravo volit dochodcom, ja osobne poznam vela dochodcov co voli uplne normalne.

Skor by som zaviedla 4 vedomostne otazky vramci volebneho harku, kto nevie odpovedat aspon na 50% z nich, tomu by sa hlas nepocital 😂

alenka58
16. apr 2025

som prekvapená, že mladí ľudia na MK- lebo v mojom okolí takých nepoznám- dokážu preferovať totalitu namiesto demokracie o ktorú sa bojovalo aj keď "zamatovo", ale bojovalo a dôchodcovia nič nevytvorili, hm... bohvie z akých rodín pochádzajú......

viestta
16. apr 2025

asi tak s volicmi koalicie, bez ohladu na to ci su v dochodkovom veku alebo nie
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa...

mariaa79
16. apr 2025

Nemali.Keď nieje ekonomicky činný človek ,nemal by už mať volebné právo.

mariaa79
16. apr 2025

@jednoduchomaria89 presne tak a bez peňazí z eurofondov sa tu hádam za 20 rokov nespravilo a nepostavilo nič.

viestta
16. apr 2025

@zmrzlinka8 koalicia je vzorom coho?

paradajkova
16. apr 2025

Asi tolko k mudrosti mladsich ludi co sa volieb tyka 🤦‍♀️ Vo vsetkych vekovych skupinach sa najdu ludia co volia uplne bez rozmyslania.

dahlia25
16. apr 2025

@viestta keď nedokážeš podložiť vlastné tvrdenie, netvár sa na veľa a že "sa ti nechce".
Ja som si tú námahu dala, nebolo to nič zložité:
https://www.aktuality.sk/clanok/625359/grafy-ak...
Z grafu vyplýva, že 47,5% voličov smeru sú dôchodcovia.
Potvrdzuje aj AI: "Podľa prieskumu agentúry NMS z 2024: V tejto štúdii sa uvádza, že voliči Smeru-SD boli najpočetnejší v skupine 50 až 65 rokov, kde získal 27 % hlasov. U seniorov nad 66 rokov by Smer-SD získal 28 % hlasov