Mám dieťatko v nosiči správne?

Zodpovedané
17. sep 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom toho, či mám dvojmesačné dieťatko v nosiči správne uložené. Som v tom úplný začiatočník a nerada by som dcérke ublížila.

Je potrebné niečo inak nastaviť?

Za odpoveď ďakujem

Dobrý deň,

ďakujeme za poslanie fotiek. Na trhu je veľa nosiacich pomôcok a vybrať si z nich je hotová veda. Každému vyhovuje a sedí niečo iné, preto neexistuje tá najlepšia a najuniverzálnejšia pomôcka.

Pozreli sme sa na fotku a podľa nich dieťatko treba trošku viac podsadiť. To znamená, že bedrový pás treba dať vyššie a viac utiahnuť. Z chrbtovej opierky (z tej látky) urobíme prevys pred bedrovým pásom a dieťatko usadíme do látky (pri pohľade zboku bude usadené pred bedorvým pásom (v tomto videu - je to ukázané v čase 1:07-1:40 -

Chrbátik by mal byť viac zaguľatený. Ak aj po úpravách bude chrbátik takto rovno, treba pár centimetrov povoliť ramenné popruhy (pracka na boku nosiča).

Zároveň sa nám z fotiek zdá, že šírka medzi nožičkami je už nedostatočná, skúste nosič troška rozšíriť. Do budúcna odporúčam poobzerať sa po inom (väčšom nosiči), pretože tento model od Ergobaby je hybrid medzi ergonomickým nosičom a klokankou a veľmi skoro začne byť deťom úzky medzi nožičkami.

Pre zabezpečenie ergonomického nosenia, je dôležité, aby chrbtová opierka dovoľovala dieťatku zaguľatenie chrbátika (čiže by mala byť mäkká) a zároveň nosič poskytoval oporu od jedného kolienka k druhému tak, aby zadoček bol umiestnený nižšie ako kolienka. Po týchto pár spomínaných úpravách by to malo byť aj pre Vás pohodlnejšie.

Veríme, že Vám naša odpoveď bola nápomocná. Ak by ste chceli ešte skonzultovať tieto drobné úpravy, kľudne nám pošlite fotky a odpovieme Vám 🙂

Pekný večer ešte želáme,
za Sestrice
Barbora