Missed abortion a čistenie bez kyretáže

wiwihc
16. máj 2018

Baby, máte skúsenosť s Missed abortion a vynechanie kyretáže? V nedeľu mi oznámili zamlčaný potrat, keď som začala trošku krvácať. V noci som strašne krvácala aj hrče krvi zo mňa šli, doktor mi povedal že niečo vyšlo, ale že odporúča kyretáž. Odmietla som, s tým že by som sa chcela skúsiť vyčistiť doma sama. Teraz beriem injekcie 5 dní, krvácam ako pri bežnej menštruácii. V pondelok mám ísť na kontrolu s tým, že mi povie či vo mne ešte niečo zostalo a je potrebné ísť sa dať vyčistiť. Máte s týmto niektorá skúsenosť? Ďakujem.

slniecko35
16. máj 2018

@wiwihc to je ozaj individualne, lekar na kontrole uvidi ci sa to vsetko vycistilo alebo nie. Zalezi aj v ktorom tt si. Ja som v 6tt sama spontanne, vsetko vyslo von, v 10tt mi pomohli tabletkou a tiez vsetko vyslo, nebola potrebna kyretaz, tu som odmietla a preto tie tabletky

myjusiatko
16. máj 2018

@wiwihc ja nastastie nemam. Mrzi ma, cim si prechadzas. Ale kamaratka takto nechala odist v 11tt dvojcata. Popisovala to ako klasicku ms. Potom jeden den, asi treti, prisli kontrakcie a telo vypudilo vsetko potrebne. A potom este raz za par hodin. Po niekolkych dnoch sla na kontrolu na utz a vsetko bolo v poriadku, vycistila sa. Za mna je to urcite lepsie a menej rizikove ako kyretaz. V prvom trimestri.

wiwihc
autor
16. máj 2018

@slniecko35 Plod bol veľký na 6 tt ... v prvú noc každú hodinu so mňa šla von veľká hrčka krvi, potom na druhý deň normálne krv ako pri menštruácii a iba raz obrovská hrča krvi, hrozne hustá. No dali mi na 5 dní injekcie, a potom sa uvidí. A tabletku ti dali kedy? Keď si odmietla kyretáž a už si krvácala, alebo ti oznámili MA poslali na kyret a ty si chcela tabletku?

wiwihc
autor
16. máj 2018

@myjusiatko Ja som v prvú noc mala silné bolesti krížov a podbruška, silno som krvácala a k tomu mi šli ešte hrče krvi. Ani som si neuvedomila že som mohla vraj vykrvácať. To mi povedal doktor. Potom na druhý deň ma zase boleli kríže a brucho, na toalete zo mňa vyšla obrovská hrča, šla som na pohotovosť povedali že to vypadá že sa pekne čistím. Mám injekcie a potom sa uvidí. Teraz momentálne sa cítim ako pri bežnej menštruácii .. Ďakujem

myjusiatko
16. máj 2018

@wiwihc tie krize a bolesti zneju ako kontrakcie.

slniecko35
16. máj 2018

@wiwihc v 6tt som zacala krvacat spontanne, bolo to ako velmi silna ms, ale ziadne zrazeniny ani bolesti. V 10tt mi oznamili, ze babetku prestalo bit srdiecko a dali mi tabletky, az potom sa to spustilo, vyslo zo mna teda vselico a velke bolesti. Uz je to za mnou a mam krasnu zdravu dcerku, drzim palce, aby si cim skor na to cele zabudla.

wiwihc
autor
16. máj 2018

@slniecko35 po akom dlhlom case po MA sa ti podarilo otehotniet? Dakujem za odpoved

slniecko35
16. máj 2018

@wiwihc po tom prvom v 6tt o 2m, po druhom v 10tt sme mali zakaz 3 cykly, to bolo asi 5m lebo som vtedy mala velmi rozhadzany cyklus, potom na prvy sup 😀

sweetdreams
16. máj 2018

ahoj, ja mam za seboi dva spontanne potraty bez kyretaze. tiez som sa toho bala, ale teda u mna to nemalo nejaky divoky priebeh. pri prvom v 8tt zo mna vysiel velky kus niecoho, druhy v 7tt bol ako silnejsia menstruacia. bolesti mensie ako pri standardnej ms. len treba ist na kontrolu a doktor ti povie, ci uz vsetko vyslo. prajem vela sil.

noemi32
16. máj 2018

@wiwihc ja som tiež mala MA a keďže som nekrvácala, tak ma poslali na kyretáž.. mala som sa potom šetriť a oddychovať, krvácala som len tak mierne 1-2 vložky na deň.. keď som bola na kontrole tak dr vravela, že nevyšlo všetko von, tak som dostala 3 injekcie aby sa to vyčistilo a potom na kontrole to už bolo ok.. keby to nebolo ok tak by som musela ísť zas na kyretáž.. ono to nie je sranda, mať v tele mŕtvy plod, takže kyretáž sa dá vydržať viac ako komplikácie potom keď na ňu niekto nepôjde.. u nás v KE je zariadenie jednodňovej starostlivosti kde mi urobili kyretáž a ešte v ten deň som šla domov..

selenka7
16. máj 2018

Ja som si tym presla v 10/11 tt. Odmietla som kyret, vsetko odislo same. Ale teda dost som sa bala, lebo to bolo fakt masivne krvacanie. No na sone na kontrole sa ukazalo, ze je vsetko ciste. Dobre je dat si este vysetrit HCG z krvi, ak bude negat. mas istotu, ze je vsetko prec.

marylynn
16. máj 2018

Mne dal Doktor obidva razy na výber, či kyretaz chcem, alebo počkáme. Prvy krát som to teda nechala na prírodu, to bol tiež cca 6 týždeň. Bolo to porovnateľné tomu čo opisujes, ale zo mňa vyšlo aj celé plodove vajce... malo štruktúru pupočníkovej šnúry a pravdupovediac z toho mám traumu doteraz..
Ak nechceš kyret, tak sa nenechaj tlačiť, pravdepodobne to odíde samo. Lekár ti na sone povie. Držím palce, daj sa dopohody a verím, že nabudúce to vyjde.

vierka0508
16. máj 2018

@wiwihc ahoj, ja som potratila v 9tt, na pohotovosti mi povedali ze o tyzden mam prist a objednaju ma na zakrok. Tyzden som sa modlila aby si s tym telo poradilo same. Spinila som velmi slabucko. Den pred kontrolou sa mi od rana stupnovali bolesti az to bolo ako kontrakcie kazde 3 minuty. Vtedy sa stalo ze to telo vsetko vypudilo von. Bolo to ako keby zo mna narazovo nieco vysplechlo. Sla som na pohotovost a tam povedali ze je vsetko von, uz len kusocky ale ze to sa vycisti. Pomohli mi injekciou na zavinutie maternice. O tyzden kontola, vsetko v poriadku. Bolo to pre mna stastie v nestasti. O 5 mesiacov som bola znova tehotna 😊 drzim ti palce

wiwihc
autor
16. máj 2018

@noemi32
@selenka7
@marylynn
@vierka0508
Baby, dakujem pekne ze ste sa so mnou podelili o skusenost, sice takuto smutnu 😣

jana_13
10. sep 2018

@slniecko35 môžem sa spýtať ako sa tá tabletka volá? Ďakujem 🙂

slniecko35
10. sep 2018

@jana_13 to neviem, dala mi ju lekarka priamo v ordinacii vypit, potom este 2 vaginalne cipky, tie som si dala doma a do hodiny sa to spustilo, ale zijem v zahranici.

jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_13
10. sep 2018

@jamimka ja som cakala od 21.8 a az dnes sa to zacina pomalicky rozbiehat. Som rada ze som pockala.

jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_13
12. sep 2018

@jamimka ja som mala byť v 12tt ale zastavilo sa to 6+1tt a dnes uz sa to spustilo uplne...som rada ze som pockala dufam ze vsetko dopadne ako ma a ked pojdem na kontrolne sono bude to v poriadku.

jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_13
15. sep 2018

@jamimka mne sa to v pondelok spustilo same.

jamimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ubynka
28. sep 2018

@jana_13 ako si dopadla, odislo vsetko same? pila si nejake caje alebo vsetko islo uplne prirodzene?

bell_28
28. sep 2018

@wiwihc ahoj, tiez som si tym presla v 7 tyzdni tehotenstva pred dvomi rokmi. Konecne ocakavane tehotenstvo, ale zial srdiecko netlklo, nic viac sa nedialo, ani po liekoch, ktore by mohli plodu dopomoct. Moja gynekologicka zhodnotila, ze tie lieky uz dalej nemam uzivat (nema to uz vyznam) a mam ocakavat, ze o par dni sa mi spusti silne krvacanie (prirodzeny potrat). Presne tak aj bolo. Zacalo to v noci, ked som dostala neskutocne silne bolesti v podbrusku a velke krvave hrce, ked to vsetko zo mna vyslo von, neskutocne sa mi ulavilo a bolesti presli. Na ultrazvuku lekarka vravela, ze sa to pekne samo cisti, ale nie uplne vsetko islo von. Preto mi predpisala injekcie. Myslim, ze to boli 3 injekcie. Potom som isla znovu ku gynekologicke, urobila druhy ultrazvuk a vravela, ze sa to uz cele pekne vycistilo a nebolo potrebne urobit kyretaz....chvalabohu. A po roku som porodila krasneho, zdraveho chlapceka 🙂 Drzim paste, nech vsetko dobre dopadne.

jana_13
29. sep 2018

@bell_28 ahoj 🙂 krasny happyend 🙂 ... u mna to malo podobny pribeh 🙂 ...3 tyzdne som cakala az som zacala krvacat ako pri MS a este si vravim aka pohodicka ak je toto ono...ale potom jedno rano okolo 4tej mi bolo nedobre bolelo ma brucho a nedalo sa mi spat...v ten den som bola cela nesvoja ubolena a to ja pomerne dost vydrzim...ale uz som bola nervozna z toho sla som si lahnut o 11tej som vstala na bolesti v krizoch v bruchu a jedine co mi pomohlo bola tepla sprcha...spustilo sa to naplno bolesti sa umiernili a nad ranom okolo 3tej uz bolo lepsie. Cez den som sla na kontrolu dostala som injekciu a 9. Idem na dalsiu kontrolu HCG ci klesa. Tak dufam ze to bude v poriadku a coskoro dostanem normalnu MS aby som mohla ist na Hematologiu a mozme sa cim skor snazit 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre