icon

Aká je bolesť pri pôrode?

12. okt 2020

Dobrý deň ja viem je to možno blba otázka ale čakáme baby som prvorodička a trošku mam strach z pôrodu viete tu bolesť k niečomu prirovnať ? Že asi aká to je bolesť 😊

mauzi
13. okt 2020

Ahoj, ja som rodila aj s vyvolávačkou prvý pôrod a aj bez nej pri druhom, a intenzívnejšie to bolo Orave bez vyvolávačky. Chuť oskrabat stenu som mala počas kontrakcii, pomedzi ne si vydychnes, a dokonca som ešte SMSkovala s mužom 😀 takze boli to, ale nie je to bolesť, ktorá by ta išla zabiť, a hneď po pôrode som zabudla 🙂

4stanka4
13. okt 2020

Ja som bola neskutočne zvedavá aký ten pôrod bude-mám 7 týždňov po pôrode takže čerstvá skúsenosť. Naozaj som sa nebála u mňa to bola obrovská zvedavosť a tešila som sa naň. Vôbec som nestresovala brala som to ako fakt ze babo musí akosi vyjsť von. Realita? Úprimne ti neviem povedať ako to boli lebo som prišla na príjem otvorená na 8cm o čom som ani len netušila keďže som nemala žiadne bolesti-začala som krvácať tak sme sa vybrali do pôrodnice. Porodene som mala doslova za 10 min. 23:10 mi pichli vodu a 23:20 po 2 kontrakciách kedy som už tlačila bola malička vonku...ale šitie ma teda bolelo a to som mala asi len 3 stehy. Naozaj by som každej žene dopriala takýto pôrod-sestričky aj Dr skonštatovali že som stvorená na materstvo a veci s tým súvisiace 😄

rainee
13. okt 2020

Ženy co to zlahcujete ste mali sakra šťastie,myslím to v dobrom, ja také pôrody co som mala neprajem nikomu. Pol roka som sa dávala dokopy a 5r sa odhodlávala na 2.dieta. Nedávno som mala ťažšiu operáciu a za pár dní som bola úplne ok, bolesť minimalna. Zatiaľ u mňa na pôrod nic nemá. Podľa mňa je úplne ok keď si autorka prečíta dobre aj zlé skúsenosti, nikto nevie aký pôrod bude mať.

robin30
13. okt 2020

@althejka moj stvrty bol presne taky 4820g a 54cm caka ma piaty a desia ma ze bude rovnako velka vo stvrtok idem znova na premeranie modlim sa aby sa mylili

sticker
jana_eyre_2
13. okt 2020

@rainee ja som napríklad nemala ľahký ani jeden pôrod, ale nevidím zmysel v tom aby som svojou skúsenosťou strašila.. práve preto že nevie aký pôrod bude mať..

ludmila73
13. okt 2020

@322sima123 citujem Wikipédiu...nirvánam; pálijský kmeň: nibbána; doslova "vyvanutie, vyhasnutie") je stav najvyššej blaženosti. Presne toto som pociťovala... samozrejme že iná zase niečo iné..😉

erikavasilova
13. okt 2020

Ahoj , keď som došla do nemocnice mala som kontrakcie boleli ma,ale vedela som rozdýchať..a keď som sa neotvárala tak mi dalo vyvolavačku myslela som. Že skapem od bolesti....a pôrod bol pre mňa des ..takú bolesť som nikdy nezažila..malý mal 3870g 51cm

renatka1985
13. okt 2020

@extempore je to nanajvys individualne a nechapem tvoj posmesny ton. Bud rada ze si rodila ako si rodila. A nevysmievaj sa zenam, ktore take stastie nemali.

zuzka1620
13. okt 2020

U mňa boli pôrody rýchle a čo sa týka bolesti...Je to u každého individuálne. Ja by som tie svoje prirovnala k silnejšej MS, pri ktorej si potrebujem dať brufen. A posledná kontrakcia bola taká ešte trochu bolestivejšia, ale aj dr. mi povedala po pôrode,keď ma zašívala, že zakričte si, veď doteraz ste boli ticho🤣 Takže netreba nad tým nejak rozmýšľať...každý má pred tým strach, rešpekt...nevie, čo bude...vždy je to iné. Ale s pozitívnou hlavou a myšlienkami je to ľahšie...Aspoň v mojom prípade bolo...😊

malinoismum
13. okt 2020

... aj tak keď uvidis tu najkrajšiu tvaricku na svete zabudnes na bolest 🙂 nech je to akékoľvek ❤️❤️❤️ Ja som ju zial videla až po3 dňoch

romina1912
13. okt 2020

Nebudeme si klamat 🙂 boli to hrozne. Oba porody som mala vyvolavane takze som ani nemala cas sa na tu bolest pripravit a uz vobec nie nieco predychavat....prvu dceru kliestami kde mi pichli ku koncu spinal pre istotu ak by bol potrebny cisarsky pri druhom bez epi ale tiez vyvolavany....ked som kracala na porodnicu Tak som sa po ceste chytila zabradlia lebo som mala kontrakcie a som myslela ze to zabradlie vytrhnem 😂 ja som im povedala nech mi strelia po ustach ak budem vrieskat 🙈 aaano vrieskala som hlavne pri prvej ale od bolesti ( bola zaseknuta plecom vo vnutri a hlavicka sa tlacila celom) ..... pri oboch potrhana zvnutra/vonku ale kludne by som isla rodit aj kazdy den ❤ obe som rodila v UK a spravali sa ku mne ako ku princeznej! Ja som si povedala ze toto je posledna Faza kedy to bude boliet a na druhy den bude "dobre" ..... radsej by som odrodila kazdej jednej dieta v bolesti ako zazit moje obe tehotenstva

mgabriskova
13. okt 2020

@franika suhlas, tiez to prirovnavam najblizsie k zaludocnym krcom.

lylyjana
13. okt 2020

Ja som rodila pred mesiacom, prvorodicka. Epiduralku som nestihla, aj ked som bola v nemocnici vcas (rychlo som sa otvarala) a ani oxytocin tesne pred tlacenim mi nestihol cely stiect, takze bolesti sa mi az tak umelo nezintenzivnili), cize moja skusenost je plme prirodzena:
Odtiekla mi plodova voda doma, to sa mi potom pomaly spustali bolesti ako pri slabych kramoch. Ale bolest bola iba v intervaloch (kontrakcie), co je vyhoda oproti kramom. Lebo boli to asi 30s a potom.napr 10min pokoj. No a potom sa bolest zintenzivnovala ako pri stale silnejsich az brutalne silnych kramoch. Ale treba mysliet na to, ze to boli mega silno chvilu a potom uplne pokoj! No a ked mi urobili klystir, bolesti (krce) sa este zosilnili, treba sa opriet o stenu rukami vpred(ale nepredklanat sa uplne), tak aby hlavicka tlacila dole na otvor a nie na brucho.
No a potom sa pridalo este aj nutkanie tlacit. Nevedela som si to predatavit, ale fakt, to bolo take ake ze proste mas ten krc a pocit akoby na velkej ked tlacis hrozne silno a len vtedy ked aj zatlacis tak citis ulavu. No a vtedy uz ides do druhej doby porodnej, teda tlacit 🙂
Poviem ti takto: mysli na to, ze treba bolest vzdy predychat a neostat v krci, snazit sa uvolnit, kazdou kontrakciou si blizsie k babu, neupadat do paniky.
Ja si davam tabletky aj pri slabej bolesti hlavy a cely porod som dala bez vsetkeho. Je to STRASNA bolest, silne krce ale kontrakcie treba PREDYCHAT a pri tlaceni zavriet oci, hlboky nadych a tlacit ako na velku !!!! ano, je to unavne, ale hned ked bol drobec vonku, uz som fakt neriesila ako boleli kontrakcie (tlacenie nebolelo, aj ma nastrihli, aj som sa natrhla, ale to som ani necitila). Drzim palce!!!@ 😊🍀🍀🍀🍀
Ak mas otazky, kludne mi napis priamo.spravi

monammm
13. okt 2020

Mám to v čerstvej pamäti ale nedokážem to k ničomu prirovnať. Treba hlavne myslieť pozitívne a bude dobre. Mne vyšlo všetko ešte lepšie pri pôrode ako som si predstavovala. Doktorka nechápala ako rýchlo to ide na prvorodičku a išlo to aj bez EPI z čoho som veľmi šťastná. Držím prsty 😁

mamina87
13. okt 2020

Dúfam že ťa to nevystraší ..obrázok ...mám odrodene 3 deti ...posledný bol vyvolavany a myslela som že skapem ... nemala som epiduralku ...prežila som to 😁 držím prsty 😉😍

ivka21
13. okt 2020

@rik01lulaka tym som sa utesovala aj ja ze to zvládli ženy predomnou a ze pôrod je prirodzený

emasss111
13. okt 2020

Ahoj, ja ťa poteším, ja ako prvorodička som mala super pôrod 👍 jasné, bolieť to bude, patrí to k tomu, ale bolesti, ktoré som mala ja,sa dali v pohode predýchať 🙃 pôrod trval 5,5 hodiny a malá bola na dve zatlačenia von....a teda vôbec som necítila ako ide von...len doktor mi vravel, nech už netlačim, že hlavička je von a telíčko už výjde viacmenej samé...ani šitie som necítila....po pôrode moje prvé slová boli "a to je všetko akože toto?" ....fakt som čakala oveľa väčší masaker🙃
A tie bolesti by som popísala ako také kŕče, ktoré prichádzajú, stupňujú sa a ustupujú a stále dokola....ja som pred pôrodom mala fakt že hnusné menštruačné bolesti (odpadávala som pri nich, ani sedieť, ani stať, ani ležať, spotená ako kôň, no hruuuza) ale tie kontrakcie bol iný typ bolesti... možno aj silnejšie, ale pre mňa teda znesiteľnejšie, nebola to taká hnusná tupá menštruačná bolesť 🤔 ťažko sa to popisuje...a ku koncu už som bolesť ani necítila, len veľký tlak, som nevedela, či to dieťa poletí von zhora, či zdola 😁 držím palce, nech máš rýchly, bezproblémový pôrod a drobčeka čoskoro pri sebe ❤️

zara1357
Autor odpoveď zmazal
veronikat9
13. okt 2020

Aj ja sa bojim strasne. Ani som nezvykla mavat menstruacne bolesti 🤭 len uplne minimalne.
Som zvedava ake to bude. Drzim palce 🙂

michaelamedova
13. okt 2020

Ja som mala prvý pôrod ako prvorodička po vyvolavacke a úplne v pohode mala som slabé bolesti potom sa to trošku viac zintezvnilo ale dalo sa to to prežiť...druhý pôrod bol už v pohode... správne predychavanie je veľká pomoc,ale ako píšu baby , každa máme iný prah bolesti...ja som nechodila na ziadne predporodne sedenia a zvládla som to ...všetky to zvládneme sme predsa ženy -matky ..to dieťatko za tú bolesť stojí keď ho uvidíš,na všetko zabudneš a budeš rada že ste obaja v poriadku... Ak sa bojíš ,skús ísť na to predporodne cvičenie možno ti to pomôže .... neboj bude dobre 😊 drzim palce..

katka848
13. okt 2020

Pozri ja som porodila aj plno žien,, porodiť musíš,,, každú to strašne bolelo a sme tu a máme krásne detičky,,, aj ty to zvládneš,,, neboj

mamcotka
13. okt 2020

Samotný pôrod nebolí, to už je len úľava.. bolia kontrakcie ktoré sú ku koncu veľmi intenzívne a v podstate bez prestávky. Tie môžu trvať aj tri hodiny. Dovtedy sú kontrakcie ktoré sa dajú predýchať a keď je pauza tak sa pripraviť na ďalšie.. epidural pomôže avšak na konci už sa nedáva aby bábätko mohlo sa vytlačiť von. Každopádne je to veľká bolesť, treba sa niečoho držať pri kontrakciach, ci si aj zakusnut.. ale treba si povedať, porodiť musím a len nech je bábätko v poriadku.

dlhovlaska_
13. okt 2020

Ja ta mozno trocha povzbudim 😁, ja som rodila bez epi a vacsinu casu sa to dalo zvladnut, potom uz tie bolesti silneju, ale tak netreba sa toho az tak bat. Ja som mavala silne menstruacne bolesti a pre mna to bolo velmi porovnatelne. Ja som si hlavne hovorila, ze co tam po bolesti, ktora pominie, hlavne, nech je to bez komplikacii a malicke je zdrave 😊.

hanusik409
13. okt 2020

U mna bol 1. porod sekcia, 2. prirodzene. Ako uz bolo mnokrat pisane, zalezi od prahu bolesti. Ja som vyuzila skusenosti z orientalneho tanca, ktory som predtym tancovala cca 2 roky. Drobca som "vytriasla". Teda takeho vacsieho drobca, syn mal 4,15 kg. Pohyb shimmy je rychly traslavy pohyb panvy, ktory posuva babatko do porodnych ciest. Vahala som ci mam skusit, ale odhodla som sa a oplatilo sa. O 9:00 ma prijali na porodnicu a 10:45 bol na svete. Najhorsie bolo sitie, vobec nie samotny porod. Orient vrelo odporucam 🙂, pozor, nie vsak ,ked uz ste tehotne! Pre inspiraciu 😉

https://www.youtube.com/watch?v=eFhcogOmFds

Drzim palceky, hlavne bez stresu. Vsetko bude ok 🙂

jankamajchrova
13. okt 2020

Každá žena má iný pôrod... Niektorá ľahší niektora ťažší... Jasne je to bolesť ale keď uvidíš svoje bábätko bolesť pominie a na všetko zabudneš 😊😉

ivus14gasparka
13. okt 2020

@sense obličkové kamene som mala a musím povedať, že pôrod je oveľa horší , bolestivejsi ako kamene 🙄🙃

jasadaresa
13. okt 2020

Zaujimave veci tu pisete. Ja tisko zavidim zenam, ktore porod boli ako silnejsia menstruacia. Ja mam pri porode taku bolest, akoby ma dive zviera zaziva zdola trhalo... to je najlepsie prirovnanie k tej bolesti z mojich pocitov. Popritom mi je na vracanie a par krat mi aj museli dat misu... a este krcovita stuhnutost. V prvych fazach sa ma zas zmocnuje uzkost a triaska celeho tela. Napriek tomu som rodila uz 7x, takze co k tomu dodat... oplati sa to 😘

laurapatakova
13. okt 2020

ja nemám pocit.ze je to bolesť,ale skôr kŕče.ako pri menstruacii,ale ovela intenzívnejšie.spravne dychanie robi zazraky..a samotný pôrod,keď už dieťa vychádza,sa dá podľa mňa zvládnuť,sú to skôr tlaky.

reuska1
13. okt 2020

Ja som sice rodila 3 x sekciou (aj ked bolesti pri prvom som si tiez uzila). Ale kocka, co lezala so mnou na izbe skonstatovala (pri tlaku na konecnik), ze- citujem: boli to, ako keby sa ti dazdnik v zadku otvoril 😄

lala0950
13. okt 2020

Ja som 20 hodin rodila a som myslela že umieram už :( vôbec som si porod neužilA ze bol krásny ale stalo to za to