Aké veľké dieta ste porodili prirodzenou cestou?
Som v 36tt a drobec ma podla sona 2990g bojím sa ze bude velmi velký kym sa dostanem k sponntánemu porodu, prve bolo sekciou takze mam na vyber ale chcela som najskor skusit vaginálny pôrod, ale zatial sa vobec neotváram 😒 Neviem či namam ist hned na sekciu v 38tt alebo skusit vyvolávačku. Dakujem za rady a skúsenosti 🙂
tak ja som oboch chlapcov rodila normalne, prvý mal 4650g/55cm a druhý 5120g/56cm 🙂 prvý šiel von lahšie, ale druhého som rodila podstatne kratšie 🙂 a takisto bez epi, som zvedavá, akú vúhu vytlačím do tretice 😀
3860g a 56cm bez epi 🙂
syn 4250/53 a malá 4660/53 obaja prirodzene bez epi 😉
ahoj,moj maly mal 4200g a 53cm,a ani som nevedela ze rodim 😀 akurat ked prisli bolesti,od stvrtku mi davali 3krat denne vyvolavacky a maly sa narodil zo soboty na nedelu,primar mi hovoril ze ak do pondelka nic,tak spravia cisarsky,ale nastastie sa poponahlal a vysiel von prirodzene 😀,a inak aj ja mam v karte,svojej porodnu vahu 5kg a 53cm,a tiez mi mamina hovorila ze ani nevie ako som sa narodila,ze to slo rychlo,presne ako ja toho mojho špuntika 🙂
3750g, 52cm...prirodzenou cestou, v pohode celkom 😉
Moj starší mal 4150g a 53cm tiež prirodzenou cestou a zvládla som to lepšie ako najmladšieho 3150g a 49cm 😉 tiež prirodzenou
chlapca 4kg 51cm...rychlovka,takze bolo dobre 🙂)
v 40tt, 4080g a 56cm s nastrihom, po predchadzajucom otvarani- kedze som sa neotvarala 😒.
ja za seba sa nejako nemozem pochvalit velkym kusom moje najvacsie babo malo kg ale o tyzdne skor sa narodil a som bola stastna teda ale moja svagrina meria 155cm a porodila vaginalne 3900kg syna lemzýe tie dosledky dotrhana na franforce porod bol síce rychli ale bola doriadena velmi ja som po svojom synovi 2hodiny po porode behala jak srnka ale som uz nevedela ze som rodila 😉
3520g mal syn teraz citam ze tam niesu císla 😀
moj manzel mal pri narodeni 4500g, svagor 5000g - oboch svokra rodila prirodzene 😕
Moja Miška mala 4800g a 55 cm a bol to 40tt 😀 😀 , ale dalo to zabrat 😉
starsi mal 4400g a 53 cm, narodil sa 12 dni po termine, a mladsi mal 3750g a 52cm tyzden po termine. oba porody boli ok, akurat mi pri oboch neodisla placenta, takze to potom stalo za to 🙂
dcérka 2970 g a 51 cm a synček 3800g a 52 cm.obe porody boli prirodzené bez epi.
3970g, 53cm, prirodzenou cestou, 3 dni po termine, za hodinku na svete
@katarinka2010 vazne za hodinku??? to sa da?? aj ja chcem 😵
moja ex svagrina porodila pred mesiacom PRIRODZENOU cestou 5 kiloveho chalana.... za tri hodky aj s cestou do porodnice bol von... nechapacky...... 😕 😕 😕 😕
@leanela keď som bola na UTZ ,tak mi povedali,že bude syn veľký a straaaašne som sa bála.potom ,keď som bola neskor na UTZ u iného lekára,tak ten mi povedal,že je to nezmysel,že nebude taký veľký.tak som sa ukľudnila.no a keď mi povedali na sále,že koľko váži,tak som mala dosť.ale chvalabohu som to zvládla 😉 neboj,zvládneš aj ty.napr.moja sestra porodila dcéru a tá mala 5,5 kg a prežila.to bolo pred 20 rokmi a ani epi nebolo
inak dcéru som rodila 16 hodín-myslím tým ,,rodila,,vrátane všetkých kontrakcií od začiatku.a syna som porodila za 3 hodiny.len zaujímavé bolo,že dcéra bola menšia a nevedela som ju vytlačiť,hrozil mi kliešťový porod.a syna som vytlačila celkom ,,ľahko,,na moje prekvapenie. 😉
38.tyzden som mala bezproblemovy porod, malá mala iba 2640 g, 47 cm. na poslednom USG v 36.tyzdni mi povedali cca 2500 g. takze vela uz nepribralo! drzim palce
dcerka mala 4110g a 51cm a synator mal 4450g a 53cm, bez epi a prirodzenou cestou, druhy porod bol lahsi, ale prvy mi dal riadne zabrat 🙂
3150g a 50cm prirodzenou cestou a nebolo to až také strašné, ako som sa pôvodne obávala... 🙂