Aké veľké dieta ste porodili prirodzenou cestou?
Som v 36tt a drobec ma podla sona 2990g bojím sa ze bude velmi velký kym sa dostanem k sponntánemu porodu, prve bolo sekciou takze mam na vyber ale chcela som najskor skusit vaginálny pôrod, ale zatial sa vobec neotváram 😒 Neviem či namam ist hned na sekciu v 38tt alebo skusit vyvolávačku. Dakujem za rady a skúsenosti 🙂
4140g a 51cm bez epi a prirodzenou cestou, trvalo to od plodovej vody 8,5hodiny 🙂
@leanela Neboj to zvladnes, poznam vela malych zien co to zvladli. A to tvrdnutie bruska by si urcite zbadala. Ale nemusi to byt bolestive. To je len taky tlak. A na ozajstne kontrakcie mas este cas. 🙂 A chces rodit s epiduralkou? Ja som rodila s nou a neviem si predstavit ci by som to bola vladala vytlacit, keby som mala bolesti. Takto som sa mohla sustredit len na tlacenie.
@leanela
1.syn mal 3560g a 51cm, bez EPI, 19dni pred terminom, odtiekla mi doma plodova voda, rychly lahky porod
2.syn mal 4050g, 50cm bez EPI, 10dni pred terminom, pustili mi plod.vodu a dali oxytocin, porod trval 1 hodinu, priserne rychlo som sa otvarala a dost som sa potrhala, hodinove sitie po porode na ktore nezaberala anesteza...
3.syn mal 4060g, 53cm s EPI, 10dni pred terminom, vyvolavany porod kvoli tehot. cukrovke, najlepsi z tych troch kvoli tomu ze som konecne mohla mat epidural. Hoci bolo dieta velke, nic som pri tlaceni necitila, bol to velky rozdiel oproti druhemu porodu, kde som pri tlaceni skoro dusu vypustila...
Ak sa bojis ze dieta bude velke, dohodni si radsej porod 10-14dni pred terminom - s vyvolavanim. Ja som tiez mala riziko ze bude dieta KP alebo priecka a hrozil mi cisarak a hrozne som to nechcela, radsej pretrpet prirodzeny porod ako operacia v podobe CS. Blbe je ze mas za sebou uz jeden cisarak, cize ti asi nepovolia epidural.
@leanela a preco by si sa mala v 36tt otvarat?ja som vooobec nebola otvorena.doktor mi pomohol hamiltonovym hmatom v 40tt a dva dni na to som porodila.uplne v pohode bez epi ci hocijakych utlmovacov.misko mal 3740g a 54cm.vobec by som neriesila planovanu sekciu v tvojom pripade.prvu sekciu si mala pomerne davno,teda vaginalny porod je podla mna u teba uplne v pohode.sekcia by sa mala robit len vtedy,ak je babo ci matka v ohrozeni,alebo ak je porod skoro po prvej sekcii.vsak je to operacia.sekcia na poziadanie je podla mna hlupost.vobec sa neboj,to vytlacis ani nebudes vediet ako.ja ked som uz tlacila,tak to bola pohoda najvacsia,lebo tlacis tak silno,ze sa sila kontrakcie vyrovna sile tlacenia a ty uz nebudes nic citit.misko bol pomerne velky a ja som absolutne necitila ako sa tlacil von.vobec.dolezite je pocas kontrakcii nelezat.treba chodit,byt v poddrepe,skakat na fitlopte...vsetko mozne len nie lezat.to zbytocne spomali cely porod.babo sa potrebuje tlacit dole a nie dopredu 😉 ja som sedela stale na vecku.misko sa teda tlacil dole a ja som v podstate oddychovala v sede 🙂.zelam pokojne posledne tyzdne s bruskom a rychly bezproblemovy porod 🙂 drz sa 🙂
@dadka1010 strach zo zosivania?vooobec neries 😉 nastrih neboli pokial je doktor normalny a spravi ho pocas tlacenia.ja som to vobec necitila,len pocula(ako ked krepovy papier nastrihnes 😅 ). a sitie tiez neboli,lebo to ti daju lokalku 😉 boli len vpich lokalky asi 5sekund 😉 ja fakt nechapem tie baby co tak strasia prvorodicky.vobec sa neboj 🙂ja by som sla rodit hned zajtra bez problemov.iste,ze porod nie je skrabkanie za uskom,no nie je to ani zdaleka take strasne ako som si predsatvovala.ja som prve dve hodiny ani netusila,ze rodim.myslela som si,ze som daco pojedla a boli ma brucho 😀 proste som bola na velkej stale a tak som si myslela,ze mam behacku.asi tak to bolelo 😀 4100 v pohode vytlacis 😉 moj misko mal 3740 a necitila som ho ako sa von tlacil 😉
1.porod: 4290g, 53cm, 36obvod hlavy v 41tt- s vyvolavackou co nezaberala a potom vsetkou moznou chemiou co existuje, epi skoncilo to CS, podla mna kvoli zasahom ked ja ani babatko sme neboli pripravene, bolestivy a vycerpavajuci porod, traumaticky zazitok aj rekonvalescencia
2.porod: 4270g, 53cm, 37cm obvod hlavy- bez liekov a zasahov, v 40tt+4 spontanne, prirodzene, bez nastrihu s 1cm natrhom, uzasny porod aj ked trval dlho ale takmer bezbolestny
moja rada: priroda je mudra, treba nechat spontanny zaciatok a nezasahovat do toho, verit svojmu telu ze kazdy porodi take velke dieta ake zvladne vynosit, mas silu porodit svoje dieta, treba pocuvat svoje intuiciu, vyuzit gravitaciu a pohyb
a zvladnes to, ver si a rob ako citis, vela stastia
😉
3650g 53cm v 40tt vyvolavackou
prvá 3800g a 51cm s vyvolávačkou a teraz uvidíme kolko bude mať, ale vraj maalé dieťa to zase nebude tak m i hovoril Dr na poslednom sone
4090g a 54 cm v 42 tyzdni...
@leanela čitala si dake študie,čo obnaša epidural pre teba a pre tvoje dietatko??
alebo veriš tomu, že "happydural" prinaša iba same vyhody??
ver mi, niet nad prirodzney porod- pre teba i dietatko..
Moja dcérka sa narodila týžden po termíne,s váhou 4,5kg a merala 51cm.Porod bol tažší,a dcérka mala zlomenú klúčnu kost.Pri prietokoch mi bolo povedané,že vyzerá na2800g 🙂
@dadka1010 ak sa bude dat rodit normalne,tak urcite do toho chod,nie je nic nad ten pocit odrodit naturalne a ten pocit hned po porode aka budes na seba hrda,ze ako si to krasne zvladala a ked uvidis svoje babo a budes ho moct objat...nie je nic nad ten pocit.sekciu som nemala,to neviem posudit,ale viem,ze baby po sekcii sa dlhsie hoja,ze babo prvy den na izbe nemaju a nosia im ho (v tom lepsom pripade) a aj dojcenie sa tazsie rozbieha,lebo si ten prvy den nemozu prikladat babo tak ako ine maminy co babo na izbe hned maju.
@dadka1010 @leanela je jedno nadherne video ,ktore by si mali pozriet vsetky maminky a prvorodicky to podla mna povzbudi 🙂 je to video ,kde maminka rodi 3 dcerky,prve dva porody su sekcia a treti je porod naturalny doma do vody.ten rozdiel ako matka vnima porod sekciou a porod naturalne...neskutocny rozdiel.
ja nie som za domace porody,ale som za naturalne porody.nevidim dovod v tom ked si prvorodicka da napichnut epidural-este ani nevie do coho ide a uz riesi vsetko mozne,len nech ju nic neboli. a pritom kontrakcie su uuuplne znesitelna bolest,to ani nie je bolest,to su len riadne silne tlaky a podla mna vystrasene prvorodicky tie konrakcie ovela horsie znasaju,lebo sa boja a tak im prikladaju vacsiu vahu ako to v skutocnosti je.
porod je krasna vec a ja mam na ten miskov len uzasne spomienky.isteze to nebolo jednoduche,no ani to nebolo take strasne ako som si predstavovala 🙂 kazdej buducej maminke zelam rychle a co najmenej bolestive porody a krasne zdrave babatka 🙂
Ďakujem kočky ste velmi zlate, myslim ze to skusim najskor prirodzene ak sa nic neskomplikuje 😉
@jablonka333 myslim ze nieco na tom bude, telo by si malo teoreticky poradit ak sa nezasahuje, aj ked nie vzdy.
ahojte. ja som mala pôrod tazky, bez epiduralky, s nastrihom /nebol vôbec citit/, ale mala som uzku panvu, tak pôrod nakoniec skoncil s pouzitim "zvonu" ale bolo to hrozne. ale akonahle mi ho zaviedli tak maly bol v sekunde vonku....
moja mala 3250a 50cm a mala som tazky porod. verim, ze druhy bude uplne iny.
moje druhe dietatko malo najviac ....mal 52 cm a vazil 4OOOg.....ako som to zvladla sama neviem ....ale mala som pocit vtedy ze ako nahle zistil ze je,, otvorene,, sam sa vykopol 🙂))
Ja som porodila prirodzene 1.krát nastrihnutím hrádze 3950g/50cm v 40-om týždni.2.krát prirodzene bez nástrihu 3400g/50cm v 40-om týždni.Mala som 35 aj 37 rokov.
@fidka79 ty akoze kde si citala,ze si myslim,ze matka co rodi cisarom zlyhala!!!ziadna matka nezlyhava nech rodi akokolvek!!!neklad mi o ust slova co mi ani len v myslienkach nenapadnu!!! 😠
kazda jedna zena co porodi dieta dava zivot a je to uzasne.ja si vsak nemyslim,ze epidural by mal byt na dennom programe u kazdej rodicky.porodit sa da krasne aj bez neho. s jeho pomocou je to pre mnohe lepsie,no kedze ja som rodila bez a zvladla som,tak mam pocit,ze sa to da aj bez a v pohode.ak uz raz zena nevladze a ma problem porodit,tak budis,ale uznavam epidural len ako pomoc pri porode a nie ako prvotnu ulavu od bolesti.ta bolest je totizto uplne znesitelna.ak sa zena rozhodne si epi dat koli bolesti,tak budis,co mna do nej,no nepovazujem to za idealne a spravne.ak ma zena vsak zle skusenosti po porode a boji sa dalsieho porodu,tam sa na tu volbu epi uz inac divam.a sekcia na poziadanie je uz len kravina na entu.pokial ma lekar pocit,ze vaginalny porod by bol riskantny ci uz pre matku alebo pre dieta,tak jednoznacne podporujem volbu sekcie.ale na poziadanie je to riadna hlupost.
@leanela no, ja som rodila prirodzene, bez epi, bez nastrihu 4600g mimco....nikto nevedel, ze bude taka velka, vahovy odhad bol 3300g....porod ako taky bol celkom v poho, ale potom to az taka sranda nebola a nezostalo to bez nasledkov...ruptura maternice, 8 transfuzii...nastastie vsetko ok....a tebe drzim palce🙂
@fidka79 ved ale ty necitas co pisem,alebo to nechces chapat? hovorim,ze epi je fajn ako pomoc pri porode,ale neuznavam to ako prvotnu pomoc pri bolesti a teda tym myslim,ze zena si ho LEN KOLI STRACHU Z BOLESTI da napichnut.ak vsak je to viacrodicka,co zazila tazky vaginalny porod a da si hned pri dalsom porode epi napichnut,tak to chapem,pretoze porod je sice sakra tazky,no nakonci by mala byt stastna maminka so zdravym babatkom a nie zena totalne vystresovana a uplne vystavena a v stavoch. a takisto tom pisala,ze ked lekar zvazi,ze porod by bol z akychkolvek dovodov riskantny,tak som jednoznacne za sekciu.ja neviem ci je uz neskoro a uz si unavena a necitas poriadne alebo ...absolutne niesom proti sekcii a ani raz som to nikde nenapisala.vaginalny porod je vsak vzdy chapany ako prvotna volba.teraz sa vyjadrujem k porvym porodom. no ak zena uz rodila sekciou a dalsie dieta ma do roka- roka a pol,tak jasne,ze lekar vzdy sekciu odporuca.no ak je tam odchylka vacsia,tak je vaginalny porod uplne mozny a dochadza k nemu podla individualneho zdravotneho stavu matky.
a poznamku kde si nazvala matky co porodili rychlejsie a bez problemov hrdinkami s pohrdcim tonom si si mohla odpustit veru. ☹ rodila som sice 5 a pol hodiny,no prechadzka ruzovou alejou to nebola.tiez som si svoje vytrpela.ja neviem ci si nahnevana na svet,ze porod tvojho dietata bol komplikovanejsi alebo co, ale nemala by si sa navazat do matiek,ktore v tomto mali trosku viac stastia ako ty.

Joj ďakujem za túto tému, som nazbierala trošku odvahu. V pondelok nám merali bábo a vraj vážilo 4100g. V pondelok ideme na poradňu opäť, na premeranie, tentokrát mám byť pripravená už aj s taškou, spomínali mi cisársky. Ale ako tu čítam, tak aj väčšie deti ste porodili normálne a ešte sa spolieham na tú odchýlku, ktorá sa vraj veľmi často vyskytuje. Ja mám totižto väčší strach z CR ako z toho zošívania, asi som huhu, niektoré by kvôli cisárskemu aj vraždili 😅