Ako je to so sexuálnym životom ženy po pôrode?
Caute mamicky, rada by som sa od vas dozvedela ako citite milovanie po porode. Od mami som totiz vzdy pocuvala, ze ked raz porodim, tak to uz nikdy nebude ako pred tym. Potvrdite, alebo vyvratite mi toto tvrdenie? Da sa vagina raz do "normalneho" predporodneho stavu, alebo ostane uz na stalo uvolnenejsia? Vopred dakujem za odpovede ;)
..ak si nie som ista, ci je nick ok, napisem adminom IP a necham ho overit..naco to tu riesit na tolko stran 😉 ..pisu tu aj baby, ktore tento problem maju, nieco pre seba by si tu aj mozno nasli, len sa musia zial prekusat cez mnozstvo nepodstatnych veci.. 😖
@kokorunecka ja tiez a teraz este viac hehehe
@mahalo Nuž, v tom prípade sme ozaj chlapi, alebo len úchylné ženy, ktoré ešte neporodili, ale už sa deptajú otázkou sexu po pôrode 😀
Ach zeny zeny... Zaujala ma tato otazka nakolko som po porode a dost tazko si predstavujemsvoj buduci sexualny zivotale nic som sa nedozvedela zcelych piatich stran zbytocnych kecov o tom ci je niekti muz ci nie je. Tato tema by sa celkovo mala vymazat lebo nesplna svoj ucel. A moj nazor je pokial niekto nechce prispiet resp. poradit danej autorke nech neprispieva. Nie je to povinne.
navrhujem temu zamknut a pokracovat v existujucej...https://www.modrykonik.sk/forum/tema/sex-po-por...
Ahojte, neviem ako sa tema volala predtym, no pride normalne, ze sa niekto o to zaujima. Patri do kazdodenneho zivota.
@mahalo citala som prvu a poslednu stranu. Dohadovanie o nicom sa mi citat nechce. Takze Ti odpoviem aspon na Tvoje otazky z prvej strany. Mam za sebou dva porody, nie je to sice take, ako to byvalo predtym, ale manzel sa nestazuje. Myslim, ze nejde len o to, ci si sa "neroztiahla" alebo nie, ale aj o to ako po porode pristupujes k milovaniu. Povedala by som, ze si to teraz viac uzivam. Otazne je, ci to sposobili tie porody alebo to, ze sa dostavam do veku, kedy si zeny podla vyskumov zacinaju milovanie uzivat viac. Pocas tehotenstiev som obcas cvicila aj tie cviky na inkontinenciu a obcas sa daju pouzit aj inde 😀
Jaj a este k tomu zasivaniu. Po prvom porode som mala asi dva vnutorne stichy a druhy sa zaobisiel bez stichov uplne. Ktovie, cim to bude. Ten druhy porod som bola svojim sposobom kludnejsia a dokazala som pocuvat dr. Ten mi stale tvrdil, ze nemam tlacit, ze je skoro a nakoniec dcerkina hlavicka vysla bez tlacenia 🙂
@mahalo akoze vobec nechapem, preco sa ti vysmievaju a riesia, ze to je blbost alebo co. Podla mna je to uplne normalna vec. preco by ta nemal zaujimat sexualny zivot po porode. ved to, ze sa stanes matkou neznamena, ze uz nie si partnerka a nemas svoje potreby. Co sa tyka toho roztrhania, citala som raz dobry clanok o masazi hradze. skus si to mrknut.
@mahalo ono to vobec nie je od veci...nie je totiz dovolene zakladat duplicitne temy, takze nabuduce, ked pred polnocou nebudes mat co robit, tak skus zadat do vyhladavaca hladane slova...(nie však vagina) a najde ti temy, do ktorych sa mozes pridat... 😉 Pekny zvysok dna vsetkym zucastnenym 😉
z mojej skusenosti. Vagina sa mi nezda uvolnenejsia alebo sirsia po porode, skor u mna teda velmi dlho trvalo, kym ma sex prestal boliet. Ratala som s tym, ze po porode bude prve milovanie skor o takom skusani, ci sa to uz vobec da, ale sama uvidis. U mna trvalo dost dlho, kym to prestalo vyslovene boliet. Neviem ci rolu zohrava aj psychika. Este aj teraz mi ten sex nie je vzdy prijemny, neviem no uz to nie je ako predtym. Dlho som mala pocit, ze tam mam len taku uzku dierku a vsetko ma bolelo 🙂 aj tampon si zaviest. Nikdy som nepouzivala vlozky, nenavidela som ich, ale po porode len to. Ja som zasivana bola aj zvonka, aj trocha zvnutra, tak mozno je to aj tym, a pritom som mala velmi malicke dieta :( ostava mi len dufat, ze sa to raz zmeni. 😀
@anjelicek26 nechapem naco sa v tom dalej hrabes..dala som linky, ale nadalej tu rozoberate mna 😝.
@sisaha co by sme bez teba robili ty ochrankyna pravidiel 🙂 .. a spamovanie je dovolene? 🙂 Co sa tyka temy nenasla som odpovede na tieto konkretne otazky ohladne stavu vaginy, to nie je to iste ako sex po ktory bol spajany s chutou ci bolestami po porode 😉 a ani kogelovych cvikov. Okrem toho temy sa aktualizuju..kazda tema tu uz niekolko x bola. K veci je odpovedat produktivne do diskusie, alebo ked nemas co povedat, tak nepisat vobec. Ale stava sa aj to, ze niekto nema co povedat a hovori taaakto vela 😉 sebakritika nie je zla vec 😉
@mahalo . neviem ci som nieco nepresvihla. Ja som sa o Kegelovych cvikov dozvedela uz na ZS.. vsak zena v prvom rade musi poznat dobre svoje telo a az tak jej partner ci lekar.
Myslim, ze kazda zena by v ramci profylaxie inkontinencie mala cvicit tieto cviky. Odporucam aj pri moceni obcas ho zadrzat na par sekund a potom znovu cikat. Ja som osobne mala dost velky problem prvy polrok po porode s inkontinenciou, so sitim to nic nema, mala som len jeden mikrosteh. Mnohe zeny, co porodili, uz nevedia zadrzat bezne moc... ja nechcem dopadnut na TENA vlozkach v 50tke, tak kedykolvek si spomeniem, tak cvicim. Nehovoriac o tom, ze muzi maju radi tieto stahy pri sexe. Napomaha to takziez k lepsiemu prezivaniu orgazmov. 😎
@kokorunecka já netvrdím že jste úchylné, jen mě teda tato otázka fákt nikdy nenapadla a to jsem taky rodila celkem brzo, npař. jak ty... 😉 😅 Prostě jsem se o to nikdy nestarala, o to co by mohlo být, zvlášť když to dopředu nemohu ovlivnit o to víc mě překvapuje kolik lidí se tohoto obává 😉 Sex po porodě je sex po porodě, může a nemusí být jiný, jak horší tak lepší... Je to individuální, velmi individuální a myslím že dobrá polovina potíží se sexem po porodu je hlavně psychického rázu a "strašení" (i když není myšlené zle) dopředu tomu akorát napomáhá 😉 Prostě žena se může bát že to nebude ono, že to bude třeba bolet, muž se může bát že to partnerku bude bolet, bude jí to nepříjemné, nebo jí ublíží a dá se říct zbytečnej problém je na světě...
No tož tak, taky tu končím myslímže že jsem svůj názor řekla a objasnila a více mě nenapadá nic 🙂

@riana12 prepac, nikde som tvoju otazku nepostrehla... zakladatelka sa v uvode pytala na tieto cviky 🙂