icon

Ako je to so sexuálnym životom ženy po pôrode?

mahalo
6. dec 2011

Caute mamicky, rada by som sa od vas dozvedela ako citite milovanie po porode. Od mami som totiz vzdy pocuvala, ze ked raz porodim, tak to uz nikdy nebude ako pred tym. Potvrdite, alebo vyvratite mi toto tvrdenie? Da sa vagina raz do "normalneho" predporodneho stavu, alebo ostane uz na stalo uvolnenejsia? Vopred dakujem za odpovede ;)

anjelicek26
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
dominika1988
Odpoveď bola odstránená
mahalo
autor
7. dec 2011

@amadora
@fialkaa

dakujem za odpovede 🙂) takze zatial mi zaver vysiel taky, ze niektore mali milovanie po porode este lepsie, alebo zrovnatelne. Ine dopadli horsie a zmenilo sa to k horsiemu. U niektorych pomohol sikovny lekar, neikomu azda genetika. A tie cviky su minimalne dobre na zadrziavanie mocu, ok dakujem baby som celkom spokojna 😉 🙂

veonka
7. dec 2011

baby hrôza táto diskusia, úprimne poviem, som sklamaná, ženské sú fakt niekedy hrozné... čo máte hromadnú mrchu či čo? ☹
náhodom ja som ešte nerodila, ani nie som tehotná, ale otázka ktorú položila
@mahalo zaujmala a zaujíma aj mňa, neviem čo je na tom divné...

z vlastej skúsenosti neviem, ale kamoška mala šitie a vravela, že je všetko pekne zahojené a fungujú plne v pohodičke ako kedysi.

raffaella
7. dec 2011

@mahalo ja si myslim, ako uz tusim zuzi118 pisala, ze vela robi porodna poloha. T.j. aby bola uplne prirodzena, aku si telo zaziada. Tak sa da zrejme najlepsie vyhnut jednak zbytocnemu nastrihu, jednak nekontrolovanemu roztrhnutiu. Neviem kde budes rodit, v BA nevidim moznost si realne vybrat polohu na porod. Tym myslim napr. rodit v klaku, drepe, zavesena na lane, sed, por. stolicka a pod. Kazdopadne, da sa rodit aj mimo BA a takisto aj v CR a najst si tu svoju porodnicu. Zelam vsetko dobre a co najmenej zbytocnych odbiehani mimo temy 😉

zuzana84
7. dec 2011

@mahalo tak ja ti poviem co to aj z druhej stranky mince. Nechcem ta znechutit a naozaj v dobrom zavidim dievcatam, ktore to mali take bezproblemove. Snad pri druhom porode to bude aj u mna uz fajn 😅 .
Ked som rodila malu som ju prakticky na treti krat celu naraz vytlacila, a to ma uplne znutra roztrhalo a este som mala aj nastrih. To sitie bolo pre mna ovela vacsie utrpenie ako samotny porod. Po hygienickej stranke som sa o seba starala ako som najlepsie vedela, no napriek domu sa mi asi jeden alebo dva stehy rozpadli. Po case sa to zahojilo. Cca dva mesiace po porode sme sa pokusili o prve milovanie. Bola to hotova katastrofa, strasnaaaaaaaaa bolest, ako by ma rezali. Skusali sme aj lubrikanty, no bolest neustupovala. Tak som isla za svojim gynekologom, ze co mam za problem, pozrel ma tam dolu a zalomil rukami. Vravel, ze ma dost nestastne sostopkali a na mieste kde sa mi rozpadol steh mi narastlo "zive maso", tak som tyzden na to isla pod noz. Znova rezat a sit. Nastastie som bola v narkoze. Ale po tomto zahojenom siti to zacalo byt stale lepsie a lepsie. A teraz je to uz v pohode. Sice je jedna poloha, ktoru uz nemozeme, pretoze jazva ostala pri tejto polohe stale citliva, ale v inych polohach uz ani neviem, ze som takyto zakrok podstupila... Snad som ta neodradila, ale aj taketo sa stava, tiez som o takomto niecom nevedela, a bola som dost zaskocena, co sa to so mnou vlastne deje. Napriek tomu ma to neodradilo mat este mimi, pretoze toto cele za to stoji 😉

mahalo
autor
7. dec 2011

@raffaella rozmyslala so o Topolcanoch a porode do vody, citala som v diskusiach a baby to tam chvalili. Tiez ma zaujima aj porod v stoje, ci ucupeni..ale asi to vycitim az pri porode co mi najviac "lahodi" 🙂) dakujem velmi pekne raffaella aj tebe vsetko dobre 🙂

kamilka22
7. dec 2011

jaaaaj, cela tato otazka mi pride ako vtip.... na co sa teraz pytat, sak to ries, ked budes po porode a sama uvidis, ako sa citis. Nechcem to napisat sprosto, ale ved ziadna nemame prave tu tvoju.....

sisaha
7. dec 2011

@kamilka22 to som tu tvrdila aj ja, ze kazda zena ma ine telo a zistovat, kto to ako mal, neznamena, ze to budem mat aj ja tak...

mahalo
autor
7. dec 2011

@kamilka22
@sisaha jezis tak vam to tiez poviem asi rovno..ze vas ma asi niekto uderit cihlu po hlave aby ste sa zobudili 😉 lebo napisem to tu zas a znova a dufam ze naposledy, ze to na treti krat pochopite. Pytala som sa na konkretne pripady konkretnych zien a nie na mna a ako to so mnou bude. Co to nechapete? Chcela som pocut ako dopadli kocky, aka bola ich skusenost. A mozes teraz hadzat jedna aj druha hrach o stenu, ze tebe to nic neda. JA som zakladala diskusiu a MNA to zaujima. A dozvedela som sa, ze su aj ine pozitivne pripady, narozdiel od tych co som mala v hlave vzitych. Ze si mam vybrat sikovneho doktora a rozmyslat aj o polohach pri porode. Mne niektore kocky odpovedali a dali mi presne to, co som tuzila, ze mi daju, aj iny pohlad na vec. Narozdiel od Vas ktore tu pisu a naco? Kto je na vas zvedavy ked neodpovedate k veci? No kto je zvedavy na to co si o tom myslite? Naco tu potom pisete? Ja viem preco, lebo nemate nic ine na robote, len riesit debiliny, tak potom musi vyzerat aj vas zivot a vase problemy.

sisaha
7. dec 2011

@mahalo moj zivot riesit nemusis...vies z neho akurat velke prd.., vela stastia 😀

mahalo
autor
7. dec 2011

@sisaha myslim, ze si sa uz prejavila dost 😉

katren
7. dec 2011

@mahalo ja som mala nastrih pri Dominike len 4 stehy, milovali sme sa necely mesiac po porode /nevydrzali sme, mali sme zakaz od zaciatku tehu a nespinila som / ale aj tak to nebolo ako predtym, bola som taka uzsia, ci ako to napisat....ale casom sa to dalo do poriadku 😉 a pri miskovi som nemala nic...ani jedno poranenie, takze sme fungovali ako predtym hned 😉 😉 😉

lypka
7. dec 2011

mne sa táto diskusia vôbec nezdala blbá, ved čo je na tom ked sa chce niekto niečo dozvedieť a nehanbí sa opýtať. ale čo z toho vzniko to som nečakala, urážka za urážkou je sila ako sa niektorí ľudia dokážu prejavovať a v reálnom živote sú možno úplne maličkí...

raffaella
7. dec 2011

@kamilka22
@sisaha
toto je verejne forum, kde sa ktokolvek moze spytat na to, co ho zaujima. Ak k tomu nemate co povedat, tak radsej sa zdrzte komentara. To, ze je niekto uvedomely a chce preventivne svoje telo ochranit a preto sa pyta, je len dobro kazdeoho z nas. Otazka je uplne normalna, ako ak vam robi problem hovorit o normalnych (pre dospele a uvedomele si zeny) veciach, tak o nich proste nehovorte.
@mahalo TO budu iste dobra volba, myslim ze tam su velmi za prirodzene porody. Ja som isla do B. Stiavnice, tiez mozem len odporucit, poznam dalsie 3 baby z BA co tam isli a nevedia si vynachvalit 🙂 Tvoje telo iste same vyciti, ako tlacit, v akej polohe. Ja som mala tiez v por. plane toto uvedene, ze si zvolim polohu podla vlastnych potrieb. Este ma napadlo, ci vies o masazi hradze. Ta sa robi tusim od nejakeho 36. tt alebo mozno aj skor. Welleda vyraba taky specialny olej na tuto masaz, tam je presne aj postup na to. Odporucam. Este ma napadlo, ze v Stiavnici nas vsetky mamicky ozarovali laserom na poporodnych zraneniach/siti a mozno aj vdaka tomu sa to zhojilo uplne do povodneho stavu 🙂

mahalo
autor
7. dec 2011

@raffaella super vdaka za skvele rady 😉 aj o tej Banskej som citala pekne veci, mam to vsak blizsie skor do Topolcian a hlavne uvidim kedy sa zachce babatku..to bude asi rozhodujuci faktor kam sa to namieri 🙂) aj tu masaz snad budem praktizovat. Teraz prechadzam na tehotensku jogu. Normalna joga ma sprevadza uz 2 roky a neviem si vynachvalit zlepsenie mojej pruznosti, tak som zvedava ci to bude mat vplyv aj na porod 🙂 potom dam vediet 🙂

gemini2
7. dec 2011

@raffaella povodny nazov temy bol vagina pred a po porode

dreamgirlxxx
7. dec 2011

@mahalo prispejem pre teba aj mojou skusenostou...moj porod bol dost komplikovany s desat centimetrovym nastrihom... mala som velke bolesti v zasitej casti velmi dlho po porode, sex sme mali preto az po troch mesiacoch, bolestivy.... ked sa bolest po case vytratila (asi po 4 mesiacoch), tak som pri sexe necitila takmer nic, bolo to na porazenie.... potom nastal nejaky zlom a teraz (10 mesiacov od porodu) je to neporovnatelne lepsie ako kedykolvek predtym!!!!!! a teraz uz viem, ze velku ulohu u mna zohrala psychika, bola som zablokovana a preto som to nedokazala prezivat a takmer nic som necitila... a vagina sa vratila taktiez do normalu, uplne ako predtym... pocas celeho tehotenstva som cvicila kegelove cviky a stahovanie.... ale musim prizvukovat, ze ma zasivala velmi dobra porodnicka, ktora si dala velmi zalezat na preciznosti a ako pocas sitia vtipne poznamenala ''budete ju mat este krajsiu ako predtym'' tak aj slovo dodrzala 🙂 drzim ti palce, cvicenie a stahovanie posvoveho svalstva urcite ma zmysel (podla mna)

katren
7. dec 2011

@gemini2 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

raffaella
7. dec 2011

@gemini2 a co ma byt s tym nazvom?

mahalo
autor
7. dec 2011

no jo mozno prilis otvorene, ale trefne..presne na to som sa pytala 😉

mahalo
autor
7. dec 2011

Niektore zeny mali problem s nazvon vagina. 😕

gemini2
7. dec 2011

@raffaella ja len tolko ze to zmenili na sexualny zivot 🙂 (do mna sa neobuvajte) 😔 uz tu nie som......

mahalo
autor
7. dec 2011

@dreamgirlxxx super super dakujem za odpoved na otazku to po prve 🙂) a po druhe velmi povzbudive dakujem 🙂)

mataharyy
7. dec 2011

@sisaha @mahalo Já z vás leknu 😀 😀 Jedna tu řeší co je ta druhá zač a když ta duhá hodí vítku k té první tak se tu budete dohadova kdo o čím životě ví co 😀 😀 Ani jedna (pokud nejste sourozenci z marsu 😀 ) o sobě nic nevíte, tak do klidu, jak by řekla kamarádka si roztrhejte občanky 😅 Já tu otázku taky nechápu, pač jak říkám nikdy jsem se nad tím nezastavovala, neměla jsem důvod, ale je evidentně dost lidí které to zajíma tak o co jde... Z tématu se stala válečná zóna 😔 a řeší se nesmrtelnost chrousta. Myslím že Mahalo zjistila že každý to měl nějak, někdo lépe někdo hůře, což je to na co se ptala, teď si udělá vlastní názor a (snad) se nebude dopředu ničeho bát 😉 Tímto ti přeji pěkné těhulování, supr porod a po něm stejné nebo lepší sexuální zážitky 😉 Jináč to cvičení rozhodně není na škodu už díky jinému vlivu, natož kvůli faktu posílení pánevního svalstva, která má blahodárný účinek na sex (i před těhu) 🙂

raffaella
7. dec 2011

@gemini2 aha, no ktovie na koho upozornenie to tak bolo 😀 ja s tym slovom problem nemam a dufam, ze ani vacsina z nas 😎 Inak len tak od veci, ked sme pri slove vagina, tak ked som bola na 4D ultrazvuku, tak doktor mi vravi: "Budete mat dievcatko". A ja na to:"a kde to vidite? Lebo ja ako laik-amater to velmi nevidim". A doktor:" A co tam nevidite tu pukanu"? 😀 😀 😀 Tak asi aj niektori lekari s tym maju este problem 😀

katren
7. dec 2011

@mahalo ja by som s tym nemala problem, mne to prislo smiesne, bo mna by taky nazov teda nenapadol 😀 ale bolo to fakt trefne 😉

mahalo
autor
7. dec 2011

@katren tak aj ja som sa nad tym pousimala ked som nazov pisala, ale aj tak som sa sama utvrdila ze to je trefne a presne to co ma zaujima..vagina predsa nie je urazka a ani to slovo tak nebolo pouzite. Vagina/posva je vedecky termin tak mi to prislo lepsie ako suska, ci ine familiarne nazvy :D

jankavl
7. dec 2011

uz som Ti aj odpisala, ale potom mi to prislo divne takto verejne o sebe vypisovat🙂. tak mozem do IP. ale teda, je to velmi individualne, ako snad vsetko v zivote🙂. j.