icon

Čo môžem odmietnúť ako rodička?

lilyen2011
7. jún 2011

Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!

didi35
12. júl 2011

@ginepra Ano, na Kramaroch mi presne vsetky tieto poziadavky splnili, vit K som al napokon dala oralne - jednu kvapku - s tym bol asi najvacsi problem, vraj ohrozujem dieta...☹

slniecko77
12. júl 2011

@didi35 ja som mala malu ranku a nabolo treba sit
..myslim, ze je normalne ak stehy trosku tahaju, postupne same povypadavaju , teraz to mas v stadiu hojenia tak to asi nevyzera 100% som presvedcena, ze ziadnu reviziu nebudes musit podstupit 🙂
..ked ma prezeral moj gynekolog tak povedal, ze je vidiet male jazvicky, ja som tam vsak nic nevidela..tak som spokojna

bobocka
12. júl 2011

@didi35 a kolko dni presne si od porodu? to tahanie podla mna prejde,ale ak si si nie ista,tak zavolaj svojmu gynekologovi,nech ta pozrie pre istotu.ja mam tam dole asi 4cm jazvu.ale takmer ju nevidno.fakt sa clovek musi poriadne zadivat aby to videl a na dotyk to necitit vobec.ja som 21 mesiacov po porode,ale ja som fakt so sitim problemy nemala a ani so sexom potom.fakt musim povedat,ze sice ma pad doktor stopkal dlho,tak to aspon neodflakol 🙂

didi35
13. júl 2011

@dulkagabulka Dakujem za rady, levandulu som si tam aj priamo natrela a prijemne mi to znecitlivelo tkanivo.

didi35
13. júl 2011

@slniecko77 Asi mas pravdu, dnes mi vypadol jeden steh a uz je lepsie.

@bobocka Presne 8 dni po porode. Svagrina mala kopec sitia a vraj to vyzeralo dost desne, ale teraz vraj absolutne nic nevidno - asi je to predsa len ine tkanivo na hojenie nez pokozka - jej sa inak rany hoja keloidom. Nastastie, inak by to bolo ako mrzacenie zien porodom... Nabuduce - ak ete nejake nabuduce bude 🙂 - budem tlacit veeelmi pomaly..

bobocka
13. júl 2011

@didi35 no mne takto postupne stehy vypadavali a ja som bola v panike,ze som sa roztrhla.som sa skumala ako v puberte 😀 😀 😀 neboj,8dni je este velmi cerstvo po porode, je to este napate,jasne,ze to este zahojene nie je.uvidis ,ze po 14 dnoch to bude podstatne lepsie a po 3 tyzdnoch uz aj zabudnes,ze si nejake to sitie dole mala. 😉

bobocka
15. júl 2011

@dulkagabulka ahoj.je normalne,ze nejaka zena intenzivne tlaci 4,5hodiny a tak porodi? je normlane ze ju niekto necha 4 a pol hodiny tlacit? 😕 ja osobne som tlacila max 10min.

dulkagabulka
15. júl 2011

@bobocka
neviem si predstavit, aby niekto tlačil riadenym tlačenim 4,5 hodiny- kto tak rodil?
viem, že v zahraniči ženy možu tlačit dlhšiu dobu, ale to nie je take tlačenie, ako si predstavuješ ty- nie to riadene..

bobocka
15. júl 2011

@dulkagabulka kate hudson 😀 jen priatel matt bellamy toto napisal na twitter : "Mum and baby are strong and healthy. Mum was a warrior, Bing popped out after 4.5 hours of intense pushing!" mne to hned prislo ako sprostost.mozno on ,ako chlap vie prdlajs o tom co je intenzivne tlacenie 😀 😀 😀 ale som si to chcela overit 🙂

dulkagabulka
15. júl 2011

@bobocka vieš čo...ja možno ti to neoverim, skusim sa spytat nejakej skusenej PA zo zahraničia, ked s nou budem, lebo o tomto som zatial nepočula..

bobocka
15. júl 2011

@dulkagabulka ved sa netrap.vsak to je len taka hluposticka.mne len islo o to,ze ci je to vobec mozne,lebo som este nepocula ,aby niekto tak dlho tlacil 😅 ide o celebrity a celebritni chlapi toho nataraju 😀 😀 😀

pici
15. júl 2011

@dulkagabulka
@bobocka ocko to mozno myslel tak, ze odkedy mala kontrakcie tak to tolko trvalo... ja som teda nerodila, ale tolko samotne tlacenie, ta posledna faza logicky trvat nemoze. ved to je blbina

bobocka
15. júl 2011

@pici ved preto som sa pytala,lebo podla mna chlapec tresol.len som chcela vediet,ze ci je to vobec mozne.lebo ja si to dost dobre neviem predstavit.podla mna bol len mimo z porodu a z toho,ze ma syna,tak to napisal. 🙂

pici
15. júl 2011

@bobocka no ja sa zase nechcem vyjadrovat k tomu o com prd viem, ale toto znie sialene :D

skolara
15. júl 2011

aj ja som to citala a tiez som si pomyslela ze to musi byt hlupost

pici
15. júl 2011

@dulkagabulka zaujima ma tvoj nazor na porodnicu u kocha... co na to hovoris?

skolara
15. júl 2011

inak ja som sa dnes dohodla s porodnikom ze mi necha dopulzovat pupocnik ale ze ci sa nebojim zltacky novorodenca 😕 co to ma spolocne hmm?
Potom ze sa ma pokusi nenastrihnut ale dufa ze sa nanatrhnem tak aby som sa nepokakavala 😕 😕 tiez dobra hlaska. Mala bude velke okolo 3800 ale tak myslim ze to zvladnem.

bobocka
15. júl 2011

@pici ved preto som sa na dulkugabulku obratila,lebo ona ma s porodmi vacsiu skusenost.ona by vedela,ze ci je to mozne,ze ci nejaky lekar tak postupuje a necha rodicku tak dlho tlacit.no podla mna je to blud. vo faze tlacenia je uz dieta predsa zostupene dole v porodnych cestach a 4,5hodinove tlacenie je podla mna blbost na entu,lebo to dietatko by tam bolo az moc dlho zakliesnene.podla mna mal na mysli kompletku porod a nie tlacenie samotne.ako chlap sa podla mna len zle vyjadril,kedze nevie rozoznat jednotlive fazy porodu-vsak ktory chalp vie 😀

skolara
15. júl 2011

@bobocka presne chlapec nema sajnu 😀 😀 😀

moni
15. júl 2011

@bobocka
rodila som v zahranici, a moja mala sa narodila po 3.5hodinach tlacenia 😝

bobocka
15. júl 2011

@skolara moj maly mal 3740 a v pohode som zv ladla 😉 kde budes rodit?

pici
15. júl 2011

@moni no tak to dakujem pekne

bobocka
15. júl 2011

@moni to fakt? normalne si 3 a pol hodiny tlacila??? kde si rodila?

moni
15. júl 2011

@pici
bolo to veru narocne, a keby mi nepomohol vakuom tak tlacim asi dodnes 😀

moni
15. júl 2011

@bobocka
v usa, zacala som 16:35 a mala sa narodila 20:02

pici
15. júl 2011

@moni tak to klobuk dole potom... som myslela ze tolko trva tak cely porod plus minus.... a nie ze samotne tlacenie.

bobocka
15. júl 2011

@moni ak mas cas,tak nam prosim napis priebeh porodu.a ci to lekar nepovazoval za zvlastne,ze si tlacila tak dlho.no ja som tlacila asi 10min(tazko povedat,nestopovala som to 😀 ) ale na nejaky 8-10x som asi maleho vytlacila.ja som mala kontrakcie hned jednu za druhou.a kocka predomnou na 2x zatlacila.ona mala malinke dievcatko,ta sla hned von 🙂

bobocka
15. júl 2011

@moni a kedy sa ti porod spustil.ako? odtecenim plodovky,ci kontrakciami ci ako? a v akej polohe si rodila? napichli ta na epi ci oxytocin,ci nieco ine? vies,pytam sa vela,ale pre nas slovensky v svk rodiace su americke porody a ich priebeh raritka 😀 teda nejaku tu predstavu mam,ale ta nie je moc dobra veru.po videni par americkych dokumentov o porodoch tam,veru velmi nie som naklonena ich praktikam 😖

skolara
15. júl 2011

@bobocka ja budem rodit v Trebisove na vychode slovenska. Inak lekar bol dost ustretovy co sa prilozenia tyka hned dovolia babo na brucho a mas ho stale na sebe. Uz sa velmi tesim. 😵

skolara
15. júl 2011

@moni tiez som nevedela ze nieco take je mozne.
Ja som tlacila max. 10 minut a mozno aj menej fakt to bolo rychle a to mala dcera 3800 kg.