Čo môžem odmietnúť ako rodička?
Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!
@pici mne sa what babies want lubilo,no nepacila sa mi tam cast s tou africkou babicou.(myslim,ze v tomto to bolo)to uz bolo take ako nejaky kult.aby ja som chodila do kruhu a ostatni mi spievali,hladkali brusko a davali nan pusu.to teda nie.to mi prislo byt nevhodne a necitila som sa dobre na to hladiet. 😕
@stardust tak to ja sudim zas 😀 akoze ja beriem,ze neikto si placentu zasadi a ok.nech to spravi.no zjest ju??? ani za svet!!!!! je to nechutne a pre to dieta ci matku to nema ziaden vyznam 🙄 fuj,to ako moze niekto dat susto do ust s vedomim,ze je to placenta!!!sa mi zaludok prevracia len pri pomysleni na to 🙄
@pici fuj nechutne.nepochopim a toto sa ani nikdy nebudem snazit pochopit 😠 .clovek, ktory dobrovolne zje placentu a vobec ho napadne take daco spravit, podla mojho usudku uplne normalny byt nemoze 😠 ved koho uz len napadne-jej,zena mi porodila dieta.dve muchy jednou ranou-aj dieta aj vecera 😅 😠 😠 😠
@stardust ja sa ani nezamyslam,ze by som konske maso ochutnala.z masa jem aj tak vacsinou kura(95%urcite),takze ine zvierata a ich konzumaciu ani neriesim a teda ku koonovi by som sa len veeelmi tazko niekedy vobec dostala,ale placenta??? to je uz co za chory napad??? 🙄 nepochopim ako to vobec moze niekto napichnut na vidlicku a do ust vlozit...fuuuj..zle mi je,uz viac o tom ani nedokazem pisat 🤐
@bobocka
akože to počujem prvykrat,že jest...
ale napriklad zakopat pod novo zasadeny stromček, to sa mi zda take symbolicke a v pohode...
@dulkagabulka no ved hovorim,ak to chce niekto do zahradky zakopat,tak prosim,ale jest??? 😠 😠 😠 ble
@dulkagabulka obávam sa, že ak by sme u nás placentu zakopali pod novo zasadený stromček, tak náš šikovný psík by mal chutnú večeru 🙂
Je pravda alebo sa mi to len zdá, že sa placenta používa do regeneračných krémov?
@molka no to je trosku aj upravovana placenta a je jej tam minimum.placenta ako taka sa vyuziva v kozmetike.ale je rozdiel pouzit kozmeticky pripravok a je rozdiel si ju celu na veceru naservirovat,nie? nikto si nedava balzam s vedomim,ze super oliznem si kusok placenty,ale ked raz niekto berie z nemocnice placentu v igelitke s vedomim,ze si ju uvari na veceru-tak to je podla mna chora hlava 🙄
@bobocka pisala si ze to nema ziaden efekt ani pre matku ani pre dieta.
Neviem ako to v skutocnosti je, ja som sa v stretla s nazormi v literature, ze tak ako to robia ine cicavce, tak aj ked ludska matka trosku tej placenty zje zvycajne je to fakt len jedno susto male (ja osobne by som sa na to urcite necitila) ale ze jej specificke zlozenie pomaha rozbiehat laktaciu, eliminuje riziko vzniku poporodnych depresii, urrychluje zotavovanie po porode, vyladuje hormonalnu rovnovahu urychluje hojenie poroodnych poraneni a este niekolko benefitov tam o tom pisali, nepamatam si uz vsetky. Tiez na konferencii v Nemecku ktora teraz ma byt (alebo uz bola) bola prednaska venovana placente ako lieku, co vsetko sa z nej da vyrobit ako liek nakolko ma fakt zazracne zlozenie. Ja osobne to neodsudzujem ked sa na to niekto citi (ja vsak urcite by som sa na to necitila) 🙂 Mozno ked tak konaju instinktivne aj ostatne cicavce tak priroda a s tym mozno nejaky zamer mala. tazko povedat 😅
Len podsuvam info s ktorym som sa stretla, netvrdim ze sa s takymito praktikami stotoznujem 🙂
@danka.chomka no ale placentu si domov na veceru niesol chlap!!!jemu sa aka laktacia mala rozbehnut? 😀 ja som sa zahojila aj bez toto rychlo,kojim dodnes a maly ma 22 mesiacov. 🙂 je to nechutne a za tym si stojim! nikdy by som to nespravila a clovek,ktory to dokaze a vobec ho take daco napadne nie je u mna normaly. 😖
@bobocka len vo vseobecnosti som pisala ake benefity toho su zname. Preco to robil chlap mi fakt jasne neni 😀 asi mu bolo luto, ze nevie byt tehotny ani rodit tak si to chcel takto kompenzovat. 😀
Prispela som len kvoli info kebyze niekto patra po tom ze preco sa mozno niektore matky pre to rozhodnu. teraz o tom trosku citam zas aby som si pripomenula a este som nadabila na to ze tym ze pocas tehotenstva sa vacsina zeleza koncentruje v placente- kvoli dietatu a jeho vyzive- tak tie cicavce si to zelezo vedia takymto sposobom doplnit inac by samica matka bola anemicka- tvrdia. Tak mozno to je jeden z dovodov co tym priroda zamyslala ked tie tie nase psiky a macky a vsetky ostatne cicavce si takto veselo po porode ,,hoduju" 😖 (skoda ze tu nie je taky smajlik co mu je zle 😀 )
a prečo by aj chlap nemohol zjesť placentu? Veď podľa týchto informácií je hodnotnejšia, než akýkoľvek supermultivitamínový prostriedok. Sú ľudia, ktorí si pijú vlastný moč. Čo je proti tomu taká placenta. 😀

@dulkagabulka teraz som si len vsimla link na clanok... si tam ovela sympatickejsia ako na tejto profilovej fotke :D takze pani uctovnicka :D 😀 😀