icon

Čo môžem odmietnúť ako rodička?

lilyen2011
7. jún 2011

Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!

andrealisy
13. jan 2012

@bobocka no zase neprehanaj, dieta sa cez chlpy na svet urcite predierat nemusi! A tam kde treba sit tam tiez ziaden bush nerasite ze ano. Ja sa holim jasne ale ked som mala brucho ze som sa nevedela ani obut holenie mi teda ani na um nezislo. To by isto nebolo na 2-3 minuty 😀

bobocka
13. jan 2012

@andrealisy keby si sa holila denne,tak by si to dala aj skorej ako za 2-3 min.ked som sa oholila ja ako tehotna,dokaze sa oholit kazda.a dieta sa teda cez chlpy neoholenej matke predierat musi.jasne,ze mu to nestazuje pristup na svet,no ide cez ne.je to totalne nehygienicke v mojich ociach.zena krvaca,chlpky zvlhnu,ako sa dieta tlaci na svet sa uvolnia,zachytia na nom,kludne sa mu do ust dostat mozu(jasne,ze vypichujem veci ktore sa stat nemusia,no mozu) ja osobne si myslim,ze by tehotna zena mala trosku hodit svoje pohodlie bokom a najst si tych par minut denne a zaistit tak svojmu dietatu co najhygienickejsi mozny prichod na svet.a cez bush to iste nie je.

andrealisy
13. jan 2012

@bobocka holila som sa dovtedy dokedy mi to pohodlne islo, podledne tyzdne to veru nebolo tak som to nerobila. Holis denno denne od 12tich, tak si teraz predstavujes ze v tej oblasti priamo vaginy a hradze mas naozaj nejaky bush? Najviac ochlpenia je hore nie tam odkial babo prichadza na svet. Neviem nepridem mi to nehygienicke ani pohodlne skor prirodzne, je to cast tvojho vlastneho tela.

bobocka
13. jan 2012

@andrealisy nase nazory sa co sa tohto tyka totalne odlisuju a s tvojim pohladom na to suhlasit nemozem.a nikdy nebudem

andrealisy
13. jan 2012

@bobocka ved to je ok, ja som nikdy nechcela aby si so mnou suhlasila len som pridala moj pripad ako som to ja mala pri mojom porode

bobocka
13. jan 2012

@andrealisy vsak jasne.kazda od porodneho procesu ocakava ine,kazda si da zalezat na inych veciach.na danu vec sa kazda hladime zo svojho uhla pohladu a mame na to diametralne odlisne nazory,ja by som k porodu neoholena nikdy nesla a tebe neoholenie vrasky veru nerobilo.proti gustu ziaden disputat...

andrealisy
14. jan 2012

@bobocka
😀 nerobilo veru

oliverka
14. jan 2012

Zapojím sa aj ja do debaty. Rodila som raz, oholila som sa doma . ALE nemyslím si, že je to jediná možná cesta pre ženu, ktorá ide rodiť. Je to len vec zvyku a názoru. Určite by som žiadnej nevyhadzovala na oči, že je nehygienická a pohodlná, ak sa neoholí. Každý má iné priority. Mám napríklad kamarátku - lekárku, ktorá sa neholí v podpazuší a veselo chodí v tielkach bez rukávov. Babočka asi povie FUJ, ale veď je to predsa každého vec, nie? Alebo všetci musíme byť úplne rovnakí?

bobocka
14. jan 2012

@oliverka no na neoholene podpazusie veru poviem fuj.to uz co je,aby sa zena v 21storoci neupravila? to musi byt aka kyselina v lete.fuj,od potu zlepene,smrdlave-FUUUUJ.nechapem a nikdy nepochopim.ked sa neoholi tehotna k porodu,ok,jej vec,nespravila by som to,ale zas ok,je to nepohodlne,fyzicky narocnejsie.ale podpazusie??? tu nejde o to aby sme boli vsetci rovnaki,ide o hygienicke navyky a uz aj ked toto ta tvoja kamaratka lekarka prehliada,tak je kurnik zena a aspon na eseticno ma mysliet.to jej nevadi,ze ked v lete zdvihne ruky,tak cele okolie zdvihne v nemom uzase obocie.ma partnera?no ble ble.
ono naozaj je to individualne,ja nie som nejaka micka s umelymi nechtami,prefarbenymi vlasmi,kilom makeupu...ale zas iste esteticno dodrziavam a k tomu patri aj zbavenie sa neziaduceho ochlpenia. a chapem ,ze pre tehotnu je to fyzicky narocnejsie,no nie nemozne.ked som to zvladla ja s takym obrovskym bandirom ako som mala,tak to zvladne kazda.bud je zena pohodlna a nepovazuje to za dolezite a tak to neriesi,alebo si zena da na tom zalezat a najde si 2-3min denne.ja neoholene tehulky neodsudzujem,co ma je do nich,no na ich stranu sa nikdy nepridam.

zuzi118
14. jan 2012

@bobocka predstav si, ze su muzi, ktori nechcu aby ich partnerka tam dole vyzerala ako 10rocne decko. Keby po mne chlap chcel, aby som bola vyholena, tak si o nom pomyslim, ze je pedofil.
A vobec nie je pravda, ze byt oholena ma len same vyhody. Ma to aj zopar nevyhod. Napr. nejake malinke ranky, cez ktore sa dostane infekcia do tela. A taktie vrastanie chlpkov, ich mozne zapalenie. Atd.

oliverka
14. jan 2012

@bobocka Prečo stále považuješ holenie za hygienické? Holenie je ESTETICKÁ záležitosť, nie otázka hygieny. Ja som napríklad čítala názory viacerých lekárov, že ochlpenie MÁ svoj význam a nesúhlasia s vyholovaním. Nielen rodidiel, ale aj podpazušia. Ochlpenie totiž zvyšuje plochu na odparovanie potu a telo sa v horúčavách rýchlejšie ochladzuje. Prosím ťa, Babočka, nevnucuj naokolo tvoj názor ako jediný správny, lebo je to len UHOL POHĽADU. Ak chceš, hol sa, ale neohŕňaj nos nad ostatnými a nevykrikuj FÚJ.

bobocka
14. jan 2012

@zuzi118
@oliverka ach damy,ja nikomu nevnucujem svoj nazor.nikomu nestrkam do ruky ziletku!!!chcete chodit chlpate,prosim! co mna je do vas.ja to vsak nespravim.pre mna je to nehygienicke.je to MOJ UHOL POHLADU A NA TO PRAVO MAM ,NIE? a zuzana,ja veru ako 10 rocne decko nevyzeram.nie kazda riesi brazilak.no neupravena chodit nemienim a nebudem.za ziadnych okolnosti!!!!! inak mas dost zaujimave meritko na pedofila-muz,ktory ma upravenu partnerku brazilakom a paci sa mu to je pedofil? ok,tak tu uz ozaj nie je o com 😅

dulkagabulka
Odpoveď bola odstránená
zuzi118
14. jan 2012

@bobocka nie, muz ktory ma taku partnerku, ale muz ktory by to vyzadoval.

A problem je v tom, ze su nemocnice, kde ta nutia oholit, hoci to nema ziadan dovod. Pre mna za mna, nech si kazdy nosi dole co chce.. hustinu, alebo na holaka, odfarbne na modro, je mi to jedno. Ale ked ma niekto nuti, aby som rodila vyholena, tak to uz mi teda jedno nie je.

bobocka
14. jan 2012

@zuzi118 tak pokial zena nie je leniva a ma zaujem info zoskavat,tak si pred porodom zisti ake praktiky su v danej nemocnici zauzivane.ci oholenie vyzaduju ,ci nie a podla toho sa zariadi.btw stale zasnem nad tvojim vykladom pedofila 😅 ale to je uplne mimo temy,teda zbytocne sa k tomu viac vyjadrovat
@dulkagabulka beseda sa vola ambulantny porod v zahranici a na slovensku-je to vobec u nas mozne? rodi tak niekto?

dulkagabulka
14. jan 2012

@bobocka odpoved na besede 😀 😀 😀 😀
pripadne si potom prečitaš o besede članok

bobocka
14. jan 2012

@dulkagabulka ved ale na besedu ist nemozem,preto sa pytam 😀 😀 😀 trosken odruky to mam 😀 😀 😀

magdal1
19. jan 2012

@bobocka ano je to mozne, rodila tak kamaratka...a pocula som o dalsich zenach co tak rodili v Trencine, Ruzomberku

keziah
15. apr 2012

@magdal1 vyborny clanok

magdal1
21. máj 2012

svetovy tyzden respektu k porodu 🙂 a akcie v tomto roku

http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...

liza2222
25. sep 2012

@dulkagabulka nestrašiš píšeš iba pravdu ano po porode s nastrihom sa to zahojí a často je ok ale okolo 40tky začne padať maternica a velaproblemov a vtedxy sa pytaju bola ste strihana ,prečo asi?preto lebo neskoršie problemy su sozbytočnych nastrihov urychlovania porodov a skakania po bruchu rodiacej ,,,,viem očom píšem sama sa hnevam na nastrihy a tiež si myslím že ked žena sa potrha je to zvačšqa porave po nastrihu a nie bez nastrihu

dulkagabulka
23. okt 2012

smutný príbeh s dobrým koncom...aj toto mozete odmietnut

http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2012/10/2...

simca06022011
23. okt 2012

@dulkagabulka úžasný článok, áno proti tomu by sa malo niečo robiť, každá (KAŽDÁ) nemocnica má od ideálu toho ďaleko. A to som rodila v BS, tak ospevovanej porodnici.

blackcat8885
11. dec 2012

Vie niekto poradiť,dáva sa do priania aj celá adresa a meno matky alebo stačí meno matky a podpis?

dulkagabulka
18. dec 2012

aj tato žena odmietla... 😉
prežila nádherný a dokonca bezbolestný pôrod

http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...