icon

Čo môžem odmietnúť ako rodička?

lilyen2011
7. jún 2011

Baby, mám to už o 7dní a stále rozmýšľam, či pri pôrode môžem lekárovi povedať "nie" keď mi prikáže napr. kontrolu krčku na koľko cm som otvorená, alebo pri pôrode nástrih hrádze a pod. Máte s tým skúsenosti? Pri prvom pôrode som bola na "vzdychárni" 4dni, lebo voda mi nie a nie prasknúť a stále som bola len na 3-4prsty tak ma nechali čakať + vyvolávačky nezaberali... no tých prstokladov - kontrol som si užila za tie dni až až! Bolesť väčšia ako samotná kontrakcia, tak sa pýtam, či môžem odmietnuť toto vyšetrenie ak viem, že ešte nemám tlaky na konečník = nie sme v štádiu, že ideme von 🙂 taktiež ma zaujíma, či môžem protestovať proti nástrihu hrádze... (pri prvom ma nestrihali a úplne v pohode) - taktiež lekári (hlavne chlapi) to vraj robia automaticky aj keď netreba (čítala som, že doba hojenia po nástrihu je dlhšia ako keď sa roztrhnem do 1-2stupňa) Prosím poraďte, čo môžem ako rodička ovplyvniť a čo musím proste akceptovať a vytrpieť aj keď to nie je až tak potrebné. Ďakujem za všetky názory!!!

dejka77
20. jún 2011

@andrealisy Asi je to tych 5-20 min. kym dotepe, je to individualne samozrejme. Ja som sa pytala manzela, ze ako dlho to trvalo a povedal, ze asi 5min. Ja som nemala absolutne pojem o case, zdalo sa mi to, ze to bolo hned, len mi odrazu povedali, ze pup.snura uz dotepala a moze sa prestrihnut.

pici
20. jún 2011

akurat to pozeram... dobra antireklama na sukromne banky na pupocnikovu krv... ten dr. z detskej onkologie , tam pracuje moj brat v labaku.... tak to je velmi smutne ze takto odrbavaju ludi, ze vlastna krv ti zachrani dieta. ked je ovela vacsia pravdepodobnost pouzitia pupocnikovej krvi je z verejnych bank... fuj. na grc mi je. a kolko to stoji penazi a ludia tomu skutocne veria... velmi zle...

bobocka
20. jún 2011

@pici a vsimas si ake nervy ma ten chlap z eurocordu??? 😀 😀 😀 toho skoro slak trafil za tym stolom. 😀 😀 😀

pici
20. jún 2011

@bobocka hej hej... nemal argumenty. moj brat je rovnakeho nazoru... zial... farmafirmy zarabaju na nestasti ludi... ale toto ma zarazilo...

bobocka
20. jún 2011

baby ked budu ti reporteri v archive,tak sem hodim link,nech si to mozu pozriet aj kocky,co prave teraz nemohli 😉 ja som uvod tiez zmeskala,no velmi rada si to zas cele pozriem 🙂

pici
20. jún 2011

@bobocka otrasne...

bobocka
20. jún 2011

@pici taaak a na toto mam jeden super clanok,pockaj chvilku...hladam...najdene 🙂 http://ekonomika.sme.sk/c/5944063/byvaly-sef-ne...

bubulka722
20. jún 2011

@pici Keˇd sa človek začne viac zaujímať a pozerať na ruky lekárom zistí, že naozaj všetci nerobia len pre dobro pacientov ale pre vlastný prospech. Ja som sa o tom presvedčila už mnoho krát. Preto je treba vždy sa na vec pozrieť aj z iného uhla. 😉

pici
20. jún 2011

@bubulka722 pozor, ako si mala moznost vidiet. prave lekari boli ti, ktori stali jeden za druhym napriek tomu, ze neboli spolupracovnici a rovnako vyvracali fakty toho panka z firmy pupocnikovej...

kaja73
20. jún 2011

@bubulka722 A cim vyssie postaveny lekar- odbornik,tym vačšie prusery a odrby na konte.Preto si ja vždy vsetko overujem,nedovolim len tak hoc co pchat do mojich deti a ani do mna-reklama je silna vec.

aduskatt
20. jún 2011

@bubulka722 suuuuhlas..........pozerala som vcera cca dvojhodinovu prednasku o ockovani.......a ostala som zhrozena z toho vsetkeho.som sa dnes pytala ako berie ockovanie nasa detska lekarka.....sice som dostala prednasku o tom, ake je to prepotrebne, ale na druhu stranu, co sa tykapovinnych ockovani, bez problemov je pristupna to odsunut na neskor a chvalabohuteda, ze od januara tbc nebude povinne..........inak ockovaci biznis je tiez biznis jak svina

didi35
20. jún 2011

@dulkagabulka
@danka.chomka
Samozrejme, ze budem bojovat a asi ste to nespravne pochopili, ze budem "pasivne" cakat, ci mi to schvali alebo nie a ak nie, tak sa podvolim... Nemam "strach" presadit si svoje ani nepatrim k tym mamickam, ktore sa napr. radsej nechcu hadat so svojim pediatrom a preto ockuju, aj ked s tym vnutorne nesuhlasia... Ja som v tomto dost prudka, az extremna... Svoje som si dost jasne presadila co sa tyka neockovania a odmietnutia niektorych zakrokov pocas tohto tehu napriek nesuhalsu gynekologov (amniocent., OGTT, caste ultrazvuky a vysetrovanie zospodu...) A pokial ide o tohto porodnika, mam ho dohodnuteho cez kamosku, tak na neho z ucty k nej pojdem slusnejsie, napokon je vopred strucne informovany, co ho caka... 😉

bubulka722
20. jún 2011

@kaja73 Presne tak
@aduskatt Ja som dnes bola na RUVZ práve kvôli neočkovaniu. Najhoršie na všetkom je to, že tu človek nemá na výber či chce alebo nechce dať dieťa zaočkovať. Farmafirmy sa vtierajú do života a zdravia nás všetkých a vôbec ich nezaujíma ako nás pritom poškodia a tí správni lekári sú len ich posluhovačmi.

bobocka
20. jún 2011

@didi35 preco si odmietla ogtt?ma to nejaky vyznam?tym myslim,ci to nejak skodi.lebo niektorym maminam vyjde pozitivny a musia drzat dietu do konca tehu,co je podla mojich info na ochranu maminy a babatka.tak preto sa pytam,ze preco to nie je vhodne,resp preco si to odmietla.ja som bola praveze vytocena ked mi to odmietli v uk spravit a az na svk mi to spravili.ja som v tom nic strasne nevidela. 😝

andrealisy
20. jún 2011

@dejka77
hej? no super, lebo mne sa tiez v tom zhone zdalo ze to bolo len minutku co bola mala pri mne a hned ju brali ale manzel ze nie bolo to aj 10 min 😀 😀 😀 😀

bubulka722
20. jún 2011

@pici Je ich pár ktorí si zachovali aj v tejto špinavej dobe plnej klientelizmu a korupcie určitý charakter, ale nie je ich veľa.

aduskatt
20. jún 2011

@bubulka722 ☹....ale da sa s tym vypiect.....a po tom filme teda urcite nedam zaockovat dieta skor ako ked bude mat rok.........ak sa potom nerozhodnem nahodou neockovat vobec

andrealisy
20. jún 2011

@bubulka722
tu je to tiez sranda s ockovanim 😀
nemusis nic ked nechces ale ked nedas nezoberu ti dieta do skolky a skoly 😀 😀 😀 😀 😀 aspon som tak od kamosky pocula, neviem ci to je 100% pravda. Lebo tu sa to len do takej cervenej knizky zapisuje a ja jej hovorim ze sak dopisem si sama ze bolo ockovanie a basta 😀 😀 😀 😀 😀 kto to zisti 😝

bubulka722
20. jún 2011

@aduskatt ˇCím viac nezávislých štúdii si o očkovaní prečítaš, tým budeš pevnejšie presvedčená a očkovanie úplne odmietneš. Ako chceš s tým vypiecť? Aj do IP.

bobocka
20. jún 2011

halo damy,ockovanie je ina tema.tu mozme riesit akurat to tbc 😉

bubulka722
20. jún 2011

@andrealisy O ktorej krajine hovoríš? Tam neexistuje povinná školská dochádzka, pretože ak áno, tak si to dosť protirečí. Každopádne toto je jeden z argumentov ktorými chcú rodičov prinútiť zaočkovať.

andrealisy
20. jún 2011
bubulka722
20. jún 2011

@bobocka Veˇd aj to stačí, hlavne ak sme jedna z posledných 3 krajín kde stále toto svinstvo pichajú už 4-dˇnovým novorodencom. Od januára to bude inak, dúúúfam.

danka.chomka
20. jún 2011

sa mi najviac pacil ten banka typek ked mu ukazoval reporter stanovisko o zbytocnosti uskladnovania pre vlastnee potreby 😀 ,,ze to je len nazor jednej osoby" (hlavne ze kolegium odbornikov) 😀 a ako sa tam v ankete vyjadrovala ta mamicka ☹ to je desive ze zneuzivaju presne toto zmyslanie zien, kedy chceme doverovat a ochranovvat na zaklade informacii od autorit o ktorych si myslime ze prioritou pre nich su nase zaujmy ☹ lebo presne drviva vacsina zien o tom odbere uzavuje presne tak ako ona.. Strach v kombinacii s neinformovanostou je velmi presvedcivy ,,radca". 😒 skoda

andrealisy
20. jún 2011

@bubulka722
urcite ak je to pravda chcu len prinutit rodicov aby ockovali. jasne. ale neviem ci to az tak kontroluju....mozno je to cele haluz

dobromila
20. jún 2011

@didi35 držím palce pri pôrode, nech vyjde všetko podľa predstáv!
Tiež ma zaujíma, prečo si odmietla ten glukózový test. Ja som pri prvom absolvovala klasický, nemala som s tým problém (to bolo v BA). Pri druhom, tu v Prievidzi, sa ten test robil tak, že mi kázali ráno zjesť dva obyčajné rožky s jedným smotanovým syrok Syrokrém a o hodinu na to sa dostaviť na odber krvi. Dobré nie? a určite to znie prudko alternatívne, ale takú má moja gyn. prax. V stredu ma to čaká a nemám nič proti. 😉

katka888
20. jún 2011

@bobocka
urcite hod ten link s archivom, mm pozera iny program

bubulka722
20. jún 2011

@andrealisy Myslím, že by bolo na mieste spýtať sa priamo v školách a škôlkach. 😉

andrealisy
20. jún 2011

@bubulka722
urcite ano len dufam ze dovtedy tu nebudeme 😀 😀 😀 😀 to len tak na "spestrenie"

danka.chomka
20. jún 2011

neriesme tu naozaj ockovanie lebo tu na mk je to ciste stb. Bola nedavno otazka o ockovani a vsetky protiockovacie reakcie boli vymazane bez ohladu ze boli k teme. Zrejme mesiac jul sa bude opat niest v znameni nejakej vakciny a nebolo to v sulade s ich ,,marketingovou strategiou". tak aby nas neblokli abo nezavreli. :-/ lebo tato tema moze byt prinosom este pre vela mamiciek