icon

Dá sa vybaviť sekcia?

niky599
26. aug 2014

Ahoj baby zaujimalo by ma ci niaka s vas rodila sekciou ktoru si sama vybavila 🙂 kolko to stalo

evittam
26. aug 2014

A prečo chceš rodiť sekciou?! Veď prirodzený pôrod je to najlepšie čo môže byť. Ja som musela druhé dieťa sekciou a je mi to dodnes moc ľúto - ale hlavne že sme v poriadku 🙂 . Vybaviť ako vybaviť - záleží od lekára, ale pokiaľ k tomu nesmerujú nejaké tvoje zdravotné problémy alebo potom dieťatka tak nie.

nunusimi
26. aug 2014

Urcite sa niekde da, ale svagrina nepochodila, lebo nemala ziadnu indikaciu a tak velmi chcela... Dokonca mi aj vravela, ze ako je mi dobre, ze ja pojdem sekciou 😖 lebo ja som mala na to indikaciu (liecim sa na vysoky tlak).
Ja osobne by som sekciu nikomu neodporucala. Mam za sebou 2 a to, ze to neboli je kravina. Ja nie som parka, ale 3 dni ma jazva brutalne bolela. Ani chodit som nevedela poriadne a este k tomu uz dieta na starosti 24h.
Ale chapem ked niekto ma strach, no priroda veci zariadi. Svagrina nakoniec porodila za 3h od zaciatku bolesti, cize uplne pohodovy porod mala. Keby ma sekciu boli ju to viac.

stanislavao
26. aug 2014

@niky599 preco chcete sekciu? nikdy v zivote by som to nikomu nepriala zazit a nikdy v zivote by som si sekciu sama nevybrala. klasicky porod do vody bol maximalne super a hodinu po porode mi nic nebolo, kdezto sekcia bol mesiac bolesti. 3 tyzdne som nedokazala sama vstat z postele. urcite sekciu dobrovolne neodporucam. samozrejme, ze ak je to potrebne, tak je, ale dobrovolne ist pod noc, nechat si rezat kozu, svaly, nervy, maternicu - naco?

piacere
26. aug 2014

ak na to nie je fyzický alebo psychický dôvod, potvrdený lekárom, tak by si asi dlho hľadala gynekológa, ktorý ti urobí sekciu len tak, lebo chceš. Myslím, že aj známy pôrodník by ťa odhováral.
Ja som prvého porodila prirodzene, druhého sekciou a aj keď som ju znášala dobre a zotavovala som sa veľmi rýchlo, vybrať by som si ju nevybrala....

laurika25
26. aug 2014

Ja som mala 2 sekcie /akutnu celkovu a spinal/..ja som chcela aj druhu sekciu a nakoniec som mala spinal-pre mna krasny zazitok-takze ja som spokojna aj ked boli bolesti ale casom vsetko prejde.Ked som sa pytala,ci mozem mat druhu tiez spinal tak to bolo 50/50 ale kedze dcerka uz v 38 t.t. mala 4100g tak sa dr. rozhodli robit sekciu v tom 38 t.t.

emma_932
26. aug 2014

Moja, tu sa da vybavit vsetko 🙄

zuzanockamt
26. aug 2014

@nikky599 mna skor zaujal termin dalsieho porodu ... to si otehotnela 5 tyzdnov po porode prveho dietata ? 😕

hviezdicka111
26. aug 2014

No...ja mam kamaratku, ktora rodila prirodene a druhe sekciou - ta si sekciu nevedela vynachvalit...ze oproti vsetkemu, co prezila pri prvom, prirodenom porode, to nebolo nic...samozrejme, ze bolelo po sekcii atd., ale ze ked porovna oba porody, tak sekcia bola lepsia...aleeeee, ja by som sa za tym urcite nehrabala...teda ak by nebol na to nejaky vazny dovod jedine...sama to porovnat neviem, z vlastnych skusenosti, ja som rodila prirodzene a teda na to, co som cakala, nebolo to az take strasne 🙂

tichanska1
26. aug 2014

Vybaviť sa dá všetko, len treba mať kontakty alebo nejakú indikáciu ku sekcii.

monikad77
26. aug 2014

nič nie je bez bolesti, takže či tak alebo onak bolesť bude a vždy záleží aj od človeka,jeho prahu bolesti, anatómie a tak.....ja som mala prvý pôrod normálny, druhý akútnu sekciu a priznám sa bolo mi lepšie po sekcii ako po normálnom pôrode, pretože som obdeň po pôrode už behala,kdežto po normálnom pôrode ma šitie neskutočne bolelo ešte ďalšie 3 týždne mi to sťažovalo chodenie,rana na bruchu po sekcii bola pre mňa skôr znesiteľná,ale ako hovorím, každý to pociťuje a znáša všetko inak.Rozhodne držím palce

siska53
26. aug 2014

A nechces sa radsej prihlasit na kurz hypnoporodu? Ten ma celkom uputal,no kedze u mna to slo len sekciou,tak som sa o to viac nezaujimala a neabsolovala ho,ale zdalo sa mi to super.
Ver,sekcia nie je taka super..ano,porod neboli,ale je to operacia...ta tenka jazva na bruchu je nic oproti tomu,,co ti rezu vnutri,co nevidno.
Najhorsich je prvych 48hodin a tolko netrva ziaden prirodzeny porod. Pri malom som sa spamatavala 2tyzdne,pri druhom to nejak bolo lepsie..no mala som na to indiciu...dobrovolne by som si ju nevybrala..aj tak,ked daco,tak hned robia sekciu...
Ale kto chce,asi si to vybavi...

egiginka
26. aug 2014

@nikky599 su pribehy z tazsich vaginalnych porodov... . a vela mamiciek uz len ide rodit so stresom a preto sa pomaly otvaraju a zle sa im uvolnuje oxitocin., lebo to blokuje adrenalin a potom nastrih a este k tomu hrozny personal...da sa mu predist.... na miesto sekcie... treba radsej si vybrat nemocnicu, kde sa sa byt cely cas s niekymm sprchovat, vela hopsat na fitlopte masaze... a mat zaznluvneneho porodnika, ktory bude masirovat hradzu, cvicit s epi- nom 2-3 t pred terminon abt sa nenatrhla, takze ziaden nastrih. popripade epidural.. a hlavne tesit sa.. a taky mega porod budes mat.... a na rozdiel od cisaraku mozes hned kojit a byt s babom a tym, ze nwbudes nastrihnuta tak hned uz behat, navstevy... secko.. a takto po cisarskom sak ani babo pol dna nwbudes mat, ak nie cely den...a problemy s mliekom.. jazvu na maternici. jazvu na kozi,... a ine... a ak nahodou mas strach, ze dole nebudes taka, tak cvic tym epi- nom... a budes na tom dole jak pre d tym.... viem, ze si sa na to nepytala, ale neda mi, ze sa vuac zacina sirit cisarsy vdaka personalu, dezinformovanosti, starym praktikam doktorov a tak....

bonaqa2013
26. aug 2014

Mám 4 deti, ale vybaviť si sekciu sa mi nepodarilo ani raz. Zakaždým mi lekár povedal, že načo. dokonca jeden lekár mi povedal, no tak to by tu vyzeralo, keby si už pacientky diktovali ako chcú rodiť. A bola som odpísaná. Ale dieťa sa narodilo, v tom momente všetky bolesti prešli a ja som mohla odkráčať po svojich domov. Ale ma nepustili, smola...

jasmika
26. aug 2014

@egiginka prosím ta aké je to cvičenie?? ja mávam problém s udržaním dieťatka.. mám slabý krček.. teda mala som... raz som potratila dvojičky a pri druhom tehu som musela ostať skoro tri mesiace v nemocnici a s kortikoidmi pre dcérku kôli vyvinutiu plúc...chceli by sme druhé bábätko za nejaký čas..ale nechcela bysom ostat zas v nemke kedže som v rakúsku a nemám tu rodinu ktorá by sa mi stara o dcérku... verím že to zvládneme sami...

tova
27. aug 2014

je rozdiel vopred dohodnuta sekcia so spinal a akutna sekcia. Ja som si dohodla vopred sekciu a bolo lahke ako u zubara. Jedine co trocha bolelo ked pichali spinal tak ako ked beru z ruky krv, bolo to len par sekund., 12hod. som bola na posteli kde som mohla kojit deti a kde mi nonstop valceky/vankuse masirovli nohy a po 12 hod. som sa postavila a starala sa o dvojicky. Rez bolel trocha prvy tyzden (podla toho kolko zena chce tabletiek od bolesti), ale radsej rez ako medzi nohay, rez neboli ked si zena sadne, lahne aj wc moze bezbolestne pouzivat. Zena ktora ma kontrakcie a klasicky porod ma bolest par hod. 1den pred porodom, po sekcii je bolest tiez par hodin, 1 den ale tam uz sa o dieta netreba bat a daju sa vziat tabletky.

kiki68
27. aug 2014

kto chce mat sekciu na zelanie,tak viem,ze istota je Rakusko,kde si mozete sposob porodu vybrat, lebo je to Vase telo. Ako odhovarat mozu,ale ked chcete,tak vyhoveju a dalej tonerozoberaju. Na SK sa to da,ale asi niekomu bude treba dat vsimne. Zalezi z akeho dovodu sekciou,ci len strach,co sa da prekonat,alebo je to o niecom inom a naozaj mate zly pocit,ze sa nieco dodrbe.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
31. aug 2014

mam za sebou dva pekne spontanne porody a jeden cisarsky rez
v zivote nepochopim zeny, ktore mozu rodit spontanne a vyberu si cisarsky rez
ako pisala aj miriam11, je to velka brusna operacia, ktora sa velmi bolestivo hoji, je to nieco otrasne, likvidacne pre zenu, neprijemne pri starostlivosti o dieta a s moznymi komplikaciami po spinalke a podobne, skutocne, ak ide len o strach z porodu, s tym radsej pracujte na psychickej urovni, ako riesit porod cisarskym rezom
volila by som aj tazky prirodeny porod a nie sekciu, sekcia, hoci vydarena bola, je pre mna uplne otrasny zazitok a to ma skutocne vdaka tomu, ze som sa rychlo dala dokopy, isli prepustat na treti den, nakoniec som sla domov na stvrty den
ani to neberiem ako porod, ale ako zachranu zivota, jediny mozny sposob, ako sa dalo dostat syna na svet a preto sa s tym viem vyrovnat, inak si neviem predstavit vyrovnat sa s tymto zazitkom