Spontánny pôrod po cisárskom
Ahojte zienky! Som v 37mom tyzdni a mala som info od svojho lekara ze v Komarne ma odrodia aj prirodzene po cisarskom ak to bude este v termine. Dnes som bola v tej komarnanskej nemocnici ale tam ma lekarka zrusila ze po cisarskom spontanne nerobia. Tak som volala aj do Novych Zamkov ale tam mi povedali ze s najvacsou pravdepodobnostou tiez bude odpoved cisarsky po cisarskom. Tam mam ist buduci tyzden na kozultaciu s dr, ale vela si od toho teda neslubujem, ked ma takto informovala sestra. Mate aj vy takuto skusenost v tychto porodniciach? Popripade neviete mi odporucit miesto kde dotoho idu? Lebo tu na koniku citam nespocetne diskusie kde zeny pisali ze im sontanne rodit povolili, tak neviem kde vsade to bolo..Dakujem krasne za kazdy prispevok a osobnu skusenost😊
@guliver19 Ja som rodila tento rok v maji v Galante spontánne po cisarskom 3,5 roka. Mala som síce dohodnutého lekára ale maximálna spokojnost. Dohoda bola - ak sa porod rozbehne samo tak mi dovoli prirodzene. Žiadny zasah robit nechcel aby nahodou nebola extra zataz pre maternicu po sekcii a išlo to v pohode aj ked dieta malo napokon 4200g. Velmi ti to prajem aby sa podarilo aj Tebe. Za mna sa neda porovnat sekcia s prirodzenym porodom ale ak treba SC, tak treba.
@bona_dea lekár vravel že procesy spúšťania prirodzeného pôrodu sú iné..ja som sa prirodzene neotvarala ani v 40 týždni...pri prvom..nie so. Lekár takto mi to bolo podané..možno sa to týkalo vyslovene len mňa ako pacientky a môjho prípadu.. nevravím že všetci spadajú presne do toho istého vreca..každá sme iná to je pravda..
@klaudia93o Ja som tiež túžila mat druhý pôrod po sekcii prirodzene. Len nebolo mi to dopriate. Nic nenasvedcovalo, ze by sa blížil pôrod. Tak ma hospitalizovali a 2 dni vyvolávali pôrod...nic nepomohlo... ani by mi len nenapadlo, že to niekedy proste vôbec nejde. Takže opäť 2.sekcia. Tiež som veľmi túžila zažiť klasický pôrod a všetko okolo toho. Najhoršie, ze tam aj bola trochu nádej, lebo na monitore som mala kontrakcie. Ale, ako sa ukázalo, boli to len stahy maternice. Ešte na sále som z toho plakala, ze opäť sekcia. Nechapem ženy, ktoré dobrovoľne trvajú na sekcii. Viem, čo to odnáša cele to zotavovanie atď. Iné mamičky po pár hodinách po prirodzenom porode cupitaju a tu žena má co robiť, ešte aj sama so sebou.
Ale jasne, najdôležitejšie je, že sme zdraví.
Asi záleží od pôrodnice, primára a doktorov. Ja som druhé rodila v pohode po sekcii vo Zvolene a ešte mi aj oxytocin pichli...pôrod nebol vyvolávany, ale na urýchlenie mi ho pichli.
Na čakačke som bola sledovaná viacej a v prípade akýchkoľvek komplikácií alebo podozrení by sa hneď vykonala sekcia-dohoda pri konzultáciách s primárom. Samozrejme záleží určite aj dôvodu prečo nie prirodzene rodiť po sekcii🤷
Ja som 2 roky po akútnej sekcii rodila prirodzene v LM
Vseobecne - malé nemocnice nie sú tak vybavene na prip komplikace (možnost sc do pár minut), preto volia po SC SC. Co vacsich to beru ako samozrejmost, že po SC spontanny. Maju vždy dost ludi k dispozicii, keby...Utcite Trenčín, Žilina ..proste nemocnice v krajských mestach. Ja som mala 1.sekciu ale vybrala som.si aj druhu sekciu. Nechcela som riskovat. A druhu som ovela lepsie znasala akurát mi ostalo brucho previsnute cez jazvu 🤦🤷
Ja som sa pri prvom za dva dni otvorila na 2 cm, pri druhom takmer za 24 h na 3cm. Už len 7 deti a môžem rodit prirodzene 😅
Vždy záleží od indikacii a stavu a možností nemocnice.
Sla by som za primarom, pred 2 rokmi bol otvoreny takej moznosti, aj ked som z neho mala pocit, ze radsej bude za ten cisarsky. Ja som cestovala s kontrakciami 150km do BA do Kocha napokon :D A oplatilo sa, druha dcerka je narodena prirodzene a to sa s cisarskym neda ani porovnat ♥ Vazba na babo, zotavovanie, pocity... vsetko bolo ine. Drzim palce 🙂

@guliver19
Ľudkovia, ale ona je z Komárna. Ja som sedela v kontrakciach po 3 minútach v aute len 20 minút a myslela som si, že vyleziem na strechu. Čiže Bratislava - asi nič. Rovnako aj iné pôrodnice. Jedine vidím Levice nádej. A čo tá Galanta? @orsi_h tam dvakrát rodila prirodzene po sekcii, má 4 deti. U jednej úžasnej doktorky.
KKS teraz som to dala do mapy a do oboch pôrodnic to máš hodinu desať a do Ružinova hodinu dvadsať 😁 chod do ružinova