Tretí pôrod sekciou po dvoch predchádzajúcich
Ahojte ženy. Mám za sebou už dve sekcie. Chceli by sme ešte jedno bábo no ja sa už obávam toho predsa je to operácia .chcela by som vedieť ako ste sa zotavovali rýchlo A či ste nemali problémy So ženskými orgánmi po tých sekciách. Aky bol priebeh.veľmi mrzí že to museli byť sekcie chcela som prirodzene ☹ ☹ 😒 no nemala som to šťastie.
Ďakujem za rady A skúsenosti 😉
@luciadobrov ďakujem pekne 😉tak rezy na maternici vyzerajú ako po dvoch sekciách a hrúbka jazvy je 0,7mm ..
@luciadobrov štvrtú v 38+0 tt
@luciadobrov mne piatu v 38+3 tt
@janatrn Áno potešila si zlatá. Vždy som chcela aspoň 3deti. A milujem detičky tak chcela by som ešte aspoň 1.A teraz robia so mnou aj veľa hormóny A uvidíme od zdravotného stavu aký bude 😉teraz mám 25 ďalšie keď tak až O 7rokov by sme chceli ale uvidíme čo bude dovtedy sa hocičo zomelie 😉
Ja mam 3 sekcie, mala som aj zrasty, sterilku som si nedala, nevedela by som to prijat. Dr. na operacnom stole sa ma pyta, ze preco nechcem sterilku a ci mam vsetky 3 deti s jednym muzom 😀 .
Mne vsetky tri v 39tt plus
@luciadobrov nic mi nepovedali, len pozeram prepustaciu spravu a tam to nebolo. Tak som sa pytala po sestonedeli a ze zabudol... Ako nic hrozne sa nestalo, tak neriesim
@danielads ahoj ja mám za sebou3 sekcie aaj dosť na sebou prve dve po roku a tretia skoro po 2 rokoch 😉 a posledna bola najlepsia. Najrýchlejšie som sa zotavila v nemocnici som bola ako keby som rodila normálne len som po troch dnoch musela prísť navybratie stychov. Povedali ze do tretice ich radšej nechajú dlhšie😉. Nemusíš sa báť pokial si nemala problem s jazvou kludne choď do toho 😀
no aj ja som velmi chcela prirodzene, ale nedalo sa ☹ Tretie bolo v tom ine, ze posledny mesiac uz ma bolela jazva, hoci hrubka bola v poriadku, ale bolesti ako keby som bola po sc...mozno to bolo zrastami, lebo som ich mala dost a aj ich museli potom na operacke riesit. Viac to bolelo a aj dlhsie ako po druhej /druha bola lahsia ako prva), ale po 2t bolo ok.
@danielads ja som sa tiez dlho nevedela stotoznit s tym, ze nemozem rodit prirodzene, ale ked som si precitala jeden pribeh ake komplikacie mala jedna baba, lebo babo bolo velke (moj pripad), tak som si povedala, ze malo sa stat nieco mojim chlapiskam, tak radsej sc. A zase, na konci 3.tehu som sa dozvedela o jednej, co mala 2sc a tretie prirodzene...ale porodnika co by ju odrodil musela hladat. Pri tretom tehu moja lekarka ze to skoro, ze co povedia v nemocnici a hned navrhovala sterilku...to bolo pri oznameni ze som tehu. V nemocnici nikto neriesil, ze tretia, primar sa opytal na sterilizaciu kt. som odmietla, nemal ziadne reci, ani nikto nic nehovoril ci narazky ze dalsie dieta uz nie...sice neplanujeme, hoci veeelmi by som chcela dievcatko
@luciadobrov mne robili tretiu v 38+5
@janickacrazy az som sa divila, ze ci je uz nenormalne mat 3 deti s jednym muzom. Ja v poslednej dobe dost ziram, ze su mnohodetne "biele" rodiny. Vacsinou krestanske, a myslim, ze ich je tu dost co maju vsetky deti s jednym muzom. Baby ja mam 3 deti, ale klobuk dole tym ktori sa dokazu postarat o takych 5-7. Hlboka ucta! Mne ked zacnu vsetci pistat tak mam co robit... 😀
@zamilion To je inak sila, ze zabudli na sterilku, ak si o nu ziadala.
Prva sekcia u mna bola 3dni pred terminom. Druha 39+1, ale vzhladom na moj stav to bolo neskoro, co potom uznal aj porodnik. Teraz dufam, ze okolo 38tt ma zoberu.
@14nunu10 Drzim palce a drzis sa ozaj super. V druhom tehu mala moja jazva 0,3mm uz v 30tt, preto hned povedali, ze druha sc.
Baby Ďakujem za podporu ste zlaté. Všetkým vám prajem veľa zdravicka A nech detičky robia radosť A nech tie čo čakáte na potešenie zvládnete te sekcie ľavou zadnou. 💋💜💙💪niekedy človek potrebuje podporiť A kde inde keď to chápe len človek ktorý to prežil 😉
Ahojte prosim poradi mi tu niekto?mam dve deti cisarskym pre uzku panvu teraz som tehotna ale doktor ma hned posiela na interrupciu ze to je riziko a mozem zomriet.zvladli ste niektora aj 3 cisarske?dakujem
@monika.ja1981 To čo máš za doktora preboha? Okamžite ho vymen. Ja mám za sebou 3 cisárske úplne v pohode posledný bol bez akýchkoľvek problémov, zotavila som sa rýchlo, najlepšie zo všetkých 3. Moja doktorka mi povedala, že má zopár pacientok, ktoré mali 4 cisárske, ale vraj to je už veľa, ale dá sa to, aj ked sú tam už riziká, ale že 3 sú úplne v pohode. Treba len kontrolovať hrúbku jazvy, či je všetko ok.
@monika.ja1981 Nájdeš tu veľa žien, ktoré mali 4, ba dokonca aj viac cisárskych. Záleží samozrejme od stavu jaziev na maternici, ale 3 by mali byť v pohode. Určite choď konzultovať aj s iným lekárom.
@monika.ja1981 Určite by som to konzultovala aj s iným lekárom. Sú baby, ktoré majú za sebou 3, 4 a aj 5 sekcii. To je čo za lekára, ktorý posiela hneď na potrat ☹
Dakujem pekne za povzbudenie som s toho na nervy na babatko sa velmi tesime a nakoniec vam doktor povie toto.urcite pojdem k inemu lekarovy.dakujem este raz😊
@monika.ja1981 Ja som prave tehu, mam uz 2 sekcie a bude urcite tretia. Moja dr nebola nadsena, ale povedala, ze dnes sa to uz inak bere, nie ako kedysi, ze 2 sekcie a stop. len ma upozornila, ze by to malo byt uz nase posledne 🙂 🙂 Tak drzim palce a nenechaj sa odradit, prajem krasne tehulkovanie.
@zuzike123 tak on je asi stara skola tak preto mi to povedal.ale urcite ho nebudem pocuvat ked citam kolke ste tu mali 3 sekcie.dakujem pekne aj tebe prajem vsetko dobre🙂
@monika.ja1981 Tiez ma caka tretia sekcia. Porodnik po druhej povedal, ze tretie nemame riskovat. A teraz oddialuje tretiu sekciu, ze je to Ok. Aj ked si nie som ista. Do 30tt to bolo v pohode. 😉 Ani ma castejsie nesledovali. Proste obycajne tehu. 😉
@kristinka86 praveze mne nic pri druhej nehovorili ze by som uz nemala mat tretiu tak to je divne ze ma doktor hned takto posiela na potrat.tak ti prajem aby ti vsetko dobre dopadlo😆
Pokial budes mat dostatocny casovy rozdiel medzi sekciami (cize jazva bude dostatocne zahojena-min 2 roky), tak si myslim ze 2.sekcia je porovnatelna s 3.sekciou. Ja mam prvu spinal, druhu celkovu anestezu a lekar mi vravel, ze podla tabuliek sa tretia neodporuca a dokonca mi odporucal v 27rokoch steriizovat- co sa mi zdalo prehnane. Ale v nemocnici som sa stretla s viacerymi mamickami, co absolbovali v pohode aj tretiu sekciu.
Medzi prvou a druhou je rozdiel 3 roky a teraz medzi druhou a tretou 11 rokov🙂no hej 27rokov a sterilizacia to je tiez trosku divne.preto som aj sem napisala aby som vedela ci sa to da a da sa to🙂

Presne to si myslim aj ja, co koho dotoho, no ale aj tak neviem co urobim. Ale mam nato este 7 mesiacov. Baby tretiu sekciu vam robili v ktorom tyzdni? Mne druhu v 38+2 neviem uz presne ale teraz rozmyslam kedy urobia priblizne tretiu