icon

Čo robiť v práci vo voľnom čase?

Dnes o 11:13

Pozdravujem,

V praci mam vela volneho casu, takmer 90% mojho pracovneho casu sedim a citam na internete.
Naval prace mam iba koncom alebo zaciatkom mesiaca.

Co by ste robili v tom volne? Byt tu musim, keby nahodou bolo nieco treba… rozpravat nemozem a mam tu aj sefa.

Nejake napady??

anonym_e564ec
Dnes o 13:37

@anonym_autor nechce sa mi veriť že v tejto dobe keď sa vo veľkom prepúšťa, sú firmy, kde držia ľudí ktorí nemajú čo robiť.. troll

mamatroch
Dnes o 13:44

@anonym_autor ja by som to rozhodne vyuzila na naucenie sa nejakeho jazyka. to su hodiny denne, nadherna prilezitost. bud sa doucit ten co viem na C1 alebo nejaky uplne novy, normalne nejaky systematicky kurz existuju kvalitne ucebnice aj pracovne zosity, v spojeni s appkami, kde mas aj vyslovnost (napr. dkefe - vypocujes cez sluchatka cez mobil). ak pozerat videa, filmy, tak tiez v tom jazyku.
alebo ak nechces jazyky, tak pocuvat podcasty z oblasti, ktora ma zaujima, rozvoj osobnosti, soft skills, psychologia...
je skoda poklad tolkeho casu premrhat na sledovanie zivota inych (socialne siete a brainrot videjka doslova o nicom), ked mozem postupne pracovat na zlepsovani toho svojho.

mamatroch
Dnes o 13:46
@anonym_c52e38

ja si čítam koníka 😂😂
alebo sa uč jazyk, čítaj knihu. Mam pár tipov ktoré chytia aj také, čo neradi čítajú. Ak chceš poradím

@anonym_c52e38 mne porad take knihy

anonym_e4c737
Dnes o 13:46
@doriiis

Ja pozerám filmy a serialy

@doriiis aj ja a uz tiez neviem co pozerat,minule som sa zamerala na fantozziho,potom komedie s tym tucnym,co len fackoval a ten modrooky tak s nimi filmi,alebo akcne.Uz tiez neviem co pozerat,teraz 3dni nocne,pozriem 15 filmov.

anonym_129180
Dnes o 13:50

Akurát som dnes myslela na to, že by som takúto otázku položila 😀. Ja nemám až tak veľa voľna, ale sú dni kedy nie je do čoho pichnúť, tak si čítam. Kolegyňu to riadne vzrušuje a všade má ohovára, ale ja nemôžem za to, že občas Tá robota proste nie je 😀

anonym_fb6ff4
Dnes o 13:55

Len si to uzi lebo zachvilku ta moze vymenit obavana AI a mas po salame aj robote😆 ja pracujem sama na seba a tiez som uz zaradila hlavne digital.Nezamestnavala by som niekoho koho nemusim aby mi tam len sedel a bral peniaze za nic

anonym_4fcc3e
Dnes o 14:03

Mám občas hluché dni v práci, ale som HO. V ten čas sa venujem vzdelávaniu - zlepšujem jazyk, učím sa veci v odbore 🙂

anonym_dc9634
Dnes o 15:02

Ja studujem na nete nove zakony, take, co mi rozsiruju obzor, aj ked ich nevyhnutne nepotrebujem a potom veci, ako ostatne babule pisali.

oceanahory
Dnes o 15:06

Mna fascinuje, ze zamestnavatelia urdziavaju taketo pozicie, to naozaj nemaju prehlad o vytazenosti jednotlivcov? Vedenie nevnima, ze nejaky zamestnanec vykazuje minimalnu cinnost? 🤯 Ja si to ani predstavit neviem...
Nuz ale ty za to nemozes a ak ta takato praca neubija, tak sa vzdelavaj, prihlas sa na online kurzy, citaj si...asi ine ma nenapada. Mna osobne by piclo 😅.

oceanahory
Dnes o 15:14
@anonym_fb6ff4

Len si to uzi lebo zachvilku ta moze vymenit obavana AI a mas po salame aj robote😆 ja pracujem sama na seba a tiez som uz zaradila hlavne digital.Nezamestnavala by som niekoho koho nemusim aby mi tam len sedel a bral peniaze za nic

@anonym_fb6ff4 Tiez si myslim, ze toto musia byt pozicie, ktore lahko nahradi AI a vzhladom na aktualny fokus zamestnavatelov, co najviac vsetko automatizovat (aspon u nas v korpe to tak je...), tak taketo pozicie budu v blizkej dobe zrusene. U nas sa akurat prepustali napr. aj prekladatelky, ich pracu uz hravo zvlada za nich AI...vlastne, to co som si u nich davala prekladat, uz hadzem iba do copilotu a zapracovavam dane preklady. 😏

anonym_fb6ff4
Dnes o 15:22
@oceanahory

@anonym_fb6ff4 Tiez si myslim, ze toto musia byt pozicie, ktore lahko nahradi AI a vzhladom na aktualny fokus zamestnavatelov, co najviac vsetko automatizovat (aspon u nas v korpe to tak je...), tak taketo pozicie budu v blizkej dobe zrusene. U nas sa akurat prepustali napr. aj prekladatelky, ich pracu uz hravo zvlada za nich AI...vlastne, to co som si u nich davala prekladat, uz hadzem iba do copilotu a zapracovavam dane preklady. 😏

@oceanahory ja som mala tiez asistentku volakedy co mi spravovala agendu a vsetko okolo toho ale ako hovorim isla prec.Teda nerada ale prepustila som ju.Ja robim hlavne online riesim aj zahranicie a mne toto ozaj netreba ked uz skoro vsetko ide cez technologie

anonym_c52e38
Dnes o 15:47
@mamatroch

@anonym_c52e38 mne porad take knihy

@mamatroch pomocníčka (všetky tri knihy) išlo to teraz v kinách.
Alebo prežila len jediná

doriiis
Dnes o 15:53
@anonym_e4c737

@doriiis aj ja a uz tiez neviem co pozerat,minule som sa zamerala na fantozziho,potom komedie s tym tucnym,co len fackoval a ten modrooky tak s nimi filmi,alebo akcne.Uz tiez neviem co pozerat,teraz 3dni nocne,pozriem 15 filmov.

@anonym_e4c737 .... To zas nie. Ja mám ,, frei" hlavne cez víkendy a v noci. Cez deň akurát tak vypnem na obed a dve kávy. 😀

doriiis
Dnes o 16:01
@anonym_e4c737

@anonym_e4c737 ... A idem začať pozerať ,, Papierový dom".

iwesska
Dnes o 16:02

A doteraz si robila co. Akoze ja si to neviem predstavit,ze som so sefom v jednej miestnosti a ja tam hackujem,strikujem,citam,pozeram filmy. On je s tymto vykonom spokojny? Nie je to len ticho pred burkou,ze ta prijali naspat,aby si ukazala,co vies a len ta sleduju?

marca12
Dnes o 16:13

Ja by som v takej praci zahynula. A este,ak sa musis tvarit,ze nieco robis a nemozes trebars citat knihy,pozerat film,pocuvat podcasty...to sef nevidi,ze nemas vykon?

zuzana76
Dnes o 16:25

@anonym_autor nasla by som si vedlajsi job, priniesla vlastny pocitac a ja neviem, prekladala, spravovala stranky, interierovy dizajn - program,

anonym_e4c737
Dnes o 16:26
@doriiis

@anonym_e4c737 ... A idem začať pozerať ,, Papierový dom".

@doriiis ja len na you to be,co tam je tak len to kukam.Nemam netflix v mobile,ten na muz tak tiez kuka cez netflix.

doriiis
Dnes o 16:27
@anonym_e4c737

@doriiis ja len na you to be,co tam je tak len to kukam.Nemam netflix v mobile,ten na muz tak tiez kuka cez netflix.

@anonym_e4c737 ... Na bombuj. si toho máš plno. Aj papierový dom

anonym_e4c737
Dnes o 16:32
@doriiis

@anonym_e4c737 ... Na bombuj. si toho máš plno. Aj papierový dom

@doriiis skusim si to stiahnut,len uz mobil mam slabi,ako vydrzi 8cku ale 12stku uz nie.Ked som pocuvala pesnicky,cez 8cku som mala 15percent ked som dosla domov.Tieto filmi mi uz tak baterku nezeru,tam mam 40percent.Vuskusam,ak nevydrzi vratim sa k you to be.
Dakujem.

doriiis
Dnes o 16:33
@anonym_e4c737

@doriiis skusim si to stiahnut,len uz mobil mam slabi,ako vydrzi 8cku ale 12stku uz nie.Ked som pocuvala pesnicky,cez 8cku som mala 15percent ked som dosla domov.Tieto filmi mi uz tak baterku nezeru,tam mam 40percent.Vuskusam,ak nevydrzi vratim sa k you to be.
Dakujem.

@anonym_e4c737 .... Si zober nabíjačku do roboty, alebo si kúp externú baterku

anonym_e4c737
Dnes o 16:38
@doriiis

@anonym_e4c737 .... Si zober nabíjačku do roboty, alebo si kúp externú baterku

@doriiis ta externa nabijacka je super napad,dakujem.

anonym_0f2f48
Dnes o 16:42
@anonym_8befd5

@anonym_autor boze moj dievca, mat tvoje problemy...

@anonym_8befd5 nezavid! Co je na tom ze chce zmysluplne vyuzit cas..ved chce len radu..nudit sa je rovnako zle ako mat toho nad hlavu..

anonym_0f2f48
Dnes o 16:45
@anonym_fb6ff4

@anonym_fb6ff4 prosim nevies mi poradit nejake kurzy s AI? Nevyuzivam to vvpraci ale citim velku potrebu sa v tom vzdelavat..len neviem kde zacat..

akje
Dnes o 17:02

@anonym_autor Ja som za celú svoju kariéru nemala takúto prácu. To máte ake pozície, že sa viete v práci nudiť? Odporučte ;)
Raz som sa vlastne nudila počas letných mesiacov, a tak som začala pripravovať veci na audit aby bolo všetko ok.

janinah
Dnes o 17:16

Nezavidim ti,lebo zakrpatievaš. Len by ma zaujimal plat za také nicnerobenie.
Ja by som pisala poviedky,ale nie dlho,lebo by som si velmi rychlo našla pracu,ktorá by ma bavila.

anonym_c15d20
Dnes o 17:28

ja mam pracu taku, ze ked je to volnejsie sa mozem vrtat v systeme, obcas sa najde dobra skratka pre nieco, vylepsenie pre cely team.. Ale mam taky charakter prace.

citronove_koliesko
Dnes o 17:58
@anonym_autor

@anonym_d65995 administrativna praca v korporate.
@anonym_eda93d uz ma zeru preto sa pytam co robit, odist nemozem, som po RD firmy sa o mna netrhaju a casovo mi to vyhovuje hlavne kvoli skolke.

@anonym_autor skolenia vramci firemnejo vzdelavania? Niekam sa posunut vramci agendy? Sef vie ze nemas co robit?
Ja mam cca tyzden volnejsi po uzavierkach a to sa vrtam v SAPe

wolf_
Dnes o 18:28

Podľa mňa sa toto radiť nedá. Lebo každý človek je iný a každý by tento čas využil inak. Ja osobne presne viem ako by som to využila.. štúdiom.. ale ja viem aj čoho, aj prečo. A to je podľa mňa to najpodstatnejšie. Ak niekto nevie čo, resp. prečo by sa chcel vzdelávať v tom či onom, tak aj to považujem za tak trochu premrhaný čas. A teda ak nemáš oblasť, v ktorej sa chceš zlepšovať z tvojich vlastných dôvodov, tak načo... 🤷‍♀️ Čiže v tomto prípade by som čas využila menej produktívne - seriály, filmy, čítanie románov, ...ale to je tiež dosť subjektívne lebo každého baví niečo iné... A pomedzi to by som sa zamýšľala, čo so životom ďalej, resp. čo je tá "MOJA oblasť" 🙂 a to nemyslím v zlom, tiež som dlho nevedela svoj smer, ktorý by ma naozaj ťahal a nebolo by to len "hm, z princípu by bolo fajn sa čosi učiť"

anonym_cd78ab
Dnes o 18:35

Ja by som sa zbláznila a z takej prace odišla … mala som prácu kde som začínala o 7 a do 9 som mala všetku robotu na deň hotovú. Do 16:30 som len čakala kým sa môžem odskrtnut z dochádzky. Peklo. Vydržala som pol roka.