Viete si predstaviť pracovať do 65 rokov?
Ahojte, dnes mi prišla dôchodková prognóza 😨
Vyšlo mi, že do dôchodku pôjdem až v 65 a pol roku. Úprimne si to vôbec neviem predstaviť. Keď sa človek pozrie okolo seba na ľudí po 60-ke, tak nechcem povedať, že sú nepoužiteľní, ale jednoducho už majú svoje limity a je to úplne pochopiteľné.
Ja robím v kancelárii, sedavú prácu, a aj tak mám niekedy dosť a to sa vekovo blížim k 50tke. Neviem si predstaviť fungovať naplno ešte v tom veku. A čo potom ľudia, čo robia fyzicky – stavby, sklady, zdravotníctvo…
A to už ani nevravím, či sa vôbec toho veku dožijem :-/
Taká nejaká frustrácia ma z toho chytila. Vy ste spokojné?
No ved o to ide, vek odchodu do dochodku sa navysuje aby sme sa ho nedožili. A kto sa nahodou dozje, bude stary zdobený na mizne lebo zo 700e v tej dobe samozrejme nevyzije...To nie su ti zachovali dôchodcovia zo západu co chodia na luxusné dovolenky.
Ja si vôbec neviem predstaviť robit do 65 ako mi vyrátali. Nemám ani 50, zdravotné problémy, ledva zvládam skrateny uvazok. Moja mama isla v 57 do dochodku a aj to si ho ledva užila. Síce sa vek zitia celkovo predlžuje ale veľa ludi co som poznala umreli 40, 50, 60 roční čiže toho dôchodku sa realne dožije málokto.
A este dodám ze ľudia po 40,50ke maju problém zohnať prácu, skrateny uvazok atd nie to ešte pracovať pred/pocas dôchodku aby si človek privyrobil. Na to vôbec nemáme podmienky.
No veď o to ide. Zvyšovať dôchodkový vek tak, aby sme sa toho dôchodku nedožili. Aby nás rovno z práce na cintorín vyviezli. Dôchodková reforma v praxi....
Ak by som sa mal dozit tak idealne by bolo zacat poberat ciastocny dochodok zo zahranicia, na SK skratit uvazok a mozno sa dozit aj toho slovenskeho.
Ak vezmem do uvahy kolko 50-kov dnes bezne umiera tak si myslim, ze mnohi ludia su optimisti ak veria, ze sa doziju dochodku.
Mam 65 rocnych kolegov, ktori uz viac rokov beru dochodok + plat a zatial neplanuju ostat doma. Samozrejme nerobia manualne.
Ak si pozriete štatistiky Slovensko zaostáva za priemerom Európskej únie v miere tzv. odvrátiteľných úmrtí, v dĺžke dožitia v zdraví a v úmrtnosti na choronicke a onkologické ochorenia. K akémukoľvek lekárovi idete všade mrte ludi, na termín čakáte vyše pol roka, sme jeden z najchorejsich národov v EU. Cize je scestné si myslieť ze budeme mat v 70ke vrtule v riti a stastne si uzivat dôchodok. 90% ho nedozije.....
No veď o to ide. Zvyšovať dôchodkový vek tak, aby sme sa toho dôchodku nedožili. Aby nás rovno z práce na cintorín vyviezli. Dôchodková reforma v praxi....
@anonym_39be04 "No veď o to ide. Zvyšovať dôchodkový vek tak, aby sme sa toho dôchodku nedožili." Nie. Je to pre to aby dôchodci mali aspoň aký taký dôchodok. Už teraz je jeden a pol milióna dôchodcov jednoducho strašne veľa. A každý rok čoraz viac. Málo pracujeme a chodíme na dôchodok príliš skoro a príliš dlho sme na ňom. To je neudržateľné. Časom bude 2 milióny dôchodcov - aby mali tých 700€ dôchodok tak každý pracujúci by musel dať pre nich na odvodoch sociálnej poisťovni 700€ zo mzdy.
Ak si pozriete štatistiky Slovensko zaostáva za priemerom Európskej únie v miere tzv. odvrátiteľných úmrtí, v dĺžke dožitia v zdraví a v úmrtnosti na choronicke a onkologické ochorenia. K akémukoľvek lekárovi idete všade mrte ludi, na termín čakáte vyše pol roka, sme jeden z najchorejsich národov v EU. Cize je scestné si myslieť ze budeme mat v 70ke vrtule v riti a stastne si uzivat dôchodok. 90% ho nedozije.....
@anonym_16d50c pridaj pol roka je topka termín, aj rok sa čaka ak si nepriplatíš a môžeš mat vymenny listok kolko chceš ...
.. možno to tu bolo spomenuté,, nerieš,, majú v tom bordel,, ľuďom poposielali bludy,, písal pán, ktorý má rok do dôchodku a vypočítali mu ešte 17 rokov
@hiro podľa toho aký druh
aj si reálne na živo nejaký videl v akcii ?
@sara07 Nech sa páči. 191 hodín triedi balíky ani nepotrebuje na záchod 😉
https://www.youtube.com/live/luU57hMhkak?is=X7b...
Onedlho, bude pri pokladni, v nemocnici, pri starých ľuďoch, na stavbe, kosiť, plieť, spraví ti koláč, pôjde s tebou do hory na výlet a opraví práčku.
Aha, a onedlho budeš mať aj šaty ušité robotom. Tréning už prebieha.

@anonym_autor Švajčiarsko 65