icon

15 ročná dcéra chce ísť spať k priateľovi

alzbetka1783
23. júl 2020

Dopredu Vás prosím neukamenujte ma tu.
Som v rozpakoch , my sme takto neboli vychovavane,a ani sme sa neopovazili mamu o takéto niečo prosiť.
Jej priateľ býva na dedine a pracuje,a nevidia sa tak často.
Ja sa o svoje jediné dieťa bojím. Nech je chlapec akýkoľvek dobrý a správny .
Vychovavam ju sama a som na ňu asi príliš dobra ale cítim že toto správne moc nieje .
Z jeden časti jej verím ,no veľmi sa o ňu bojím,a viem že keď jej poviem áno tak to už pôjde stále. A to ja nechcem!
Celé dni mi tu knucí a prosí .....
Pustili by ste vy svoje deti?

Celé

hettinka
23. júl 2020

@alzbetka1783 nie nepustila. Je to skoro na frajera, v tom veku by jej stačil kamoš do kina a na zmrzku. A nie dospelý chlap, aby s ním chodila, nieto ešte u neho prespávať.

mogaa
23. júl 2020

@veronikazuko práveže poznala svojho syna a spoliehať sa pri mladom nadržanom chalanovi že vždy použije prezervatív by bolo možno len zbožné želanie, preto to prebrala aj s mladou....normálne jej povedala že sú mladí a ak si nechcú pokaziť život tehotenstvom v 17-tich, nech sa nespolieha na chalana ale na antikoncepciu....

77daniela77
23. júl 2020

V ziadnom pripade.....az ked budevmat aspon 18.....uz z principu😎

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
dzejsik
23. júl 2020

@alzbetka1783 nepustila by som určite, ešte má čas

katarinka289
23. júl 2020

Zasnem nad nazorom,ze 15rocna uz ma "urcite" prvy sex za sebou a matka riesi skor antikoncepciu.Dovolim si tvrdit a kludne sa do mna pustite,ze toto vypusti z ust len clovek s nizsim IQ.Precitajte si nieco o hormonoch a ich dosledkoch na mlade "este vlastne detske" telo a potom sa vratte do tejto debaty.Zasnem naozaj zasnem,ako jedna matka moze svojej 15rocnej dcere vlozit do ruk antikoncepciu.Vlastne jej tym hovori...chod a uzi si to.Ved to je este dieta.V 15tich som nesexovala ani ja a o nic som neprisla.Prave naopak.O spoluziackach,ktore chodili do skoly s tym,ze nedostala som to,bojim sa...som si myslela svoje

ajka0207
23. júl 2020

@katarinka289 ono to nie je že každá v 15 rokoch má už prvý sex za sebou, ale každá ktora má tak vážneho frajera že u neho chce spat.

janickacrazy
23. júl 2020

@katarinka289 To, čo si robila ty v tom veku je úplne irelevantné. Každá sme iná a každé dievča je inokedy vyspelé, určite jej radšej dať antiku ako nechať to tak a dúfať, že sa nič nestane. Ked otehotnie v 15, tak čo potom?

emka123
23. júl 2020

aktualne to riesim so 17-rocnou. Nepustila som. Samozrejme, ze som najhorsia matka. Este aj jeho mama sa cuduje, ze preco ju nepustim. Viem, ze spolu spavaju. A to sa dusovala, ze nie. Este je skoro, este ma dva roky do maturity...... Dokonca som sa nahodou vcera dozvedla, ze si robila tehu test. Nevie, ze ja viem. Tak cakam jobovku. Ano, o antikoncepcii sme sa rozpravali. Niekolkokrat. Este predtym, ako vobec zacali spolu chodit. Akurat mi na vsetko prikyvne, akoze chape a vsetkemu rozumie. Nie je to tak davno, ze sme mali super vztah. Byvala som ta najlepsia maminka na svete. A zrazu bum. Prisiel prvy frajer, hormony a vsetko je inak. Vzdy to bola take mile, rozumne dieta. A zrazu je jak utrhnuta z retaze. Anika z urcitych zdravotnych dovodov pre nu nie je vhodna....

77daniela77
23. júl 2020

Dodrbat,rozhadzat hormony antikoncepciou v 15? .....no ak si s dievcatom rodicia inak neporadia.....ach jo.....

jakoma
23. júl 2020

@katarinka289 mna by to dost zranilo, keby mama riesila v 15tich (alebo v mojom pripade v 17tich ked som si nasla frajera) tabletky .. vela dievcat ma rozum a nehrnie sa do toho .. my sme spolu spali v posteli od 18 ale intimny styk prisiel az o dost neskor ..

katarinka289
23. júl 2020

@janickacrazy takto uvazuje clovek, ktorý nevychovava.Tvoj prispevok je o tom,ze rob si co chces...a to nie je vychova

janinah
23. júl 2020

Nie,nikdy,fyzicky môže byť vyspelá,ale mentálne na vzťah a sex ani náhodou,ak si to nedá vysvetliť,tak niekde bude chyba....len sa jej opýtaj kto sa bude o ich prípadné dieťa starať a za čie peniaze by ho vychovávali....a to svoje materinské NIE by som povedala tak,že by to pochopili...aj ona aj mladý pán.

ella_price
23. júl 2020

Len reakcia na predchádzajúce komentáre - Je ťažké takto o tom diskutovať, kedy a v akom veku je čo správne. Jedna mama má s dcérou taký vzťah kedy jej povie NIE, dcéra sa nahnevá ale po rozhovore to pochopí. Potom sú také, kde sa povie NIE, dcéra začne klamať, bude sa správať nezodpovedne a to už ťažko ustriehnuť kde, kedy, ako a s kým spáva 😕
Dnešné decká chcú byť čo najrýchlejšie dospelé, hecujú sa navzájom a potom to tak aj vyzerá.

dskjhfdlkdjhl
23. júl 2020

@alzbetka1783 Nie, nedovolila by som to. Ale porozpravala by som sa s nou a jasne jej tlmocila svoje dovody.

ajka0207
23. júl 2020

Ja síce možno trochu odveci, ale zaujíma ma či vážne väčšina z vás má pocit že v 15 boli ešte deti? Ja teda mám 27 rokov, prvý sex bol v 15 a do dnes nemám pocit že by som bola totálne nevyzrete nezodpovedné decko vtedy. Ako jasné, mohla som počkať, nič by mi neušlo, ale necítim to tak že by to bolo niečo strašné. Normálne som mala frajera,ľúbila som ho ,chránili sme sa a podľa mňa sa nič katastrofálne nestalo, resp. Keby mám prvý sex napr v 18 nevidím v tom nejaký mega rozdiel

A aby ma to všetci nezozrali, tak dcére by som to nedovolila, pretože dávať taký otvoreny súhlas na sex od mamy mi nepríde v pohode.

ella_price
23. júl 2020

@ajka0207 Ono to hodne záleží ako je dieťa vychovávané, s akými deckami sa stýka a podobne 😕
Mala som rovesníkov, čo v 15 hulili trávu a chceli mať nejaké sexuálne skúsenosti a každý piatok sa chodilo piť, ale ja som v tomto nevidela zmysel. Sama som vtedy mame povedala, že budem radšej doma a mať len pár kamarátov, ako niekde sedieť v parku a byť opitá 🙈

kakakina
23. júl 2020

Nie, v 15r je to priskoro.

mariah0307
23. júl 2020

No, nie som žiadna puritanka, aj ja som chodila spávať k frajerovi, ale nie ako 15! Ano, uvazujes správne naozaj 15je malo rokov aby chodila spavat k frajerovi.... Sama mam dcéru, ma sice len 2.... Ma cas este na to aby chodila k frajerovi ....

kittykat22
23. júl 2020

@len_nig pride mi vtipne ze deti nemas, ale radis co maju matky robit s vlastnymi detmi 👍

kittykat22
23. júl 2020

Urcite nie. Je pravda, ze deti v tomto veku uz mozu mat spolocne intimne chvilky, ale je to stale za chrbtom rodica. Je tam ten pocit - oh pridu na to nasi, ma zabiju. Nemozem byt tehotna. Maju respekt a aj strach. Akonahle jej povies, ze moze ist, tak jej vlastne davas povolenie na styk s partnerom. Vnimas sex ako normalnu vec v jej veku. A v 15 mat sex za odobrenia matky nie je ziadna hitparada. Ked sa rozdide s tymto fesim a pride iny 15 rocny chlapec tak to budu spavat u vas? Nastavis standard slobody a uz tazko to zoberies prec. A spytaj sa samej seba - chces aby tvoja dcera viedla aktivny sexualny zivot v 15 rokoch?? Dievcata v tak mladom veku casto tuzia po detoch a rodine - je to biologicky a hormonalne dane. A neviem ako ty, ale ja by som nechcela aby sa moje dieta v 17-18 rokoch stalo rodicom, pretoze viem kolko je s dietatom starosti.

cecilia29
23. júl 2020

No určite NIE, je to ešte dieťa. A k teme hormormonalna antikoncepcia - to s hormónmi sa tu v komentoch akoze mysli vazne? To uz ich mozeme zacat pchat do deti pomaly na 1. stupni ., pre istotu, ako citam. Boze, to je doba

ajka0207
23. júl 2020

@ella_price samozrejme chápem, ale tak to či hulis, piješ, striedas partnerov... sa môže stať aj v 25 a ani vtedy ma to ako rodiča samozrejme nepoteší. Len akosi v tom veku nevidím rozdiel. Ja osobne som žila dosť divoko kým som si nezalozila rodinu (23 rokov) ale nejak nevidím ten rozdiel ci 15 alebo 20. Oboje mi príde už dosť zrely.

jaskolka
23. júl 2020

Nie, a koniec debaty, môže knucat, prosiť, oduvat sa. Nech vydrží 3 roky.A, opačne, ani ako chlapcova matka by, som nesúhlasila s tým, aby u nás spala jeho 15 ročná frajerka

mergimar
23. júl 2020

@alzbetka1783 nie. A tiez si nemyslim, ze kazde 15 rocne dievca to uz ma za sebou...ale ak sa chlapcovi naskytne prilezitost, tak preco by sa u nej nepokusil, ze? tiez mam dceru a je po mne. V takom veku mi ani myslou neprebehlo nieco take a to som bola ozaj zalubena. A tiez ma ani nenapadlo ist spat k priatelovi. Ani nahodou. A nie, ze jej navrhnut antikoncepciu! To by som jej dala najavo, ze so sexom v jej veku suhlasim, A to ja v ziadnom pripade nesuhlasim.

janickacrazy
23. júl 2020

@katarinka289 tak samozrejme, lepšie je všetko zakázať, si myslíš, že taká pubertacka nebude mať sex, lebo mama zakázala? Mne tiež mama dávala prednášky, že do 20 žiadny sex, lebo je to zavčasu, ale nepomohlo

vilma7
23. júl 2020

V žiadnom prípade nie. Najskôr 18 ročnú.

ajka0207
23. júl 2020

@janickacrazy oni veria že tie deti sú tak vychovane že nechcú. Čo môže byť pravda (moja sestra fakt nejavila ešte v 18 žiadny záujem o chalanov). Ale vôbec nepočítajú s povahou dieťaťa a tým že aj dobre vychovane deti môžu mať "tienistú" stránku o ktorej rodič netuší.

cecilia29
23. júl 2020

@janickacrazy zalezi od výchovy a vyspelosti dietata, mne to rodicia vysvetlili a ja som uznala ze maju pravu .

solange7
23. júl 2020

Ja som mala prvy sex v 15 u priatela, s ktorym som bola dlho 🙂 Mam krasnu spomienku. Ale nemusi to tak vzdy byt. O antikoncepcii som v tom veku vedela vsetko a sama som si ju bola u gynekologicky zariadit, mna mama v tomto veku uz nesprevadzala nikam (chvalabohu).
Ale aj napriek tomu by som ju pustila ked tak v 17tke... Nech si ide kludne na cunder s kamoskami, aj s frajerom, nech si uziva leto, ale napriamo by som to nepovolila.