icon

Ako riešiť zamietnutie žiadosti o uvoľnenie dieťaťa na dovolenku?

daniela237
10. okt 2024

Dobrý deň, vybavila som na poslednú chvíľu dovolenku pri mori na 6dni s odchodom budúci týždeň v pondelok. Poslala som riaditeľka žiadosť o uvolnenie dcéry (9rocnik) a ona nám zamietla a odvolala sa že nesúhlasí a dôvod uviedla povinná školská dochádzka.pri Tom dcéra vynechala za tento školský rok len 3dni a známky na dobré. Dovolenka je zaplatená.Prosim vás ako to mám riešiť. Pekné som ju poprosila a aj tak nám napísala že nesúhlasí.

tiezjedna
11. okt 2024

@magg424 mne to písať nemusíš, ja si tiež myslím, že je to kapitálny blud.

marcaurel
11. okt 2024

@adka_bh tak to teda naozaj nie je dobrý príklad 🙈🙈

tilly
11. okt 2024

@magg424 som pár krát napísala aj jazykový pobyt. Dieťa musí komunikovať, takže v podstate ďaleko od pravdy nie som.

maciatkolulu
11. okt 2024

@sisaka tak....nefunguje to tak. Sú pravidlá,pre všetkých,všetci ich dodržiavajú,keď ide o výnimky,tak sa k tomu aj pristupuje. Podva asa žiadosť,ktorú schvaľujú na úradoch a nie riaditeľka. Ja len ,že teda veľa dievceniec by sa rado sťahovalo zo zorumpovaneho Slovenská,tak nech popremýšľaju predtým, lebo táto "buzerácia" je už aj v škôlke. A teda preberať to s tebou nikto nebude. Môžeš ísť aj na domáce vzdelávanie. Nerobia problémy. Len to následne vzdelávanie,ja neviem. A keď nemajú niektoré nariadenia hkavu-patu,nezmenis. Skús ísť proti nariadeniu v Rakúsku. 😂Skús rakúskemu policajtovi povedať,že ta 30.je zbytočná,nič tam nie je a isiel si predsa44,vravím iba skús😆

tiezjedna
11. okt 2024

@maciatkolulu deti máme v škole v CZ a nikdy sme na takúto buzeráciu nenatrafili. Fakt nie. Ale samozrejme berieme ohľad primárne na to, ako naše deti zvládajú učivo a aké majú známky. Keby im to škola nešla a problematicky by dobiehali aj dva dni, tak ich človek neťahá cez školský rok po dovolenkách...

maciatkolulu
11. okt 2024

@tiezjedna to je možné,ja píšem o AT. Malému ide škola výborne. Ale napriek tomu,aj jeden deň nám urobi dost. Najmä teraz v štvrtom ročníku. A reálne každý jeden tu využíva prázdniny ja dovolenky,nestretla som sa s jednou rodinou ,ktorá by išla mimo. Možno dva,tri dni. A nie mimo at. Keď je naozaj niečo,ide to oficiálne a nie je to jednoduché. Naozaj je tých prázdnin viac než dosť. Minimálne tu na koňovi sa reve,že sa deti nemajú kde umiestniť a rodičia nemajú toľko voľna. Bodaj by mali,keď to komu mimo prázdnin. Ale už kadejaké ocr a neviem čo,to sa fajn vymýšľa...

lienka.7
11. okt 2024

Na tejto diskusii je pekne vidno, prečo je SK tam kde je. Robím si co chcem, iné ma nezaujíma, lebo proste ja chcem.
A tie trápne argumenty, ze vy ste rodicia a vy rozhodujete o dieťati kde bude ci nebude 🤣🤣🤣 omg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
A porovnávať dovolenku s chorobou ci nejakým športovým podujatím je totálne mimo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Som zvedava, či by ste boli také arogantne aj v praci, ze by ste oznámili, budúci týždeň idem na týždeň preč, lebo je super cena dovolenku. No asi ťažko, vsak? Chcem vidieť, ako by ste v praci povedali, že nie ste otrok, aby vám niečo prikazovali a rozhodovali o vás ako to predvádzate tu... no jasne 👌Ale však v škole, kde sa aj tak nič nenaučí, je to už ôk. Deti sú sprosté, drzé, lebo to presne vidia doma, ale chýba je v ucitelke👌 prázdnin majú plnu prdel, ale samozrejme, este treba.
Klamat a podvadzat, to vám ide jedna radosť, fakt 👌 mne sa veľmi páči, ako každý vždy pozná iba svoje práva, na povinnosti však uz akosi zabúda, vsak?
A mimochodom, keď na dovolenku nemám, tak tam jednoducho nejdem. Aj v sezóne sa dá zohnať dovolenka za normalny peniaz, ano, nebudeš mať 2 týždňový AI na Kréte, ale pôjdeš napr.do Bulharska. Skratka na co mas.
A viacero známych mi robí aj v službách, a je zaujímavé, že majú dovolenku aj v lete aj v zime, teda v sezóne. Lebo sa dohodnú a prestriedaju v praci. Inak chcela by som vedieť, ako by ste tu niektoré reagovali, ked by si aj učitelia začali brat takto hala bala dovolenky. A napr.by vám povedali, že budúci týždeň je škola zavretá, lebo bol výhodný LM. Už by som vás chcela vidieť, ako by bol hned oheň na streche, co si to dovoľujú, ze kto ma byt s deckom doma, vsak? Ale opačne je to úplne v pohode 👌

katica06
11. okt 2024

@alenamihal ,, V tento dobe sa neoplatí byt čestný..klamstvo vyhráva,,- polka republiky toto chovanie udobruje, polka keď to vidí asi mlčky otočí hlavu iným smerom akoby nič nevidela. Zvyšok ktorým to vadilo sú dávno na siedmimi horami....
alebo sa tam už chystajú....
a potom sa o generáciu /aj budúcich/ dôchodcov(naších rodičov) nemá nikto starať, nemá kto prisoievať do systému atď.
A potom sa tu čudujete a jedujete po každých voľbách a jajkate kam táto republika smeruje .
Tak rada by som vám napísala ,,čo se si navarili to si aj zjecte,,.ale za túto ľahkosť zaplatia.naše deti

katica06
11. okt 2024

@lienka.7 súhlasím do poslednej bodky

maciatkolulu
11. okt 2024

@lienka.7 tak úplne zhrnuté. Ale je to absolútne zbytočne.... Koľko Tibor je tu tem o odchode do zahraničia? 😭😆By videli. A nie,nie je tu zle. Len nie pre každého 😉

betulinka1
11. okt 2024

@dzina007 dobrý nápad a ísť tam osobne.

tilonka
11. okt 2024

@lienka.7 este nam vysvetli ten dovod, preco skoly nechcu uvolnit dieta na par dnovu rodinnu dovolenku, aby sme sa to uz konecne dozvedeli. Pretoze tym ze dieta par dni chyba a ucivo si dobehne, dochadzku ma inak dobru, nijako tym nenarusa chod skoly, ani triedy...

tiezjedna
11. okt 2024

@lienka.7 ako mnohé z tvojich prípsevkov, zas len ďalší výkrik do tmy🙄 Keď bude jedno dieťa v triede 6 dní chýbať, nevšimne si to nikto, nedotkne sa to nikoho a už vôbec nie učiteľa, či riaditeľa - ani jeden z nich si kvôli tomu nebude musieť preorganizovávať svoj pracovný harmonogram. Ale zrovna ty si neprekvapila, dosť často ohnivo naznačuješ, že by ti vyhovovali maniere z dôb železnej opony, kedy aj debilné nariadenie bolo nutné rešpektovať, pretože to bolo proste nariadenie. Slovensko je v prdeli nie preto, že ľudia nerešpektujú pravidlá. Ale preto, že sa ešte nenaučili myslieť a postaviť sami za seba a vymedziť sa voči nezmyselným predpisom✌️Výsledky posledných volieb tomu dali jasnú korunu.

tiezjedna
11. okt 2024

@tilonka je to predpis, neasi😎😉 nebuď voľnomyšlienkárska a šúchaj nohami.

evaachesa
11. okt 2024

@daniela237 no žiaľ nemení to nič na tom že si to mala riešiť ešte pred zaplatením dovolenky keď vieš že to nie je také jednoduché v škole a v poslednom ročníku dohodnúť. Držím palce aby ste s tým nemali opletačky a mohli si užiť dovolenku naplno. 🍀

tilonka
11. okt 2024

@tiezjedna kazdy pravnik vie, ze predpis neznamena automaticky dobry predpis. Ale potom su tu fanaticky dodrziavaci predpisov a nielen to, ocakavam ze nikdy ziaden predpis nerusili a su spokojni so vsetkymi predpismi v tejto republike.
Pre kazde tvrde srdce plati, akym sudom sudis, takym sudom budes sudeny...tvrde ale pravdive a spravodlive

lienka.7
11. okt 2024

@tiezjedna rešpektovať nejaké vseobecne stanovené pravidlá nie sú maniere z dôb železnej opony. To len tak na okraj. Keby šlo o jedno dieťa, asi by s tým až taky problém nebol. Ale však to dobre poznáme, výhovorky, keď môže ona, môžem aj ja, vsak? A keď išiel Ferko, tak potom aj Jožko a jurko a marka, ze? Už chcem vidieť, ako sa s deckami no dovolenke učíte, robote úlohy a pod.👌 aspon za mna, keď som na dovolenke, tak oddychujem, neučím sa, nepracujem... Potom po návrate im zase dajte pokoj, neskúšajte najmenej 2 tyzdne, lebo predsa oni v škole neboli! Ideálne ešte im to ma učiteľka vysvetliť, lebo nechápu.
Zaujímavé, že na to vyspelom zapade, na ktorý sa tu vždy s oblubou odvolávate to nejako s dodržiavaním tých pravidiel funguje, ze? Jaj, aj tam majú predsa podľa tvojho názoru maniere z dôb železnej opony, vsak? 👌 ty budeš presne ten typ človeka, o akom som pisala vyššie 👌👌👌

senta_sofia
11. okt 2024

@daniela237 na skolach je to uz neunosne, velmi sa zneuziva ta moznost ospravedlnit dieta na 5 dni. Ti drzejsi jednoducho poslu takuto ospravedlnenku, aj ked dieta vytrubi, kde bolo. Skola tiez nemusi taketo ospravedlnenie akceptovat.

abbey1
11. okt 2024

@lienka.7 A keď na tú dovolenku mám niekoľkokrát do roka?
Aké zlaté argumenty stále, že ušetriť za dovolenku.
Áno, áno, Slovensko je na tom tak, lebo dieťa ide počas roka na dovolenku.
Tie argumenty sú tak smiešne. To skutočne ste presvedčené, že základ je sedieť v škole, aby bola dochádzka a je všetko ôk?
Ešte raz sa spýtam, či nie sú dôležité vedomosti.
Áno, spoločnosť je tam, kde je, ale práve kvôli ľuďom ako vy. Však je to dané, tak treba vypnúť zdravý rozum, nediskutovať a poslúchať. No nech sa Vám páči. Normálny rodič a normálna riaditeľka spolu normálne komunikujú a ani dovolenka nie je problém. Ak však na stoličke sedí človek ako vy, je školstvo tam, kde je.

ninanikalova
11. okt 2024

@daniela237 ako zaráža má pojem dobrý prospech a malo vymeškaného doslova na začiatku školskeho roka. Ale však dobre. Keď riaditeľka nepovolí má na to asi dôvod ak chcete ísť treba ísť za doktorkou a dať podpísať. To že sa bude kukať na to cez prsty je už druhá vec. Ja viem že keď sme to riešili na SŠ bolo treba vytlačiť tlačivo a ísť samostatne za každým vyučujúcim pre podpis a "povolenie" že môžem vymeškať. Nikdy som s tým nemala problém pretože som bola jednotkárka a mala som malo vymeškané. Ale vždy to človek riešil férovo a ani raz nebol problém. Takže pochybujem že by riaditeľka zamietla len tak pretože sa nudí.

maciatkolulu
11. okt 2024

@abbey1 normálny rodič ide v kľude aj na tri väčšie dovolenky,sú na to PRAZDNINY a okrem toho má ešte aj letné dva mesiace. To koľko majú tí rodičia dovolenky? Waaaw. Nie je to dosť? Ti,ktorí nechcú sedieť v laviciach majú na to domáce vzdelávanie,individuálny plán,alebo na sk,tipujem,lazo plážo súkromné školy. To je dosť.

Však je to dané, tak treba vypnúť zdravý rozum, nediskutovať a poslúchať.

To fakt? Skús to použiť aj inde. Že NIE,nebudeš poslúchať a pôjdes si za svojim a ďalší tiež a ďalší tiež. A inak,každý z nás môže mať iny názor,iné hranice a to si teda každý môže povedať,toto môj rozum neberie,idem si po svojom. A vlož si tam,čo chces.
Nejako mi to už rozum naozaj neberie. Veď ten kto nechce,ma možnosti. Nech ich využije. V rámci zákona. 🤷 A čo sa týka dochádzky,keďže to už riaditelia riešia,asi to prekročilo hranice a dr.verim tomu,že nebudú dávať ocr len tak na decko,čo odletelo do zahraničia. V Nemecku by bol z toho echt prúser.

maciatkolulu
11. okt 2024

@ninanikalova nuž a ja toto dáva logiku. Ja tiež tvrdím,že len 3dni vumeskane,sú už v prípade 9.tacky za mňa UZ. Či aj v tomto veku sa sedí so stolíkom doma,ja neviem.

maciatkolulu
11. okt 2024

@tiezjedna Rakúsko a Nemecko ti príde ako za železnou oponou? Zaujímavé,opakujem sa...hor sa ti,ktorí tvrdíte,aké je to na sk zle a balite kufre už niekoľko mesiacov.Zákony,ich dodržiavanie a žiadne (skoro)možnosti odrbavania systému,pár dňová ocr na rok na všetkých členov, to je len take krátke zhrnutie. A samozrejme predĺžený,nekonečný rodicak a rodička do troch rokov,fikcia😉

lienka.7
11. okt 2024

@abbey1 rada by som vedela, kde to dieta tie vedomosti nadobudne. Jaj, zabudla som, pred koloseom bude spikovat s nemeckými turistami asi, ze? 🤦‍♀️🤣
Mimo to, mas 8 týždňov počas letnych prázdnin, kedy môžeš veselo cestovať a míňať a míňať a míňať keď na to ako píšeš mas. Ďalej mas jesenné prázdniny, vianočné prázdniny, velkonocne prázdniny, jarné prázdniny... a popri tom ešte potrebuješ ďalši priestor na cestovanie? To mas koľko dní dovolenky? 100? Už teraz mas termíny jarných prázdnin dávno známe, tak nech sa paci, môžeš bookovat dovolenku. Jaj, ci ty si výnimka a musis ísť týždeň predtým alebo týždeň potom? Byť riaditeľkou, tak ti to pekne vysvetlím, fakt.
Uz som napisala vyššie, ze decka sú sprosté a drzé, aspoň vidno, kde majú svoje vzory. 👌👎 vo svojich "mudrych" rodičoch.
A nie, v skole nemáš iba sedieť, mas sa tam učiť, vzdelávať. Podobne, ako je to v praci, kde pracuješ, nie len tam "sedis". Ci ty tam len sedíš?

bonboniera
11. okt 2024

@lienka.7 nadrapujes sa jak môže niekto porovnať dovolenku s chorobu alebo športom a v ďalšej vete porovnávaš dochadzku do školy s dochádzkou do prace ty mentálna atlétka 😄
Dufam ze aj naživo sa s každým bavíš tak jak tu na internete 🙂

sisaka
11. okt 2024

@maciatkolulu tak hádam nejdeme porovnávať prekročenie rýchlosti a dieťa, ktoré vymešká v škole z 10 mesiacov 5 dní 🤦‍♀️. No tragedia, rodičov zavrieť do basy aspoň na 5 rokov a dieťa odobrať.

sisaka
11. okt 2024

@lienka.7 aká arogancia v práci? Ja kľudne môžem oznámiť nadriadenej, že by som si chcela zobrať dovolenku a ak má za mňa náhradu, tak v pohode môžem ísť. U nás môže byť na dovolenke len 1 človek, výnimočne 2, vždy musia byť nahradený niekym. Leto má len 8 týždňov dovolenky, keby sme nechodili na dovolenky počas celého roka, tak za tie 2 mesiace by mohli isť na dovolenku 3-4 ľudia. Čo so zvyškom? Žiadna dovolenka? To isté vianočné prázdniny. Len 1 človek môže mať voľno? Čo zvyšok? U nás sa chodi do Karibiku tak, ako chodia ľudia na Slovensku do Chorvátska, s tým rozdielom, že v lete tam nikto nejde,
Moc teplo, hurikanova sezóna, neviem si predstaviť, žeby mi ešte škola zakázala ísť raz za rok s dieťaťom k moru

lienka.7
11. okt 2024

@bonboniera mentálna atletka si tak akurát ty moja 😘🤣👌

maciatkolulu
11. okt 2024

@sisaka tak ono tá 30.nema význam,moj rozum to proste nebral a išla som desivých 44😉,nevysvetlila 😆som to. Bolo to porušenie,rovnako ako tých 5 dni. Neviem,čo je tu na porovnanie....proste niečo je dané a porušuje sa-vysledok je sankcia.

lienka.7
11. okt 2024

@sisaka vsak presne ako píšeš.... chcela by si dovolenku a ak ma za teba náhradu, tak môžeš ísť. Uplne normálna komunikácia... Asi neprídeš za ňou, ze mas zaplatenú dovolenku a budúci tyzden tu nie si, či áno? Autorka bola, riaditeľka neuvolnila, keďže nemusi a je to. Jej chyba, že už niečo platila. Bodka.