Čo by ste povedali, keby bola vaša 13-ročná dcéra tehotná?
@belllinka no predpokladala som, ze to bol koniec juna/zaciatok jula, ze sa to nepytala 2 mesiace vopred, ale skor par dni ;) mame 2,5 mesiaca odvtedy plus min 2 tyzdne od zaciatku posledneho cyklu predtym plus nejake vysetrenia a tak, no, v rakusku by to mozno este stihla, tam maju dlhsiu lehotu.
@nnnnnnn1115566 podala trestné oznámenie na políciu. Nech vysetria, že kto je otec. A následne podniknúť kroky.
A to ty ako mama si pustila 13 na chatu len tak na party, bez dozoru? Ty máš koľko?
@maranta_leuconeura vidím to podobne, s tým časom
@nnnnnnn1115566 panebože daj mi silu nech ju nezabijem
@janage
náš kedysi také soplane skoro babka pustila 😁 malibsme 14 - 12-12. Chalanom sme povedali, 16 a 15. My blbe naivne, ze budeme opekať a usmievať sa 😄 Polazil nám to bratranec - babky sa spýtal ci je normálna, ze sme kravy a pôjdeme tak akurát do riti 😂 Tiez mal 14 q s rymi chalanmi sa kamoši. On vedel, ze im jlnejde o operačnú a úsmevy - teda nie len. Aká som bola na neho nastvana vtedy! Dnes by som mu za to dala vyznamenie za ochranu maloletych sprostani!
O týždeň neskôr mi ra sesternica 12 rocna hovorila o tehotnej 13 rocnej kamoske. No neverila som. A vuala - dievca do 18 porodila 3 deti 🙈 V 13tich prve... Polícia? Kdezeee, ved sa ľúbia a žijú spolu, tak co. A taka poznámka, nechcem nikoho tu urazit! - nebola to rómska rodina. Byvali normalne v meste. Takže pokojne by to mohla byť pravda, táto téma.
Autorka,
ak si matka tak sa k tomu postáv, už sa stalo, aspom teraz sa porozpravaje.
Ak si ta 13 rocna, hm... vies ja so kedysi v 14 fakt bola naivná ale ty v dnešnej dobe ? No co uz. Ako si to predstavujes? Porad sa s mamou, idealne spolu s nejakým psychologom pre mladistvých k tomu. Bud si dieta nenechas alebo hej. Život sa nezruti, pokial rodicia túto situáciu dokážu stráviť a pomôcť. Ale teda mňa by asi porazilo, ci uz ako matku alebo dceru. Zalezi aj od postoju otca (tej 13 rocnej tehotnej). Pretoze by vlastne "babka" musela ísť na materskú a muz by bol jediný zivitel rodiny. V Afrike síce rodia 13rocne - ale u nás je iný štandard. Tam ta 13 rocna je naučený obeiadit domacnost a deti. U nás nie.
Tým nechcem vyznieť, ako je to v tých afrických kmeňoch super, Boze chran!
No držím palce v tejto osemetnej sitiacii.
No autorka co cusis, nahodila si temu, tak komunikuj 🙂
@nnnnnnn1115566 urcite vedela, ze bude sexovat. Preco nikto nekupil kondomy? 🙄
@maranta_leuconeura toto v 13 nejde, tam rozhoduje sud. Nemozes pod 15 nic nepodpisat
Joooj veľmi dúfam že to nie je reálne
@vyrovnanaosoba ty si zodpovedná,nemôžeš pustiť 13ročného na chatu bez dozoru
@rozculena no presne. O tom píšem. Čiže rodič bude potrestaný.
@vyrovnanaosoba reálne asi ťažko pôjdu rodičia do basy....
@grof_monte_christo Mne to príde ako sofistikovaný trolling. Na profile nie je nič okrem jedného príspevku, bol založený práve vtedy, a teraz nastal čas na druhý krok...
Ale k otázke, prvé slová by asi boli "no do prdele!"...
@nnnnnnn1115566 ze ci si robi srandu
@walentina7 poznám situáciu keď slušnú milú 14 ukecali spolužiaci na disku. Na jednu jedinú. Nikto nevedel potom čo sa vlastne stalo a ako. Baba ostala tehotná. Ani otec nebol nikdy známy. Dieťatko si nechali a vychovali doma.
A mnohí na ňu potom pozerali cez prsty.
Tým chcem povedať, že aj slušne vychovaným, ale nepripravenym a neskúseným sa môže stať.
Samozrejme pustiť 13 na chatu bez zodpovedného dospelého dozoru ani omylom.
@nnnnnnn1115566 povedala by som interupcia a trestne oznámenie za zneužitie dietata.
A sebe by som povedala kde nastala chyba, budto mi dieťa niekto zneužil alebo fatálne zlyhala moja vychova.
Áno niektoré deti pohlavne dospejú skôr a majú silný sexuálny pud, ale do riti ma 13, ked vidím ze sa jej extra zapaľujú lítka davam na ňu pozor

@vyrovnanaosoba nikto, maximálne rodičia ako ohrozenie mravnej výchovy ale to neviem ako sa rieši. Mladých by poslali do polepšovne jedine.