icon

Nárok na jednorázový príspevok pri narodení dieťaťa

mishelik
16. jan 2010

Moja svagrina pracovala v zahranici (Irsko) a tam aj porodila dieta a dostava materske ale nic podobne ako jednorazovy prispevok pri narodeni nedostala. Ona ma trvaly pobyt na SR.Ma teda narok na tento prispevok?Niekde som citala ze narok mas ked ma trvaly pobyt a zije v clenskom state EU, a niekde ze musi byt minimalne rok zdravotne poistena, co ona nieje.Tak ako to vlastne je?

gabika84
6. jún 2011

tak som sa bola dnes na UPSVARe informovat na tie prispevky pri narodeni dietata. potvrdenie zo zdravotnej poistovne netreba 🙂

ildicka
6. okt 2011

@lauraa Ahoj, citam si tvoje odpovede a vidim, ze ty si dostala ten jednorazovy prispevok. prosim ta mohla by si mi poradit, ze ako si ho vybavila? A mala si tam urceny aj nejaky termin? Aby som to neprepasla. dakujem 🙂

dyba
6. okt 2011

@ildicka ahoj . prečo nespíš?

ildicka
6. okt 2011

ahoj, manzel chodieva do prace o 2:30 a ja vzdy ked odide neviem zaspat, tak som potom na nete take dve hodinky pokym nie som unavena. A potom idem zasa spat 🙂 . Uz som asi tak nastavena.
@dyba

evelin82
6. jan 2012

ahojte baby vedeli by ste mi povedat ,ze kolko je ten jednorazovy prispevok a kde to mam ziadat?neman nejaky prehlad o tom "dakujem za info Eva

miskab
9. jan 2012

ahojte chcem sa spytat mam na ten jednorazovy prispevok 800 eur aj ked mam zivnost a som oslobodena od odvodov do socialky a dani? dakujem

nejra
18. jan 2012

@miskab treba hladat na internete, nie na modrom konikovi.kazda zena ma narok na prispevok,preco si nezavolas do poistovne socialnej? zdravotne poistenie si musis platit

nejra
18. jan 2012
miskab
18. jan 2012

@nejra no sak zdravotne si paltim, len odvody do socialky nie.....

aliza
18. jan 2012

@miskab ano, mas narok

miskab
18. jan 2012

@gabika84 ahoj prosím ta a co k tomu treba , nech si to pomaličky vybavím .. dakujem

nejra
18. jan 2012

@miskab nehnevaj sa ale neni si mimo? posielam vam tu linky a vobec si ich nepozrete, kde mate formulare na stiahnutie a vsetky ostatne informacie...ako chces byt matkou, ked si nevies vybavit zakladne veci sama? alebo mas dyslexiu , ze nevies citat? co sa mi naozaj nezda...prepac za taku reakciu ostru, ale toto uz fakt nepochopim

zzzz128
18. jan 2012

@miskab Pozri,daj si do googlu UPSVaR,tam nájdi príspevok pri narodení dieťaťa,to je niečo cez 100 eur,potom aj príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa,to je tých 600 a voľačo.Máš tam aj presne napísané kto má naň nárok,za akých podmienok,čo k tomu treba.A kým sa ti dieťa nenarodí,nevybavíš vôbec ale vôbec nič. Formulár k príspevku pri narodení dieťaťa dostaneš myslím na matrike s rodným listom,lebo tam treba pečiatku.

jankohrasko
18. jan 2012

@miskab http://www.employment.gov.sk/ziadosti-a-potvrde...
Žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa - na jedno dieťa 151,37 Eur
Žiadosť o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa - na jedno dieťa 678,49 Eur
podmienka je aby sa dieta dozilo 28 dni a RL

nejra
18. jan 2012

@jankohrasko myslis, ze si to pozru? tie iste formulare a vysvetlenia k pridavkom som posielala vyssie...len treba zrolovat stranku

jankohrasko
18. jan 2012

@nejra 😝 neviem, aj som si to hladala sama 😀 internet, internet 😀 par klikov a mas to 😉 lahke 😝

nejra
18. jan 2012

admin by mal zablokvat opakujuce sa otazky na otazky zodpovedane

nejra
18. jan 2012
miskab
18. jan 2012

@nejra moja zlata uz som si to vygooglila, aj na urade som bola a tam mi povedali to a na socilake zas ine tak som chcela vediet nazor od bab ci niektora nema s tym skusenost, lebo stale sa zakony menia a niektore pracovnicky nic nevedia povedat konkretne,,,, preto som sa pytala a neposudzuj nikoho kto bude akou matkou....

miskab
18. jan 2012

@aliza
@jankohrasko dakujem babulky,,, 😉

nejra
18. jan 2012

@miskab a naco si teda prisla

nejra
18. jan 2012

by som tipla, ze na urade prace ti nevedeli poradit a na socialke ti povedali, ze mas narok 🙂

nejra
18. jan 2012

@miskab no ale neskoro si hladala, ked si ani nevedela v akej sume su prispevky 🙂 nic v zlom 🙂

kristinaanna
18. jan 2012

príspevok pri narodení dieťaťa, vypláca ÚPSVR, dieťaťa sa musí dožiť 28 dní, a ten papier si musíš potvrdiť u gynekológa a u detského

miskab
19. jan 2012

@nejra a ako si na to prisla ze som nevedela v akej sume su prispevky ? ja som nevedela ci mi ho daju ci mam na nho narok, to je vsetko. a pytala som sa to tu preto lebo aj matersku mi povedali ze mam narok a hovno mi s prepacenim dali na socialke inak a na urade inak tak ze tak .....

miskab
19. jan 2012

@nejra a na to su tu tie fora aby sa baby pýtali , poradili a vymenili si informacie ake maju oni skusenosti s tym a nie ze si niekto nevie nieco vybavit ..... tak tu ziadnu holku neponizuj a neohovaraj ze si niekto nevie ani na nete pozriet nieco......

lady511
19. jan 2012

je velmi doležité aby bola zdravotne poistená len vetdy sa to dostane....a ak chodila aj na pravidelne kontroly do poradne... 🙂

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke, tu sú na ne linky: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka......, a druhý: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka....... V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná príspevku pri narodení dieťaťa a príplatku k tomuto príspevku.

stanka77777
10. feb 2012

Keďže som dostala pár upozornení, že mnou uvádzané linky nefungujú, uvediem ich ešte raz.

Tu sú:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

mirasierra26
9. sep 2012

Ahojte, mam taku otazku ze ci podmienkou na ziskanie tychto prispevkov pri narodeni dietata je to ze som musela pred porodom byt zamestnana a ze ci musim byt zamestnana aj nadalej, teda ked som na materskej ... dakujem vam za odpovede.